Salată de vinete cu maioneză. Descoperă cea mai echilibrată rețetă

Timp de gătire: 1 oră și 20 minute
tipul preparatului: Gustare
bucătăria: Românească

Salata de vinete cu maioneză sau fără? Nu știm care este preferata ta, dar trebuie să încerci măcar o dată rețeta propusă de noi. Este mult mai cremoasă decât cea simplă și are un gust aparte.

Cristina Catană
Publicat: 7 septembrie 2022, 08:03

Galerie foto

Salata de vinete cu maioneză se poate servi și cu măsline și ci brânză/ Shutterstock

Salata de vinete pare un preparat specific verii, dar adevărul este că îl poți face în orice sezon. Fie că ai vinete coapte de tine în congelator sau le cumperi, poți să te bucuri de acest preparat oricând ți se face poftă.

Sfaturi pentru a prepara salată de vinete cu maioneză

Dacă vrei să faci rețeta de la zero, trebuie să începi prin a coace vinetele. În lipsa unui grătar în aer liber și flacăra aragazului este la fel de bună, chiar și cuptorul. Dacă alegi să le coci pe aragaz, poți pune o folie de aluminiu pentru a limita pe cât se poate murdărirea acestuia. În cazul în care le vei pune la cuptor, înțeapă vinetele cu o furculiță înainte, pentru că riști să explodeze.

Citește și

Un aspect important legat de salata de vinete ține de modul de procesare al acestora. Este important să le lași să se scurgă suficient, astfel încât să nu fie amare. Apoi, modul în care le toci contează mai ales la stabilirea texturii salatei. În mod tradițional, acestea se mărunțesc cu un tocător special din lemn.

În acest caz, salata nu va fi foarte fină, însă se va simți pulpa vinetei. Dacă îți place o salată cu consistența apropiată de cea a unui sos sau a unei paste, atunci poți folosi blenderul sau robotul de bucătărie.

Cum se pune ceapa în salata de vinete cu maioneză

Modul în care toci ceapa are și el o însemnătate aparte în economia preparării salatei de vinete. Unele persoane preferă să simtă ceapa, așa că o toacă mărunt, fără să insiste asupra acestui lucru.

Pentru alții doar gustul este important, așa că aleg să pună ceapa la blender ca să fie cât de poate de fin tocată.

Cum se preparară rețeta de salată de vinete cu maioneză

Dacă adori gustul vinetelor, iar fiecare moment în care le simți aroma te gândești la copilărie și la vacanțele petrecute la bunici, îți propunem să încerci această rețetă de salată.

Îți oferim mai jos ingredientele și modul de preparare pas cu pas pentru a te bucura și tu de acest preparat delicios.

Ingrediente

Mod de preparare

Vinetele se spală și se pun pe flacăra deschisă a aragazului. Se întorc de câte ori este nevoie, astfel încât coaja lor să fie carbonizată uniform.

Se pun apoi într-o strecurătoare și se lasă să se răcească suficient cât să poată fi manevrate. Apoi li se curăță coaja, iar pulpa se lasă la scurs aproximativ o oră. Apoi, pulpa de vinete este tocată cu un tocător de lemn până când devine aproape o pastă.

Ceapa se toacă cât se poate de mărunt și se pune peste pulpa vinetelor. Se adaugă ulei și sare. Se amestecă până se omogenizează. Apoi se adaugă maioneza și se mai amestecă până se încorporează ingredientele. Deasupra se presară pătrunjel tocat.

Se servește pe felii de pâine prăjită cu roșii.

Citește și
Gogoși de post cu apă minerală. Rețetă simplă și ușoară
Gogoși de post cu apă minerală. Rețetă simplă și ușoară
Rețetă de marinadă pentru pește prăjit. Ingredientul care îi dă savoare preparatului tău
Rețetă de marinadă pentru pește prăjit. Ingredientul care îi dă savoare preparatului tău
Clătite de post cu apă minerală. Desertul perfect și ușor de preparat
Clătite de post cu apă minerală. Desertul perfect și ușor de preparat
Tocăniță de post cu ciuperci, o rețetă simplă și delicioasă
Tocăniță de post cu ciuperci, o rețetă simplă și delicioasă
De ce se lasă cozonacul după coacere. Pași esențiali pentru un cozonac perfect
De ce se lasă cozonacul după coacere. Pași esențiali pentru un cozonac perfect
Te-ar mai putea interesa și
5 salate sub 400 de calorii. Rețete simple pentru silueta perfectă
5 salate sub 400 de calorii. Rețete simple pentru silueta perfectă
Vinete pane. Rețeta simplă și gustoasă
Vinete pane. Rețeta simplă și gustoasă
Salată de vară cu porumb, rețeta hrănitoare a întregii familii
Salată de vară cu porumb, rețeta hrănitoare a întregii familii
Vezi cele mai noi articole
Cele mai noi articole hellotaste
06:01
7 rețete cu pește de Florii. Cele mai bune preparate pe care poți să le pui pe masă 7 rețete cu pește de Florii. Cele mai bune preparate pe care poți să le pui pe masă
05:43
Gem de rubarbă. Rețeta unui gem cu gust dulce-acrișor Gem de rubarbă. Rețeta unui gem cu gust dulce-acrișor
04:45
Ingredientul secret pentru doradă. Cea mai bună rețetă de pește la cuptor Ingredientul secret pentru doradă. Cea mai bună rețetă de pește la cuptor
03:39
Cât se ține carnea de miel la cuptor. Trucuri utile pentru o friptură de Paște delicioasă Cât se ține carnea de miel la cuptor. Trucuri utile pentru o friptură de Paște delicioasă
26 aprilie, 09:17
Cu ce se ung cozonacii ca să iasă lucioși și perfect rumeniți. Secrete pentru un cozonac aspectuos Cu ce se ung cozonacii ca să iasă lucioși și perfect rumeniți. Secrete pentru un cozonac aspectuos
26 aprilie, 09:08
Friptură fragedă de curcan la cuptor. Rețeta perfectă pentru masa de Paște Friptură fragedă de curcan la cuptor. Rețeta perfectă pentru masa de Paște
25 aprilie, 08:45
7 condimente pentru carnea de miel. Ce nu trebuie să-ți lipsească pentru o masă delicioasă 7 condimente pentru carnea de miel. Ce nu trebuie să-ți lipsească pentru o masă delicioasă
25 aprilie, 06:55
Carne de porc cu legume la cuptor, perfectă pentru masa de Paște Carne de porc cu legume la cuptor, perfectă pentru masa de Paște
Vezi cele mai noi articole
RECOMANDĂRI hellotaste.ro
1
De ce se lasă cozonacul după coacere. Pași esențiali pentru un cozonac perfect
De ce se lasă cozonacul după coacere. Pași esențiali pentru un cozonac perfect
Cozonacii nu sunt cel mai ușor desert de preparat. Trebuie să fii atentă la o mulțime de detalii, de la temperatura ingredientelor la modul în care în care îi manevrezi după...
2
Rețetă de marinadă pentru pește prăjit. Ingredientul care îi dă savoare preparatului tău
Rețetă de marinadă pentru pește prăjit. Ingredientul care îi dă savoare preparatului tău
Peștele prăjit poate fi mai gustos dacă înainte de a-l pune în tigaia cu ulei încins îl lași câteva ore sau peste noapte într-o compoziție cu condimente și ierburi aromatice. Descoperă...
3
Gogoși de post împletite. Un desert simplu și delicios
Gogoși de post împletite. Un desert simplu și delicios
Dacă ai în plan să prepari gogoși pentru momentele dulci ale zilei, îți recomandăm să încerci rețeta de gogoși de post împletite. Este un mod de a da aspect cuceritor celui...
4
Tocăniță de post cu ciuperci, o rețetă simplă și delicioasă
Tocăniță de post cu ciuperci, o rețetă simplă și delicioasă
Ciupercile sunt o sursă excelentă de proteine și este important să le integrezi în dieta ta, mai ales în perioadele de post. O variantă delicioasă de a face acest lucru este...
5
Mousse de ciocolată cu fructe de pădure. Rețetă delicioasă, din doar 3 ingrediente
Mousse de ciocolată cu fructe de pădure. Rețetă delicioasă, din doar 3 ingrediente
O reţetă clasică de mousse de ciocolată cu fructe de pădure, un desert cremos, mătăsos şi încărcat cu aromă de ciocolată, care este făcut din doar 3 ingrediente și 3 pași...

Parteneri

Zodia nefericită a lunii mai 2024. Ea are cele mai multe probleme din cauza stresului
Zodia nefericită a lunii mai 2024. Ea are cele mai multe probleme din cauza stresului
Peştele care s-a ieftinit cu aproape 50% faţă de anul trecut. Cât costă un kilogram
Peştele care s-a ieftinit cu aproape 50% faţă de anul trecut. Cât costă un kilogram
Sumă uriașă pe care o câștigă zilnic “Pescobar”! A fost dat de gol, după ce a deschis un nou restaurant: „Nu-l bate nimeni!”
Sumă uriașă pe care o câștigă zilnic “Pescobar”! A fost dat de gol, după ce a deschis un nou restaurant: „Nu-l bate nimeni!”
La mulți ani de Florii! Cele mai frumoase mesaje și felicitări pentru sărbătoriți
La mulți ani de Florii! Cele mai frumoase mesaje și felicitări pentru sărbătoriți
Bensu Soral din Bariere Invizibile revine pe micile ecrane într-un nou proiect profesional. Despre ce este vorba
Bensu Soral din Bariere Invizibile revine pe micile ecrane într-un nou proiect profesional. Despre ce este vorba
Boala „zombie” care a trecut de la animale la oameni. Deja ar fi făcut 2 victime
Boala „zombie” care a trecut de la animale la oameni. Deja ar fi făcut 2 victime
Brioșe din aluat de cozonac, cu ciocolată
Brioșe din aluat de cozonac, cu ciocolată
Cea mai bună tehnică de adormire a copilului. Cum poți să-i oferi un somn de calitate
Cea mai bună tehnică de adormire a copilului. Cum poți să-i oferi un somn de calitate
Celine Dion a dezvăluit motivul pentru care nu împrumută niciodată haine de la designeri de top: „Este o formă de respect”
Celine Dion a dezvăluit motivul pentru care nu împrumută niciodată haine de la designeri de top: „Este o formă de respect”
Cauze frecvente ale ochilor roșii. Ce poate indica acest simptom
Cauze frecvente ale ochilor roșii. Ce poate indica acest simptom
fresh

Carne de porc cu legume la cuptor, perfectă pentru masa de Paște

Carne de porc cu legume la cuptor, perfectă pentru masa de Paște

Cu ce se ung cozonacii ca să iasă lucioși și perfect rumeniți. Secrete pentru un cozonac aspectuos

Cu ce se ung cozonacii ca să iasă lucioși și perfect rumeniți. Secrete pentru un cozonac aspectuos

7 condimente pentru carnea de miel. Ce nu trebuie să-ți lipsească pentru o masă delicioasă

7 condimente pentru carnea de miel. Ce nu trebuie să-ți lipsească pentru o masă delicioasă

Friptură fragedă de curcan la cuptor. Rețeta perfectă pentru masa de Paște

Friptură fragedă de curcan la cuptor. Rețeta perfectă pentru masa de Paște

7 rețete cu pește de Florii. Cele mai bune preparate pe care poți să le pui pe masă

7 rețete cu pește de Florii. Cele mai bune preparate pe care poți să le pui pe masă