Ruladă cu ciuperci și ardei în aluat de cartofi

Timp de gătire: 40 minute
tipul preparatului: Gustare
bucătăria: Românească

Pentru una dintre gustările zilei, sau pentru pauza de masă de la birou, îți recomandăm să încerci o rețetă de ruladă cu ciuperci și ardei în aluat de cartofi.

Maria Udrea
Publicat: 19 ianuarie 2023, 06:00

Galerie foto

Rulada se porționează după ce se mai răcește / Shutterstock

Rețeta este ideală de preparat și atunci când ți-a rămas piure de cartofi pentru a doua zi. Mai adaugi puțină făină, ouă și praf de copt și obții un aluat interesant, bun de umplut cu diferite ingrediente. Chiar și cartofii copți sau cei preparați natur merg incluși într-un astfel de aluat. Important este să potrivești proporția de făină și de ouă pentru reușita lui.

Citește și

Pentru umplutura de ciuperci poți alege ciupercile champignon proaspete sau conservate. Combinate cu ceapă, usturoi și ardei, vei obține o explozie de gusturi. Ciupercile și cartofii se combină delicios în diverse preparate. Descoperă aici și o rețetă de chiftele de ton cu ciuperci și cartofi. Mai jos poți urmări lista de ingrediente și modul de preparare pentru rulada aperitiv.

Ingrediente

Mod de preparare

Începe cu prepararea aluatului. Dacă nu ai piure de cartofi rămas pentru a doua zi, prepară-l după rețeta clasică, dar mai consistent. Scurge bine apa și pasează doar cartofii cu unt. Descoperă aici rețeta clasică pentru piure de cartofi. După ce ai piureul preparat, pregătești aluatul, apoi umplutura de ciuperci cu ardei.

Cum prepari aluatul de cartofi pentru ruladă cu ciuperci și ardei

Peste piureul de cartofi adaugă făina amestecată cu praful de copt și ouăle. Dacă piureul nu este suficient de sărat și condimentat, mai adaugă puțin piper și sare. Amestecă bine toate ingredientele până când obții un aluat ușor moale și lipicios.

Mai poți adăuga puțină făină, în funcție de consistența piureului. Lasă aluatul la rece, acoperit cu folie, până când pregătești ingredientele pentru umplutură.

Pentru prepararea umpluturii, pune untul la topit într-o tigaie unsă cu puțin ulei. Curăță ceapa și toac-o mărunt și adaug-o în tigaie. Adaugă și un cățel de usturoi curățat și tocat mărunt. Presară și puțină sare, iar când ceapa își schimbă culoarea și devine sticloasă adaugă ciupercile feliate. Amestecă-le cu ingredientele din tigaie și lasă-le să se prepare până când se evaporă lichidul lăsat de acestea în tigaie.

Curăță ardeii și taie-i în fâșii. Adaugă-i peste ciupercile pătrunse și amestecă-i cu acestea timp de un minut. Stinge focul și lasă ingredientele la răcit.

Cum formezi și coci rulada

Scoate aluatul de cartofi de la rece. Unge o hârtie de copt cu ulei, unge-ți și mâinile cu ulei și întinde aluatul pe hârtia unsă. Întinde-l într-o foaie mai grosieră. Pune umplutura de ciuperci cu ardei peste foaia de aluat și ruleaz-o folosindu-te de hârtia de copt. Transfer-o într-o tavă de cuptor cu hârtia de copt sub ea.

Pune gălbenușul de ou într-un bol și amestecă-l bine cu câteva picături de apă. Unge rulada cu acesta și presară semințe de mac peste ea.

Coace delicioasa ruladă cu ciuperci și ardei în aluat de cartofi pentru 35-40 de minute, în cuptorul încălzit la 180 de grade Celsius. Las-o să se răcească înainte de a o porționa.

Poți servi rulada simplă sau cu diferite sosuri. Îți oferim în acest scop și un articol cu patru idei de sosuri, pentru cartofi și fripturi.

Citește și
Cu ce se ung cozonacii ca să iasă lucioși și perfect rumeniți. Secrete pentru un cozonac aspectuos
Cu ce se ung cozonacii ca să iasă lucioși și perfect rumeniți. Secrete pentru un cozonac aspectuos
Carne de porc cu legume la cuptor, perfectă pentru masa de Paște
Carne de porc cu legume la cuptor, perfectă pentru masa de Paște
Trei rețete de ouă umplute, perfecte pentru un platou festiv
Trei rețete de ouă umplute, perfecte pentru un platou festiv
7 condimente pentru carnea de miel. Ce nu trebuie să-ți lipsească pentru o masă delicioasă
7 condimente pentru carnea de miel. Ce nu trebuie să-ți lipsească pentru o masă delicioasă
Pască pufoasă fără aluat. Cea mai simplă rețetă pentru Paște
Pască pufoasă fără aluat. Cea mai simplă rețetă pentru Paște
Te-ar mai putea interesa și
Ruladă cu șuncă și cașcaval. Rețetă pentru gustări zilnice
Ruladă cu șuncă și cașcaval. Rețetă pentru gustări zilnice
Ruladă din piept de pui cu ouă fierte. Rețetă de aperitiv delicios
Ruladă din piept de pui cu ouă fierte. Rețetă de aperitiv delicios
Ruladă aperitiv cu ciuperci și cașcaval. Rețetă de gustare delicioasă
Ruladă aperitiv cu ciuperci și cașcaval. Rețetă de gustare delicioasă
Vezi cele mai noi articole
Cele mai noi articole hellotaste
07:24
Rețetă de cozonac tradițional. Cum faci cei mai gustoși și mai pufoși cozonaci Rețetă de cozonac tradițional. Cum faci cei mai gustoși și mai pufoși cozonaci
06:57
Ciorbă de miel cu lobodă. Rețetă delicioasă pentru masa de Paște Ciorbă de miel cu lobodă. Rețetă delicioasă pentru masa de Paște
06:50
Pulpă de miel cu spanac și gnocchi de cartofi. Rețetă pentru masa de Paște Pulpă de miel cu spanac și gnocchi de cartofi. Rețetă pentru masa de Paște
06:15
Ouă vopsite în vin roșu. Rețeta pentru ouă de Paște vopsite natural Ouă vopsite în vin roșu. Rețeta pentru ouă de Paște vopsite natural
06:00
Meniu de Paște fără miel. Alternative pentru o masă festivă Meniu de Paște fără miel. Alternative pentru o masă festivă
1 mai, 07:55
Salată aperitiv pentru masa de Paște. Rețeta simplă, pe placul tuturor Salată aperitiv pentru masa de Paște. Rețeta simplă, pe placul tuturor
1 mai, 06:59
De ce se înverzește gălbenușul la fiert. Cum se fierb ouăle corect ca să aibă un galben frumos De ce se înverzește gălbenușul la fiert. Cum se fierb ouăle corect ca să aibă un galben frumos
1 mai, 06:43
Friptură de miel cu vin și usturoi. Rețetă pentru masa de Paște Friptură de miel cu vin și usturoi. Rețetă pentru masa de Paște
Vezi cele mai noi articole
RECOMANDĂRI hellotaste.ro
1
Cu ce se ung cozonacii ca să iasă lucioși și perfect rumeniți. Secrete pentru un cozonac aspectuos
Cu ce se ung cozonacii ca să iasă lucioși și perfect rumeniți. Secrete pentru un cozonac aspectuos
Sigur vrei să ai cozonaci și gustoși, dar care să arate ca în poze. Trebuie să fie bine crescuți, pufoși, cu crustă lucioasă și bine coaptă. Ca să îi obții trebuie...
2
Trei rețete de ouă umplute, perfecte pentru un platou festiv
Trei rețete de ouă umplute, perfecte pentru un platou festiv
Pe un platou cu aperitive festive ouăle umplute au mereu un loc rezervat, pentru că sunt gustoase, aspectuoase și se prepară ușor. Dacă vrei să-ți cucerești familia cu aceste aperitive, îți...
3
Tort cu ouă de ciocolată. Rețetă pentru masa de Paște
Tort cu ouă de ciocolată. Rețetă pentru masa de Paște
Pe lângă cozonac și pască, deserturile tradiționale pentru întâmpinarea Sfintelor Sărbători Pascale, merită preparată și rețeta de tort cu ouă de ciocolată. Va fi o încântare și pentru papilele gustative, dar...
4
De ce se lasă cozonacul după coacere. Pași esențiali pentru un cozonac perfect
De ce se lasă cozonacul după coacere. Pași esențiali pentru un cozonac perfect
Cozonacii nu sunt cel mai ușor desert de preparat. Trebuie să fii atentă la o mulțime de detalii, de la temperatura ingredientelor la modul în care în care îi manevrezi după...
5
Cum poți prepara un drob crocant. Iată ce trebuie să faci pentru o textură mai interesantă
Cum poți prepara un drob crocant. Iată ce trebuie să faci pentru o textură mai interesantă
Drobul se face în tradiția românească de Paște, dar trebuie să recunoaștem că îl poți face oricând. Este un aperitiv gustos și versatil perfect pentru orice perioadă a anului. Dacă te-ai...

Parteneri

Friptură de miel cu vin și usturoi. Rețetă pentru masa de Paște
Friptură de miel cu vin și usturoi. Rețetă pentru masa de Paște
Filmul tragediei din Suceava: Crimă cu premeditare ascunsă în spatele unui accident fatal? Ce au descoperit poliţiştii în casa lui Sebastian
Filmul tragediei din Suceava: Crimă cu premeditare ascunsă în spatele unui accident fatal? Ce au descoperit poliţiştii în casa lui Sebastian
Cât de frumoasă este şi cine este iubita milionarului care a fost timp de 8 ani amantul soţiei fratelui său
Cât de frumoasă este şi cine este iubita milionarului care a fost timp de 8 ani amantul soţiei fratelui său
Cum arăta Gabriela Lucuțar, Regina Întunericului de la Chefi la cuțite, înainte de intervențiile estetice. Poze cu ea din trecut
Cum arăta Gabriela Lucuțar, Regina Întunericului de la Chefi la cuțite, înainte de intervențiile estetice. Poze cu ea din trecut
Alina Boz publică fotografii de la piscină. Actrița se bucură în continuare de vacanță
Alina Boz publică fotografii de la piscină. Actrița se bucură în continuare de vacanță
Pot copia hackerii amprentele din selfie-uri, așa cum susține un mesaj pe WhatsApp? Experții au dezvăluit adevărul
Pot copia hackerii amprentele din selfie-uri, așa cum susține un mesaj pe WhatsApp? Experții au dezvăluit adevărul
Drob de ciuperci în coșulețe de aluat foietaj
Drob de ciuperci în coșulețe de aluat foietaj
Sfaturi pentru a preveni înecul la copiii mici
Sfaturi pentru a preveni înecul la copiii mici
Britney Spears și-a șters din nou Instagramul. Artista a postat un mesaj dur pentru părinții ei cu doar 24 de ore înainte de a-și închide contul
Britney Spears și-a șters din nou Instagramul. Artista a postat un mesaj dur pentru părinții ei cu doar 24 de ore înainte de a-și închide contul
Fructe bogate în magneziu. Cum îți pot completa alimentația
Fructe bogate în magneziu. Cum îți pot completa alimentația
fresh

Drob de miel pufos pentru Paște. Cea mai bună rețetă

Drob de miel pufos pentru Paște. Cea mai bună rețetă

7 greșeli pe care le poți face atunci când prepari drob

7 greșeli pe care le poți face atunci când prepari drob

Friptură de miel cu vin și usturoi. Rețetă pentru masa de Paște

Friptură de miel cu vin și usturoi. Rețetă pentru masa de Paște

Cât timp se fierb ouăle de Paște. Sfaturi utile pentru ouă roșii perfecte

Cât timp se fierb ouăle de Paște. Sfaturi utile pentru ouă roșii perfecte

Papoutsakia. Rețetă de vânătă umplută în stil grecesc

Papoutsakia. Rețetă de vânătă umplută în stil grecesc