Sandwich hawaiian cu șuncă și mozzarella, gratinat la cuptor
Pentru gustări delicioase și consistente, servite de-a lungul zilei, avem pentru tine o rețetă de sandwich hawaiian cu șuncă și mozzarella, gratinat la cuptor. Un astfel de sandwich este ideal de preparat și pentru pauza de masă de la școală sau de la birou.
Te va cuceri textura pufoasă a aluatului și gustul delicios al umpluturii. Sandwich-ul se prepară în două etape. Mai întâi vei prepara niște chifle pufoase, dintr-un aluat clasic de pâine. Apoi le vei secționa transversal și le vei umple cu ingredientele aferente. A doua etapă constă în gratinarea sandvișurilor cu cașcaval, la cuptor. Chiar dacă necesită mai mult timp și răbdare, rezultatul final va fi cuceritor. Este un sandwich cu gust exotic, datorită ananasului adăugat. Acesta va oferi un gust fresh și delicios sandwich-ului.
Rețele de sandvișuri sunt foarte versatile, atât din punct de vedere al învelișului exterior, cât și al umpluturi. Poți prepara sandvișuri din felii de pâine, din chifle, lipii sau alte preparate pe bază de aluat. Iar pentru umplutură poți crea o mulțime de combinații de ingrediente.
Descoperă aici o rețetă de sandvișuri la tigaie din aluat dospit. Iar în rândurile de mai jos îți oferim rețeta completă pentru deliciosul sandwich hawaiian cu șuncă și mozzarella, gratinat la cuptor.
Ingrediente
Mod de preparare
Primul pas constă în pregătirea ingredientelor pentru aluat, apoi frământarea aluatului și dospirea acestuia. Urmează coacerea și pregătirea ingredientelor pentru umplutură.
Cum prepari aluatul pentru sandwich hawaiian cu șuncă și mozzarella
Mai întâi încălzește laptele, dar fără a-l lăsa să atingă punctul de fierbere. Într-o tigaie pune și untul la topit, după care lasă-l să se răcească. Într-un bol, amestecă drojdia cu o linguriță de zahăr până când amestecul se dizolvă. Adaugă 2-3 linguri de lapte cald și omogenizează compoziția. Lasă maiaua de drojdie să se dezvolte până își dublează volumul.
Descoperă cum poți face maia naturală și la ce o poți folosi.
Trece făina prin sită într-un bol mare și formează o adâncitură la mijlocul ei. Pune acolo maiaua de drojdie și untul topit. Amestecă toate ingredientele din bol, turnând treptat și laptele cald.
Frământă aluatul până când devine compact și nelipicios. Acoperă bolul cu un ștergar și lasă aluatul la dospit timp de o oră, la temperatura camerei. Apoi, împarte aluatul în bucăți mici și formează bile din ele, de mărimea unei mingi de ping-pong. Așază-le într-o tavă tapetată cu hârtie de copt la mici distanțe una de cealaltă. Acoperă-le și lasă-le să se mai dezvolte timp de 30 de minute în tavă.
Între timp, pornește cuptorul la 200 de grade Celsius. Unge chiflele cu gălbenuș de ou și presară peste ele semințe de susan negru. Pune tava în cuptor și coace pâinea sub formă de chifle pentru 15 minute, la 200 de grade. Micșorează temperatura la 180 de grade Celsius și mai coace pâine pentru alte 15 minute.
Cum formezi și gratinezi sandwich-ul
După coacere, lasă pâinea să se răcească, apoi secționeaz-o transversal pentru a forma deliciosul sandwich hawaiian cu șuncă și mozzarella. Amestecă sosul de roșii cu o parte din frunzele de busuioc tocate. Întinde acest amestec peste partea inferioară a pâinii. Așază deasupra dosului felii subțiri de șuncă și felii de mozzarella. Presară frunze proaspete de busuioc și adaugă bucățile de ananas din compot. Acoperă ingredientele cu partea superioară a pâinii. Unge toată suprafața pâinii cu unt topit.
Introdu tava cu deliciosul sandwich în cuptor și coace-l la 200 de grade Celsius, pentru 10 minute. Brânza mozzarella din interior se va topi și va acoperi în mod plăcut și apetisant celelalte ingrediente. Este delicios un astfel de sandwich, atât servit cald, cât și rece.
Iar dacă mai dorești și alte rețete de sandvișuri, mai trece pe lista de preparat și rețeta de sandvișuri calde cu ardei copți și cașcaval.