Tort cu aromă intensă de lămâie și cremă de mascarpone cu nucă de cocos

Timp de gătire: 60 minute
tipul preparatului: Desert
bucătăria: Internațională

Dacă te-ai plictisit de torturile cu creme de ciocolată sau de cele cu fructe, încearcă rețeta de tort cu aromă intensă de lămâie și blat din albușuri. Este un tort delicios și foarte elegant ce cucerește instant cu gustul și aspectul lui.

Maria Udrea
Publicat: 24 aprilie 2023, 06:00

Galerie foto

Pentru a intensifica culoarea galbenă a cremei, gălbenușurile se amestecă cu sare și coaja de lămâie răzuită fin / Shutterstock

Tortul este desertul spectaculos care se prepară, de obicei, cu ocazia diferitelor evenimente deosebite. Sunt festive pentru aniversări sau zile onomastice, dar și pentru sărbătorile religioase. Rețetele sunt foarte versatile, atât din punct de vedere al conținutului, cât și al aspectului. Poți prepara torturi rotunde, dreptunghiulare, sub formă de inimioară, sau trapezoidale, în formele de chec.

Citește și

Cele mai populare sunt torturile cu cremă de ciocolată, urmate fiind de cele cu fructe. Blaturile torturilor pot fi preparate rapid, după rețeta clasică de pandișpan. Le poți îmbogăți cu puțină cacao, cu nuci sau cu ciocolată. Crema de lămâie este una dintre cele mai aromate creme, dar și ușoară ca gust și răcoroasă.

Descoperă aici și rețeta clasică pentru crema de lămâie. Mai jos descoperă rețeta completă pentru tort cu aromă intensă de lămâie și cremă de mascarpone cu nucă de cocos.

Ingrediente

Mod de preparare

Pentru prepararea tortului cu aromă de lămâie este necesar să coci un blat mare de tort sau două mai mici. Pentru umplerea blaturilor vei prepara o delicioasă cremă de lămâie. Pentru a avea contrast de gusturi și culori, mai poți prepara și o cremă de mascarpone simplă și gustoasă.

Pașii necesari pentru tort cu aromă intensă de lămâie

Începe cu prepararea blatului de tort din albușuri, care după coacere va avea nevoie și de un timp de răcire pentru a se secționa mai bine. În acest interval de timp poți pregăti crema de lămâie și crema de mascarpone.

Cum prepari blat de tort din albușuri

Înainte de a începe amestecarea ingredientelor pornește cuptorul la 180 de grade Celsius. Pune albușurile în bolul mixerului, presară sare peste ele și amestecă-le până când devin spumoase. Adăugă treptat din zahăr și din sucul de lămâie și amestecă intens până când ai obținut o bezea fermă. Încorporează în bezea și făina, amestecând ușor cu o spatulă.

Apoi, împarte compoziția în două părți egale. Coace două blaturi de tort în forme cu diametrul de 26 cm, tapetate cu hârtie de copt. Lasă-le să se răcească bine, apoi secționează-le în câte două părți.

Dacă îți este mai ușor poți coace un singur blat pe care îl secționezi în 3 sau în patru părți.

Cum prepari cremele pentru tort

Pentru a prepara crema de lămâie amestecă într-o crăticioară gălbenușurile cu un praf de sare și coaja de lămâie răzuită fin. Amestecă-le bine pentru 2-3 minute așa, pentru a li se intensifica culoarea.

Adaugă zahărul și amestecă energic până când ai obținut o compoziție spumoasă. Apoi adaugă amidonul amestecat cu făina și laptele rece și omogenizează bine compoziția. La final adaugă și restul de lapte fierbinte, amestecând continuu pentru omogenizare.

Fierbe compoziția pentru crema de lămâie amestecând continuu până se îngroașă ca o budincă. Stinge focul, așază o folie de prospețime peste cremă și las-o să se răcească. După răcire, adaugă în cremă untul moale și sucul de lămâie, și omogenizează crema folosind mixerul. Pune crema de lămâie la rece până la montarea tortului.

Pentru a prepara crema de mascarpone cu frișcă, amestecă într-un bol frișca lichidă până când capătă consistență. Adaugă mascarponele și amestecă energic până când capătă cremoazitate. Pune crema de mascarpone cu frișcă la rece până când decorăm tortul.

Cum montezi și decorezi deliciosul tort cu aromă intensă de lămâie

Împarte crema de lămâie în trei părți egale și întinde-le între blaturile de tort. Deasupra tortului și pe laterale întinde crema de mascarpone cu frișcă. Pe laterale aplică și un strat subțire de nucă de cocos, pentru un aspect mai deosebit.

Pune tortul la rece pentru 5-6 ore sau de pe o zi pe alta, apoi se va porționa perfect.

Descoperă aici și rețeta de tort diplomat. Un tort delicios cu pișcoturi și fructe din compot.

Citește și
Piure de conopidă cu lapte de cocos. Rețetă delicioasă, de post
Piure de conopidă cu lapte de cocos. Rețetă delicioasă, de post
Desert de toamnă cu mere. Pașii simpli pentru o prăjitură delicioasă în sezonul rece
Desert de toamnă cu mere. Pașii simpli pentru o prăjitură delicioasă în sezonul rece
Ciuperci cu usturoi la tigaie. Rețetă simplă și rapidă, de post
Ciuperci cu usturoi la tigaie. Rețetă simplă și rapidă, de post
Vrei să faci paste de post? Iată cu ce să înlocuiești brânza ca să fie cremoase
Vrei să faci paste de post? Iată cu ce să înlocuiești brânza ca să fie cremoase
Rețeta de lipie libaneză. Cum să faci acasă pâinea emblematică a Orientului
Rețeta de lipie libaneză. Cum să faci acasă pâinea emblematică a Orientului
Te-ar mai putea interesa și
Tort din ruladă cu fructe de pădure și cremă de mango
Tort din ruladă cu fructe de pădure și cremă de mango
Cremă de lămâie, pentru prăjituri și torturi
Cremă de lămâie, pentru prăjituri și torturi
Brownie cu afine și cremă de lămâie. Un desert delicios
Brownie cu afine și cremă de lămâie. Un desert delicios
Vezi cele mai noi articole
Cele mai noi articole hellotaste
06:06
Tagliatelle cu năut în sos de roșii. Rețetă hrănitoare, de post Tagliatelle cu năut în sos de roșii. Rețetă hrănitoare, de post
05:04
Ciocolată albă de casă, cu cereale. Rețetă simplă și ușoară Ciocolată albă de casă, cu cereale. Rețetă simplă și ușoară
05:01
Brânza stracciatella. Ce este și cum te poți bucura de gustul ei special Brânza stracciatella. Ce este și cum te poți bucura de gustul ei special
22 noiembrie, 03:12
Chec de post cu dovleac copt, foarte aromat și colorat Chec de post cu dovleac copt, foarte aromat și colorat
22 noiembrie, 03:00
Beneficiile oțetului de mere. De ce recomandă nutriționiștii să-l incluzi în dieta ta Beneficiile oțetului de mere. De ce recomandă nutriționiștii să-l incluzi în dieta ta
22 noiembrie, 02:40
Paste cu ciuperci de post. O rețetă simplă și gustoasă Paste cu ciuperci de post. O rețetă simplă și gustoasă
21 noiembrie, 08:07
Paste cu broccoli și măsline. Rețetă simplă și hrănitoare Paste cu broccoli și măsline. Rețetă simplă și hrănitoare
21 noiembrie, 06:32
Supă cremă de dovleac cu usturoi copt, gustoasă și ușor picantă Supă cremă de dovleac cu usturoi copt, gustoasă și ușor picantă
Vezi cele mai noi articole
RECOMANDĂRI hellotaste.ro
1
Prăjitură cu mere rase. Rețetă de post, simplă și ușoară
Prăjitură cu mere rase. Rețetă de post, simplă și ușoară
Această prăjitură cu mere rase este un desert delicios, de post, ușor de preparat și perfect pentru perioadele de post sau pentru cei care doresc să evite produsele de origine animală....
2
Prăjitură ușoară cu mere. Rețeta celor 3 pahare
Prăjitură ușoară cu mere. Rețeta celor 3 pahare
Una dintre cele mai populare rețete de prăjitură ușoară cu mere este cea cunoscută sub denumirea ”rețeta celor trei pahare”. Este o rețetă în care unitatea de măsură a ingredientelor principale...
3
Cum prepari cea mai bună ciorbă de burtă. Rețeta tradițională
Cum prepari cea mai bună ciorbă de burtă. Rețeta tradițională
Ciorba de burtă este un preparat tradițional românesc apreciat pentru savoarea sa intensă și textura sa unică. Rețeta de bază include burtă de vită, os de vită cu măduvă, legume, smântână,...
4
Usturoi macerat în miere. De la remediu tradițional, la sos pentru friptură
Usturoi macerat în miere. De la remediu tradițional, la sos pentru friptură
Rețeta de usturoi macerat în miere este un preparat tradițional apreciat atât pentru gustul său complex, cât și pentru beneficiile sale asupra sănătății. Această combinație inedită între mierea naturală și usturoi...
5
Castane la cuptor. Cum se fac și cum le recunoști pe cele comestibile
Castane la cuptor. Cum se fac și cum le recunoști pe cele comestibile
Nu rata sezonul castanelor fără a prepara castane coapte la cuptor, pentru că sunt delicioase și pline de beneficii. În plus, se prepară simplu și ușor, fără a folosi alte ingrediente...

Parteneri

Zodii norocoase în ziua de 24 noiembrie 2024. Trei nativi care vor avea parte de reușite
Zodii norocoase în ziua de 24 noiembrie 2024. Trei nativi care vor avea parte de reușite
Jumătate de ţară, sub cod galben de vreme severă până sâmbătă seara. Rafalele de vânt depăşesc 50 km/oră
Jumătate de ţară, sub cod galben de vreme severă până sâmbătă seara. Rafalele de vânt depăşesc 50 km/oră
„Am primit acordul!” Ce a spus Larisa Iordache despre soacra ei! Ce se va întâmpla după ce va naşte
„Am primit acordul!” Ce a spus Larisa Iordache despre soacra ei! Ce se va întâmpla după ce va naşte
Cine este văduva lui Gabriel Cotabiță. Alina era cu 27 de ani mai tânără decât regretatul artist
Cine este văduva lui Gabriel Cotabiță. Alina era cu 27 de ani mai tânără decât regretatul artist
Cine pleacă din distribuția seriei Golden Boy – Dragoste rebelă. Este vorba despre o actriță
Cine pleacă din distribuția seriei Golden Boy – Dragoste rebelă. Este vorba despre o actriță
Cum folosesc hackerii scrisorile fizice pentru atacurile cibernetice. Strategia de care trebuie să te protejezi
Cum folosesc hackerii scrisorile fizice pentru atacurile cibernetice. Strategia de care trebuie să te protejezi
Cozonac Gubana din bucătăria italiană
Cozonac Gubana din bucătăria italiană
Turtă dulce baby friendly. Rețeta unui desert fără zahăr
Turtă dulce baby friendly. Rețeta unui desert fără zahăr
Beyoncé va susține un spectacol în prima zi de Crăciun. Vedeta va cânta în pauza meciului din NFL dintre Houston Texans și Baltimore Ravens
Beyoncé va susține un spectacol în prima zi de Crăciun. Vedeta va cânta în pauza meciului din NFL dintre Houston Texans și Baltimore Ravens
Consumul de cacao sau ceai verde te-ar putea proteja de efectele negative ale alimentelor grase în timpul stresului (studiu)
Consumul de cacao sau ceai verde te-ar putea proteja de efectele negative ale alimentelor grase în timpul stresului (studiu)
fresh

Paste cu broccoli și măsline. Rețetă simplă și hrănitoare

Paste cu broccoli și măsline. Rețetă simplă și hrănitoare

Chec de post cu dovleac copt, foarte aromat și colorat

Chec de post cu dovleac copt, foarte aromat și colorat

Muffins cu dovleac și fulgi de ovăz. Un desert gustos și aromat

Muffins cu dovleac și fulgi de ovăz. Un desert gustos și aromat

Paste cu ciuperci de post. O rețetă simplă și gustoasă

Paste cu ciuperci de post. O rețetă simplă și gustoasă

Supă cremă de dovleac cu usturoi copt, gustoasă și ușor picantă

Supă cremă de dovleac cu usturoi copt, gustoasă și ușor picantă