Supă cremă de năut și conopidă. Rețetă de post
Dacă adori supele cremă gustoase și consistente și ești în căutare de combinații inedite, încearcă rețeta de supă cremă de năut și conopidă. Este o rețetă de post pe care o vei îndrăgi de la prima înghițitură.
Rețetele de supă cremă sunt preparatele ideale în care poți combina o mulțime de legume. Poți adăuga chiar și legumele pe care nu le îndrăgești foarte mult, dar despre care știi că îți pot aduce beneficii. Îi poți păcăli chiar și pe copii să mănânce, astfel, legumele pe care le refuză de obicei. Nimeni nu va ști ce ai pus acolo pentru că gusturile legumelor se combină și se influențează reciproc.
Supele cremă nu au nevoie să fie condimentate, este suficientă combinația de arome de la legumele adăugate. Poți condimenta, în schimb, crutoanele cu care le servești. Dacă nu ai idee cum să prepari crutoanele de pâine, îți oferim o rețetă simplă și rapidă pentru acestea. Mai jos poți urmări rețeta completă pentru supa cremă de năut și conopidă.
Ingrediente
Mod de preparare
Înainte de a aprinde aragazul pentru prepararea supei cremă, pregătește toate ingredientele pentru a le avea la îndemână. Timpul de fierbere al supei este scurt și este ideal să ai totul pregătit din timp.
Cum prepari rețeta de supă cremă de năut și conopidă
Curăță toate legumele, clătește-le bine cu apă rece și toacă-le în bucăți mai mari. Apoi pune-le într-o oală încăpătoare și adaugă peste ele uleiul. Ceapa o poți căli ușor în ulei, înainte de a o adăuga în oala cu legume. Adaugă și apă atât cât să fie toate legumele bine acoperite. Supele cremă nu necesită multă apă pentru fierbere. Cu cât apa este mai puțină cu atât aromele legumelor se vor simți mai bine în supa cremă. Pune oala pe flacăra aragazului și fierbe legumele până când se pătrund bine și se pot pasa.
Pe parcursul fierberii adaugă sare și piper, dar în proporție mai mică. Gustul supei îl vei potrivi la final, după pasarea legumelor.
Fierbe bine legumele până când intră furculița ușor în ele. Apoi, scurge năutul și clătește-l cu puțină apă. Adaugă-l peste legumele fierte. Mai fierbe legumele împreună cu năutul pentru 2-3 minute, atât cât să se întrepătrundă bine toate aromele.
Cu un mixer vertical sau un blender pasează bine toate legumele până când obții o compoziție fină și cremoasă. Trece compoziția printr-o sită deasă și potrivește-i gustul cu sare și piper.
Servește delicioasa supă cremă de năut și conopidă caldă, garnisită cu boabe de năut fierte și bucăți de conopidă trase la tigaie. Vezi aici cum se prepară și rețeta de conopidă trasă la tigaie cu usturoi.
Dacă mai adaugi și crutoane aromate, deliciul supei cremă va fi garantat.
Pentru data viitoare când mai dorești să prepari o supă cremă, îți oferim o rețetă de supă cremă de conopidă cu praz, foarte gustoasă și consistentă.