Sos de miere și lămâie, cel mai simplu sos pentru salate

Fără coacere
tipul preparatului: Sos
bucătăria: Internațională

O lingură de sos de miere și lămâie poți pune peste orice fel de salată, fie ea rece sau caldă. De asemenea, dressingul funcționează foarte bine ca marinadă pentru carnea de porc, de pui sau pentru tofu.

Cristina Catană
Publicat: 11 august 2022, 06:28
Sosul de miere și lămâie poate fi folosit chiar și pentru salatele de fructe / Shutterstock

Sosul de lămâie cu miere este poate cel mai ușor de făcut și cel mai versatil dressing. Este potrivit pentru salate în orice fel de combinații, chiar și de fructe, dacă ești îndrăzneață. Cimbrul se potrivește bine cu perele, de exemplu, așa că nu ezita să folosești dressingul în combinație cu ele.

Carnea va fi mai fragedă dacă o lași la marinat peste noapte în dressing de miere și lămâie, iar brânza tofu va avea un gust deosebit. Merge foarte bine chiar și pentru legume coapte la grătar.

Citește și

Rețeta pas cu pas pentru sos de miere și lămâie

Pentru a face sosul de miere și lămâie ai nevoie de doar câteva ingrediente. Folosește lămâi pe care scrie că sunt speciale pentru suc, pentru a putea stoarce din ele o cantitate cât mai mare. De asemenea, ar fi bine să fie chiar bio pentru a putea folosi și coaja pentru alte preparate.

Mierea poate fi polifloră, de tei sau de salcâm. Ideal este să fie cât mai lichidă pentru a se omogeniza mai ușor cu restul ingredientelor. Dacă vrei ca sosul să fie vegan trebuie doar să înlocuiești mierea cu sirop de arțar.

Nu ai nevoie de tel sau de alt aparat pentru a prepara sosul. Pune toate ingredientele într-un borcan care se închide etanș, amestecă puțin cu o lingură, apoi pune capacul și agită foarte bine. Poți face o cantitate mai mare pentru că rezistă la frigider chiar și 10 zile. Dacă îl prepari direct în borcan, nu va mai fi nevoie să folosești alt recipient pentru că stă foarte bine așa, cu condiția să fie închis etanș.

Ingrediente

Mod de preparare

Se amestecă uleiul, sucul de lămâie, mierea, cimbrul, sare și piperul într-un borcan cu un capac etanș. Se acoperă și se agită până se amestecă bine.

Se pune la frigider într-un recipient închis ermetic și se poate păstra până la o săptămână. Se agită bine înainte de fiecare servire. Enjoy!

Dressingul adăugat în salată crește numărul de calorii

Atunci când îți propui să scapi de câteva kilograme nedorite, prima opțiune alimentară este, în majoritatea cazurilor, salatele. Versatile și bogate în nutrienți, aceste preparate sunt sănătoase și te ajută să îți atingi obiectivele, dacă ești consecventă.

Nu uita însă că, legumele trebuie asociate cu alte ingrediente, cum ar fi ouăle, carnea slabă, brânza sau măslinele, pentru a îți asigura o masă sățioasă, bogată în nutrienți esențiali pentru sănătatea organismului.

Totuși, îți recomandăm să acorzi o atenție deosebită dressingului pe care alegi să îl adaugi în salatele tale preferate. Unele opțiuni aduc un plus de calorii și grăsimi nesănătoase, dacă nu sunt selectate cu grijă.

Pentru ca salata să nu devină o masă hipercalorică, ai în vedere următoarele aspecte:

  • Evită sosurile pentru salate din comerț. Bogat în calorii, acest tip de dressing are în compoziție ingrediente nu tocmai sănătoase și poate conține uneori multe grăsimi și sare în exces. Nu te lăsa păcălită nici de sortimentele „light”, deoarece acestea sunt chiar mai nesănătoase. Acest lucru este cauzat de cantitățile mari de sirop de porumb conținute.
  • Alege ingrediente de calitate. Atunci când faci sos pentru salată în propria bucătărie, îți recomandăm să optezi pentru ingrediente sănătoase, cum sunt uleiurile presate la rece (de dovleac, in sau cocos) și uleiul de măsline extravirgin. Zeama de lămâie, oțetul balsamic și condimentele preferat pot fi tot ce îți trebuie pentru a potența aroma salatei preferate.
Citește și
Gogoși de post cu apă minerală. Rețetă simplă și ușoară
Gogoși de post cu apă minerală. Rețetă simplă și ușoară
Tocăniță de post cu ciuperci, o rețetă simplă și delicioasă
Tocăniță de post cu ciuperci, o rețetă simplă și delicioasă
De ce se lasă cozonacul după coacere. Pași esențiali pentru un cozonac perfect
De ce se lasă cozonacul după coacere. Pași esențiali pentru un cozonac perfect
Cu ce se ung cozonacii ca să iasă lucioși și perfect rumeniți. Secrete pentru un cozonac aspectuos
Cu ce se ung cozonacii ca să iasă lucioși și perfect rumeniți. Secrete pentru un cozonac aspectuos
Mousse de ciocolată cu fructe de pădure. Rețetă delicioasă, din doar 3 ingrediente
Mousse de ciocolată cu fructe de pădure. Rețetă delicioasă, din doar 3 ingrediente
Te-ar mai putea interesa și
Cele mai bune sosuri din lume. Ce sos românesc este în top 10
Cele mai bune sosuri din lume. Ce sos românesc este în top 10
Sos de capere cu lămâie, perfect pentru preparate din pește sau carne albă
Sos de capere cu lămâie, perfect pentru preparate din pește sau carne albă
Miere vs. sirop de agave. Care variantă este mai sănătoasă pentru consum
Miere vs. sirop de agave. Care variantă este mai sănătoasă pentru consum
Vezi cele mai noi articole
Cele mai noi articole hellotaste
08:41
Stufat de miel la cuptor sau ceaun, servit cu mămăliguță Stufat de miel la cuptor sau ceaun, servit cu mămăliguță
06:57
Cum poți prepara un drob crocant. Iată ce trebuie să faci pentru o textură mai interesantă Cum poți prepara un drob crocant. Iată ce trebuie să faci pentru o textură mai interesantă
06:34
Ouă de Paște din cupcakes, cu cremă de mascarpone în trei culori Ouă de Paște din cupcakes, cu cremă de mascarpone în trei culori
05:32
Tort cu ouă de ciocolată. Rețetă pentru masa de Paște Tort cu ouă de ciocolată. Rețetă pentru masa de Paște
28 aprilie, 06:39
Pulpă de miel cu cartofi la cuptor. Rețetă savuroasă și consistentă Pulpă de miel cu cartofi la cuptor. Rețetă savuroasă și consistentă
28 aprilie, 05:53
Pască pufoasă fără aluat. Cea mai simplă rețetă pentru Paște Pască pufoasă fără aluat. Cea mai simplă rețetă pentru Paște
28 aprilie, 05:28
Trei rețete de ouă umplute, perfecte pentru un platou festiv Trei rețete de ouă umplute, perfecte pentru un platou festiv
28 aprilie, 05:21
Iepure cu vin la cuptor și legume caramelizate. Rețetă pentru masa de Paște Iepure cu vin la cuptor și legume caramelizate. Rețetă pentru masa de Paște
Vezi cele mai noi articole
RECOMANDĂRI hellotaste.ro
1
De ce se lasă cozonacul după coacere. Pași esențiali pentru un cozonac perfect
De ce se lasă cozonacul după coacere. Pași esențiali pentru un cozonac perfect
Cozonacii nu sunt cel mai ușor desert de preparat. Trebuie să fii atentă la o mulțime de detalii, de la temperatura ingredientelor la modul în care în care îi manevrezi după...
2
Rețetă de marinadă pentru pește prăjit. Ingredientul care îi dă savoare preparatului tău
Rețetă de marinadă pentru pește prăjit. Ingredientul care îi dă savoare preparatului tău
Peștele prăjit poate fi mai gustos dacă înainte de a-l pune în tigaia cu ulei încins îl lași câteva ore sau peste noapte într-o compoziție cu condimente și ierburi aromatice. Descoperă...
3
Gogoși de post împletite. Un desert simplu și delicios
Gogoși de post împletite. Un desert simplu și delicios
Dacă ai în plan să prepari gogoși pentru momentele dulci ale zilei, îți recomandăm să încerci rețeta de gogoși de post împletite. Este un mod de a da aspect cuceritor celui...
4
Tocăniță de post cu ciuperci, o rețetă simplă și delicioasă
Tocăniță de post cu ciuperci, o rețetă simplă și delicioasă
Ciupercile sunt o sursă excelentă de proteine și este important să le integrezi în dieta ta, mai ales în perioadele de post. O variantă delicioasă de a face acest lucru este...
5
Mousse de ciocolată cu fructe de pădure. Rețetă delicioasă, din doar 3 ingrediente
Mousse de ciocolată cu fructe de pădure. Rețetă delicioasă, din doar 3 ingrediente
O reţetă clasică de mousse de ciocolată cu fructe de pădure, un desert cremos, mătăsos şi încărcat cu aromă de ciocolată, care este făcut din doar 3 ingrediente și 3 pași...

Parteneri

Umplutură de cozonac cu nucă și ciocolată. Rețeta și trucuri pentru un gust aparte
Umplutură de cozonac cu nucă și ciocolată. Rețeta și trucuri pentru un gust aparte
O rezervaţie de bujori unică în Europa se află în România. E situată pe cel mai înalt loc din lume la care această plantă s-a adaptat
O rezervaţie de bujori unică în Europa se află în România. E situată pe cel mai înalt loc din lume la care această plantă s-a adaptat
Cât de mult seamănă fiica cea mare a lui Cristi Borcea cu milionarul român! Melissa Borcea se „scaldă” în lux la 20 de ani
Cât de mult seamănă fiica cea mare a lui Cristi Borcea cu milionarul român! Melissa Borcea se „scaldă” în lux la 20 de ani
Prințul Harry, gest emoționant pentru nepotul său cel mic. Cadoul extrem de valoros pe care Prințul Louis îl va prețui toată viața
Prințul Harry, gest emoționant pentru nepotul său cel mic. Cadoul extrem de valoros pe care Prințul Louis îl va prețui toată viața
Bensu Soral din Bariere Invizibile revine pe micile ecrane într-un nou proiect profesional. Despre ce este vorba
Bensu Soral din Bariere Invizibile revine pe micile ecrane într-un nou proiect profesional. Despre ce este vorba
Ecusonul smart care își propune să înlocuiască smartphone-ul. Cum ar funcționa dispozitivul inedit Ai Pin
Ecusonul smart care își propune să înlocuiască smartphone-ul. Cum ar funcționa dispozitivul inedit Ai Pin
Tartă sub formă de iepuraș, cu ciuperci și roșii
Tartă sub formă de iepuraș, cu ciuperci și roșii
Cauze ale infertilității la bărbați
Cauze ale infertilității la bărbați
Benny Blanco a mărturisit că „i-a luat mult timp” să-și dea seama că era îndrăgostit de Selena Gomez: „Am fost ultimul care a înțeles”
Benny Blanco a mărturisit că „i-a luat mult timp” să-și dea seama că era îndrăgostit de Selena Gomez: „Am fost ultimul care a înțeles”
Alimente pentru sănătatea dinților. Cum îți pot sprijini sănătatea orală
Alimente pentru sănătatea dinților. Cum îți pot sprijini sănătatea orală
fresh

7 rețete cu pește de Florii. Cele mai bune preparate pe care poți să le pui pe masă

7 rețete cu pește de Florii. Cele mai bune preparate pe care poți să le pui pe masă

Ingredientul secret pentru doradă. Cea mai bună rețetă de pește la cuptor

Ingredientul secret pentru doradă. Cea mai bună rețetă de pește la cuptor

Gem de rubarbă. Rețeta unui gem cu gust dulce-acrișor

Gem de rubarbă. Rețeta unui gem cu gust dulce-acrișor

Trei rețete de ouă umplute, perfecte pentru un platou festiv

Trei rețete de ouă umplute, perfecte pentru un platou festiv

Cât se ține carnea de miel la cuptor. Trucuri utile pentru o friptură de Paște delicioasă

Cât se ține carnea de miel la cuptor. Trucuri utile pentru o friptură de Paște delicioasă