Supă cremă de năut și conopidă. Rețetă de post

Timp de gătire: 35 minute
tipul preparatului: Prânz
bucătăria: Internațională

Dacă adori supele cremă gustoase și consistente și ești în căutare de combinații inedite, încearcă rețeta de supă cremă de năut și conopidă. Este o rețetă de post pe care o vei îndrăgi de la prima înghițitură.

Publicat: 19 noiembrie 2022, 07:00

Galerie foto

Supa cremă este delicioasă caldă, servită cu crutoane aromate / Shutterstock

Rețetele de supă cremă sunt preparatele ideale în care poți combina o mulțime de legume. Poți adăuga chiar și legumele pe care nu le îndrăgești foarte mult, dar despre care știi că îți pot aduce beneficii. Îi poți păcăli chiar și pe copii să mănânce, astfel, legumele pe care le refuză de obicei. Nimeni nu va ști ce ai pus acolo pentru că gusturile legumelor se combină și se influențează reciproc.

Citește și

Supele cremă nu au nevoie să fie condimentate, este suficientă combinația de arome de la legumele adăugate. Poți condimenta, în schimb, crutoanele cu care le servești. Dacă nu ai idee cum să prepari crutoanele de pâine, îți oferim o rețetă simplă și rapidă pentru acestea. Mai jos poți urmări rețeta completă pentru supa cremă de năut și conopidă.

Ingrediente

Mod de preparare

Înainte de a aprinde aragazul pentru prepararea supei cremă, pregătește toate ingredientele pentru a le avea la îndemână. Timpul de fierbere al supei este scurt și este ideal să ai totul pregătit din timp.

Cum prepari rețeta de supă cremă de năut și conopidă

Curăță toate legumele, clătește-le bine cu apă rece și toacă-le în bucăți mai mari. Apoi pune-le într-o oală încăpătoare și adaugă peste ele uleiul. Ceapa o poți căli ușor în ulei, înainte de a o adăuga în oala cu legume. Adaugă și apă atât cât să fie toate legumele bine acoperite. Supele cremă nu necesită multă apă pentru fierbere. Cu cât apa este mai puțină cu atât aromele legumelor se vor simți mai bine în supa cremă. Pune oala pe flacăra aragazului și fierbe legumele până când se pătrund bine și se pot pasa.

Pe parcursul fierberii adaugă sare și piper, dar în proporție mai mică. Gustul supei îl vei potrivi la final, după pasarea legumelor.

Fierbe bine legumele până când intră furculița ușor în ele. Apoi, scurge năutul și clătește-l cu puțină apă. Adaugă-l peste legumele fierte. Mai fierbe legumele împreună cu năutul pentru 2-3 minute, atât cât să se întrepătrundă bine toate aromele.

Cu un mixer vertical sau un blender pasează bine toate legumele până când obții o compoziție fină și cremoasă. Trece compoziția printr-o sită deasă și potrivește-i gustul cu sare și piper.

Servește delicioasa supă cremă de năut și conopidă caldă, garnisită cu boabe de năut fierte și bucăți de conopidă trase la tigaie. Vezi aici cum se prepară și rețeta de conopidă trasă la tigaie cu usturoi.

Dacă mai adaugi și crutoane aromate, deliciul supei cremă va fi garantat.

Pentru data viitoare când mai dorești să prepari o supă cremă, îți oferim o rețetă de supă cremă de conopidă cu praz, foarte gustoasă și consistentă.

Citește și
Cu ce se ung cozonacii ca să iasă lucioși și perfect rumeniți. Secrete pentru un cozonac aspectuos
Cu ce se ung cozonacii ca să iasă lucioși și perfect rumeniți. Secrete pentru un cozonac aspectuos
Trei rețete de ouă umplute, perfecte pentru un platou festiv
Trei rețete de ouă umplute, perfecte pentru un platou festiv
Pască pufoasă fără aluat. Cea mai simplă rețetă pentru Paște
Pască pufoasă fără aluat. Cea mai simplă rețetă pentru Paște
7 rețete cu pește de Florii. Cele mai bune preparate pe care poți să le pui pe masă
7 rețete cu pește de Florii. Cele mai bune preparate pe care poți să le pui pe masă
Tort cu ouă de ciocolată. Rețetă pentru masa de Paște
Tort cu ouă de ciocolată. Rețetă pentru masa de Paște
Te-ar mai putea interesa și
Beneficiile consumului de năut. De ce recomandă nutriționiștii să-l incluzi în dieta ta
Beneficiile consumului de năut. De ce recomandă nutriționiștii să-l incluzi în dieta ta
Cum să faci cea mai cremoasă supă. 12 ingrediente care te ajută cu adevărat
Cum să faci cea mai cremoasă supă. 12 ingrediente care te ajută cu adevărat
Cum poți îngroșa supa cremă. Trucul unui bucătar francez
Cum poți îngroșa supa cremă. Trucul unui bucătar francez
Vezi cele mai noi articole
Cele mai noi articole hellotaste
09:48
Pate de iepure la cuptor, cu sos caramel de portocale Pate de iepure la cuptor, cu sos caramel de portocale
08:20
Deserturi rapide de Paște. Ce prăjituri să pui pe masa de sărbătoare Deserturi rapide de Paște. Ce prăjituri să pui pe masa de sărbătoare
08:11
Bomboane pentru masa de Paște. 4 idei pentru copii și adulți Bomboane pentru masa de Paște. 4 idei pentru copii și adulți
06:02
5 garnituri pentru carnea de miel. Preparate simple și gustoase 5 garnituri pentru carnea de miel. Preparate simple și gustoase
06:01
Ouă umplute cu cremă de sfeclă roșie, cu hrean și nuci sau fistic Ouă umplute cu cremă de sfeclă roșie, cu hrean și nuci sau fistic
2 mai, 07:24
Rețetă de cozonac tradițional. Cum faci cei mai gustoși și mai pufoși cozonaci Rețetă de cozonac tradițional. Cum faci cei mai gustoși și mai pufoși cozonaci
2 mai, 06:57
Ciorbă de miel cu lobodă. Rețetă delicioasă pentru masa de Paște Ciorbă de miel cu lobodă. Rețetă delicioasă pentru masa de Paște
2 mai, 06:50
Pulpă de miel cu spanac și gnocchi de cartofi. Rețetă pentru masa de Paște Pulpă de miel cu spanac și gnocchi de cartofi. Rețetă pentru masa de Paște
Vezi cele mai noi articole
RECOMANDĂRI hellotaste.ro
1
Cu ce se ung cozonacii ca să iasă lucioși și perfect rumeniți. Secrete pentru un cozonac aspectuos
Cu ce se ung cozonacii ca să iasă lucioși și perfect rumeniți. Secrete pentru un cozonac aspectuos
Sigur vrei să ai cozonaci și gustoși, dar care să arate ca în poze. Trebuie să fie bine crescuți, pufoși, cu crustă lucioasă și bine coaptă. Ca să îi obții trebuie...
2
Trei rețete de ouă umplute, perfecte pentru un platou festiv
Trei rețete de ouă umplute, perfecte pentru un platou festiv
Pe un platou cu aperitive festive ouăle umplute au mereu un loc rezervat, pentru că sunt gustoase, aspectuoase și se prepară ușor. Dacă vrei să-ți cucerești familia cu aceste aperitive, îți...
3
Tort cu ouă de ciocolată. Rețetă pentru masa de Paște
Tort cu ouă de ciocolată. Rețetă pentru masa de Paște
Pe lângă cozonac și pască, deserturile tradiționale pentru întâmpinarea Sfintelor Sărbători Pascale, merită preparată și rețeta de tort cu ouă de ciocolată. Va fi o încântare și pentru papilele gustative, dar...
4
De ce se lasă cozonacul după coacere. Pași esențiali pentru un cozonac perfect
De ce se lasă cozonacul după coacere. Pași esențiali pentru un cozonac perfect
Cozonacii nu sunt cel mai ușor desert de preparat. Trebuie să fii atentă la o mulțime de detalii, de la temperatura ingredientelor la modul în care în care îi manevrezi după...
5
Cum poți prepara un drob crocant. Iată ce trebuie să faci pentru o textură mai interesantă
Cum poți prepara un drob crocant. Iată ce trebuie să faci pentru o textură mai interesantă
Drobul se face în tradiția românească de Paște, dar trebuie să recunoaștem că îl poți face oricând. Este un aperitiv gustos și versatil perfect pentru orice perioadă a anului. Dacă te-ai...

Parteneri

Ruladă din piept de pui cu ouă fierte. Rețetă de aperitiv festiv
Ruladă din piept de pui cu ouă fierte. Rețetă de aperitiv festiv
Vremea 6 mai - 3 iunie 2024. La începutul săptămânii viitoare, temperaturile vor depăși 26 de grade Celsius
Vremea 6 mai - 3 iunie 2024. La începutul săptămânii viitoare, temperaturile vor depăși 26 de grade Celsius
Cât de frumoasă este fiica lui Ionuţ Chirilă. Imagini rare cu Ana
Cât de frumoasă este fiica lui Ionuţ Chirilă. Imagini rare cu Ana
Secretul pe care Prințul William l-a păstrat față de Kate Middleton timp de ani de zile. Despre ce e vorba
Secretul pe care Prințul William l-a păstrat față de Kate Middleton timp de ani de zile. Despre ce e vorba
Cum trebuie să fie femeia care l-ar putea cuceri pe Can Yaman. Actorul a oferit toate detaliile
Cum trebuie să fie femeia care l-ar putea cuceri pe Can Yaman. Actorul a oferit toate detaliile
Averea lui Bill Gates nu a mai fost atât de mică în 34 de ani. Ce a ajuns miliardarul să vândă acum
Averea lui Bill Gates nu a mai fost atât de mică în 34 de ani. Ce a ajuns miliardarul să vândă acum
Pască cu banane și aluat fraged cu ciocolată
Pască cu banane și aluat fraged cu ciocolată
Semne ale bullying-ului: ce întrebări să pui pentru a descoperi agresiunea
Semne ale bullying-ului: ce întrebări să pui pentru a descoperi agresiunea
Jessie J și-a afișat silueta după naștere într-o rochie mulată. Cântăreața le-a oferit fanilor brazilieni un spectacol unic în Sao Paulo
Jessie J și-a afișat silueta după naștere într-o rochie mulată. Cântăreața le-a oferit fanilor brazilieni un spectacol unic în Sao Paulo
Cum verifici dacă ouăle sunt proaspete și sigure pentru consum
Cum verifici dacă ouăle sunt proaspete și sigure pentru consum
fresh

Friptură de miel cu vin și usturoi. Rețetă pentru masa de Paște

Friptură de miel cu vin și usturoi. Rețetă pentru masa de Paște

Cu ce se curăță vopseaua de ouă de pe mâini. Cele mai simple și eficiente trucuri

Cu ce se curăță vopseaua de ouă de pe mâini. Cele mai simple și eficiente trucuri

Salată aperitiv pentru masa de Paște. Rețeta simplă, pe placul tuturor

Salată aperitiv pentru masa de Paște. Rețeta simplă, pe placul tuturor

Ouă vopsite în vin roșu. Rețeta pentru ouă de Paște vopsite natural

Ouă vopsite în vin roșu. Rețeta pentru ouă de Paște vopsite natural

De ce se înverzește gălbenușul la fiert. Cum se fierb ouăle corect ca să aibă un galben frumos

De ce se înverzește gălbenușul la fiert. Cum se fierb ouăle corect ca să aibă un galben frumos