Supă cremă de mazăre cu mentă, colorată și aromată
Dacă adori supele cremă pline de savoare și culoare, nu ezita să prepari și rețeta de supă cremă de mazăre cu mentă. Este foarte gustoasă, aromată și sănătoasă.
Galerie foto
Chiar dacă nu mai găsești pe piață mazăre proaspătă, poți folosi cu încredere și mazăre congelată. Este la fel de gustoasă, își păstrează culoarea și conține o mulțime de proprietăți benefice organismului.
Are un gust dulce, o culoare plăcută și este una dintre cele mai ieftine și valoroase surse de proteine. Are un conținut bogat în vitamina A, vitamina K, vitamina C, acid folic, vitamina B1, dar și minerale precum fierul, dar și altele. Mazărea mai este bogată și în fibre, dar săracă în calorii. Ai toate motivele să incluzi mazărea în meniul tău, chiar și în rețetele de post.
Una dintre rețetele simple cu mazăre pe care o poți prepara în post și nu numai este cea de mâncare de mazăre cu morcovi. Este ideală pentru atunci când vrei să gătești simplu, rapid și ieftin. Mai jos, poți urmări rețeta de supă cremă de mazăre cu mentă, care te va cuceri cu aroma și culoarea ei.
Ingrediente
Mod de preparare
Începe cu pregătirea celorlalte ingrediente necesare rețetei, întrucât mazărea se va adăuga direct congelată. Citește și articolul: 6 moduri în care poți să folosești mazăre congelată la gătit.
Cum prepari supă cremă de mazăre cu mentă
Curăță ceapa și usturoiul, clătește-le cu apă rece și toacă-le mărunt. Păstrează un cățel de usturoi pentru finalul de preparare. Curăță morcovul și cartofii, clătește-i și toacă-i în rondele, respectiv cuburi mai mari. Spală crenguțele de mentă și toacă-le mărunt.
Pune supa de legume sau apa într-o cratiță, la fiert. Când atinge punctul de fierbere, adaugă menta și ridică vasul de pe foc. Așază un capac deasupra și lasă menta să se infuzeze până când pregătești celelalte ingrediente. Las-o cel puțin 10 minute, pentru o aromă intensă.
Într-o crăticioară așezată pe flacăra aragazului, pune uleiul la încins. Adaugă ceapa tocată și cei doi căței de usturoi, tocați și ei. Călește ingredientele pentru 2-3 minute, amestecându-le să nu se ardă. Presară și puțină sare, pentru a le înmuia mai rapid.
Apoi adaugă morcovul și amestecă-l cu ingredientele din crăticioară. Strecoară supa și adaug-o în vasul cu ingrediente pentru supă cremă. Apoi adaugă cartofii. Când cartofii sunt bine pătrunși, adaugă mazărea congelată. Mai fierbe toate ingredientele pentru maxim 12-15 minute.
Cu un blender vertical pasează toate ingredientele până când obții o compoziție cremoasă. Dacă nu este foarte fină, trece-o printr-o sită deasă. Mai fierbe delicioasa supă cremă de mazăre cu mentă pentru 2-3 minute, timp în care mai adaugi și un cățel de usturoi răzuit.
Acesta va oferi supei un plus de savoare. Apoi o poți savura cu pâine prăjită sau crutoane aromate, decorată cu mentă sau pătrunjel verde. Iar dacă te vei îndrăgosti de gustul și culoarea ei, poți prepara pentru data viitoare și rețeta de supă cremă de broccoli, la fel de gustoasă și frumos colorată.