Sos de miere și lămâie, cel mai simplu sos pentru salate
O lingură de sos de miere și lămâie poți pune peste orice fel de salată, fie ea rece sau caldă. De asemenea, dressingul funcționează foarte bine ca marinadă pentru carnea de porc, de pui sau pentru tofu.
Sosul de lămâie cu miere este poate cel mai ușor de făcut și cel mai versatil dressing. Este potrivit pentru salate în orice fel de combinații, chiar și de fructe, dacă ești îndrăzneață. Cimbrul se potrivește bine cu perele, de exemplu, așa că nu ezita să folosești dressingul în combinație cu ele.
Carnea va fi mai fragedă dacă o lași la marinat peste noapte în dressing de miere și lămâie, iar brânza tofu va avea un gust deosebit. Merge foarte bine chiar și pentru legume coapte la grătar.
Rețeta pas cu pas pentru sos de miere și lămâie
Pentru a face sosul de miere și lămâie ai nevoie de doar câteva ingrediente. Folosește lămâi pe care scrie că sunt speciale pentru suc, pentru a putea stoarce din ele o cantitate cât mai mare. De asemenea, ar fi bine să fie chiar bio pentru a putea folosi și coaja pentru alte preparate.
Mierea poate fi polifloră, de tei sau de salcâm. Ideal este să fie cât mai lichidă pentru a se omogeniza mai ușor cu restul ingredientelor. Dacă vrei ca sosul să fie vegan trebuie doar să înlocuiești mierea cu sirop de arțar.
Nu ai nevoie de tel sau de alt aparat pentru a prepara sosul. Pune toate ingredientele într-un borcan care se închide etanș, amestecă puțin cu o lingură, apoi pune capacul și agită foarte bine. Poți face o cantitate mai mare pentru că rezistă la frigider chiar și 10 zile. Dacă îl prepari direct în borcan, nu va mai fi nevoie să folosești alt recipient pentru că stă foarte bine așa, cu condiția să fie închis etanș.
Ingrediente
Mod de preparare
Se amestecă uleiul, sucul de lămâie, mierea, cimbrul, sare și piperul într-un borcan cu un capac etanș. Se acoperă și se agită până se amestecă bine.
Se pune la frigider într-un recipient închis ermetic și se poate păstra până la o săptămână. Se agită bine înainte de fiecare servire. Enjoy!
Dressingul adăugat în salată crește numărul de calorii
Atunci când îți propui să scapi de câteva kilograme nedorite, prima opțiune alimentară este, în majoritatea cazurilor, salatele. Versatile și bogate în nutrienți, aceste preparate sunt sănătoase și te ajută să îți atingi obiectivele, dacă ești consecventă.
Nu uita însă că, legumele trebuie asociate cu alte ingrediente, cum ar fi ouăle, carnea slabă, brânza sau măslinele, pentru a îți asigura o masă sățioasă, bogată în nutrienți esențiali pentru sănătatea organismului.
Totuși, îți recomandăm să acorzi o atenție deosebită dressingului pe care alegi să îl adaugi în salatele tale preferate. Unele opțiuni aduc un plus de calorii și grăsimi nesănătoase, dacă nu sunt selectate cu grijă.
Pentru ca salata să nu devină o masă hipercalorică, ai în vedere următoarele aspecte:
- Evită sosurile pentru salate din comerț. Bogat în calorii, acest tip de dressing are în compoziție ingrediente nu tocmai sănătoase și poate conține uneori multe grăsimi și sare în exces. Nu te lăsa păcălită nici de sortimentele „light”, deoarece acestea sunt chiar mai nesănătoase. Acest lucru este cauzat de cantitățile mari de sirop de porumb conținute.
- Alege ingrediente de calitate. Atunci când faci sos pentru salată în propria bucătărie, îți recomandăm să optezi pentru ingrediente sănătoase, cum sunt uleiurile presate la rece (de dovleac, in sau cocos) și uleiul de măsline extravirgin. Zeama de lămâie, oțetul balsamic și condimentele preferat pot fi tot ce îți trebuie pentru a potența aroma salatei preferate.