Tartă cu zmeură și cremă de mascarpone. Desert simplu, de vară
Pentru că zmeura face parte dintre cele mai adorate fructe în deserturi, îți oferim o rețetă de tartă cu zmeură și cremă de mascarpone. Este o rețetă de desert simplu ce poate face deliciul zilelor de vară.
Tartele sunt printre primele rețete la care te gândești când dorești un desert cu fructe, asta pentru că sunt simple și rapid de preparat. Nu necesită nici ingrediente multe, iar dacă nu ai timp de pregătit aluatul în casă, poți apela la diferite aluaturi din comerț. Însă crusta pentru această tartă este una mai deosebită, mai crocantă și mai consistentă.
Crema de mascarpone se prepară extrem de simplu, din doar două ingrediente principale. Zmeura se combină perfect cu crema, atât ca gust cât și din punct de vedere cromatic. oferă un plus de gust și prospețime, dar și un plus de culoare. Iar dacă dorești un contrast spectaculos de culori, adaugă și câteva frunze de mentă ca decor.
Te invităm să mai descoperi și o rețetă de tartă cu cremă de mango și vanilie, decorată cu mere și zmeură. Iar mai jos, îți oferim rețeta detaliată pentru delicioasa tartă cu zmeură și cremă de mascarpone.
Ingrediente
Mod de preparare
Primul pas constă în pregătirea aluatul pentru tartă. Acesta necesită un timp relativ scurt de amestecare a ingredientelor. Însă necesită și un timp de relaxare la rece, pentru a putea fi modelat în interiorul formei de copt.
Cum prepari aluatul pentru tartă cu zmeură și cremă de mascarpone
Mai întâi macină fulgii de ovăz cu ajutorul robotului. Pune-i într-un bol și adaugă făina, zahărul și un praf de sare. Amestecă bine toate aceste ingrediente în bol.
Apoi adaugă untul rece, tăiat în cuburi mai mici. Adaugă și esența de migdale și începe să frămânți ingredientele folosind vârfurile degetelor. Te oprești din frământat când obții un aluat sfărâmicios. Adaugă 1-2 linguri de apă, pentru a potrivi consistența aluatului. Picură apa treptat, în timp ce amesteci firimiturile de aluat.
Dă o formă de bilă aluatului, împachetează-l în folie de prospețime și pune-l la rece pentru 30 de minute.
Înainte de a scoate aluatul de la frigider, pornește cuptorul la 180 de grade Celsius. Scoate aluatul pe masa de lucru presărată cu făină. Întinde-l într-o foaie circulară, folosind sucitorul de aluaturi.
Ia o formă de tartă cu diametrul de 25 cm și unge-i interiorul cu unt moale. Așază foaia de aluat în interior și modeleaz-o așa încât să ia forma acesteia. Decupează surplusul de aluat de pe margini și pune-l în interior, la bază. Înțeapă aluatul la bază din loc în loc, folosind o furculiță. Pune forma de tartă în cuptor și coace crusta pentru 15 minute la 200 de grade, sau până când se rumenește frumos.
Cum prepari crema de mascarpone
Adaugă mascarponele într-un bol și amestecă-l cu miezul păstăii de vanilie și un praf de sare. Apoi adaugă frișca bătută și omogenizează bine compoziția. Pune bolul cu crema de mascarpone la rece până când se răcește și aluatul și poți monta delicioasa tartă cu zmeură și cremă de mascarpone.
Mai apoi, umple crusta de tartă cu crema de mascarpone și pune tarta la rece pentru aproximativ două ore. Decoreaz-o înainte de servire cu zmeură și frunze de mentă.
Dacă îți plac tartele cu fructe, poți încerca mai târziu și o rețetă de tartă cu prune.