Suc de roșii pentru iarnă, în sticle de plastic: rețeta rapidă

timpul de preparare
Timp de gătire: 60 minute
tipul preparatului
tipul preparatului: Conserve
tipul bucătăriei
bucătăria: Internațională

Sfârșitul verii este momentul ideal să te bucuri de gustul bogat și vibrant al roșiilor pentru a prepara suc de roșii pentru iarnă, în sticle de plastic. Este versatil și oferă o modalitate delicioasă de a savura gustul verii în timpul sezonului rece și poate fi folosită în numeroase rețete.

Suc de roșii pentru iarnă pus în sticle de plastic
Sucul de roșii pentru iarnă în sticle de plastic se poate păstra la congelator sau în locuri răcoroase / Shutterstock

O porție de suc de roșii pentru iarnă în sticle de plastic poate fi folosit la sosuri și ciorbe până la tocănițe și paste. Este o sursă excelentă de vitamina C, vitamina A, licopen și antioxidanți. Aceste substanțe nutritive pot ajuta la întărirea sistemului imunitar și la menținerea sănătății pielii și a vederii. Te va ajuta să a-i mai multă energie în sezonul rece.

Sucul de roșii făcut în casă are un gust autentic și proaspăt, fără arome artificiale sau conservanți. Poți controla și ajusta aromele și textura după preferință.

Citește și
ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

Ingrediente

Mod de preparare

Se spală bine roșiile și îndepărtează codițele. Se poate tăia o mică cruce pe partea de jos a fiecărei roșii pentru a ușura curățarea pielii după fierbere.

Cum prepari rețeta de suc de roșii

Se pun roșiile într-o oală mare cu apă clocotită. Se lasă să fiarbă timp de 1-2 minute sau până când pielea începe să se desprindă. Se scot roșiile din apă clocotită și se pun într-un castron cu apă rece și gheață pentru a le răci rapid. După răcire, se desprinde coaja roșiilor cu ajutorul unui cuțit mic.

Se mărunțesc roșiile sau se pasează cu ajutorul unui blender sau robot de bucătărie pentru a obține un piure. Se pune piureul de roșii într-o oală mare și se fierbe la foc mic timp de aproximativ 30-40 de minute. Acest lucru va ajuta la evaporarea excesului de apă și la concentrarea aromei roșiilor.

După ce piureul de roșii a fost fiert, se adaugă sarea și sucul de lămâie.

Cum pregătești sticlele

Între timp, se spală și se sterilizează sticlele de plastic și capacele. Aceasta se poate face prin scufundarea lor în apă clocotită timp de câteva minute sau prin folosirea unui sterilizator de borcane. Apoi se umplu sticlele de plastic cu sucul de roșii fierbinte, lăsând aproximativ 1-2 cm spațiu liber la vârf. Se închid bine sticlele cu capacele lor.

Sticlele se așează într-o cutie sau ladă și se lasă să se răcească acoperite cu un material textil. Procesul poate dura și 48 de ore. Apoi se pot pune la congelator sau se pot păstra într-un spațiu întunecat și răcoros.

Cât rezistă sucul de roșii în sticle de plastic

Sucul de roșii păstrat în sticle de plastic poate rezista destul de mult timp dacă este depozitat și pregătit corect. Durata sa de viață depinde de mai mulți factori, cum ar fi respectarea regulilor de igienă din timpului procesului de preparare, sterilizarea corespunzătoare a recipientelor, temperatura de depozitare și expunerea la lumină.

În general, dacă ai urmat o rețetă corectă pentru prepararea sucului de roșii și ai sterilizat recipientele înainte de umplere, acesta poate rezista în mod sigur timp de aproximativ 6-12 luni sau chiar mai mult în condiții optime de depozitare.

Asigură-te că sticlele și capacele lor sunt complet sterilizate înainte de umplere. Sterilizarea ajută la eliminarea bacteriilor și microbilor care pot deteriora sucul de roșii. Importantă este și temperatura de depozitare.

Cel mai sigur este la congelator, dar poate fi și într-un răcoros și întunecat, la o temperatură constantă și sub zero grade Celsius (0°C). Temperaturi mai scăzute ajută la menținerea calității sucului.

Sticlele de plastic ar trebui să fie depozitate într-un loc întunecat sau învelite în hârtie de aluminiu sau hârtie pentru a preveni deteriorarea cauzată de expunerea la lumină.

Atunci când scoți suc dintr-o sticlă, folosește întotdeauna un recipient curat și nu pune înapoi sucul neutilizat în sticlă pentru a evita contaminarea. De asemenea, verifică sticla pentru orice semn de degradare sau miros neobișnuit. Dacă observi orice schimbare semnificativă în aspect sau miros, este mai sigur să nu mai folosești sucul.

De asemenea, termenul de valabilitate poate varia în funcție de rețeta specifică pe care ai folosit-o și de condițiile de depozitare. În general, atât timp cât sucul de roșii rămâne în starea sa congelată, este în mare parte imun la deteriorarea produselor lactate, dar trebuie să fii atent la semnele de degradare atunci când îl utilizezi.

Cum se igienizează sticlele de plastic înainte de a fi folosite

Igienizarea sticlelor de plastic înainte de a le refolosi este esențială pentru a preveni contaminarea și pentru a asigura siguranța alimentelor sau a lichidelor pe care le vei păstra în aceste sticle. Primul pas pe care trebuie să îl faci trebuie să speli sticlele cu apă caldă și detergent de vase.

Folosește o perie specială pentru sticle pentru a curăța atât interiorul, și un burete pentru exterior. Asigură-te că îndepărtezi orice reziduuri alimentare sau lichide rămase. După aceea, clătește-le bine cu apă caldă pentru a elimina orice urmă de detergent.

Lasă sticlele să se usuce complet, preferabil cu gura în jos pentru a permite scurgerea apei din interior. Poți să le așezi pe un suport pentru uscat sticle sau pe un prosop curat.

O altă variantă de a steriliza sticlele de plastic pentru sucul de roșii pentru iarnă este în mașina de spălat vase pentru a spăla sticlele, dar asigură-te că sunt bine clătite și uscate înainte de a le folosi din nou.

Înainte de a adăuga lichide sau alimente în sticlele de plastic, verifică să nu fie zgâriate sau deteriorate. Sticlele deteriorate pot fi dificil de igienizat și pot reprezenta un risc pentru igiena alimentelor.

Dacă sticlele de plastic au miros sau pete persistente, poți încerca să le speli cu o pastă făcută din bicarbonat de sodiu și apă sau să le lași să stea într-o soluție de apă și oțet timp de câteva ore înainte de a le spăla și clăti din nou.

Citește și
CELE MAI CITITE
Gogoși de post cu apă minerală în două vase
Gogoși de post cu apă minerală. Rețetă simplă și ușoară
Gogoși de post cu apă minerală. Rețetă simplă și ușoară
marinadă pentru pește prăjit pe o farfurie
Rețetă de marinadă pentru pește prăjit. Ingredientul care îi dă savoare preparatului tău
Rețetă de marinadă pentru pește prăjit. Ingredientul care îi dă savoare preparatului tău
Tocănița de post cu ciuperci servită într-un castron alb
Tocăniță de post cu ciuperci, o rețetă simplă și delicioasă
Tocăniță de post cu ciuperci, o rețetă simplă și delicioasă
Un cozonac proaspăt scos din cuptor și feliat pe un tocător de lemn
De ce se lasă cozonacul după coacere. Pași esențiali pentru un cozonac perfect
De ce se lasă cozonacul după coacere. Pași esențiali pentru un cozonac perfect
Colaj cu chef Sorin Gonțea și pahare de mousse de ciocolată cu fructe de pădure.
Mousse de ciocolată cu fructe de pădure. Rețetă delicioasă, din doar 3 ingrediente
Mousse de ciocolată cu fructe de pădure. Rețetă delicioasă, din doar 3 ingrediente
Te-ar mai putea interesa și
Te-ar mai putea interesa și
Sticle cu ketchup de casă și roșii proaspete
Galerie foto
Ketchup de casă. Rețetă simplă și ușor de preparat
Ketchup de casă. Rețetă simplă și ușor de preparat
Borcan cu gem de căpșuni cu mentă, cu linguriță și căpșuni proaspete în bol
Galerie foto
Gem de căpșuni cu mentă, ideal pentru a fi folosit în deserturi
Gem de căpșuni cu mentă, ideal pentru a fi folosit în deserturi
Două borcane cu sirop din flori de salcâm alături de flori și o lingură de lemn
Galerie foto
Sirop din flori de salcâm, concentrat și foarte aromat
Sirop din flori de salcâm, concentrat și foarte aromat
Vezi cele mai noi articole
Cele mai noi articole hellotaste
Cele mai noi articole hellotaste
Pulpă de miel cu cartofi într-o tavă rustică de lemn, alături de un bol cu sos
06:39
Pulpă de miel cu cartofi la cuptor. Rețetă savuroasă și consistentă Pulpă de miel cu cartofi la cuptor. Rețetă savuroasă și consistentă
Porție de pască pufoasă fără aluat în spatula așezată pe farfurie, alături de platoul cu pasca secționată
05:53
Pască pufoasă fără aluat. Cea mai simplă rețetă pentru Paște Pască pufoasă fără aluat. Cea mai simplă rețetă pentru Paște
Trei rețete de ouă umplute așezate pe un platou
05:28
Trei rețete de ouă umplute, perfecte pentru un platou festiv Trei rețete de ouă umplute, perfecte pentru un platou festiv
Iepure cu vin la cuptor și legume caramelizate în cratiță, alături de un bol cu piure de cartofi
05:21
Iepure cu vin la cuptor și legume caramelizate. Rețetă pentru masa de Paște Iepure cu vin la cuptor și legume caramelizate. Rețetă pentru masa de Paște
rețete cu pește de Florii puse pe o masă
27 aprilie, 06:01
7 rețete cu pește de Florii. Cele mai bune preparate pe care poți să le pui pe masă 7 rețete cu pește de Florii. Cele mai bune preparate pe care poți să le pui pe masă
Două borcane cu gem de rubarbă și lingurițe
27 aprilie, 05:43
Gem de rubarbă. Rețeta unui gem cu gust dulce-acrișor Gem de rubarbă. Rețeta unui gem cu gust dulce-acrișor
Doradă pusă într-o tavă la cuptor
27 aprilie, 04:45
Ingredientul secret pentru doradă. Cea mai bună rețetă de pește la cuptor Ingredientul secret pentru doradă. Cea mai bună rețetă de pește la cuptor
Cât se ține carnea de miel la cuptor
27 aprilie, 03:39
Cât se ține carnea de miel la cuptor. Trucuri utile pentru o friptură de Paște delicioasă Cât se ține carnea de miel la cuptor. Trucuri utile pentru o friptură de Paște delicioasă
Vezi cele mai noi articole
RECOMANDĂRI hellotaste.ro
De ce se lasă cozonacul după coacere. Pași esențiali pentru un cozonac perfect
1
De ce se lasă cozonacul după coacere. Pași esențiali pentru un cozonac perfect
De ce se lasă cozonacul după coacere. Pași esențiali pentru un cozonac perfect
Cozonacii nu sunt cel mai ușor desert de preparat. Trebuie să fii atentă la o mulțime de detalii, de la temperatura ingredientelor la modul în care în care îi manevrezi după...
Rețetă de marinadă pentru pește prăjit. Ingredientul care îi dă savoare preparatului tău
2
Rețetă de marinadă pentru pește prăjit. Ingredientul care îi dă savoare preparatului tău
Rețetă de marinadă pentru pește prăjit. Ingredientul care îi dă savoare preparatului tău
Peștele prăjit poate fi mai gustos dacă înainte de a-l pune în tigaia cu ulei încins îl lași câteva ore sau peste noapte într-o compoziție cu condimente și ierburi aromatice. Descoperă...
Gogoși de post împletite. Un desert simplu și delicios
3
Gogoși de post împletite. Un desert simplu și delicios
Gogoși de post împletite. Un desert simplu și delicios
Dacă ai în plan să prepari gogoși pentru momentele dulci ale zilei, îți recomandăm să încerci rețeta de gogoși de post împletite. Este un mod de a da aspect cuceritor celui...
Tocăniță de post cu ciuperci, o rețetă simplă și delicioasă
4
Tocăniță de post cu ciuperci, o rețetă simplă și delicioasă
Tocăniță de post cu ciuperci, o rețetă simplă și delicioasă
Ciupercile sunt o sursă excelentă de proteine și este important să le integrezi în dieta ta, mai ales în perioadele de post. O variantă delicioasă de a face acest lucru este...
Mousse de ciocolată cu fructe de pădure. Rețetă delicioasă, din doar 3 ingrediente
5
Mousse de ciocolată cu fructe de pădure. Rețetă delicioasă, din doar 3 ingrediente
Mousse de ciocolată cu fructe de pădure. Rețetă delicioasă, din doar 3 ingrediente
O reţetă clasică de mousse de ciocolată cu fructe de pădure, un desert cremos, mătăsos şi încărcat cu aromă de ciocolată, care este făcut din doar 3 ingrediente și 3 pași...
Parteneri
Zodii care nu pot renunța la trecut. Nativii care aleg să trăiască din amintiri
Zodii care nu pot renunța la trecut. Nativii care aleg să trăiască din amintiri
Zodii care nu pot renunța la trecut. Nativii care aleg să trăiască din amintiri
Angajatorii care oferă salarii în România de 2.000 de euro, dar nu găsesc oameni interesaţi: Aleg să plece în străinătate!
Angajatorii care oferă salarii în România de 2.000 de euro, dar nu găsesc oameni interesaţi: "Aleg să plece în străinătate!
Angajatorii care oferă salarii în România de 2.000 de euro, dar nu găsesc oameni interesaţi: "Aleg să plece în străinătate!
„Prințișorul Craiovei”, mărturisiri teribile despre adevărata dramă din familia lui: „Am trăit cu 50 de euro pe săptămână!”
„Prințișorul Craiovei”, mărturisiri teribile despre adevărata dramă din familia lui: „Am trăit cu 50 de euro pe săptămână!”
„Prințișorul Craiovei”, mărturisiri teribile despre adevărata dramă din familia lui: „Am trăit cu 50 de euro pe săptămână!”
La mulți ani de Florii! Cele mai frumoase mesaje și felicitări pentru sărbătoriți
La mulți ani de Florii! Cele mai frumoase mesaje și felicitări pentru sărbătoriți
La mulți ani de Florii! Cele mai frumoase mesaje și felicitări pentru sărbătoriți
Bensu Soral din Bariere Invizibile revine pe micile ecrane într-un nou proiect profesional. Despre ce este vorba
Bensu Soral din Bariere Invizibile revine pe micile ecrane într-un nou proiect profesional. Despre ce este vorba
Bensu Soral din Bariere Invizibile revine pe micile ecrane într-un nou proiect profesional. Despre ce este vorba
Boala zombie care a trecut de la animale la oameni. Deja ar fi făcut 2 victime
Boala „zombie” care a trecut de la animale la oameni. Deja ar fi făcut 2 victime
Boala „zombie” care a trecut de la animale la oameni. Deja ar fi făcut 2 victime
Brioșe din aluat de cozonac, cu ciocolată
Brioșe din aluat de cozonac, cu ciocolată
Brioșe din aluat de cozonac, cu ciocolată
10 probleme sociale cu care se confruntă adolescenții
10 probleme sociale cu care se confruntă adolescenții
10 probleme sociale cu care se confruntă adolescenții
Selena Gomez a vorbit despre pauza ei de la social media: A fost cel mai satisfăcător cadou pe care mi l-am făcut
Selena Gomez a vorbit despre pauza ei de la social media: „A fost cel mai satisfăcător cadou pe care mi l-am făcut”
Selena Gomez a vorbit despre pauza ei de la social media: „A fost cel mai satisfăcător cadou pe care mi l-am făcut”
Beneficiile și riscurile consumului de alimente picante. Sfaturi pentru a le include în dietă în mod corect
Beneficiile și riscurile consumului de alimente picante. Sfaturi pentru a le include în dietă în mod corect
Beneficiile și riscurile consumului de alimente picante. Sfaturi pentru a le include în dietă în mod corect
fresh
Cu ce se ung cozonacii ca să iasă lucioși și perfect rumeniți. Secrete pentru un cozonac aspectuos

Cu ce se ung cozonacii ca să iasă lucioși și perfect rumeniți. Secrete pentru un cozonac aspectuos

Cu ce se ung cozonacii ca să iasă lucioși și perfect rumeniți. Secrete pentru un cozonac aspectuos

7 rețete cu pește de Florii. Cele mai bune preparate pe care poți să le pui pe masă

7 rețete cu pește de Florii. Cele mai bune preparate pe care poți să le pui pe masă

Friptură fragedă de curcan la cuptor. Rețeta perfectă pentru masa de Paște

Friptură fragedă de curcan la cuptor. Rețeta perfectă pentru masa de Paște

Gem de rubarbă. Rețeta unui gem cu gust dulce-acrișor

Gem de rubarbă. Rețeta unui gem cu gust dulce-acrișor

Ingredientul secret pentru doradă. Cea mai bună rețetă de pește la cuptor

Ingredientul secret pentru doradă. Cea mai bună rețetă de pește la cuptor
închide