Salată de ardei iuți cu ceapă în oțet, pentru iarnă

Timp de gătire: 20 minute
tipul preparatului: Conserve
bucătăria: Românească

Pentru a diminua din gustul picant al ardeilor iuți, poți prepara rețeta de salată de ardei iuți cu ceapă în oțet, pentru iarnă. O vei mânca pe pâine, atât de gustoasă iese!

Publicat: 1 septembrie 2022, 06:41

Galerie foto

Borcanele se țin învelite în pături până când se răcesc / Rețetefeldefel.ro

Ardeiul iute, cunoscut și sub denumirea științifică de Capsicum Annuum, este foarte recomandat consumului datorită proprietăților sale benefice sănătății organismului. Este folosit atât în bucătărie pentru condimentarea preparatelor, cât și din punct de vedere medicinal.

Ardeiul iute are un conținut bogat în antioxidanți, vitamine și minerale și un conținut caloric foarte scăzut. Capsaicina, ingredientul din ardeiul iute responsabil cu gustul picant al acestuia, are multiple beneficii asupra organismului. Are un puternic efect analgezic și poate ameliora durerile de cap, de dinți, dureri musculare.

Citește și

Dar, dacă nu suporți gustul foarte picant al ardeilor iuți, pentru a te bucura totuși de proprietățile acestora, îi poți combina cu alte ingrediente. O astfel de combinație îți oferim și noi în rețeta de salată pentru iarnă. Urmărește mai jos lista de ingrediente și pașii necesari pentru a o prepara și tu.

Ingrediente

Mod de preparare

Începe cu sterilizarea borcanelor și capacelor. Apoi, continuă cu pregătirea ingredientelor de bază pentru salată. Iar în ultimul rând, poți prepara și soluția lichidă pentru conservarea acestora.

Spală bine cele trei tipuri de ardei. Pune-i în site la scurs, apoi toacă-i în rondele pe cei iuți și cei bulgărești. Nu le îndepărta semințele sau nervurile pentru că acolo este gustul picant al acestora. Spală și ardeii capia, curăță-i de cotoare, nervuri și semințe și toacă-i în cuburi. Aceștia se adaugă pentru gustul lor ușor dulce, dar și pentru consistența salatei.

Curăță ceapa albă și pe cea roșie și toacă-le solzișori. Amestecă într-un bol toate aceste ingrediente și pregătește soluția lichidă.

Pași necesari preparării soluției lichide pentru salată de ardei iuți cu ceapă în oțet

Soluția lichidă pentru salata de ardei și ceapă se prepară la fel ca la rețeta de castraveți murați pentru iarnă. Adaugă într-o cratiță oțetul cu apa și toate condimentele enumerate în listă. Pune vasul pe flacăra aragazului, la intensitate medie.

Când amestecul lichid atinge punctul de fierbere, adaugă sarea și zahărul. Pune zahăr după gust, la fel și sare. Lasă soluția lichidă să fiarbă pentru 2-3 minute, pentru ca condimentele să-și degaje aromele.

Când ai soluția lichidă fiartă, ingredientele principale pregătite și borcanele sterilizate, poți începe procesul de conservare.

Pune amestecul de ardei iuți cu ceapă în borcanele sterilizate. Îndeasă bine ingredientele în borcan să încapă cât mai multe.  Ai grijă să nu strivește rondelele de ardei!

Așază borcanele într-o tavă metalică sau pe un suport metalic, un grătar. Suprafața metalică va împiedica sticla borcanelor să se spargă la contactul cu lichidul fierbinte. Toarnă soluția fierbinte în borcanele cu ardei și ceapă.

Vezi mai multe imagini din timpul preparării salatei în GALERIA FOTO!

Soluția lichidă se adaugă fierbinte peste ingredientele din borcane / Rețetefeldefel.ro


Capsează bine capacele borcanelor să se închidă ermetic. Acoperă borcanele cu o pătură. Lasă-le sub pătură până când se răcesc. Apoi le poți eticheta și transfera în cămară.

Te vei bucura mai târziu de această salată de ardei iuți cu ceapă în oțet, plină de culoare și savoare.

Citește și
Cu ce se ung cozonacii ca să iasă lucioși și perfect rumeniți. Secrete pentru un cozonac aspectuos
Cu ce se ung cozonacii ca să iasă lucioși și perfect rumeniți. Secrete pentru un cozonac aspectuos
Carne de porc cu legume la cuptor, perfectă pentru masa de Paște
Carne de porc cu legume la cuptor, perfectă pentru masa de Paște
Trei rețete de ouă umplute, perfecte pentru un platou festiv
Trei rețete de ouă umplute, perfecte pentru un platou festiv
7 condimente pentru carnea de miel. Ce nu trebuie să-ți lipsească pentru o masă delicioasă
7 condimente pentru carnea de miel. Ce nu trebuie să-ți lipsească pentru o masă delicioasă
Pască pufoasă fără aluat. Cea mai simplă rețetă pentru Paște
Pască pufoasă fără aluat. Cea mai simplă rețetă pentru Paște
Te-ar mai putea interesa și
Zacuscă de hribi. Rețeta simplă și rapidă
Zacuscă de hribi. Rețeta simplă și rapidă
Ardei iuți umpluți cu ton, conservați la borcan pentru iarnă
Ardei iuți umpluți cu ton, conservați la borcan pentru iarnă
Ardei iuți tocați, la borcan, pentru iarnă
Ardei iuți tocați, la borcan, pentru iarnă
Vezi cele mai noi articole
Cele mai noi articole hellotaste
07:55
Salată aperitiv pentru masa de Paște. Rețeta simplă, pe placul tuturor Salată aperitiv pentru masa de Paște. Rețeta simplă, pe placul tuturor
06:59
De ce se înverzește gălbenușul la fiert. Cum se fierb ouăle corect ca să aibă un galben frumos De ce se înverzește gălbenușul la fiert. Cum se fierb ouăle corect ca să aibă un galben frumos
06:43
Friptură de miel cu vin și usturoi. Rețetă pentru masa de Paște Friptură de miel cu vin și usturoi. Rețetă pentru masa de Paște
06:00
Cozonac Potica sau Povitica, cu umplutură de nuci și cacao Cozonac Potica sau Povitica, cu umplutură de nuci și cacao
06:00
Cu ce se curăță vopseaua de ouă de pe mâini. Cele mai simple și eficiente trucuri Cu ce se curăță vopseaua de ouă de pe mâini. Cele mai simple și eficiente trucuri
30 aprilie, 09:41
Papoutsakia. Rețetă de vânătă umplută în stil grecesc Papoutsakia. Rețetă de vânătă umplută în stil grecesc
30 aprilie, 07:25
Drob de miel pufos pentru Paște. Cea mai bună rețetă Drob de miel pufos pentru Paște. Cea mai bună rețetă
30 aprilie, 06:50
7 greșeli pe care le poți face atunci când prepari drob 7 greșeli pe care le poți face atunci când prepari drob
Vezi cele mai noi articole
RECOMANDĂRI hellotaste.ro
1
Cu ce se ung cozonacii ca să iasă lucioși și perfect rumeniți. Secrete pentru un cozonac aspectuos
Cu ce se ung cozonacii ca să iasă lucioși și perfect rumeniți. Secrete pentru un cozonac aspectuos
Sigur vrei să ai cozonaci și gustoși, dar care să arate ca în poze. Trebuie să fie bine crescuți, pufoși, cu crustă lucioasă și bine coaptă. Ca să îi obții trebuie...
2
Trei rețete de ouă umplute, perfecte pentru un platou festiv
Trei rețete de ouă umplute, perfecte pentru un platou festiv
Pe un platou cu aperitive festive ouăle umplute au mereu un loc rezervat, pentru că sunt gustoase, aspectuoase și se prepară ușor. Dacă vrei să-ți cucerești familia cu aceste aperitive, îți...
3
Tort cu ouă de ciocolată. Rețetă pentru masa de Paște
Tort cu ouă de ciocolată. Rețetă pentru masa de Paște
Pe lângă cozonac și pască, deserturile tradiționale pentru întâmpinarea Sfintelor Sărbători Pascale, merită preparată și rețeta de tort cu ouă de ciocolată. Va fi o încântare și pentru papilele gustative, dar...
4
De ce se lasă cozonacul după coacere. Pași esențiali pentru un cozonac perfect
De ce se lasă cozonacul după coacere. Pași esențiali pentru un cozonac perfect
Cozonacii nu sunt cel mai ușor desert de preparat. Trebuie să fii atentă la o mulțime de detalii, de la temperatura ingredientelor la modul în care în care îi manevrezi după...
5
Cum poți prepara un drob crocant. Iată ce trebuie să faci pentru o textură mai interesantă
Cum poți prepara un drob crocant. Iată ce trebuie să faci pentru o textură mai interesantă
Drobul se face în tradiția românească de Paște, dar trebuie să recunoaștem că îl poți face oricând. Este un aperitiv gustos și versatil perfect pentru orice perioadă a anului. Dacă te-ai...

Parteneri

Cât timp se fierb ouăle pentru Paște, înainte de a fi vopsite. Trucuri ca să iasă perfecte
Cât timp se fierb ouăle pentru Paște, înainte de a fi vopsite. Trucuri ca să iasă perfecte
Comandă-record la o terasă de 1 Mai. Câţi mici a putut să cumpere un român
Comandă-record la o terasă de 1 Mai. Câţi mici a putut să cumpere un român
Averea lui Ionuţ Negoiţă a „explodat”! Ce loc ocupă acum omul de afaceri în topul celor mai bogaţi români!
Averea lui Ionuţ Negoiţă a „explodat”! Ce loc ocupă acum omul de afaceri în topul celor mai bogaţi români!
Cum poți evita să îți iasă un cozonac necopt la mijloc. Câteva reguli importante
Cum poți evita să îți iasă un cozonac necopt la mijloc. Câteva reguli importante
5 lucruri pe care nu le știai despre Ali Yasin Özegemen din “Păsări rănite”. Cum este actorul în viața reală
5 lucruri pe care nu le știai despre Ali Yasin Özegemen din “Păsări rănite”. Cum este actorul în viața reală
Directoarea Twitter care dormea pe jos să-l susțină pe Elon Musk a ajuns la Meta. De ce a ales să ajungă la competitorul X
Directoarea Twitter care dormea pe jos să-l susțină pe Elon Musk a ajuns la Meta. De ce a ales să ajungă la competitorul X
Drob de ciuperci în coșulețe de aluat foietaj
Drob de ciuperci în coșulețe de aluat foietaj
Leziuni la nivelul nasului la copii: care sunt acestea și cum le tratezi
Leziuni la nivelul nasului la copii: care sunt acestea și cum le tratezi
Britney Spears trebuie să-i plătească tatălui ei 2 milioane de dolari: „Familia mea m-a rănit. Nu s-a făcut dreptate!”
Britney Spears trebuie să-i plătească tatălui ei 2 milioane de dolari: „Familia mea m-a rănit. Nu s-a făcut dreptate!”
Cele mai bune fructe oleaginoase pentru slăbit. Cum te pot ajuta să scapi de kilogramele în plus
Cele mai bune fructe oleaginoase pentru slăbit. Cum te pot ajuta să scapi de kilogramele în plus
fresh

Drob de miel pufos pentru Paște. Cea mai bună rețetă

Drob de miel pufos pentru Paște. Cea mai bună rețetă

7 greșeli pe care le poți face atunci când prepari drob

7 greșeli pe care le poți face atunci când prepari drob

Cât timp se fierb ouăle de Paște. Sfaturi utile pentru ouă roșii perfecte

Cât timp se fierb ouăle de Paște. Sfaturi utile pentru ouă roșii perfecte

Papoutsakia. Rețetă de vânătă umplută în stil grecesc

Papoutsakia. Rețetă de vânătă umplută în stil grecesc

Pască cu aluat fraged cu ciocolată, mai gustoasă și mai aromată

Pască cu aluat fraged cu ciocolată, mai gustoasă și mai aromată