Suc de roșii pentru iarnă, în sticle de plastic: rețeta rapidă

timpul de preparare
Timp de gătire: 60 minute
tipul preparatului
tipul preparatului: Conserve
tipul bucătăriei
bucătăria: Internațională

Sfârșitul verii este momentul ideal să te bucuri de gustul bogat și vibrant al roșiilor pentru a prepara suc de roșii pentru iarnă, în sticle de plastic. Este versatil și oferă o modalitate delicioasă de a savura gustul verii în timpul sezonului rece și poate fi folosită în numeroase rețete.

Suc de roșii pentru iarnă pus în sticle de plastic
Sucul de roșii pentru iarnă în sticle de plastic se poate păstra la congelator sau în locuri răcoroase / Shutterstock

O porție de suc de roșii pentru iarnă în sticle de plastic poate fi folosit la sosuri și ciorbe până la tocănițe și paste. Este o sursă excelentă de vitamina C, vitamina A, licopen și antioxidanți. Aceste substanțe nutritive pot ajuta la întărirea sistemului imunitar și la menținerea sănătății pielii și a vederii. Te va ajuta să a-i mai multă energie în sezonul rece.

Sucul de roșii făcut în casă are un gust autentic și proaspăt, fără arome artificiale sau conservanți. Poți controla și ajusta aromele și textura după preferință.

Citește și
ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

Ingrediente

Mod de preparare

Se spală bine roșiile și îndepărtează codițele. Se poate tăia o mică cruce pe partea de jos a fiecărei roșii pentru a ușura curățarea pielii după fierbere.

Cum prepari rețeta de suc de roșii

Se pun roșiile într-o oală mare cu apă clocotită. Se lasă să fiarbă timp de 1-2 minute sau până când pielea începe să se desprindă. Se scot roșiile din apă clocotită și se pun într-un castron cu apă rece și gheață pentru a le răci rapid. După răcire, se desprinde coaja roșiilor cu ajutorul unui cuțit mic.

Se mărunțesc roșiile sau se pasează cu ajutorul unui blender sau robot de bucătărie pentru a obține un piure. Se pune piureul de roșii într-o oală mare și se fierbe la foc mic timp de aproximativ 30-40 de minute. Acest lucru va ajuta la evaporarea excesului de apă și la concentrarea aromei roșiilor.

După ce piureul de roșii a fost fiert, se adaugă sarea și sucul de lămâie.

Cum pregătești sticlele

Între timp, se spală și se sterilizează sticlele de plastic și capacele. Aceasta se poate face prin scufundarea lor în apă clocotită timp de câteva minute sau prin folosirea unui sterilizator de borcane. Apoi se umplu sticlele de plastic cu sucul de roșii fierbinte, lăsând aproximativ 1-2 cm spațiu liber la vârf. Se închid bine sticlele cu capacele lor.

Sticlele se așează într-o cutie sau ladă și se lasă să se răcească acoperite cu un material textil. Procesul poate dura și 48 de ore. Apoi se pot pune la congelator sau se pot păstra într-un spațiu întunecat și răcoros.

Cât rezistă sucul de roșii în sticle de plastic

Sucul de roșii păstrat în sticle de plastic poate rezista destul de mult timp dacă este depozitat și pregătit corect. Durata sa de viață depinde de mai mulți factori, cum ar fi respectarea regulilor de igienă din timpului procesului de preparare, sterilizarea corespunzătoare a recipientelor, temperatura de depozitare și expunerea la lumină.

În general, dacă ai urmat o rețetă corectă pentru prepararea sucului de roșii și ai sterilizat recipientele înainte de umplere, acesta poate rezista în mod sigur timp de aproximativ 6-12 luni sau chiar mai mult în condiții optime de depozitare.

Asigură-te că sticlele și capacele lor sunt complet sterilizate înainte de umplere. Sterilizarea ajută la eliminarea bacteriilor și microbilor care pot deteriora sucul de roșii. Importantă este și temperatura de depozitare.

Cel mai sigur este la congelator, dar poate fi și într-un răcoros și întunecat, la o temperatură constantă și sub zero grade Celsius (0°C). Temperaturi mai scăzute ajută la menținerea calității sucului.

Sticlele de plastic ar trebui să fie depozitate într-un loc întunecat sau învelite în hârtie de aluminiu sau hârtie pentru a preveni deteriorarea cauzată de expunerea la lumină.

Atunci când scoți suc dintr-o sticlă, folosește întotdeauna un recipient curat și nu pune înapoi sucul neutilizat în sticlă pentru a evita contaminarea. De asemenea, verifică sticla pentru orice semn de degradare sau miros neobișnuit. Dacă observi orice schimbare semnificativă în aspect sau miros, este mai sigur să nu mai folosești sucul.

De asemenea, termenul de valabilitate poate varia în funcție de rețeta specifică pe care ai folosit-o și de condițiile de depozitare. În general, atât timp cât sucul de roșii rămâne în starea sa congelată, este în mare parte imun la deteriorarea produselor lactate, dar trebuie să fii atent la semnele de degradare atunci când îl utilizezi.

Cum se igienizează sticlele de plastic înainte de a fi folosite

Igienizarea sticlelor de plastic înainte de a le refolosi este esențială pentru a preveni contaminarea și pentru a asigura siguranța alimentelor sau a lichidelor pe care le vei păstra în aceste sticle. Primul pas pe care trebuie să îl faci trebuie să speli sticlele cu apă caldă și detergent de vase.

Folosește o perie specială pentru sticle pentru a curăța atât interiorul, și un burete pentru exterior. Asigură-te că îndepărtezi orice reziduuri alimentare sau lichide rămase. După aceea, clătește-le bine cu apă caldă pentru a elimina orice urmă de detergent.

Lasă sticlele să se usuce complet, preferabil cu gura în jos pentru a permite scurgerea apei din interior. Poți să le așezi pe un suport pentru uscat sticle sau pe un prosop curat.

O altă variantă de a steriliza sticlele de plastic pentru sucul de roșii pentru iarnă este în mașina de spălat vase pentru a spăla sticlele, dar asigură-te că sunt bine clătite și uscate înainte de a le folosi din nou.

Înainte de a adăuga lichide sau alimente în sticlele de plastic, verifică să nu fie zgâriate sau deteriorate. Sticlele deteriorate pot fi dificil de igienizat și pot reprezenta un risc pentru igiena alimentelor.

Dacă sticlele de plastic au miros sau pete persistente, poți încerca să le speli cu o pastă făcută din bicarbonat de sodiu și apă sau să le lași să stea într-o soluție de apă și oțet timp de câteva ore înainte de a le spăla și clăti din nou.

Citește și
CELE MAI CITITE
Curry de pui cu fasole verde și ardei multicolori servit pe o farfurie albă
Curry de pui cu fasole verde și ardei multicolori
Curry de pui cu fasole verde și ardei multicolori
Înghețată cu aromă intensă de citrice în cornete așezate într-un recipient rustic, alături de felii d citrice
Înghețată cu aromă intensă de citrice, pentru un efect revigorant
Înghețată cu aromă intensă de citrice, pentru un efect revigorant
Rulouri de bezea cu alune și ciocolată pe o farfurie
Rulouri de bezea cu alune și ciocolată, ideale pentru un platou festiv
Rulouri de bezea cu alune și ciocolată, ideale pentru un platou festiv
Porții de negresă din albușuri cu glazură de ciocolată, decorate cu frunze de mentă, pe două farfurii
Negresă din albușuri cu glazură de ciocolată
Negresă din albușuri cu glazură de ciocolată
bol cu orez cu lapte
Cât se fierbe orezul cu lapte. Trucul pentru a-l obține cremos și gustos
Cât se fierbe orezul cu lapte. Trucul pentru a-l obține cremos și gustos
Te-ar mai putea interesa și
Te-ar mai putea interesa și
Castraveți în suc de roșii pentru iarnă în borcane
Galerie foto
Castraveți în suc de roșii pentru iarnă, ideali pentru mâncăruri
Castraveți în suc de roșii pentru iarnă, ideali pentru mâncăruri
Sticle cu ketchup de casă și roșii proaspete
Galerie foto
Ketchup de casă. Rețetă simplă și ușor de preparat
Ketchup de casă. Rețetă simplă și ușor de preparat
Borcan cu gem de căpșuni cu mentă, cu linguriță și căpșuni proaspete în bol
Galerie foto
Gem de căpșuni cu mentă, ideal pentru a fi folosit în deserturi
Gem de căpșuni cu mentă, ideal pentru a fi folosit în deserturi
Vezi cele mai noi articole
Cele mai noi articole hellotaste
Cele mai noi articole hellotaste
Castraveți murați la soare într-un bol și în furculiță
06:43
Castraveți murați la soare. Rețeta vedetă a verii Castraveți murați la soare. Rețeta vedetă a verii
Clafoutis cu multe legume și parmezan, decorat cu rozmarin
05:41
Clafoutis cu multe legume și parmezan, pentru un prânz delicios Clafoutis cu multe legume și parmezan, pentru un prânz delicios
Rețeta de salată argentiniană, cu roșii, brânză telemea și usturoi în bol
25 iulie, 08:04
Rețeta de salată argentiniană. Salată de roșii cu brânză telemea și usturoi Rețeta de salată argentiniană. Salată de roșii cu brânză telemea și usturoi
Porții de brownie cu afine și cremă de lămâie
25 iulie, 06:15
Brownie cu afine și cremă de lămâie. Un desert delicios Brownie cu afine și cremă de lămâie. Un desert delicios
ciuperci proaspete puse pe un tocător
24 iulie, 08:06
Cât timp se păstrează ciupercile în frigider? Perioada optimă de depozitare Cât timp se păstrează ciupercile în frigider? Perioada optimă de depozitare
Trei roșii umplute alături de capace din roșii și frunze de bucuioc
24 iulie, 08:00
Roșii umplute cu salată de paste și legume proaspete Roșii umplute cu salată de paste și legume proaspete
Două vinete umplute cu carne și gratinate cu cașcaval pe o farfurie albă, alături de tacâmuri pentru servire
23 iulie, 08:52
Vinete umplute cu carne și gratinate cu cașcaval Vinete umplute cu carne și gratinate cu cașcaval
O oală plină cu paste puse la fiert
23 iulie, 06:49
Cât trebuie să fierbi pastele, în funcție de preparat. Tot ce trebuie să știi despre timpul lor de pregătire Cât trebuie să fierbi pastele, în funcție de preparat. Tot ce trebuie să știi despre timpul lor de pregătire
Vezi cele mai noi articole
RECOMANDĂRI hellotaste.ro
Prekmurska Gibanica. Prăjitură slovenă în patru straturi
1
Prekmurska Gibanica. Prăjitură slovenă în patru straturi
Prekmurska Gibanica. Prăjitură slovenă în patru straturi
Prekmurska Gibanica este o prăjitură tradițională slovenă, originară din regiunea Prekmurje. Este un desert stratificat, care combină mai multe umpluturi delicioase într-un singur preparat. Fiecare strat contribuie la complexitatea gustului și...
Câte calorii are pepenele galben. Cât zahăr are de fapt
2
Câte calorii are pepenele galben. Cât zahăr are de fapt
Câte calorii are pepenele galben. Cât zahăr are de fapt
Pepenele galben este nu doar delicios și răcoritor, ci și plin de nutrienți esențiali care aduc numeroase beneficii pentru sănătate. Descoperă si tu câte calorii are pepenele galben. Află cât zahăr...
Prăjitura turnată cu brânză și caise. O combinație irezistibilă
3
Prăjitura turnată cu brânză și caise. O combinație irezistibilă
Prăjitura turnată cu brânză și caise. O combinație irezistibilă
Prăjitura turnată cu brânză și caise este un desert delicios, foarte aromat, perfect pentru sezonul caiselor. O poți prepara și mai târziu, în sezonul rece, cu caise din compot. Rețeta nu...
Ruladă cu mascarpone și fructe. Un desert delicios și elegant
4
Ruladă cu mascarpone și fructe. Un desert delicios și elegant
Ruladă cu mascarpone și fructe. Un desert delicios și elegant
Rețeta de ruladă cu mascarpone și fructe este un desert rafinat și elegant, care încântă atât papilele cât și privirile. Este perfect pentru răsfățul dulce de zi cu zi sau pentru...
Prăjitură cu zmeură și mure. Una dintre rețetele vedetă ale verii
5
Prăjitură cu zmeură și mure. Una dintre rețetele vedetă ale verii
Prăjitură cu zmeură și mure. Una dintre rețetele vedetă ale verii
Pentru că murele și zmeura sunt perfecte pentru a le combina în diferite deserturi, îți recomandăm să încerci rețeta de prăjitură cu zmeură și mure. Te vei bucura de un spectacol...
Parteneri
Souvlaki de pui. Rețetă simplă și delicioasă din bucătăria grecească
Souvlaki de pui. Rețetă simplă și delicioasă din bucătăria grecească
Souvlaki de pui. Rețetă simplă și delicioasă din bucătăria grecească
Patricia a ajuns cu bine în Turcia, unde medicii speră să facă un miracol. Sper să mă întorc cu copilul de mână!
Patricia a ajuns cu bine în Turcia, unde medicii speră să facă un miracol. "Sper să mă întorc cu copilul de mână!"
Patricia a ajuns cu bine în Turcia, unde medicii speră să facă un miracol. "Sper să mă întorc cu copilul de mână!"
Imagini superbe cu delegaţia României, la festivitatea de deschidere a Jocurilor Olimpice 2024! Spectacol pe Sena
Imagini superbe cu delegaţia României, la festivitatea de deschidere a Jocurilor Olimpice 2024! Spectacol pe Sena
Imagini superbe cu delegaţia României, la festivitatea de deschidere a Jocurilor Olimpice 2024! Spectacol pe Sena
Mireasa revine luni, 29 iulie, la Antena 1 cu cel de-al zecelea sezon. Cine o înlocuiește pe Simona Gherghe în primele emisiuni
Mireasa revine luni, 29 iulie, la Antena 1 cu cel de-al zecelea sezon. Cine o înlocuiește pe Simona Gherghe în primele emisiuni
Mireasa revine luni, 29 iulie, la Antena 1 cu cel de-al zecelea sezon. Cine o înlocuiește pe Simona Gherghe în primele emisiuni
Cum a finalizat Gabriel Soto relația cu Irina Baeva. Actrița de origine rusă a dezvăluit tot
Cum a finalizat Gabriel Soto relația cu Irina Baeva. Actrița de origine rusă a dezvăluit tot
Cum a finalizat Gabriel Soto relația cu Irina Baeva. Actrița de origine rusă a dezvăluit tot
Elon Musk susține că ar fi fost păcălit să ajute la moartea copilului său transgender: Mi-am pierdut fiul
Elon Musk susține că ar fi fost „păcălit” să ajute la „moartea” copilului său transgender: „Mi-am pierdut fiul”
Elon Musk susține că ar fi fost „păcălit” să ajute la „moartea” copilului său transgender: „Mi-am pierdut fiul”
Clafoutis cu legume și brânză feta
Clafoutis cu legume și brânză feta
Clafoutis cu legume și brânză feta
Cum poți să-ți distrezi copilul în timp ce stai jos. Jocuri pentru părinții care au nevoie de puțină odihnă
Cum poți să-ți distrezi copilul în timp ce stai jos. Jocuri pentru părinții care au nevoie de puțină odihnă
Cum poți să-ți distrezi copilul în timp ce stai jos. Jocuri pentru părinții care au nevoie de puțină odihnă
Selena Gomez a postat o nouă fotografie alături de Benny Blanco. Cântăreața i-a mulțumit producătorului muzical pentru viața pe care o au împreună
Selena Gomez a postat o nouă fotografie alături de Benny Blanco. Cântăreața i-a mulțumit producătorului muzical pentru viața pe care o au împreună
Selena Gomez a postat o nouă fotografie alături de Benny Blanco. Cântăreața i-a mulțumit producătorului muzical pentru viața pe care o au împreună
10 metode prin care ne putem echilibra microbiomul intestinal
10 metode prin care ne putem echilibra microbiomul intestinal
10 metode prin care ne putem echilibra microbiomul intestinal
fresh
Brownie cu afine și cremă de lămâie. Un desert delicios

Brownie cu afine și cremă de lămâie. Un desert delicios

Brownie cu afine și cremă de lămâie. Un desert delicios

Rețeta de salată argentiniană. Salată de roșii cu brânză telemea și usturoi

Rețeta de salată argentiniană. Salată de roșii cu brânză telemea și usturoi

Clafoutis cu multe legume și parmezan, pentru un prânz delicios

Clafoutis cu multe legume și parmezan, pentru un prânz delicios

Castraveți murați la soare. Rețeta vedetă a verii

Castraveți murați la soare. Rețeta vedetă a verii
închide