Pudră din coji de portocale, pentru aromatizarea deserturilor

Timp de gătire: 30 minute
tipul preparatului: Conserve
bucătăria: Românească

Dacă obișnuiești să adaugi diferite arome în blaturile pentru prăjituri sau în creme, o parte dintre acestea le poți prepara în propria bucătărie. Îți oferim în acest scop o rețetă de pudră din coji de portocale pe care o poți experimenta și cu alte citrice.

Maria Udrea
Publicat: 1 februarie 2023, 08:00

Galerie foto

Pudra de portocale poate fi preparată cu granulația mai fină sau mai grosieră / Profimedia Images

Nu trebuie să cumperi portocale special pentru a face pudră din cojile lor. Atunci când dispui de mai multe și prepari un suc proaspăt sau o dulceață, folosește cojile în acest scop. Poți păstra cojile uscate mai mult timp, iar atunci când se strâng mai multe, le transformi în pudră. Te vei bucura mai târziu de aroma lor, păstrată intactă în borcane de sticlă sau în pungi de hârtie. O poți folosi la aromatizarea deserturilor, dar și a băuturilor, compoturilor sau a diferitelor sosuri.

Citește și

Poți prepara coaja de portocală și sub formă confiată. La fel procedezi și cu coaja de lămâie. Important este să folosești atât portocale cât și lămâi bio. Descoperă aici rețeta pentru coji de lămâie sau portocale confiate. Pe acestea le poți folosi pentru decorul prăjiturilor și torturilor, dar și pentru a îmbogăți compoziția blaturilor. Descoperă mai jos și pașii de urmat pentru prepararea pudrei din coji de portocală.

Ingrediente

Mod de preparare

Alege portocale mari, frumoase, din cele cu coaja groasă. Înainte de a decoji portocalele, spală-le bine cu apă caldă, folosind buretele de vase cu partea abrazivă. După spălare, șterge foarte bine portocalele și lasă-le să se usuce pe masa din bucătărie, pentru 10-15 minute.

Descoperă și rețeta de prăjitură Fanta, preparată cu suc proaspăt de portocale.

Cum prepari pudră din coji de portocale la tine acasă

În momentul în care speli portocalele cu apă caldă, coaja acestora se va înmuia ușor, de aceea necesită uscare înainte de decojire. Pentru a decoji perfect portocalele, folosește o ustensilă de curățat legume. Este important să decojești doar partea galbenă a cojilor de portocale, fără a străpunge și partea albă. Aceea are gust amărui și va influența în mod neplăcut aroma cojilor.

După decojire, așază cojile de portocale în tăvi, pe hârtie de copt și lasă-le la loc cald până când se vor usca și vor deveni casante. Așază-le undeva pe lângă calorifere. Procesul de uscare poate dura 2-3 zile.

Dacă ai un deshidrator de fructe și legume, procesul de preparare se simplifică. Deshidratezi cojile de portocale conform instrucțiunilor aparatului.

După ce cojile de portocale sunt suficient de casante, le poți măcina cu ajutorul unei râșnițe de cafea sau a robotului de bucătărie. Poți măcina cojile foarte fin sau le poți măcina cu granulație mai mare, după preferințe. Pe cele cu granulație mai mare le poți folosi și la decorul prăjiturilor, nu doar la aromatizarea acestora.

Pregătește 1-2 borcane mai micuțe pe care le speli bine și le sterilizezi. Apoi adaugi pudră din coji de portocale în ele. Le închizi ermetic cu capacele bine spălate și sterilizate și acestea. Etichetezi borcanele și le depozitezi în cămară. Poți depozita pudra de portocale și în pungi de hârtie pe care le sigilezi bine la capete.

Descoperă cum poți prepara și coajă de lămâie și portocală cu zahăr la borcan.

Citește și
Plăcintă cu mere de post „12 linguri”. Rețeta de care ai nevoie când vrei să gătești ceva rapid
Plăcintă cu mere de post „12 linguri”. Rețeta de care ai nevoie când vrei să gătești ceva rapid
Chiftele de orez cu ciuperci. Rețetă gustoasă, de post
Chiftele de orez cu ciuperci. Rețetă gustoasă, de post
Piure de conopidă cu lapte de cocos. Rețetă delicioasă, de post
Piure de conopidă cu lapte de cocos. Rețetă delicioasă, de post
Câtă sare se pune la murăturile asortate. Secretul pentru a obține un gust perfect
Câtă sare se pune la murăturile asortate. Secretul pentru a obține un gust perfect
Desert de toamnă cu mere. Pașii simpli pentru o prăjitură delicioasă în sezonul rece
Desert de toamnă cu mere. Pașii simpli pentru o prăjitură delicioasă în sezonul rece
Te-ar mai putea interesa și
Gata, desert armenesc cu o mie de fețe
Gata, desert armenesc cu o mie de fețe
Top 8 cele mai populare deserturi pe bază de ouă din întreaga lume
Top 8 cele mai populare deserturi pe bază de ouă din întreaga lume
Vezi cele mai noi articole
Cele mai noi articole hellotaste
08:07
Paste cu broccoli și măsline. Rețetă simplă și hrănitoare Paste cu broccoli și măsline. Rețetă simplă și hrănitoare
06:32
Supă cremă de dovleac cu usturoi copt, gustoasă și ușor picantă Supă cremă de dovleac cu usturoi copt, gustoasă și ușor picantă
05:28
Muffins cu dovleac și fulgi de ovăz. Un desert gustos și aromat Muffins cu dovleac și fulgi de ovăz. Un desert gustos și aromat
20 noiembrie, 05:25
Dovleac copt picant, cu usturoi și alte condimente Dovleac copt picant, cu usturoi și alte condimente
20 noiembrie, 05:12
Rețeta delicioasă de chec cu banane și nuci. Se prepară ușor și rapid Rețeta delicioasă de chec cu banane și nuci. Se prepară ușor și rapid
20 noiembrie, 04:01
Mâncare de mazăre cu morcovi. Rețetă simplă și ușoară, de post Mâncare de mazăre cu morcovi. Rețetă simplă și ușoară, de post
19 noiembrie, 06:52
Rețeta de lipie libaneză. Cum să faci acasă pâinea emblematică a Orientului Rețeta de lipie libaneză. Cum să faci acasă pâinea emblematică a Orientului
19 noiembrie, 06:00
Pasta pomodoro, cele mai simple și gustoase paste cu sos de roșii Pasta pomodoro, cele mai simple și gustoase paste cu sos de roșii
Vezi cele mai noi articole
RECOMANDĂRI hellotaste.ro
1
Prăjitură cu mere rase. Rețetă de post, simplă și ușoară
Prăjitură cu mere rase. Rețetă de post, simplă și ușoară
Această prăjitură cu mere rase este un desert delicios, de post, ușor de preparat și perfect pentru perioadele de post sau pentru cei care doresc să evite produsele de origine animală....
2
Prăjitură ușoară cu mere. Rețeta celor 3 pahare
Prăjitură ușoară cu mere. Rețeta celor 3 pahare
Una dintre cele mai populare rețete de prăjitură ușoară cu mere este cea cunoscută sub denumirea ”rețeta celor trei pahare”. Este o rețetă în care unitatea de măsură a ingredientelor principale...
3
Cum prepari cea mai bună ciorbă de burtă. Rețeta tradițională
Cum prepari cea mai bună ciorbă de burtă. Rețeta tradițională
Ciorba de burtă este un preparat tradițional românesc apreciat pentru savoarea sa intensă și textura sa unică. Rețeta de bază include burtă de vită, os de vită cu măduvă, legume, smântână,...
4
Usturoi macerat în miere. De la remediu tradițional, la sos pentru friptură
Usturoi macerat în miere. De la remediu tradițional, la sos pentru friptură
Rețeta de usturoi macerat în miere este un preparat tradițional apreciat atât pentru gustul său complex, cât și pentru beneficiile sale asupra sănătății. Această combinație inedită între mierea naturală și usturoi...
5
Castane la cuptor. Cum se fac și cum le recunoști pe cele comestibile
Castane la cuptor. Cum se fac și cum le recunoști pe cele comestibile
Nu rata sezonul castanelor fără a prepara castane coapte la cuptor, pentru că sunt delicioase și pline de beneficii. În plus, se prepară simplu și ușor, fără a folosi alte ingrediente...

Parteneri

Cheesecake cu fistic. Un desert fără coacere, cremos și colorat
Cheesecake cu fistic. Un desert fără coacere, cremos și colorat
SURSE: Elena Lasconi, aproape la egalitate cu George Simion în sondaje. PSD analizează un tur 2 între Ciolacu şi şefa USR
SURSE: Elena Lasconi, aproape la egalitate cu George Simion în sondaje. PSD analizează un tur 2 între Ciolacu şi şefa USR
Cine i-a golit buzunarele celebrului milionar român care şi-a înşelat soţia 16 ani: „A fost fabulos”
Cine i-a golit buzunarele celebrului milionar român care şi-a înşelat soţia 16 ani: „A fost fabulos”
Secretul „întunecat” al lui Kate Middleton. De ce ține mereu haine negre în bagaj
Secretul „întunecat” al lui Kate Middleton. De ce ține mereu haine negre în bagaj
Berk Oktay revine în atenția fanilor cu un nou proiect profesional. Despre ce este vorba
Berk Oktay revine în atenția fanilor cu un nou proiect profesional. Despre ce este vorba
Temperatura ideală pentru centrala termică. La cât să o setezi pentru a nu-ți încărca factura
Temperatura ideală pentru centrala termică. La cât să o setezi pentru a nu-ți încărca factura
Dovleac umplut cu carne și orez, gratinat cu mozzarella
Dovleac umplut cu carne și orez, gratinat cu mozzarella
Cum să eviți constipația la copii: alimentele care te pot ajuta să le reglezi tranzitul
Cum să eviți constipația la copii: alimentele care te pot ajuta să le reglezi tranzitul
Selena Gomez a purtat un costum de iepuraș la concertul Sabrinei Carpenter din Los Angeles. Vedeta a participat la spectacol cu sora ei mai mică, Grace
Selena Gomez a purtat un costum de iepuraș la concertul Sabrinei Carpenter din Los Angeles. Vedeta a participat la spectacol cu sora ei mai mică, Grace
Consumul de ouă poate îmbunătăți funcțiile cognitive și poate reduce colesterolul. Ce arată un studiu despre alimentație
Consumul de ouă poate îmbunătăți funcțiile cognitive și poate reduce colesterolul. Ce arată un studiu despre alimentație
fresh

Rețeta de lipie libaneză. Cum să faci acasă pâinea emblematică a Orientului

Rețeta de lipie libaneză. Cum să faci acasă pâinea emblematică a Orientului

Rețeta delicioasă de chec cu banane și nuci. Se prepară ușor și rapid

Rețeta delicioasă de chec cu banane și nuci. Se prepară ușor și rapid

Pasta pomodoro, cele mai simple și gustoase paste cu sos de roșii

Pasta pomodoro, cele mai simple și gustoase paste cu sos de roșii

Mâncare de mazăre cu morcovi. Rețetă simplă și ușoară, de post

Mâncare de mazăre cu morcovi. Rețetă simplă și ușoară, de post

Rețeta simplă de ghebe murate. Trucuri și pași simpli pentru un preparat savuros

Rețeta simplă de ghebe murate. Trucuri și pași simpli pentru un preparat savuros