Ștrudel cu cireșe și scorțișoară, delicios și foarte aromat

Timp de gătire: 35 minute
tipul preparatului: Desert
bucătăria: Internațională

Printre deserturile de vară cu care ți-ai propus să-ți delectezi familia și prietenii, prepară și rețeta de ștrudel cu cireșe și scorțișoară. Este delicios, iar combinația de arome cucerește instant, de cum deschizi ușa cuptorului.

Maria Udrea
Publicat: 1 iunie 2023, 07:00

Galerie foto

Ștrudelul se va porționa după răcirea completă / Shutterstock

Ștrudelul este un desert tradițional vienez, devenit popular și în alte țări din Europa care au aparținut în trecut Imperiului Austro-Ungar. Rețeta clasică se prepară dintr-un aluat de patiserie umplut cu mere și modelat sub formă de rulou. Cum toate rețetele suportă modificări pe parcursul timpului și rețeta de ștrudel a fost adaptată după preferințele bucătarilor și ale consumatorilor.

Citește și

Poți prepara ștrudelul și cu alte fructe, dar și cu diferite creme sau chiar cu brânză. Îl poți prepara chiar și în varianta sărată. Descoperă aici o rețetă de ștrudel cu varză murată și bacon afumat. Mai jos vei descoperi rețeta completă pentru deliciosul ștrudel cu cireșe și scorțișoară.

Ingrediente

Mod de preparare

Începe cu prepararea aluatului care necesită un timp de amestecare a ingredientelor, dar și un timp de odihnă a aluatului la rece. Acest timp de odihnă este necesar pentru ca aluatul să devină mai elastic și să se poată modela.

Pașii necesari pentru rețeta de ștrudel cu cireșe și scorțișoară

Pregătește un bol încăpător și pune făina în el, trecută prin sită. Adaugă sare și amestec-o cu făina. Scoate untul de la frigider, taie-l în cuburi și adaugă-l în vasul cu făină. Adaugă și oțetul, apoi amestecă bine toate ingredientele cu vârfurile degetelor. Vei obține niște firimituri ca pentru aluatul de crumble.

Adaugă câte puțină apă și frământă aluatul până când devine omogen. Împachetează-l într-o folie de alimentară și pune-l la frigider pentru 4-5 ore sau de pe o zi pe alta.

Pentru a pregăti umplutura de cireșe, nu va trebui decât să îndepărtezi sâmburii acestora și să le pui într-o sită să se scurgă sucul pe care acestea îl lasă în urma sâmburilor.

Înainte de a forma ștrudelul pornește cuptorul la 180 de grade Celsius.

Presară făină pe masa de lucru și scoate aluatul de la rece. Cu ajutorul sucitorului întinde aluatul într-o foaie dreptunghiulară, cât mai subțire. Unge 2/3 din suprafața foii de aluat cu jumătate din cantitatea de unt topit. Apoi, împachetează aluatul în trei așa cum ai împacheta o coală de hârtie în trei. Îndoaie mai întâi partea de aluat neunsă, apoi îndoi peste ea partea unsă de la capătul opus.

Trece cu sucitorul peste pachetul de aluat și aplatizează-l până când obții din nou o foaie, dar nu atât de subțire ca la prima întindere. Unge foaia obținută cu restul de unt topit, apoi presară peste ea zahăr brun și scorțișoara. Peste acestea presară cireșele și rulează foaia de aluat cu cireșele în interior.

Așază ruloul format în tavă și coace deliciosul ștrudel cu cireșe și scorțișoară pentru 35-40 de minute, la 180 de grade Celsius. Lasă-l să se răcească complet, presară zahăr pudră peste el îl poți porționa. Poți savura ștrudelul și cu o porție din înghețata preferată.

Pentru data viitoare, pune pe listă și rețeta de ștrudel cu mere, simplu și rapid de preparat.

Citește și
Friptură de miel cu vin și usturoi. Rețetă pentru masa de Paște
Friptură de miel cu vin și usturoi. Rețetă pentru masa de Paște
Rețetă de cozonac tradițional. Cum faci cei mai gustoși și mai pufoși cozonaci
Rețetă de cozonac tradițional. Cum faci cei mai gustoși și mai pufoși cozonaci
Salată aperitiv pentru masa de Paște. Rețeta simplă, pe placul tuturor
Salată aperitiv pentru masa de Paște. Rețeta simplă, pe placul tuturor
Salate pentru masa de Paște. 9 rețete ușoare și gustoase pentru un meniu de sărbătoare
Salate pentru masa de Paște. 9 rețete ușoare și gustoase pentru un meniu de sărbătoare
Ouă vopsite în vin roșu. Rețeta pentru ouă de Paște vopsite natural
Ouă vopsite în vin roșu. Rețeta pentru ouă de Paște vopsite natural
Te-ar mai putea interesa și
Deserturi rapide de Paște. Ce prăjituri să pui pe masa de sărbătoare
Deserturi rapide de Paște. Ce prăjituri să pui pe masa de sărbătoare
Budincă de brânză cu afine. Rețetă de desert rapid și delicios
Budincă de brânză cu afine. Rețetă de desert rapid și delicios
Prăjitură răsturnată cu pere, nuci și dropsuri de ciocolată
Prăjitură răsturnată cu pere, nuci și dropsuri de ciocolată
Vezi cele mai noi articole
Cele mai noi articole hellotaste
09:02
Prăjitură simplă cu rubarbă. Rețeta unui desert aromat și colorat Prăjitură simplă cu rubarbă. Rețeta unui desert aromat și colorat
07:16
Tort Mozaic. Tort tablă de șah, spectaculos și delicios Tort Mozaic. Tort tablă de șah, spectaculos și delicios
7 mai, 09:07
Tartă Tatin cu mere și cremă Chantilly, o rețeta franțuzească clasică Tartă Tatin cu mere și cremă Chantilly, o rețeta franțuzească clasică
7 mai, 07:22
Indiene cu frișcă și glazură de ciocolată. Rețetă de cofetărie Indiene cu frișcă și glazură de ciocolată. Rețetă de cofetărie
7 mai, 07:03
Prăjitura Albinița. Prăjitură cu foi fragede, cu miere Prăjitura Albinița. Prăjitură cu foi fragede, cu miere
6 mai, 06:07
Prăjitură cu rubarbă și bezea. Un desert cu gust dulce-acrișor Prăjitură cu rubarbă și bezea. Un desert cu gust dulce-acrișor
6 mai, 06:02
Pui cu cartofi și năut. Rețetă specială de la Jamie Oliver Pui cu cartofi și năut. Rețetă specială de la Jamie Oliver
5 mai, 06:12
5 metode de a curăța ouăle fierte mai ușor, fără a deteriora albușul 5 metode de a curăța ouăle fierte mai ușor, fără a deteriora albușul
Vezi cele mai noi articole
RECOMANDĂRI hellotaste.ro
1
Salate pentru masa de Paște. 9 rețete ușoare și gustoase pentru un meniu de sărbătoare
Salate pentru masa de Paște. 9 rețete ușoare și gustoase pentru un meniu de sărbătoare
Orice meniu trebuie să conțină și salate. Fie că sunt servite ca aperitiv sau drept garnitură, sunt preparate delicioase, cu amestecuri de arome și texturi care completează bine orice masă. Iată...
2
7 greșeli pe care le poți face atunci când prepari drob
7 greșeli pe care le poți face atunci când prepari drob
Drobul este o mâncare pe care în România o consumăm de obicei de Paște, însă în alte părți ale lumii reprezintă un preparat obișnuit, potrivit pentru oricare zi a anului. Americanii...
3
Rețetă de cozonac tradițional. Cum faci cei mai gustoși și mai pufoși cozonaci
Rețetă de cozonac tradițional. Cum faci cei mai gustoși și mai pufoși cozonaci
Umple toată casa cu aroma sa. Este pufos, plin de cremă delicioasă, parfumat. Muști din el și te duci instantaneu în copilăria ta, în care te uitai cu drag la bunica...
4
Salată aperitiv pentru masa de Paște. Rețeta simplă, pe placul tuturor
Salată aperitiv pentru masa de Paște. Rețeta simplă, pe placul tuturor
O salată aperitiv este o gustare ușoară și rafinată, servită în mod tradițional înainte de felul principal al unei mese. Salata aperitiv pentru masa de Paște poate fi preparată din ingrediente...
5
Trei rețete de ouă umplute, perfecte pentru un platou festiv
Trei rețete de ouă umplute, perfecte pentru un platou festiv
Pe un platou cu aperitive festive ouăle umplute au mereu un loc rezervat, pentru că sunt gustoase, aspectuoase și se prepară ușor. Dacă vrei să-ți cucerești familia cu aceste aperitive, îți...

Parteneri

Zodii care te cuceresc cu o singură privire. Nativii care se folosesc de ochi drept armă a seducției
Zodii care te cuceresc cu o singură privire. Nativii care se folosesc de ochi drept armă a seducției
18 județe intră sub cod galben de ploi și vijelii. Zonele vizate de instabilitate atmosferică
18 județe intră sub cod galben de ploi și vijelii. Zonele vizate de instabilitate atmosferică
Sacrificiul suprem pe care îl face Leonard Doroftei pentru bani: „Am avut nevoie de o schimbare!”
Sacrificiul suprem pe care îl face Leonard Doroftei pentru bani: „Am avut nevoie de o schimbare!”
Chefi la cuțite, 7 mai 2024. Alexandru Săbădeanu, cuțitul de aur al lui Orlando Zaharia, a fost eliminat din sezonul 13
Chefi la cuțite, 7 mai 2024. Alexandru Săbădeanu, cuțitul de aur al lui Orlando Zaharia, a fost eliminat din sezonul 13
Ce scrie presa turcă despre sezonul doi al serialul ”Golden Boy. Dragoste rebelă”. Laude pentru Afra Saraçoğlu
Ce scrie presa turcă despre sezonul doi al serialul ”Golden Boy. Dragoste rebelă”. Laude pentru Afra Saraçoğlu
Una dintre „cele mai mari înșelătorii online” din lume a afectat consumatori din Europa și SUA. Cum erau păcălite victimele
Una dintre „cele mai mari înșelătorii online” din lume a afectat consumatori din Europa și SUA. Cum erau păcălite victimele
Ruladă cu ciocolată și banane
Ruladă cu ciocolată și banane
Zborul cu un copil mic: sfaturi pentru a avea o experiență plăcută
Zborul cu un copil mic: sfaturi pentru a avea o experiență plăcută
Taylor Swift a lipsit de la Met Gala pentru al optulea an consecutiv. Cântăreața nu a mai participat la cea mai mare petrecere de modă din 2016
Taylor Swift a lipsit de la Met Gala pentru al optulea an consecutiv. Cântăreața nu a mai participat la cea mai mare petrecere de modă din 2016
Proprietățile medicinale ale ceaiului de banane. Cum te poate ajuta această băutură
Proprietățile medicinale ale ceaiului de banane. Cum te poate ajuta această băutură
fresh

Tartă Tatin cu mere și cremă Chantilly, o rețeta franțuzească clasică

Tartă Tatin cu mere și cremă Chantilly, o rețeta franțuzească clasică

Indiene cu frișcă și glazură de ciocolată. Rețetă de cofetărie

Indiene cu frișcă și glazură de ciocolată. Rețetă de cofetărie

Prăjitură cu rubarbă și bezea. Un desert cu gust dulce-acrișor

Prăjitură cu rubarbă și bezea. Un desert cu gust dulce-acrișor

Prăjitura Albinița. Prăjitură cu foi fragede, cu miere

Prăjitura Albinița. Prăjitură cu foi fragede, cu miere

Pui cu cartofi și năut. Rețetă specială de la Jamie Oliver

Pui cu cartofi și năut. Rețetă specială de la Jamie Oliver