Roșii umplute cu carne și orez. Rețetă pentru un prânz savuros
Dacă îți plac ardeii umpluți sau dovleceii umpluți, cu siguranță va fi pe placul tău și rețeta de roșii umplute cu carne și orez. Este savuroasă, consistentă și hrănitoare, merită preparată pentru masa de prânz sau pentru cină.
Rețeta roșiilor umplute se prepară asemănător cu rețetele menționate mai sus. Însă roșiile sunt mult mai gustoase decât ardeii, chiar și decât dovleceii. Dacă sunt crescute natural, în grădină, deliciul va fi maxim. Important este să alegi roșii mari, cărnoase și sănătoase, nu foarte coapte. Dacă dorești o combinație de gusturi, poți prepara în aceeași rețetă și 2-3 ardei umpluți și un dovlecel. Vei avea o combinație interesantă de gusturi și arome într-un singur preparat.
Umplutura o prepari din carne tocată, de porc, vită sau pui, sau chiar din amestec. Cea mai potrivită variante este amestecul de carne de porc și de vită, ca și la sarmale.
Descoperă aici și o rețetă de dovlecei umpluți cu piept de pui și legume. În continuare îți oferim rețeta detaliată pentru a prepara și tu roșii umplute cu carne și orez.
Ingrediente
Mod de preparare
Primul pas pentru prepararea rețetei constă în pregătirea roșiilor pentru umplere. Spală roșiile, șterge-le bine, apoi secționează câte un căpăcel de la fiecatre din partea superioară, cu codița. Pune deoparte aceste căpăcele pentru a acoperi roșiile cu ele în timpul preparării. Apoi, cu ajutorul unei lingurițșe, scobește din interiorul roșiilor doar partea cu semințe. Toacă mărunt interiorul scobit pentru a-l folosi în compoziția pentru umplut roșiile.
Cum prepari umplutura pentru roșii umplute cu carne și orez
Pune o oală cu apă la fiert și adaugă puțină sare. Adaugă apoi orezul și fierbe-l aldente, timp de 10 minute. Apoi pune-l într-o sită să se scurgă.
Curăță ceapa, clătește-o și toac-o mărunt. Așază o tigaie cu ulei pe flacăra aragazului și călește ceapa tocată în ea. Adaugă și usturoiul trecut prin presă sau tocat mai fin. Când ceapa își schimbă culoarea și devine sticloasă adaugă carnea tocată.
Presară sare și piper și amestecă intens toate ingredientele din tigaie, pentru a se rumeni uniform. Amestecă-le până când granulele de carne sunt bine pătrunse. Apoi adaugă miezul roșiilor tocat mărunt și orezul fiert și scurs. Amestecă bine ingredientele și lasă-le să se mai prepare până când scade consisrtent sucul format.
Descoperă și o rețetă de vinete umplute cu carne tocată, la cuptor.
Când compoziția de carne cu orez se mai răcește, ia cu lingura din ea și umple roșiile. Pune hârtie de copt într-o tavă de cuptor și așază roșiile umplute în ea. Acoperă-le cu capacele date deoparte și introdu tava în cuptor.
Prepară roșiile umplute la cuptor pentru aproximativ 15 minute, la 175 de grade Celsius. Nu le prepara în exces pentru a nu se înmuia foarte rău cupele de roșii.
Poți servi aceste roșii umplute cu carne și orez alături de o salată verde, o salată de murături, sau cu un sos de brânzeturi.
Descoperă și o rețetă de rulouri de dovlecei cu brânză în sos de roșii, gustoasă și hrănitoare.