Sangria, băutura specială a verii. 5 rețete pe care să le încerci cu prietenii

Fără coacere

Sangria este un cocktail pe bază de vin, cu adaos de fructe, suc de fructe sau brandy, amestecate cu apă minerală. Este, poate, una dintre cele mai iubite băuturi ale verii. Sangria este ușoară și răcoritoare și o poți face la tine acasă exact cum îți place.

Cristina Catană
Publicat: 10 iulie 2023, 06:00
Sangria are la bază vin și fructe, în special, citrice/ Shutterstock

Sangria nu are o tărie alcoolică foarte mare așa încât poți să faci una dintre aceste rețete de sangria de care să te bucuri cu prietenii în zilele toride de vară. Poți folosi chiar vinul rămas în sticlă de 2-3 zile sau poți desface o sticlă nouă, fără să fie una foarte scumpă.

El Quitjote

El Quitjote este o variantă foarte parfumată de sangria cu elemente surpriză, cum ar fi oțetul balsamic.

Sangria El Quitjote are o puternică aromă de citrice / Shutterstock

Ingrediente

Pentru siropul de scorțișoară

  • 250 g zahăr alb
  • 8 bastoane de scorțișoară (ușor zdrobite)
  • 300 ml apă

Pentru sangria:

  • 200 ml vin Garnacha
  • 90 ml Bonanto Aperitiv
  • 60 ml Lustau Brandy de la Jerez Reserva
  • 600 ml suc de ananas
  • 300 ml sirop de scorțișoară
  • 15 ml oțet balsamic
  • 5 felii subțiri de portocale
  • 5 felii subțiri de lămâie
  • 1 felie subțire de ananas
  • 300 ml suc proaspăt de lămâie, la început
  • 170 ml Cava

Mod de preparare

Se face siropul de scorțișoară într-o oală mică, se combină zahărul cu o ceașcă de apă fierbinte. Se pune la foc mediu și se amestecă ocazional până când zahărul se dizolvă.

Se ia de pe foc și se lasă deoparte pentru a se răci la temperatura camerei. Apoi, se trece printr-o strecurătoare cu ochiuri fine, aruncând bucățile de scorțișoară. Se utilizează imediat sau se transferă într-un recipient etanș și se pune la frigider timp de până la o lună.

Se umple un ulcior mare cu gheață. Se adaugă toate lichidele. Apoi, se pune portocala feliată, lămâia și ananasul și se amestecă pentru a se combina. Se amestecă în sucul de lămâie, iar deasupra toarnă Cava. Pentru a servi, se toarnă în pahare de vin umplute cu gheață.

Sangria albă

Sangria albă este o variantă mai sofisticată a băuturii cu origini spaniole. Vinul sauvignon blanc o face să fie mai specială. Află mai multe despre consumul unui pahar de vin înainte de culcare.

În sangria albă poți pune și zmeură sau căpșuni pentru un gust mai dulce / Shutterstock

Ingrediente

  • 350 ml vin alb sec, cum ar fi sauvignon blanc
  • 230 ml Lillet Blonde
  • 60 ml lichior St Germaine
  • 60 ml Lustau Sherry
  • 60 ml suc proaspăt de portocale
  • 60 ml suc proaspăt de lămâie
  • 1 l apă minerală
  • 1 portocală, tăiată transversal în jumătăți subțiri
  • 1 lămâie, tăiată transversal în runde subțiri

Mod de preparare

Într-un ulcior, se amestecă vinul alb cu Lillet Blonde, cu lichiorul St. Germaine, cu sherry, sucul de portocale și cel de lămâie. Deasupra se pune apa minerală și apoi se amestecă feliile de portocale și cele de lămâie. Se umple ulciorul cu gheață și se amestecă până când este răcit înainte de servire.

Citește și

Red Sangria

Red Sangria urmărește rețeta tradițională spaniolă, dar îi dă o notă spaniolă prin adăugarea de Lillet și Grand Marnier.

Sangria roșie are un conținut ridicat de alcool / Shutterstock

Ingrediente

Pentru grenadină

  • 250 g suc de rodie
  • 200 g zahăr brun
  • 1⁄2 portocală

Pentru cocktail

  • 350 ml vin roșu
  • 230 ml Lillet Rouge
  • 60 ml Lichior Grand Marnier
  • 60 ml Lustau Sherry
  • 60 ml suc proaspăt de portocale
  • 30 ml grenadină de casă
  • 1 l apă minerală
  • 1⁄2 portocală, tăiat transversal în jumătăți subțiri
  • 1 lămâie, tăiată transversal în runde subțiri

Mod de preparare

Pentru granadină se îndepărtează coaja portocalei în fâșii. Într-o cratiță mică, combinați cojile de portocale cu sucul de rodie și zahărul și se aduce la punctul de fierbere la foc mare. Se gătesc, amestecând, până când zahărul se dizolvă și siropul este ușor redus, aproximativ 5 minute.

Se ia de pe foc și se lasă să se răcească la temperatura camerei. Se scot și se aruncă cojile de portocală și se toarnă grenadina într-un recipient etanș. Poate sta la rece până la o lună.

Într-un ulcior, se amestecă toate băuturile. Deasupra se pune apă minerală și apoi se adaugă felii de portocale și lămâie. Se umple vasul cu gheață și se amestecă.

Book Club Sangria

Book Club Sangria este o rețetă vintage, inventată în anii 1970 de către membrii unui club de lectură din Houston, SUA.

Book Club Sangria este foarte fructată / Shutterstock

Ingrediente

  • 100 g zahăr
  • 750 ml vin roșu fructat (Pinot noir)
  • 60 ml de cognac
  • 60 ml proaspăt de portocale
  • 60 ml suc proaspăt de lămâie
  • 60 ml suc proaspăt de limetă
  • 100 g ghimbir dat prin răzătoare
  • 200 g ananas proaspăt tocat cubulețe
  • 4 felii subțiri de portocală, lămâie și limetă
  • 1 piersică proaspătă, feliată

Mod de preparare

Într-o oală mică, se pun zahărul și o cană de apă la fiert și se lasă până când zahărul se dizolvă. Se ia de pe foc și se pune în vasul în care se face sangria. Când ajunge la temperatura camerei se adaugă băuturile. Apoi se acoperă și se dă la rece.

Chiar înainte de servire, se pun ghimbirul, ananasul, feliile de citrice și piersicile. Se toarnă în pahare umplute cu gheață, se garnisește cu fructe și se servește imediat. Descoperă care sunt cele mai hidratante băuturi.

Sangria casei

Cu toții ar trebui să avem o rețetă de sangria ale cărei ingrediente să le știm pe de rost și pe care să le avem mereu în casă.  

Sangria cu grapefruit este foarte răcoritoare / Profimedia Images

Ingrediente

  • 750 ml lambrusco rosé
  • 400 ml  Cocchi Americano
  • 100 ml suc proaspăt de grapefruit
  • felii de grapefruit
  • apă carbogazoasă, pentru servire

Mod de preparare

Se amestecă lambrusco, Cocchi Americano și sucul într-un ulcior. Se împarte compoziția între 4-6 pahare umplute cu gheață și, în partea de sus, se adaugă apă minerală. Se decorează cu felii de grapefruit.

Citește și
Tort Mozaic. Tort tablă de șah, spectaculos și delicios
Tort Mozaic. Tort tablă de șah, spectaculos și delicios
Churros cu sos de ciocolată. Rețetă de gogoși spaniole
Churros cu sos de ciocolată. Rețetă de gogoși spaniole
Tort cu mousse de ciocolată amăruie și mousse de căpșuni
Tort cu mousse de ciocolată amăruie și mousse de căpșuni
Budincă de orez cu mere caramelizate. Desert cu gust de copilărie
Budincă de orez cu mere caramelizate. Desert cu gust de copilărie
Kefir făcut în casă. Cea mai simplă rețetă
Kefir făcut în casă. Cea mai simplă rețetă
Te-ar mai putea interesa și
Apa de cocos vs. laptele de cocos. La ce se folosesc și ce beneficii au
Apa de cocos vs. laptele de cocos. La ce se folosesc și ce beneficii au
Cât timp mai poți consuma alcoolul după ce ai deschis sticla
Cât timp mai poți consuma alcoolul după ce ai deschis sticla
Lichior de gutui sau gutuiată. Rețetă de băutură rafinată și aromată
Lichior de gutui sau gutuiată. Rețetă de băutură rafinată și aromată
Vezi cele mai noi articole
Cele mai noi articole hellotaste
05:53
Ciuperci cu sos de smântână la tigaie. Rețeta pentru un prânz savuros Ciuperci cu sos de smântână la tigaie. Rețeta pentru un prânz savuros
14 mai, 12:21
Vichyssoise, o rețetă de supă cremă de praz și cartofi Vichyssoise, o rețetă de supă cremă de praz și cartofi
14 mai, 06:50
Tort spirală cu blat bicolor, cremă de mascarpone și vișine Tort spirală cu blat bicolor, cremă de mascarpone și vișine
14 mai, 05:48
Pachețele de primăvară cu brânză și verdeață, în foi de plăcintă Pachețele de primăvară cu brânză și verdeață, în foi de plăcintă
13 mai, 07:23
Prăjitură cu mousse de căpșuni și glazură de ciocolată Prăjitură cu mousse de căpșuni și glazură de ciocolată
13 mai, 06:54
Dulceață de rubarbă. Rețetă simplă, fără arome adăugate Dulceață de rubarbă. Rețetă simplă, fără arome adăugate
12 mai, 06:57
Prăjitură cu căpșuni și fistic. Rețeta unui desert de nerefuzat Prăjitură cu căpșuni și fistic. Rețeta unui desert de nerefuzat
12 mai, 06:10
Rulouri cu cremă de mascarpone și frișcă. Rețetă simplă și rapidă Rulouri cu cremă de mascarpone și frișcă. Rețetă simplă și rapidă
Vezi cele mai noi articole
RECOMANDĂRI hellotaste.ro
1
Rulouri cu cremă de mascarpone și frișcă. Rețetă simplă și rapidă
Rulouri cu cremă de mascarpone și frișcă. Rețetă simplă și rapidă
Dacă ai prin bucătărie forme conice pentru copt rulouri sau cornete, poți încerca și rețeta noastră de rulouri cu cremă de mascarpone și frișcă. Este o rețetă mai rapidă și mai...
2
Kefir făcut în casă. Cea mai simplă rețetă
Kefir făcut în casă. Cea mai simplă rețetă
Kefirul este un aliment fermentat cu o istorie bogată și o mulțime de beneficii pentru sănătate. Este o băutură probiotică revigorantă apreciată pentru gustul său ușor acidulat și calitățile sale nutritive....
3
Prăjitură cu mousse de căpșuni și glazură de ciocolată
Prăjitură cu mousse de căpșuni și glazură de ciocolată
Dacă vrei să te răsfeți cu gustul căpșunilor în cât mai multe deserturi, încearcă și rețeta de prăjitură cu mousse de căpșuni și glazură de ciocolată. Te va cuceri combinația straturilor...
4
Churros cu sos de ciocolată. Rețetă de gogoși spaniole
Churros cu sos de ciocolată. Rețetă de gogoși spaniole
Dacă te numeri printre iubitorii deserturilor sub formă de eclere, choux sau profiterol, încearcă și rețeta de churros cu sos de ciocolată. Este o rețetă de gogoși spaniole care se prepară...
5
Pachețele de primăvară cu brânză și verdeață, în foi de plăcintă
Pachețele de primăvară cu brânză și verdeață, în foi de plăcintă
Dacă nu mai ai idei ce să prepari pentru una dintre gustările zilei, îți recomandăm să încerci o rețetă de pachețele de primăvară cu brânză și verdeață, în foi de plăcintă....

Parteneri

Cannes 2024. Rochii spectaculoase care au atras toate privirile în prima zi a Festivalului de Film
Cannes 2024. Rochii spectaculoase care au atras toate privirile în prima zi a Festivalului de Film
Elevi care se identifică drept animale şi vin îmbrăcaţi ca vulpi şi papagali la liceele din România. "Urcă în patru labe scările"
Elevi care se identifică drept animale şi vin îmbrăcaţi ca vulpi şi papagali la liceele din România. "Urcă în patru labe scările"
Cristi Borcea se întoarce la “marea dragoste” după 12 ani! Decizie fără precedent luată de milionarul român
Cristi Borcea se întoarce la “marea dragoste” după 12 ani! Decizie fără precedent luată de milionarul român
Rezultate Loto azi, 12 mai 2024. Numerele câștigătoare de duminică la 6/49, Joker, 5/40, Noroc, Super Noroc și Noroc Plus
Rezultate Loto azi, 12 mai 2024. Numerele câștigătoare de duminică la 6/49, Joker, 5/40, Noroc, Super Noroc și Noroc Plus
Alina Boz publică imagini emoționante alături de mama sa. Ce mesaj a lăsat vedeta în mediul online
Alina Boz publică imagini emoționante alături de mama sa. Ce mesaj a lăsat vedeta în mediul online
Semafoarele cu 4 culori ar ajunge în curând pe șosea. De ce vor experții să introducă și o lumină albă
Semafoarele cu 4 culori ar ajunge în curând pe șosea. De ce vor experții să introducă și o lumină albă
Prăjitură cu pișcoturi în cremă și foi cu cacao
Prăjitură cu pișcoturi în cremă și foi cu cacao
Brioșe cu căpșuni. Rețeta sănătoasă pentru copii
Brioșe cu căpșuni. Rețeta sănătoasă pentru copii
Tot ce trebuie să știi despre Tyla, cântăreața care domină listele cu cele mai bine îmbrăcate vedete de la Met Gala 2024
Tot ce trebuie să știi despre Tyla, cântăreața care domină listele cu cele mai bine îmbrăcate vedete de la Met Gala 2024
Metode naturale de scădere a tensiunii arteriale. Impactul stilului de viață asupra sănătății
Metode naturale de scădere a tensiunii arteriale. Impactul stilului de viață asupra sănătății
fresh

Prăjitură cu mousse de căpșuni și glazură de ciocolată

Prăjitură cu mousse de căpșuni și glazură de ciocolată

Dulceață de rubarbă. Rețetă simplă, fără arome adăugate

Dulceață de rubarbă. Rețetă simplă, fără arome adăugate

Pachețele de primăvară cu brânză și verdeață, în foi de plăcintă

Pachețele de primăvară cu brânză și verdeață, în foi de plăcintă

Vichyssoise, o rețetă de supă cremă de praz și cartofi

Vichyssoise, o rețetă de supă cremă de praz și cartofi

Tort spirală cu blat bicolor, cremă de mascarpone și vișine

Tort spirală cu blat bicolor, cremă de mascarpone și vișine