Ruladă cu căpșuni și ciocolată albă, perfectă pentru deliciul din weekend
Pentru deliciu din weekend când se adună toată familia la masă, merită preparată o delicioasă ruladă cu căpșuni și ciocolată albă.
Galerie foto
Rețeta nu este complicată, iar rulada iese foarte gustoasă și aspectuoasă. Are un contrast de arome și culori deosebit, ceea ce o face potrivită și pentru un platou cu prăjituri festive. Căpșunile sunt fructele care oferă cel mai plăcut aspect deserturilor, datorită culorii, dar și a aspectului. Începând de primăvara devreme și până toamna târziu, te poți bucura de căpșuni proaspete pe piață, iar pentru sezonul rece le poți congela sau le poți conserva.
Poți prepara din căpșuni atât sucuri, siropuri și compoturi, cât și gem, dulceață sau jeleuri. Pe toate le poți folosi mai târziu în diferite rețete de deserturi. Tartele cu căpșuni sunt printre cele mai simple deserturi urmate de checuri și pandișpane. Descoperă aici și o rețetă de pandișpan cu căpșuni și ciocolată albă cu frișcă. În continuate vei descoperi rețeta completă pentru ruladă cu căpșuni și ciocolată albă.
Ingrediente
Mod de preparare
Mai întâi aduni pe masa de lucru ingredientele pentru foaia de ruladă cu cacao. Separă albușurile de gălbenușuri și lasă-le la temperatura camerei pentru 15-20 de minute. Nu uita să presari puțină sare peste albușuri.
Cum prepari foaia de aluat pentru ruladă cu căpșuni și ciocolată albă
După ce albușurile s-au încălzit la temperatura camerei pornește cuptorul la 180 de grade Celsius. Amestecă gălbenușurile cu jumătate din cantitatea de zahăr până când își dublează volumul. Adaugă uleiul și esența și omogenizează compoziția. Apoi amestecă făina cu pudra de cacao și trece amestecul prin sită. Încorporează-l treptat în compoziția de gălbenușuri.
Introdu mixerul în albușuri și amestecă-le până când devin cristaline. Adaugă treptat restul de zahăr, în timp ce amesteci energic. Când bezeaua devine fermă amestec-o cu compoziția de gălbenușuri adăugând-o treptat. Amestecă ușor folosind o spatulă, pentru a îngloba cât mai mult aer în compoziție.
Pune hârtie în tava de copt și întinde aluatul uniform peste ea. Apoi introdu tava în cuptor și coace foaia de ruladă pentru 20-25 de minute la 180 de grade Celsius.
După coacere, așază un ștergar ușor umezit peste foaia de ruladă și las-o să se răcească.
Cum prepari crema și formezi rulada
Creează o baie de aburi și pune ciocolata albă în 100 ml de smântână lichidă, la topit. Amestecă până la topirea completă și omogenizarea compoziției. Apoi las-o la răcit. După răcire amestec-o cu mascarponele. Smântâna pentru frișcă rămasă mixeaz-o împreună cu zahărul pudră până obții o frișcă fermă. Încorporează treptat frișca în crema de ciocolată albă cu mascarpone, răcită. Nu uita să adaugi și un praf de sare pentru a intensifica gustul cremei.
Spală căpșunile, curăță-le și taie-le în sferturi sau jumătăți. Amestecă-le cu crema de ciocolată albă.
Când foaia de ruladă este răcită, răstoarn-o din tavă pe masa de lucru și îndepărtează hârtia de copt. Întinde peste foaie crema și ruleaz-o strâns. Împacheteaz-o în hârtia de copt și pune-o la rece pentru cel puțin o oră. Apoi poți decora cu zahăr pudră și porționa delicioasa ruladă cu căpșuni și ciocolată albă.
Dacă vei mai dori să o prepari încă odată, încearc-o în varianta cu cremă de mascarpone și nucă de cocos.