Salată de fasole verde cu maioneză și usturoi, gustoasă și răcoroasă
Dacă îți plac preparatele cu maioneză de casă, rețeta de salată de fasole verde cu maioneză și usturoi, cu siguranță va fi pe gustul tău. Este o rețetă simplă și ușoară, ce conține ingrediente puține și accesibile. Este ideală pentru o masă ușoară sau ca garnitură pentru felurile principale.
Fasolea verde este un aliment foarte popular în multe bucătării din întreaga lume. O întâlnim și sub denumirea de păstăi sau teci. O găsim de primăvara până toamna pe tarabele piețelor și în magazinele alimentare. Iar în sezonul rece ne putem bucura de ea congelată sau conservată la borcan.
Din fasole verde se pot prepara o mulțime de mâncăruri, de la aperitive și salate la supe, ciorbe și feluri principale. Poate fi preparată simplă, combinată cu alte legume sau cu diferite tipuri de carne.
Descoperă și rețeta de mâncare turcească de fasole verde, simplă și rapid de preparat. iar în continuare vei descoperi rețeta detaliată pentru salată de fasole verde cu maioneză și usturoi.
Ingrediente
Mod de preparare
Începe cu pregătirea păstăilor de fasole verde care necesită spălare, curgere și îndepărtarea capetelor. Dacă păstăile sunt mari, rupe-le în bucăți mai micuțe.
Pune fasolea verde la fiert într-o oală cu apă cât să fie bine acoperită. Adaugă și puțină sare și fierbe fasolea verde timp de 8-10 minute până când devine fragedă, dar ușor crocantă. Apoi scurge păstăile de fasole verde și adaugă-le într-un vas cu apă foarte rece. Este necesar acest pas pentru a opri procesul termic, dar și pentru a păstra culoarea verde a tecilor. Între timp, poți pregăti celelalte ingrediente.
Cum prepari sosul pentru salată de fasole verde cu maioneză
Mai întâi curăță usturoiul și pisează-l în mojar sau trece-l prin presa de usturoi.
Transferă usturoiul pisat în bolul mixerului și adaugă gălbenușul crud, muștarul și puțină sare. Pornește mixerul și amestecă ingredientele, în timp ce torni și câte puțin ulei, ca la maioneza clasică.
Pentru început amestecă ingredientele la viteză mică, iar pe măsură ce maioneza capătă volum mărește viteza mixerului.
Mai picură și câte puțin suc de lămâie, proaspăt stors, iar spre finalul de preparare toarnă și apa minerală, puțin câte puțin. Aceasta va aduce un plus de cremozitate maionezei și va mai diminua din gustul intens de ulei.
Amestecă fasolea verde bine scursă cu sosul de maioneză și usturoi. Potrivește gustul cu sare și piper și pune delicioasa salată de fasole verde cu maioneză și usturoi la rece pentru cel puțin 30 de minute. În acest interval de timp gusturile și aromele ingredientelor se vor întrepătrunde armonios.
Poți garnisi salata în timpul servirii cu mărar verde tocat mărunt sau cu pătrunjel.
Descoperă și cum să congelezi fasolea verde, și sfaturi pentru a obține cele mai bune rezultate.