Rețeta tradițională de guacamole. Trucul care te ajută să nu oxideze imediat

Fără coacere
tipul preparatului: Sos
bucătăria: Mexicană

Când spui guacamole spui Mexic. Este unul dintre preparatele tradiționale din această țară care a devenit popular în întreaga lume. Guacamole este un sos pe cât de simplu de făcut, pe atât de complex la gust. Îți oferim rețeta tradițională de guacamole.

Publicat: 24 octombrie 2022, 07:00
În guacamole se mai pot pune ardei iute, roșii, ceapă / Shutterstock

Cuvântul „guacamole” este originar din Mexic, unde avocado a fost cultivat de mii de ani. Numele este derivat din două cuvinte aztece ”nahuatl” – ”ahuacatl” care înseamnă ”avocado„ și ”molli” care se traduce prin ”sos”.

Tot ce vei avea nevoie pentru a face guacamole tradițional este avocado copt și sare. Dacă vrei mai poți adăuga suc de lămâie, care prin aciditatea sa va echilibra gustul puternic al fructului de avocado. 

De asemenea, mai poate fi îmbogățit cu coriandru tocat, chili, ceapă sau roșii.

Ingrediente

Mod de preparare

Se taie avocado pe jumătate. Se scoate sâmburele. Pulpa se scoate cu ajutorul unei linguri și se pune într-un castron. Folosind o furculiță, se zdrobește avocado fără a-l face prea fin.

Se adaugă sucul de lămâie și se amestecă. Apoi, se adăugă ceapa tocată, coriandrul, piperul negru și ardeiul iute. Ardeiul iute se pune gradual gustând. Dacă este prea iute nu se folosește toată cantitatea.

Cum alegi un fruct de avocado perfect copt

Trucul pentru a face guacamole perfect este să folosești fructe de avocado care sunt coapte suficient de mult, fără să depășească gradul de maturitate. Atunci când este crud este tare și fără aromă. Când este mult prea copt fructul de avocado are pete negre, iar gustul îi dispare.

Pentru a verifica dacă avocado este copt atât cât trebuie verifică-l apăsând ușor coaja. Dacă este tare și degetul nu intră deloc în coajă, nu este încă copt. Dacă poți să apeși ușor, avocado este copt. Dacă degetul intră puternic în pulpă prin coajă atunci este deja trecut. Îți pferim mai jos lista de ingrediente pentru rețeta tradițională de guacamole.

Cum cureți un avocado

Pentru a curăța de coajă un avocado, taie-l pe jumătate pe lungime cu un cuțit ascuțit și răsucește-l. Vei ajunge ușor la sâmbure. Pentru a-l îndepărta, poți lovi cu grijă cuțitul de el, apoi răsucește ușor pentru a-l disloca. O altă variantă este să tai fructul de avocado în sferturi și să scoți sâmburele cu degetele sau cu o lingură. Află mai multe despre rețeta de ouă umplute cu cremă de avocado și ardei.

Citește și

Cu ce se mănâncă guacamole

Guacamole se poate mânca cu nachos dar este, de asemenea, un topping sau o garnitură excelentă pentru enchiladas, tacos, somon la grătar sau pui la cuptor .

Guacamole este bun și ca ingredient în alte preparate. Poate fi pus, de exemplu, în sandviciuri. Poți încerca și o rețetă de salată de vinete cu avocado. Perfectă pentru momentele când ai musafiri la masă.

Cum se păstrează guacamole

Cel mai bine este să consumi guacamole imediat ce l-ai preparat pentru că va începe să oxideze. Nu este nicio problemă dacă îl faci cu câteva ore înainte de masă, însă nu uita să adaugi suc de lămâie sau de limetă.

Trucul pentru a păstra guacamole cât mai verde este să te asiguri că aerul nu îl atinge. Transferă-l într-un recipient și acoperă-l cu folie de plastic. Apoi, pune-l la rece.

Citește și
Chec cu banane și cocos. Rețeta unui desert delicios, de post
Chec cu banane și cocos. Rețeta unui desert delicios, de post
Prăjitură cu fulgi de ovăz și iaurt. Desertul simplu care te va cuceri
Prăjitură cu fulgi de ovăz și iaurt. Desertul simplu care te va cuceri
Plăcintă cu mere de post „12 linguri”. Rețeta de care ai nevoie când vrei să gătești ceva rapid
Plăcintă cu mere de post „12 linguri”. Rețeta de care ai nevoie când vrei să gătești ceva rapid
Ștrudel cu mere și migdale. Rețetă simplă, de casă
Ștrudel cu mere și migdale. Rețetă simplă, de casă
Chiftele de orez cu ciuperci. Rețetă gustoasă, de post
Chiftele de orez cu ciuperci. Rețetă gustoasă, de post
Te-ar mai putea interesa și
Sos béarnaise, sosul preferat al cărnii de vită
Sos béarnaise, sosul preferat al cărnii de vită
Cele mai bune sosuri din lume. Ce sos românesc este în top 10
Cele mai bune sosuri din lume. Ce sos românesc este în top 10
Cum să faci cel mai bun sos pesto acasă. 11 sfaturi de care să ții cont
Cum să faci cel mai bun sos pesto acasă. 11 sfaturi de care să ții cont
Vezi cele mai noi articole
Cele mai noi articole hellotaste
06:04
Cele mai bune garnituri cu cartofi. Idei perfecte pentru a completa felul principal de mâncare Cele mai bune garnituri cu cartofi. Idei perfecte pentru a completa felul principal de mâncare
05:26
Zabaione, desertul rafinat al italienilor. Cum să îl prepari acasă Zabaione, desertul rafinat al italienilor. Cum să îl prepari acasă
05:07
Ciuperci cu usturoi la tigaie. Rețetă simplă și rapidă, de post Ciuperci cu usturoi la tigaie. Rețetă simplă și rapidă, de post
16 noiembrie, 06:48
Piure de conopidă cu lapte de cocos. Rețetă delicioasă, de post Piure de conopidă cu lapte de cocos. Rețetă delicioasă, de post
16 noiembrie, 05:45
Ruladă de porc cu ciuperci și cașcaval, înfășurată în felii de bacon Ruladă de porc cu ciuperci și cașcaval, înfășurată în felii de bacon
16 noiembrie, 05:06
Cheesecake zebră cu dovleac și portocale, delicios și spectaculos Cheesecake zebră cu dovleac și portocale, delicios și spectaculos
15 noiembrie, 08:07
Empanadas cu dovleac. Rețetă de plăcinte din bucătăria spaniolă Empanadas cu dovleac. Rețetă de plăcinte din bucătăria spaniolă
15 noiembrie, 06:53
Plăcintă cu mere de post „12 linguri”. Rețeta de care ai nevoie când vrei să gătești ceva rapid Plăcintă cu mere de post „12 linguri”. Rețeta de care ai nevoie când vrei să gătești ceva rapid
Vezi cele mai noi articole
RECOMANDĂRI hellotaste.ro
1
Prăjitură cu mere rase. Rețetă de post, simplă și ușoară
Prăjitură cu mere rase. Rețetă de post, simplă și ușoară
Această prăjitură cu mere rase este un desert delicios, de post, ușor de preparat și perfect pentru perioadele de post sau pentru cei care doresc să evite produsele de origine animală....
2
Prăjitură ușoară cu mere. Rețeta celor 3 pahare
Prăjitură ușoară cu mere. Rețeta celor 3 pahare
Una dintre cele mai populare rețete de prăjitură ușoară cu mere este cea cunoscută sub denumirea ”rețeta celor trei pahare”. Este o rețetă în care unitatea de măsură a ingredientelor principale...
3
Cum prepari cea mai bună ciorbă de burtă. Rețeta tradițională
Cum prepari cea mai bună ciorbă de burtă. Rețeta tradițională
Ciorba de burtă este un preparat tradițional românesc apreciat pentru savoarea sa intensă și textura sa unică. Rețeta de bază include burtă de vită, os de vită cu măduvă, legume, smântână,...
4
Usturoi macerat în miere. De la remediu tradițional, la sos pentru friptură
Usturoi macerat în miere. De la remediu tradițional, la sos pentru friptură
Rețeta de usturoi macerat în miere este un preparat tradițional apreciat atât pentru gustul său complex, cât și pentru beneficiile sale asupra sănătății. Această combinație inedită între mierea naturală și usturoi...
5
Castane la cuptor. Cum se fac și cum le recunoști pe cele comestibile
Castane la cuptor. Cum se fac și cum le recunoști pe cele comestibile
Nu rata sezonul castanelor fără a prepara castane coapte la cuptor, pentru că sunt delicioase și pline de beneficii. În plus, se prepară simplu și ușor, fără a folosi alte ingrediente...

Parteneri

Ce se întâmplă în corpul tău atunci când mănânci alimente picante. Care sunt efectele lor asupra organismului
Ce se întâmplă în corpul tău atunci când mănânci alimente picante. Care sunt efectele lor asupra organismului
Doi tineri, de 17 şi 21 de ani, au murit carbonizaţi în maşina care a luat foc. Accident cumplit pe contrasens în oraşul Panciu din Vrancea
Doi tineri, de 17 şi 21 de ani, au murit carbonizaţi în maşina care a luat foc. Accident cumplit pe contrasens în oraşul Panciu din Vrancea
Cât de frumoasă este „fiica secretă” a lui Cristi Borcea. Înconjurată de lux, a fost lăudată chiar și de mama ei vitregă!
Cât de frumoasă este „fiica secretă” a lui Cristi Borcea. Înconjurată de lux, a fost lăudată chiar și de mama ei vitregă!
Rezultate Loto azi, 17 noiembrie 2024. Numerele câștigătoare duminică la 6/49, Joker, 5/40, Noroc, Super Noroc și Noroc Plus
Rezultate Loto azi, 17 noiembrie 2024. Numerele câștigătoare duminică la 6/49, Joker, 5/40, Noroc, Super Noroc și Noroc Plus
Noi schimbări în distribuția seriei Golden Boy - Dragoste rebelă. Cine pleacă din povestea celebră
Noi schimbări în distribuția seriei Golden Boy - Dragoste rebelă. Cine pleacă din povestea celebră
China testează cărămizi create din sol lunar. Vor fi folosite pentru a construi viitoarea bază pe Lună
China testează cărămizi create din sol lunar. Vor fi folosite pentru a construi viitoarea bază pe Lună
Prăjitură cu dovleac în aluat și crumble, de post
Prăjitură cu dovleac în aluat și crumble, de post
Cum să eviți toxinele ascunse în timpul sarcinii
Cum să eviți toxinele ascunse în timpul sarcinii
Ciara ia în considerare să-și mărească și mai mult familia, dar „are nevoie de puțin timp”. Vedeta este deja mama a patru copii
Ciara ia în considerare să-și mărească și mai mult familia, dar „are nevoie de puțin timp”. Vedeta este deja mama a patru copii
Proprietățile ceaiului Pu-Erh. Efectele acestei băuturi în organism
Proprietățile ceaiului Pu-Erh. Efectele acestei băuturi în organism
fresh

Plăcintă cu mere de post „12 linguri”. Rețeta de care ai nevoie când vrei să gătești ceva rapid

Plăcintă cu mere de post „12 linguri”. Rețeta de care ai nevoie când vrei să gătești ceva rapid

Chiftele de orez cu ciuperci. Rețetă gustoasă, de post

Chiftele de orez cu ciuperci. Rețetă gustoasă, de post

Piure de conopidă cu lapte de cocos. Rețetă delicioasă, de post

Piure de conopidă cu lapte de cocos. Rețetă delicioasă, de post

Empanadas cu dovleac. Rețetă de plăcinte din bucătăria spaniolă

Empanadas cu dovleac. Rețetă de plăcinte din bucătăria spaniolă

Cheesecake zebră cu dovleac și portocale, delicios și spectaculos

Cheesecake zebră cu dovleac și portocale, delicios și spectaculos