Salată de vinete cu maioneză. Descoperă cea mai echilibrată rețetă
Salata de vinete cu maioneză sau fără? Nu știm care este preferata ta, dar trebuie să încerci măcar o dată rețeta propusă de noi. Este mult mai cremoasă decât cea simplă și are un gust aparte.
Salata de vinete pare un preparat specific verii, dar adevărul este că îl poți face în orice sezon. Fie că ai vinete coapte de tine în congelator sau le cumperi, poți să te bucuri de acest preparat oricând ți se face poftă.
Sfaturi pentru a prepara salată de vinete cu maioneză
Dacă vrei să faci rețeta de la zero, trebuie să începi prin a coace vinetele. În lipsa unui grătar în aer liber și flacăra aragazului este la fel de bună, chiar și cuptorul. Dacă alegi să le coci pe aragaz, poți pune o folie de aluminiu pentru a limita pe cât se poate murdărirea acestuia. În cazul în care le vei pune la cuptor, înțeapă vinetele cu o furculiță înainte, pentru că riști să explodeze.
Un aspect important legat de salata de vinete ține de modul de procesare al acestora. Este important să le lași să se scurgă suficient, astfel încât să nu fie amare. Apoi, modul în care le toci contează mai ales la stabilirea texturii salatei. În mod tradițional, acestea se mărunțesc cu un tocător special din lemn.
În acest caz, salata nu va fi foarte fină, însă se va simți pulpa vinetei. Dacă îți place o salată cu consistența apropiată de cea a unui sos sau a unei paste, atunci poți folosi blenderul sau robotul de bucătărie.
Cum se pune ceapa în salata de vinete cu maioneză
Modul în care toci ceapa are și el o însemnătate aparte în economia preparării salatei de vinete. Unele persoane preferă să simtă ceapa, așa că o toacă mărunt, fără să insiste asupra acestui lucru.
Pentru alții doar gustul este important, așa că aleg să pună ceapa la blender ca să fie cât de poate de fin tocată.
Cum se preparară rețeta de salată de vinete cu maioneză
Dacă adori gustul vinetelor, iar fiecare moment în care le simți aroma te gândești la copilărie și la vacanțele petrecute la bunici, îți propunem să încerci această rețetă de salată.
Îți oferim mai jos ingredientele și modul de preparare pas cu pas pentru a te bucura și tu de acest preparat delicios.
Ingrediente
Mod de preparare
Vinetele se spală și se pun pe flacăra deschisă a aragazului. Se întorc de câte ori este nevoie, astfel încât coaja lor să fie carbonizată uniform.
Se pun apoi într-o strecurătoare și se lasă să se răcească suficient cât să poată fi manevrate. Apoi li se curăță coaja, iar pulpa se lasă la scurs aproximativ o oră. Apoi, pulpa de vinete este tocată cu un tocător de lemn până când devine aproape o pastă.
Ceapa se toacă cât se poate de mărunt și se pune peste pulpa vinetelor. Se adaugă ulei și sare. Se amestecă până se omogenizează. Apoi se adaugă maioneza și se mai amestecă până se încorporează ingredientele. Deasupra se presară pătrunjel tocat.
Se servește pe felii de pâine prăjită cu roșii.