Tocăniță de dovlecei. O rețetă de post, simplă și gustoasă
Dovleceii fac parte din categoria celor mai populare legume pe care le poți include în alimentația ta în toate sezoanele. Una dintre mâncărurile cu dovlecei pe care o poți prepara și în perioadele de post este delicioasa tocăniță de dovlecei.
Rețeta se prepară foarte rapid, iar ingredientele necesare sunt simple și puține. Dar, pe cât de simple sunt ingredientele, pe atât de gustoasă iese tocănița. Este și foarte hrănitoare și consistentă de la așa combinație de legume. În plus, o poți prepara atât cu legume proaspete, cât și cu legume congelate. Poți adăuga condimentele preferate, la fel și plantele aromatice.
Tot din categoria rețetelor de post cu dovlecei, mai poți prepara și o salată de vinete cu avocado și noodles de dovlecei. Combinația ingredientelor este inedită și interesantă, iar gustul este unul foarte deosebit. Prepar-o și tu pentru a te convinge și pentru a-i impresiona pe cei dragi cu așa preparat. Mai jos, îți oferim și rețeta completă pentru tocănița de post din dovlecei.
Ingrediente
Mod de preparare
Modul de preparare al rețetei este simplu, așa cum sunt și ingredientele,.Nu trebuie decât să prepari un sos de roșii cu ceapă și usturoi pe care îl vei adăuga peste legumele pe jumătate preparate.
Pașii necesari pentru a prepara tocăniță de dovlecei
Începe cu pregătirea cepei și a usturoiului pe care le cureți și le toci mărunt, apoi le pui la călit într-o tigaie cu ulei. Adaugă și puțină sare peste ele, pentru a le deshidrata ușor. Astfel te asiguri că nu se vor arde și nu vor căpăta gust de prăjeală.
Peste legumele călite adaugă roșiile din conservă și o ceașcă de apă. Adaugă și 1-2 foi de dafin, câteva frunze de busuioc și puțin piper. Fierbe sosul de roșii până când devine consistent și aromat.
Vezi aici cum se prepară și rețeta de dovlecei pane de post. Este o rețetă de aperitiv simplu și gustos.
Fierbe 2 litri de apă într-o cratiță și adaugă puțină sare. Curăță morcovii, taie-i în bucăți mai mici și adaugă-i în apă. Curăță ardeiul toacă-l în cuburi și adaugă-l în cratița cu apă. Țelina apio o toci în bucăți micuțe, iar dovleceii, fără a-i curăța de coajă îi tai rondele, apoi în jumătăți sau sferturi de rondele. Adaugă și aceste legume în cratița cu apă și fierbe-le pentru maxim 10 minute.
După ce au început legumele să se pătrundă, adaugă sosul de roșii și mai fierbe-le împreună pentru 10-12 minute. Potrivește gustul cu sare și piper înainte de stingerea focului. Adaugă și puțin mărar tocat. După stingerea focului, sau în timpul servirii, adaugă pătrunjelul verde.
Servește delicioasa tocăniță de dovlecei caldă, cu pâine prăjită, sau cu pâinea preferată.
Pentru data viitoare când dorești să mai prepari o mâncare simplă de post, încearcă rețeta de tocană de vinete cu roșii și usturoi.