Sirop de zmeură, la rece. Rețetă și trucuri utile

Timp de gătire: 60 minute
tipul preparatului: Băuturi
bucătăria: Internațională

Câteva sticle de sirop de zmeură în cămară sunt ca o comoară. Este atât de aromat, de fin, cu un gust care combină perfect note dulci și acrișoare. Se face ușor și poate fi folosit ca ingredient pentru foarte multe tipuri de preparate.

Cristina Catană
Publicat: 23 iulie 2023, 07:00
Siropul de zmeură la rece are nevoie de 24 de ore de macerare / Shutterstock

Poți folosi sirop de zmeură atât în deserturi, cât și în preparate sărate. Este atât de versatil încât merită să petreci aproximativ o oră în bucătărie pentru a-l prepara. În primul rând dacă pui puțin sirop de zmeură în apă plată sau minerală vei obține o băutură răcoritoare și aromată.

Poți combina siropul de zmeură cu suc de lămâie, mentă proaspătă și gheață pentru a obține un limonadă de zmeură revigorantă. Pune sirop de zmeură peste înghețată, budinci, clătite sau în rețetele de cheesecake pentru a adăuga o notă dulce și fructată. De asemenea, se poate folosi ca glazură sau amestecat în cremă de vanilie sau frișcă pentru a crea umpluturi delicioase.

Citește și

Din sirop de zmeură poți prepara sosuri și dressinguri delicioase. Combină-l cu ulei de măsline, oțet balsamic sau iaurt grecesc pentru a obține un dressing delicios și aromat pentru salate. De asemenea, puteți utiliza siropul de zmeură pentru a crea sosuri dulci-acrișoare care să acompanieze carnea de pui sau de porc.

Ingrediente

Mod de preparare

Se spală zmeura și se scurge bine. Dacă se folosește zmeură congelată, se lasă să se dezghețe complet în prealabil.

Cum prepari sirop de zmeruă, la rece

Se pune zmeura într-un vas mare și se adaugă zahărul și sucul de lămâie. Se amestecă ușor pentru a combina ingredientele. Se lasă amestecul să se odihnească timp de aproximativ o oră, astfel încât zahărul să se dizolve și zmeura să elibereze sucul.

Se zdrobește ușor zmeura cu o furculiță sau un mojar pentru a elibera și mai mult sucul și aroma. Se acoperă vasul cu un tifon sau o folie de plastic și se lasă să stea la temperatura camerei timp de 24 de ore. În acest timp, zahărul se va dizolva complet și se va forma un sirop natural.

Încearcă și rețeta de nectar de caise.

După 24 de ore, se strecoară amestecul printr-un tifon sau o sită fină pentru a îndepărta semințele și bucățile de zmeură. Se stoarce bine tifonul pentru a obține tot siropul.

Se toarnă siropul obținut într-o sticlă sau un recipient sterilizat și se închide ermetic. Se păstrează într-un loc răcoros și întunecat.

Trucuri pentru cel mai bun sirop de zmeură

Pentru a obține cel mai bun sirop de zmeură trebuie în primul rând să alegi cele mai proaspete și mai coapte fructe. Apoi este necesar că le speli și le cureți bine. Acest lucru ajută la îndepărtarea impurităților și a murdăriei, asigurându-te că ai un sirop curat și gustos.

Descoperă și o rețetă de sirop de flori de soc.

Procesul de macerare este și el foarte important. După amestecarea zmeurei cu zahărul și sucul de lămâie, lasă amestecul să macereze timp de aproximativ o oră sau chiar peste noapte. Acest timp de odihnă ajută la eliberarea aromei și la integrarea gusturilor. Înainte de a strecura amestecul, zdrobește ușor zmeura. Acest lucru va ajuta la eliberarea și mai mult a sucului și a aromei din zmeură.

Dacă vrei să adaugi un plus de aromă în siropul de zmeură, poți pune condimente delicioase precum vanilie, scorțișoară sau coajă de portocală. Acest lucru va adăuga un strat suplimentar de profunzime și complexitate gustului.

Citește și
Pachețele de primăvară cu brânză și verdeață, în foi de plăcintă
Pachețele de primăvară cu brânză și verdeață, în foi de plăcintă
Tort spirală cu blat bicolor, cremă de mascarpone și vișine
Tort spirală cu blat bicolor, cremă de mascarpone și vișine
Vichyssoise, o rețetă de supă cremă de praz și cartofi
Vichyssoise, o rețetă de supă cremă de praz și cartofi
Ciuperci cu sos de smântână la tigaie. Rețeta pentru un prânz savuros
Ciuperci cu sos de smântână la tigaie. Rețeta pentru un prânz savuros
Blat umed de tort, cu ciocolată în compoziție
Blat umed de tort, cu ciocolată în compoziție
Te-ar mai putea interesa și
Dulceață de zmeură. Trucuri pentru a prepara rețeta clasică
Dulceață de zmeură. Trucuri pentru a prepara rețeta clasică
Sirop de vișine. Rețeta pentru iarnă, preparată la rece
Sirop de vișine. Rețeta pentru iarnă, preparată la rece
Prăjitură bicoloră cu căpșuni și zmeură. Desert delicios de vară
Prăjitură bicoloră cu căpșuni și zmeură. Desert delicios de vară
Vezi cele mai noi articole
Cele mai noi articole hellotaste
11:59
Prăjitura Mont Blanc, un desert cu frișcă și cremă fină de castane Prăjitura Mont Blanc, un desert cu frișcă și cremă fină de castane
06:41
Turte la tigaie din aluat simplu de pâine, simple și rapide Turte la tigaie din aluat simplu de pâine, simple și rapide
06:19
Cheesecake inimioară cu căpșuni. Rețetă de desert fără coacere Cheesecake inimioară cu căpșuni. Rețetă de desert fără coacere
20 mai, 06:24
Basbousa, prăjitura însiropată și parfumată din bucătăria arabă Basbousa, prăjitura însiropată și parfumată din bucătăria arabă
20 mai, 06:00
Galette cu mere și căpșuni. O combinație simplă pentru un desert savuros Galette cu mere și căpșuni. O combinație simplă pentru un desert savuros
19 mai, 06:52
Cum se bate frișca din smântână naturală. Sfaturi și trucuri utile Cum se bate frișca din smântână naturală. Sfaturi și trucuri utile
19 mai, 06:40
Crumble cu rubarbă și căpșuni. Rețeta unui desert simplu și rapid Crumble cu rubarbă și căpșuni. Rețeta unui desert simplu și rapid
18 mai, 07:36
Aluat simplu pentru tarte. Rețeta clasică de aluat fraged Aluat simplu pentru tarte. Rețeta clasică de aluat fraged
Vezi cele mai noi articole
RECOMANDĂRI hellotaste.ro
1
Basbousa, prăjitura însiropată și parfumată din bucătăria arabă
Basbousa, prăjitura însiropată și parfumată din bucătăria arabă
Basbousa este un desert tradițional originar din țările arabe, cu rădăcini în bucătăria egipteană și libaneză. Este apreciat pentru textura sa moale și suculentă, dar și pentru faptul că este foarte...
2
Cum se bate frișca din smântână naturală. Sfaturi și trucuri utile
Cum se bate frișca din smântână naturală. Sfaturi și trucuri utile
Dacă ai întâmpinat dificultăți în a obține o frișcă reușită pentru deserturi delicioase, avem pentru tine câteva sfaturi utile despre cum se bate frișca din smântână naturală. Frișca pentru deserturi savuroase...
3
Fursecuri nor cu lămâie. Cele mai fragede și mai aromate prăjiturele
Fursecuri nor cu lămâie. Cele mai fragede și mai aromate prăjiturele
Untul și smântâna fac din aceste fursecuri un deliciu. Sunt atât de moi și de pufoase, încât îți vei da ușor seama de ce se numesc fursecuri nor cu lămâie. Salvează...
4
Aluat simplu pentru tarte. Rețeta clasică de aluat fraged
Aluat simplu pentru tarte. Rețeta clasică de aluat fraged
Dacă ți-ai propus să prepari o rețetă de tartă dulce sau sărată și optezi pentru aluat de casă, îți oferim rețeta de aluat simplu pentru tarte. Este rețeta clasică de aluat...
5
Galette cu mere și căpșuni. O combinație simplă pentru un desert savuros
Galette cu mere și căpșuni. O combinație simplă pentru un desert savuros
Pentru porția de desert din sezonul căpșunilor, vă propunem să încercați o rețetă de galette cu mere și căpșuni. Este simplă și ușor de preparat, este delicioasă și are un aspect...

Parteneri

Semnificația numelui Elena. Mesajul special pe care îl ascunde
Semnificația numelui Elena. Mesajul special pe care îl ascunde
Vremea se schimbă radical în Capitală. Sunt anunţate ploi cu descărcări electrice. Până când ţine atmosfera instabilă
Vremea se schimbă radical în Capitală. Sunt anunţate ploi cu descărcări electrice. Până când ţine atmosfera instabilă
Uitat de lume într-un azil de bătrâni, Irinel Columbeanu a primit o veste uriaşă din partea judecătorilor. Decizia e definitivă
Uitat de lume într-un azil de bătrâni, Irinel Columbeanu a primit o veste uriaşă din partea judecătorilor. Decizia e definitivă
Cele două zodii care sunt favoritele universului în luna mai 2024. Vor avea parte de surprize cerești
Cele două zodii care sunt favoritele universului în luna mai 2024. Vor avea parte de surprize cerești
Cine este José Manuel Rincón, Roberto Rubio din ”Dansul Pasiunii”. Ce se știe despre tânărul actor
Cine este José Manuel Rincón, Roberto Rubio din ”Dansul Pasiunii”. Ce se știe despre tânărul actor
Internetul se schimbă pentru totdeauna. Ce se va întâmpla cu Google
Internetul se schimbă pentru totdeauna. Ce se va întâmpla cu Google
Chec cu cireșe și aromă de vanilie
Chec cu cireșe și aromă de vanilie
Cum să-i asiguri bebelușului un somn călduros și odihnitor
Cum să-i asiguri bebelușului un somn călduros și odihnitor
Taylor Swift a avut o mușcătură pe gât la spectacolul ei din Suedia, după ce a petrecut câteva zile cu Travis Kelce în Italia
Taylor Swift a avut o mușcătură pe gât la spectacolul ei din Suedia, după ce a petrecut câteva zile cu Travis Kelce în Italia
Fructe pentru o digestie bună. Beneficiile asupra sănătății intestinale
Fructe pentru o digestie bună. Beneficiile asupra sănătății intestinale
fresh

Cum se bate frișca din smântână naturală. Sfaturi și trucuri utile

Cum se bate frișca din smântână naturală. Sfaturi și trucuri utile

Galette cu mere și căpșuni. O combinație simplă pentru un desert savuros

Galette cu mere și căpșuni. O combinație simplă pentru un desert savuros

Basbousa, prăjitura însiropată și parfumată din bucătăria arabă

Basbousa, prăjitura însiropată și parfumată din bucătăria arabă

Crumble cu rubarbă și căpșuni. Rețeta unui desert simplu și rapid

Crumble cu rubarbă și căpșuni. Rețeta unui desert simplu și rapid

Prăjitura Mont Blanc, un desert cu frișcă și cremă fină de castane

Prăjitura Mont Blanc, un desert cu frișcă și cremă fină de castane