Salată de varză cu țelină și morcov. O explozie de vitamine și de sănătate
Pentru porția de vitamine dintr-o zi de toamnă, prepară o rețetă de salată de varză cu țelină și morcov. Vei avea în farfurie o explozie de savoare și vitamine, dar și de sănătate.
Galerie foto
Specialiștii ne recomandă să consumăm toamna cât mai multe legume pline de culoare, pentru un bust de sănătate. Legumele colorate au un conținut mai ridicat de vitamine, mult necesare sănătății organismului. Odată cu trecerea la sezonul rece, organismul uman are nevoie de cât mai multe vitamine pentru a putea lupta împotriva virusurilor gripale și răcelilor.
Care sunt proprietățile celor trei legume din salată
Varza albă este o sursă excelentă de antioxidanți naturali. Are un conținut bogat de vitamine precum provitamina A, vitaminele C și E, dar și vitamine din grupa B. Mai conține și mineralele precum: calciu, magneziu și fier. Mai conține și alte elemente importante pentru organism precum: iod, mangan și sulf.
Țelina, pe lângă vitamine și minerale, are un conținut ridicat de fibre și unul mic de carbohidrați. Este una dintre legumele cele mai sănătoase și are efecte detoxifiante, antiinflamatorii, antidepresive și antibiotice. Consumul regulat de țelină ajută la menținerea sănătății arterelor și a vaselor de sânge. Ajută și la scăderea nivelului de colesterol rău și reduce nivelul hormonului de stres din organism.
Citește și despre top 14 cele mai sănătoase legume. Ce să consumi ca să ai o sănătate de fier.
Morcovii, al treilea ingredient din rețeta de salată de varză cu țelină și morcov, au un conținut bogat in antioxidanți, vitamine și fibre și un conținut sărac în calorii. Printre vitamine, o cantitate mare o ocupă vitamina A, cunoscută pentru sănătatea ochilor și a pielii. Aceasta contribuie la încetinirea procesului de îmbătrânire. Conținutul mare de antioxidanți este benefic pentru a ține bolile la distanță, iar conținutul scăzut de calorii face din morcovi un aliment ideal pentru menținerea unei greutăți normale.
Vezi aici și cum se prepară rețeta de salată de varză în straturi cu țelină și morcov.
Îți oferim mai jos lista de ingrediente și pașii necesari preparării salatei, pentru a te bucura de toate proprietățile benefice ale acestor legume.
Ingrediente
Mod de preparare
Având în vedere timpul foarte scurt de preparare al salatei, este important să aduci pe masa de lucru toate ingredientele necesare. Avându-le la îndemână și amestecându-le rapid, nu vei da timp legumelor să oxideze.
Cum prepari salată de varză cu țelină și morcov
Începe cu pregătirea verzei care are un timp mai îndelungat până la oxidare. Îndepărtează primele foi de la varză, apoi clătește varza cu apă rece. Taie varza pe jumătate și apoi toacă cele două jumătăți în fâșii. Pune fâșiile de varză într-un bol, presară sare și piper și amestecă-le bine prin frecare. Astfel, sarea va pătrunde în fâșiile de varză și se va forma suc în bol.
Lasă bolul cu varză deoparte și curăță țelina și morcovii. Dă-le și pe acestea pe răzătoarea mare. Pune-le în alt bol. Scurge fâșiile de varză de sucul format și amestecă-le cu morcovii și țelina. Prepară un dressing din suc de lămâie cu puțin ulei de măsline, ierburi uscate și suc de vază. Prepară-l după propriul gust și adaugă-l peste legumele amestecate. Servește salata simplă sau alături de o friptură sau garnitura preferată.
Iar pentru data viitoare când mai dorești o astfel de salată, îți recomandăm rețeta de salată de sfeclă roșie cu morcovi.