Salată de fasole verde cu iaurt grecesc și usturoi, gustoasă și răcoroasă
Salata de fasole verde cu usturoi este preferata tuturor dintre salatele de vară. Se poate prepara în mai multe variante. Una dintre acestea este cea de salată de fasole verde cu iaurt grecesc și usturoi.
Este o salată pe cât de simplă, pe atât de gustoasă, sănătoasă și răcoroasă. Nu vei petrece foarte mult timp în bucătărie pentru prepararea acesteia. Ingredientele sunt simple și foarte accesibile. Păstăi de fasole verde găsești în piață, pentru că este sezonul acestora. Poți apela și la cele congelate, în extrasezon. Iaurtul grecesc este cel mai popular dintre sortimentele de iaurt, iar usturoiul, de asemeni îl găsești în piață.
Fasolea verde are un conținut foarte scăzut de calorii și nu conține grăsimi saturate. Însă are un conținut bogat de vitamine, minerale și micro-nutrienți. În același timp este o sursă foarte bogată de fibre dietetice, benefice sistemului digestiv. Fasolea verde își păstrează foarte bine aceste proprietăți și gătită, pentru că timpul de gătire al ei este foarte scurt.
Rețetele cu fasole verde sunt foarte versatile. O poți include în supe și ciorbe, în mâncăruri scăzute, dar și în salate și aperitive. Una dintre cele mai populare rețete este cea de mâncare de fasole păstăi cu roșii și usturoi. Încearc-o și tu dacă nu ai făcut-o deja. Dar nu ezita să încerci și rețeta de salată de fasole verde cu iaurt grecesc și usturoi, pe care ți-o oferim detaliată mai jos.
Ingrediente
Mod de preparare
Mai întâi va trebui să pregătești păstăile de fasole verde înlăturându-le capetele și secționându-le în bucăți mai mici, dacă sunt foarte lungi. Apoi clătești foarte bine păstăile de fasole, cu apă rece.
Cum prepari salată de fasole verde cu iaurt grecesc și usturoi
După ce ai pregătit păstăile, treci la pasul următor, adică la fierberea lor. Pune o oală cu 2 litri de apă la fiert și adaugă o linguriță de sare. Lasă apa să atingă punctul de fierbere, apoi adaugă păstăile de fasole verde. Fierbe-le timp de 12-15 minute, dar testează-le dacă sunt pătrunse, cu o furculiță. În funcție de tipul păstăilor depinde și durata lor de fierbere. Nu trebuie fierte decât până când se pătrund ușor la testul cu furculița.
Descoperă și o rețetă de fasole verde la borcan pentru iarnă, conservată în saramură.
Scoate păstăile de fasole într-un bol cu apă rece pentru a opri procesul termic și a se menține ușor crocante. Când sunt răcite, scurge-le transferându-le într-o sită.
Pentru a prepara dressingul, curăță usturoiul și pune-l în mojar. Adaugă sare și pisează-l, dar nu foarte fin ca pentru mujdei. Adaugă și piper și amestecă-l cu 1-2 linguri de ulei. Poți pune ulei de măsline sau de floarea soarelui.
Adaugă iaurtul și amestecă-l bine cu usturoiul. Adaugă acest dressing peste păstăile de fasole verde bine scurse. Decorează delicioasa salată de fasole verde cu iaurt grecesc și usturoi cu verdeața preferată și o poți servi.
Poți servi salata simplă, ca și gustare, dar o poți servi și cu o porție din friptura preferată.
Dacă îți place combinația ingredientelor din această salată, data viitoare poți încerca și varianta de salată de dovlecel cu păstăi de fasole și maioneză cu iaurt și usturoi.