Prăjitura Rudy. Cel mai gustos desert cu brânză și cacao

Fără coacere

Prăjitura Rudy a fost declarată cea mai gustoasă prăjitură cu brânză și cacao după ce a fost preparată și degustată de iubitorii de gust dulce.

Publicat: 5 septembrie 2022, 08:31

Galerie foto

Prăjitura se porționează frumos după răcirea completă / Shutterstock

Rețeta este inspirată din bucătăria maghiară, unde se găsește sub denumirea de „Túró Rudi szelet”. Prăjitura se compune din două foi de aluat fraged cu cacao și cremă din brânză de vaci. Interesante la această prăjitură sunt straturile de aluat fraged cu cacao care se adaugă răzuite.

Citește și

Chiar dacă nu necesită foarte multe ingrediente, produsul finit este minunat. Aluatul fraged cu cacao se combină într-o armonie perfectă de gusturi și texturi cu umplutura cremoasă si aromata de brânză dulce. Dacă dorești să prepari prăjitura, urmărește mai jos rețeta completă cu listă de ingrediente și mod de preparare pas cu pas.

Ingrediente

Mod de preparare

Începe cu pregătirea aluatului fraged cu cacao care, după preparare, necesită și un timp de relaxare la frigider sau la congelator.

Pentru ca aluatul să iasă într-adevăr fraged este necesar să folosești ingredientele reci, direct scoase de la frigider. Acestea se amestecă cu ajutorul unui mixer sau al unei spatule, cât mai rapid.

Aluatul fraged nu necesită frământare! Frământarea duce la formarea rețelei de gluten, iar aluatul nu va mai fi unul sfărâmicios, ci elastic ca la rețeta de plăcintă cu brânză.

Pași necesari pregătirii aluatului pentru prăjitura Rudy

Pune făina într-un bol și adaugă peste ea un praf de sare și praful de copt. Trece prin sită acest amestec pentru a deveni omogen și aerat. Creează o adâncitură la mijlocul amestecului și adaugă acolo cele două gălbenușuri, zahărul și untul rece, tăiat în cuburi. Amestecă rapid toate ingredientele, doar până când obții un aluat compact.

Împachetează aluatul în folie de prospețime și pune-l la frigider pentru 2 ore, sau la congelator pentru 30 de minute. Între timp, poți pregăti compoziția pentru umplutura prăjiturii.

Pași necesari pregătirii compoziției de brânză

Pune brânza într-o sită, la scurs. După scurgere, transfer-o într-un bol și adaugă peste ea zahărul, cele două ouă și două albușuri, vanilia și coaja răzuită de lămâie. Amestecă bine toate aceste ingrediente până când obții o compoziție cremoasă.

Pune compoziția de brânză la frigider până când montezi prăjitura. Cu 10 minute înainte de a scoate aluatul de la rece, pornește cuptorul la 180 de grade Celsius.

Cum montezi și coci prăjitura Rudy

Pune hârtie într-o tavă de copt cu dimensiunile de 23/36 cm. Scoate aluatul de la congelator și împarte-l în două părți, dar nu egale. Pune într-o parte 2/3 din cantitatea de aluat și 1/3 în a doua parte.

Dă prima parte de aluat pe răzătoarea mare direct în tavă. Împrăștie uniform firimiturile pe toată suprafața tăvii. Peste firimiturile de aluat cu cacao întinde compoziția de brânză. Niveleaz-o cu o spatulă de tort. Deasupra compoziției de brânză răzuiește a doua parte de aluat fraged cu cacao.

Pune tava cu prăjitura la cuptor și coace-o pentru 30-35 de minute la 180 de grade Celsius. După coacere, lasă prăjitura să se răcească pentru a se putea porționa frumos.

O altă rețetă de prăjitură cu gust delicios și aspect spectaculos cu care poți să-ți cucerești prietenii și familia este rețeta de prăjitură cu afine și bezea. Prepar-o și te vei convinge!

Citește și
Cu ce se ung cozonacii ca să iasă lucioși și perfect rumeniți. Secrete pentru un cozonac aspectuos
Cu ce se ung cozonacii ca să iasă lucioși și perfect rumeniți. Secrete pentru un cozonac aspectuos
Carne de porc cu legume la cuptor, perfectă pentru masa de Paște
Carne de porc cu legume la cuptor, perfectă pentru masa de Paște
Trei rețete de ouă umplute, perfecte pentru un platou festiv
Trei rețete de ouă umplute, perfecte pentru un platou festiv
7 condimente pentru carnea de miel. Ce nu trebuie să-ți lipsească pentru o masă delicioasă
7 condimente pentru carnea de miel. Ce nu trebuie să-ți lipsească pentru o masă delicioasă
Pască pufoasă fără aluat. Cea mai simplă rețetă pentru Paște
Pască pufoasă fără aluat. Cea mai simplă rețetă pentru Paște
Te-ar mai putea interesa și
Prăjitură turnată cu brânză. Rețetă simplă pentru desert
Prăjitură turnată cu brânză. Rețetă simplă pentru desert
Prăjitura Coca Cola. Rețetă delicioasă de desert
Prăjitura Coca Cola. Rețetă delicioasă de desert
Prăjitură cu afine și crumble cu migdale
Prăjitură cu afine și crumble cu migdale
Vezi cele mai noi articole
Cele mai noi articole hellotaste
07:55
Salată aperitiv pentru masa de Paște. Rețeta simplă, pe placul tuturor Salată aperitiv pentru masa de Paște. Rețeta simplă, pe placul tuturor
06:59
De ce se înverzește gălbenușul la fiert. Cum se fierb ouăle corect ca să aibă un galben frumos De ce se înverzește gălbenușul la fiert. Cum se fierb ouăle corect ca să aibă un galben frumos
06:43
Friptură de miel cu vin și usturoi. Rețetă pentru masa de Paște Friptură de miel cu vin și usturoi. Rețetă pentru masa de Paște
06:00
Cozonac Potica sau Povitica, cu umplutură de nuci și cacao Cozonac Potica sau Povitica, cu umplutură de nuci și cacao
06:00
Cu ce se curăță vopseaua de ouă de pe mâini. Cele mai simple și eficiente trucuri Cu ce se curăță vopseaua de ouă de pe mâini. Cele mai simple și eficiente trucuri
30 aprilie, 09:41
Papoutsakia. Rețetă de vânătă umplută în stil grecesc Papoutsakia. Rețetă de vânătă umplută în stil grecesc
30 aprilie, 07:25
Drob de miel pufos pentru Paște. Cea mai bună rețetă Drob de miel pufos pentru Paște. Cea mai bună rețetă
30 aprilie, 06:50
7 greșeli pe care le poți face atunci când prepari drob 7 greșeli pe care le poți face atunci când prepari drob
Vezi cele mai noi articole
RECOMANDĂRI hellotaste.ro
1
Cu ce se ung cozonacii ca să iasă lucioși și perfect rumeniți. Secrete pentru un cozonac aspectuos
Cu ce se ung cozonacii ca să iasă lucioși și perfect rumeniți. Secrete pentru un cozonac aspectuos
Sigur vrei să ai cozonaci și gustoși, dar care să arate ca în poze. Trebuie să fie bine crescuți, pufoși, cu crustă lucioasă și bine coaptă. Ca să îi obții trebuie...
2
Trei rețete de ouă umplute, perfecte pentru un platou festiv
Trei rețete de ouă umplute, perfecte pentru un platou festiv
Pe un platou cu aperitive festive ouăle umplute au mereu un loc rezervat, pentru că sunt gustoase, aspectuoase și se prepară ușor. Dacă vrei să-ți cucerești familia cu aceste aperitive, îți...
3
Tort cu ouă de ciocolată. Rețetă pentru masa de Paște
Tort cu ouă de ciocolată. Rețetă pentru masa de Paște
Pe lângă cozonac și pască, deserturile tradiționale pentru întâmpinarea Sfintelor Sărbători Pascale, merită preparată și rețeta de tort cu ouă de ciocolată. Va fi o încântare și pentru papilele gustative, dar...
4
De ce se lasă cozonacul după coacere. Pași esențiali pentru un cozonac perfect
De ce se lasă cozonacul după coacere. Pași esențiali pentru un cozonac perfect
Cozonacii nu sunt cel mai ușor desert de preparat. Trebuie să fii atentă la o mulțime de detalii, de la temperatura ingredientelor la modul în care în care îi manevrezi după...
5
Cum poți prepara un drob crocant. Iată ce trebuie să faci pentru o textură mai interesantă
Cum poți prepara un drob crocant. Iată ce trebuie să faci pentru o textură mai interesantă
Drobul se face în tradiția românească de Paște, dar trebuie să recunoaștem că îl poți face oricând. Este un aperitiv gustos și versatil perfect pentru orice perioadă a anului. Dacă te-ai...

Parteneri

Cât timp se fierb ouăle pentru Paște, înainte de a fi vopsite. Trucuri ca să iasă perfecte
Cât timp se fierb ouăle pentru Paște, înainte de a fi vopsite. Trucuri ca să iasă perfecte
Comandă-record la o terasă de 1 Mai. Câţi mici a putut să cumpere un român
Comandă-record la o terasă de 1 Mai. Câţi mici a putut să cumpere un român
Averea lui Ionuţ Negoiţă a „explodat”! Ce loc ocupă acum omul de afaceri în topul celor mai bogaţi români!
Averea lui Ionuţ Negoiţă a „explodat”! Ce loc ocupă acum omul de afaceri în topul celor mai bogaţi români!
Cum poți evita să îți iasă un cozonac necopt la mijloc. Câteva reguli importante
Cum poți evita să îți iasă un cozonac necopt la mijloc. Câteva reguli importante
5 lucruri pe care nu le știai despre Ali Yasin Özegemen din “Păsări rănite”. Cum este actorul în viața reală
5 lucruri pe care nu le știai despre Ali Yasin Özegemen din “Păsări rănite”. Cum este actorul în viața reală
Directoarea Twitter care dormea pe jos să-l susțină pe Elon Musk a ajuns la Meta. De ce a ales să ajungă la competitorul X
Directoarea Twitter care dormea pe jos să-l susțină pe Elon Musk a ajuns la Meta. De ce a ales să ajungă la competitorul X
Drob de ciuperci în coșulețe de aluat foietaj
Drob de ciuperci în coșulețe de aluat foietaj
Leziuni la nivelul nasului la copii: care sunt acestea și cum le tratezi
Leziuni la nivelul nasului la copii: care sunt acestea și cum le tratezi
Britney Spears trebuie să-i plătească tatălui ei 2 milioane de dolari: „Familia mea m-a rănit. Nu s-a făcut dreptate!”
Britney Spears trebuie să-i plătească tatălui ei 2 milioane de dolari: „Familia mea m-a rănit. Nu s-a făcut dreptate!”
Cele mai bune fructe oleaginoase pentru slăbit. Cum te pot ajuta să scapi de kilogramele în plus
Cele mai bune fructe oleaginoase pentru slăbit. Cum te pot ajuta să scapi de kilogramele în plus
fresh

Drob de miel pufos pentru Paște. Cea mai bună rețetă

Drob de miel pufos pentru Paște. Cea mai bună rețetă

7 greșeli pe care le poți face atunci când prepari drob

7 greșeli pe care le poți face atunci când prepari drob

Cât timp se fierb ouăle de Paște. Sfaturi utile pentru ouă roșii perfecte

Cât timp se fierb ouăle de Paște. Sfaturi utile pentru ouă roșii perfecte

Papoutsakia. Rețetă de vânătă umplută în stil grecesc

Papoutsakia. Rețetă de vânătă umplută în stil grecesc

Pască cu aluat fraged cu ciocolată, mai gustoasă și mai aromată

Pască cu aluat fraged cu ciocolată, mai gustoasă și mai aromată