Salată de ardei iuți cu ceapă în oțet, pentru iarnă
Pentru a diminua din gustul picant al ardeilor iuți, poți prepara rețeta de salată de ardei iuți cu ceapă în oțet, pentru iarnă. O vei mânca pe pâine, atât de gustoasă iese!
Ardeiul iute, cunoscut și sub denumirea științifică de Capsicum Annuum, este foarte recomandat consumului datorită proprietăților sale benefice sănătății organismului. Este folosit atât în bucătărie pentru condimentarea preparatelor, cât și din punct de vedere medicinal.
Ardeiul iute are un conținut bogat în antioxidanți, vitamine și minerale și un conținut caloric foarte scăzut. Capsaicina, ingredientul din ardeiul iute responsabil cu gustul picant al acestuia, are multiple beneficii asupra organismului. Are un puternic efect analgezic și poate ameliora durerile de cap, de dinți, dureri musculare.
Dar, dacă nu suporți gustul foarte picant al ardeilor iuți, pentru a te bucura totuși de proprietățile acestora, îi poți combina cu alte ingrediente. O astfel de combinație îți oferim și noi în rețeta de salată pentru iarnă. Urmărește mai jos lista de ingrediente și pașii necesari pentru a o prepara și tu.
Ingrediente
Mod de preparare
Începe cu sterilizarea borcanelor și capacelor. Apoi, continuă cu pregătirea ingredientelor de bază pentru salată. Iar în ultimul rând, poți prepara și soluția lichidă pentru conservarea acestora.
Spală bine cele trei tipuri de ardei. Pune-i în site la scurs, apoi toacă-i în rondele pe cei iuți și cei bulgărești. Nu le îndepărta semințele sau nervurile pentru că acolo este gustul picant al acestora. Spală și ardeii capia, curăță-i de cotoare, nervuri și semințe și toacă-i în cuburi. Aceștia se adaugă pentru gustul lor ușor dulce, dar și pentru consistența salatei.
Curăță ceapa albă și pe cea roșie și toacă-le solzișori. Amestecă într-un bol toate aceste ingrediente și pregătește soluția lichidă.
Pași necesari preparării soluției lichide pentru salată de ardei iuți cu ceapă în oțet
Soluția lichidă pentru salata de ardei și ceapă se prepară la fel ca la rețeta de castraveți murați pentru iarnă. Adaugă într-o cratiță oțetul cu apa și toate condimentele enumerate în listă. Pune vasul pe flacăra aragazului, la intensitate medie.
Când amestecul lichid atinge punctul de fierbere, adaugă sarea și zahărul. Pune zahăr după gust, la fel și sare. Lasă soluția lichidă să fiarbă pentru 2-3 minute, pentru ca condimentele să-și degaje aromele.
Când ai soluția lichidă fiartă, ingredientele principale pregătite și borcanele sterilizate, poți începe procesul de conservare.
Pune amestecul de ardei iuți cu ceapă în borcanele sterilizate. Îndeasă bine ingredientele în borcan să încapă cât mai multe. Ai grijă să nu strivește rondelele de ardei!
Așază borcanele într-o tavă metalică sau pe un suport metalic, un grătar. Suprafața metalică va împiedica sticla borcanelor să se spargă la contactul cu lichidul fierbinte. Toarnă soluția fierbinte în borcanele cu ardei și ceapă.
Vezi mai multe imagini din timpul preparării salatei în GALERIA FOTO!
Capsează bine capacele borcanelor să se închidă ermetic. Acoperă borcanele cu o pătură. Lasă-le sub pătură până când se răcesc. Apoi le poți eticheta și transfera în cămară.
Te vei bucura mai târziu de această salată de ardei iuți cu ceapă în oțet, plină de culoare și savoare.