Ruladă cu ciuperci și ardei în aluat de cartofi
Pentru una dintre gustările zilei, sau pentru pauza de masă de la birou, îți recomandăm să încerci o rețetă de ruladă cu ciuperci și ardei în aluat de cartofi.
Rețeta este ideală de preparat și atunci când ți-a rămas piure de cartofi pentru a doua zi. Mai adaugi puțină făină, ouă și praf de copt și obții un aluat interesant, bun de umplut cu diferite ingrediente. Chiar și cartofii copți sau cei preparați natur merg incluși într-un astfel de aluat. Important este să potrivești proporția de făină și de ouă pentru reușita lui.
Pentru umplutura de ciuperci poți alege ciupercile champignon proaspete sau conservate. Combinate cu ceapă, usturoi și ardei, vei obține o explozie de gusturi. Ciupercile și cartofii se combină delicios în diverse preparate. Descoperă aici și o rețetă de chiftele de ton cu ciuperci și cartofi. Mai jos poți urmări lista de ingrediente și modul de preparare pentru rulada aperitiv.
Ingrediente
Mod de preparare
Începe cu prepararea aluatului. Dacă nu ai piure de cartofi rămas pentru a doua zi, prepară-l după rețeta clasică, dar mai consistent. Scurge bine apa și pasează doar cartofii cu unt. Descoperă aici rețeta clasică pentru piure de cartofi. După ce ai piureul preparat, pregătești aluatul, apoi umplutura de ciuperci cu ardei.
Cum prepari aluatul de cartofi pentru ruladă cu ciuperci și ardei
Peste piureul de cartofi adaugă făina amestecată cu praful de copt și ouăle. Dacă piureul nu este suficient de sărat și condimentat, mai adaugă puțin piper și sare. Amestecă bine toate ingredientele până când obții un aluat ușor moale și lipicios.
Mai poți adăuga puțină făină, în funcție de consistența piureului. Lasă aluatul la rece, acoperit cu folie, până când pregătești ingredientele pentru umplutură.
Pentru prepararea umpluturii, pune untul la topit într-o tigaie unsă cu puțin ulei. Curăță ceapa și toac-o mărunt și adaug-o în tigaie. Adaugă și un cățel de usturoi curățat și tocat mărunt. Presară și puțină sare, iar când ceapa își schimbă culoarea și devine sticloasă adaugă ciupercile feliate. Amestecă-le cu ingredientele din tigaie și lasă-le să se prepare până când se evaporă lichidul lăsat de acestea în tigaie.
Curăță ardeii și taie-i în fâșii. Adaugă-i peste ciupercile pătrunse și amestecă-i cu acestea timp de un minut. Stinge focul și lasă ingredientele la răcit.
Cum formezi și coci rulada
Scoate aluatul de cartofi de la rece. Unge o hârtie de copt cu ulei, unge-ți și mâinile cu ulei și întinde aluatul pe hârtia unsă. Întinde-l într-o foaie mai grosieră. Pune umplutura de ciuperci cu ardei peste foaia de aluat și ruleaz-o folosindu-te de hârtia de copt. Transfer-o într-o tavă de cuptor cu hârtia de copt sub ea.
Pune gălbenușul de ou într-un bol și amestecă-l bine cu câteva picături de apă. Unge rulada cu acesta și presară semințe de mac peste ea.
Coace delicioasa ruladă cu ciuperci și ardei în aluat de cartofi pentru 35-40 de minute, în cuptorul încălzit la 180 de grade Celsius. Las-o să se răcească înainte de a o porționa.
Poți servi rulada simplă sau cu diferite sosuri. Îți oferim în acest scop și un articol cu patru idei de sosuri, pentru cartofi și fripturi.