Tiramisu dietetic. Rețeta fitness, fără zahăr sau grăsimi
Tiramisu este un desert emblematic pentru Italia, care și-a câștigat popularitate în întreaga lume pentru gustul său bogat și textura cremoasă. Deși este delicios, are și o mulțime de calorii, motiv pentru care este consumat destul de rar. Iată o rețetă de tiramisu dietetic ce păstrează din savoarea desertului clasic, dar are doar 150 de calorii.
O porție de tiramisu de 100 g preparat după rețeta originală are în jur de 312 de calorii, potrivit FoodPal. Mascarpone, pișcoturile și zahărul fac desertul foarte gustos, dar au și un aport caloric foarte mare și o cantitate de grăsimi și carbohidrați.
Dacă vrei totuși să te bucuri de gustul special al acestei prăjituri poți să încerci o rețetă care are doar 150 de calorii, 8 g proteine, 3,2 g grăsimi și 23 g carbohidrați pentru o porție de 150 g. În cazul în care vrei un aport mai mare de proteine poți adăuga în iaurtul grecesc vegetal o cupă de pudră proteică. Poți folosi orice sortiment îți este pe plac.
Ingrediente
Mod de preparare
Se prepară cafeaua și se lasă să se răcească. Apoi se pune într-un și se înmoaie fiecare prăjitură de orez, una câte una. Într-un alt bol se adaugă iaurtul și îndulcitorul la alegere și se amestecă.
Încearcă și rețeta de tiramisu cu lămâie. Un desert potrivit pentru serile de vară.
Se ia un vas suficient de mare pentru a asambla tiramisu dietetic. Se pune un strat de iaurt, o prăjitură de orez și se repetă până când se termină ingredientele. La final se pudrează cu cacao. Se dă la frigider pentru două ore.
Pentru a face tiramisu dietetic ai nevoie de biscuiți de orez expandat, o cafea de calitate, iaurt grecesc vegetal, îndulcitor și puțină pudră de cacao. Trebuie să ții cont de faptul că rondelele de orez trebuie să fie mai subțiri astfel încât textura să fie una echilibrată.
Din ce mai poți face crema de tiramisu cu puține calorii
Tiramisu are un aport caloric mare, iar responsabile sunt crema și pișcoturile. Ambele pot fi înlocuite cu variante cu mai puține grăsimi și o cantitate mai mică de carbohidrați și, deci, mai puține calorii. În mod cert, nu vei mai obține același gust bogat, însă ideea rămâne aceeași la final.
În primul rând poți folosi brânză mascarpone sau brânza ricotta pentru a face crema. O altă variantă este brânza quark dietetică pe care o poți amesteca cu iaurt vegetal degresat, fără zahăr. Pentru mai mult gust poți să adaugi extract de vanilie. O altă variantă este skyr, un iaurt original din Islanda, care are un conținut mai scăzut de grăsimi și de calorii.
În magazine vei găsi chiar și pișcoturi din făină integrală sau fără zahăr. Pentru a îndulci tiramisu poți folosi orice fel de îndulcitor fără calorii vrei, însă cel mai indicat este stevia pentru că nu interferează foarte mult cu restul ingredientelor.
Se mai pot folosi mierea sau siropul de arțar, dacă vrei doar să înlocuiești zahărul cu o variantă mai sănătoasă.