Salată de pui cu ananas și ciuperci, asezonată cu maioneză și iaurt
Această salată de pui cu ananas și ciuperci, asezonată cu maioneză și iaurt are o textură cremoasă și răcoritoare. Este o combinație echilibrată între gustul dulce și sărat. Combinația dintre carnea de pui fragedă, ananasul suculent, ciupercile și maioneza ușoară cu iaurt creează un preparat perfect pentru aperitive sau mese lejere. Este o alegere excelentă pentru ocazii speciale, dar și pentru o masă rapidă acasă.
Această salată surprinde prin echilibrul dintre dulceața ananasului și gustul savuros al ciupercilor, dar și al puiului. Maioneza cu iaurt adaugă o notă ușoară și cremoasă, fără să încarce preparatul. Fiecare îmbucătură este o combinație de texturi: fraged, crocant și suculent – făcând din această salată o alegere delicioasă pentru orice masă.
Iar dacă vrei să încerci salata și în altă variantă, îți recomandăm rețeta de salată de ciuperci cu ton și castraveți murați. Este diferită și ca gust și ca aspect și o poți prepara pentru un platou festiv, împreună cu rețeta de salată de pui cu ananas și ciuperci, asezonată cu maioneză și iaurt, pe care o poți descoperi detaliată mai jos.
Ingrediente
Mod de preparare
Primul pas pentru prepararea salatei constă în pregătirea pieptului de pui. Poți opta pentru a fierbe pieptul de pui în apă cu sare sau a-l prepara fript pe grătar, la cuptor sau în tigaie.
Cum prepari salată de pui cu ananas și ciuperci
După ce ai pregătit pieptul de pui și s-a răcit taie-l în cubulețe mici și pune-l într-un bol încăpător.
Scurge bine ciupercile din conservă și toacă-le cât mai mărunt. Adaugă-le în bolul cu piept de pui. Procedează la fel și cu bucățile de ananas din conservă și adaugă-le peste celelalte ingrediente.
Castraveciorii murați toacă-i în cubulețe micuțe și scurge-i bine după tocare. Presează-i în mâini pentru a se scurge cât mai bine. Adaugă-i și pe aceștia în bol.
Într-un alt bol, amestecă maioneza cu iaurtul grecesc și muștarul Dijon.
Dacă nu ai maioneza preparată, îți recomandăm rețeta de maioneză rapidă, gata în două minute.
Adaugă sare, piper după propriul gust și, opțional, sucul de lămâie. Acesta este important pentru a echilibra dulceața ananasului.
Toarnă dressing-ul peste ingredientele din bol și amestecă-le ușor, astfel încât să acoperi totul uniform.
Gustă combinația rezultată și ajustează condimentele dacă este necesar.
Pentru servire transferă delicioasa salată de pui cu ananas și ciuperci pe un platou sau în boluri și decoreaz-o cu frunze de pătrunjel proaspăt.
O poți servi imediat sau o poți lăsa la frigider timp de 30 de minute pentru a permite aromelor să se întrepătrundă.
Salata se potrivește perfect alături de pâine prăjită, grisine sau frunze de salată pentru un aperitiv elegant.
Pentru o prezentare deosebită, o puteți servi în cupe individuale sau în jumătăți de ananas scobite.
Și tot din categoria salatelor rapide și delicioase îți recomandăm să mai încerci și o rețetă de salată de legume cu somon și maioneză.