Salată de vinete cu roșii și brânză sărată, perfectă pentru una dintre gustările zilei
Pentru una dintre gustările zilei sau chiar pentru cină este perfectă o salată de vinete cu roșii și brânză sărată. Rețeta este simplă și rapid de preparat și conține puține ingrediente.
Galerie foto
Combinația de roșii cu brânză sărată este adorată de toată lumea, dar cu adaos de vinete este un adevărat deliciu culinar. Poți folosi orice tip de brânză sărată: feta, telemea, chiar și brânză nobilă. Toate se combină perfect cu roșiile, dar și cu vinetele trase ușor la tigaie.
Nu ezita să profiți la maximum de gustul vinetelor, cât încă este sezonul coacerii lor. Acestea sunt bogate în nutrienți, vitamine, minerale. Deși sunt sărace în calorii, vinetele sunt bogate în fibre și antioxidanți, cu multiple beneficii asupra sănătății organismului. Rețetele cu vinete sunt foarte versatile. Poți prepara vinetele la grătar, la tigaie sau cuptor, dar și la aburi. Poți prepara salate, aperitive, mâncăruri scăzute, dar și conserve. Cea mai apreciată rețetă cu vinete este rețeta de zacuscă tradițională. Dacă nu ai preparat-o încă, mai găsești pe piață toate ingredientele necesare. Iar mai jos, îți oferim lista de ingrediente și pașii necesari pentru a prepara o salată simplă, dar delicioasă, cu vinete.
Ingrediente
Mod de preparare
Primul pas în prepararea salatei constă în pregătirea legumelor. Spală bine vânăta, șterge-o cu un prosop de hârtie și toac-o în cuburi Presară sare peste ele și lasă-le la odihnit 10-12 minute, pentru a avea timp să elimine sucul amărui. Apoi tamponează bine cuburile de vinete cu prosoape de hârtie.
Spală și roșiile, șterge-le și taie-le în felii mai mari. Pune-le într-un bol și lasă-le acoperite până când prepari salata. Curăță usturoiul și strivește-l. Abia când ai toate aceste ingrediente pregătite, poți începe prepararea salatei.
Pași necesari pentru a prepara salată de vinete cu roșii și brânză sărată
Pune uleiul într-o tigaie încăpătoare și așaz-o pe flacăra aragazului. Lasă uleiul să se înfierbânte și adaugă 2 căței de usturoi curățați și striviți. Amestecă bine usturoiul cu uleiul încins pentru 1-2 minute. Apoi îndepărtează usturoiul și adaugă cuburile de vinete.
Lasă vinetele să se caramelizeze în uleiul aromat cu usturoi până când se pătrund și își schimbă culoarea. Apoi scoate-le cu o spumieră și transferă-le într-o sită, la scurs.
Uleiul scurs și răcit amestecă-l cu oțetul de vin roșu și cu sare și piper, după gust. Cu acest amestec stropește feliile de roșii din bol. Apoi adaugă cuburile de vinete și amestecă-le. Taie brânza în cuburi și adaug-o în bolul cu vinete și roșii. Amestecă ușor ingredientele pentru a nu le strivi.
În timpul servirii poți adăuga verdeață tocată peste delicioasa salată de vinete cu roșii și brânză sărată. Dar poți adăuga și un sos pesto de busuioc, de leurdă cu nuci, sau un sos de pătrunjel verde.
Vezi aici cum se prepară rețeta pentru sos de pătrunjel verde!