Pulpe de pui cu legume la tigaie, ideale pentru masa de prânz
Dacă nu mai ai idei ce să gătești pentru masa de prânz, îți recomandăm să încerci rețeta de pulpe de pui cu legume la tigaie. Preparate în acest mod pulpele sunt fragede și suculente, iar aromele legumelor le oferă un gust delicios.
Galerie foto
Carnea de pui este alegerea perfectă pentru o mâncare gustoasă, rapidă și hrănitoare. Este tipul de carne care se pătrunde cel mai rapid, rezolvând astfel problema timpului neprietenos. Se poate combina cu toate legumele de pe piață, dar și cu o mulțime de condimente, pentru gusturi deosebite. Poți să optezi pentru pulpe de pui, aripioare sau piept de pui în orice combinație dorești.
Carnea de pui se poate găti în diferite moduri: fiartă, pe grătar, la tigaie sau preparată la cuptor. Gustul acesteia este influențat atât de combinația ingredientelor cât și de modul de gătire. Rețetele preferate sunt cele cu carne la grătar, însă atunci când acesta îți lipsește, poți apela cu succes și la tigaie sau la cuptor.
Descoperă aici și cum să faci carnea de pui pe grătar să iasă perfect, potrivit experților. Iar mai jos, urmărește rețeta detaliată pentru a prepara și tu pulpe de pui cu legume la tigaie.
Ingrediente
Mod de preparare
Adună pe masa de lucru toate ingredientele și pregătește-le pentru a le avea la îndemână când aprinzi aragazul. Apoi pregătește o tigaie încăpătoare în care prepari ingredientele.
Cum prepari pulpe de pui cu legume la tigaie
Începe cu pregătirea pulpelor de pui, dar și a legumelor. Pulpele de pui stropește-le cu puțin suc de lămâie și condimentează-le cu sare, piper și boia de ardei. Apoi lasă-le la odihnit pentru 15-20 de minute, să pătrundă aromele condimentelor în carne.
Descoperă și o rețetă de pui cu sos de soia la tigaie, delicioasă și sățioasă.
Între timp, curăță ceapa roșie și toac-o în sferturi, curăță și 2 căței de usturoi și strivește-i ușor. Curăță cartofii și toacă-i în cuburi, în felii rotunde sau pur și simplu în sferturi. Clătește crenguțele de rozmarin și frunzele de busuioc. Clătește și roșiile cherry și lasă-le într-o sită la scurs.
Așază tigaia cu ulei pe flacăra aragazului și adaugă în ea usturoiul strivit și 2-3 crenguțe de rozmarin. Amestecă ingredientele pentru 1-2 minute prin uleiul încins, pentru a-l aromatiza. Apoi îndepărtează-le. Adaugă pulpele de pui și rumenește-le bine pe toate părțile, la foc de intensitate medie. Apoi adaugă supa de pui și lasă carnea să mai fiarbă 10-5 minute. Adaugă toate legumele, frunzele de busuioc și un cățel de usturoi nedecojit și acoperă tigaia cu un capac.
Lasă ingredientele să se prepare sub capac la foc de intensitate minimă, timp de 10-15 minute. Presară sare și piper și peste legume.
Nu găti legumele în exces, timpul lor de preparare este scurt.
Poți servi delicioasele pulpe de pui cu legume la tigaie alături de o salată verde sau una de murături. Sunt gustoase și foarte hrănitoare.
Pentru data viitoare când mai dorești o rețetă cu carne de pui, pune pe listă și rețeta de piept de pui cu lămâie la cuptor. Este delicioasă și ușor de preparat.