Tort cu aromă intensă de lămâie și cremă de mascarpone cu nucă de cocos
Dacă te-ai plictisit de torturile cu creme de ciocolată sau de cele cu fructe, încearcă rețeta de tort cu aromă intensă de lămâie și blat din albușuri. Este un tort delicios și foarte elegant ce cucerește instant cu gustul și aspectul lui.
Galerie foto
Tortul este desertul spectaculos care se prepară, de obicei, cu ocazia diferitelor evenimente deosebite. Sunt festive pentru aniversări sau zile onomastice, dar și pentru sărbătorile religioase. Rețetele sunt foarte versatile, atât din punct de vedere al conținutului, cât și al aspectului. Poți prepara torturi rotunde, dreptunghiulare, sub formă de inimioară, sau trapezoidale, în formele de chec.
Cele mai populare sunt torturile cu cremă de ciocolată, urmate fiind de cele cu fructe. Blaturile torturilor pot fi preparate rapid, după rețeta clasică de pandișpan. Le poți îmbogăți cu puțină cacao, cu nuci sau cu ciocolată. Crema de lămâie este una dintre cele mai aromate creme, dar și ușoară ca gust și răcoroasă.
Descoperă aici și rețeta clasică pentru crema de lămâie. Mai jos descoperă rețeta completă pentru tort cu aromă intensă de lămâie și cremă de mascarpone cu nucă de cocos.
Ingrediente
Mod de preparare
Pentru prepararea tortului cu aromă de lămâie este necesar să coci un blat mare de tort sau două mai mici. Pentru umplerea blaturilor vei prepara o delicioasă cremă de lămâie. Pentru a avea contrast de gusturi și culori, mai poți prepara și o cremă de mascarpone simplă și gustoasă.
Pașii necesari pentru tort cu aromă intensă de lămâie
Începe cu prepararea blatului de tort din albușuri, care după coacere va avea nevoie și de un timp de răcire pentru a se secționa mai bine. În acest interval de timp poți pregăti crema de lămâie și crema de mascarpone.
Cum prepari blat de tort din albușuri
Înainte de a începe amestecarea ingredientelor pornește cuptorul la 180 de grade Celsius. Pune albușurile în bolul mixerului, presară sare peste ele și amestecă-le până când devin spumoase. Adăugă treptat din zahăr și din sucul de lămâie și amestecă intens până când ai obținut o bezea fermă. Încorporează în bezea și făina, amestecând ușor cu o spatulă.
Apoi, împarte compoziția în două părți egale. Coace două blaturi de tort în forme cu diametrul de 26 cm, tapetate cu hârtie de copt. Lasă-le să se răcească bine, apoi secționează-le în câte două părți.
Dacă îți este mai ușor poți coace un singur blat pe care îl secționezi în 3 sau în patru părți.
Cum prepari cremele pentru tort
Pentru a prepara crema de lămâie amestecă într-o crăticioară gălbenușurile cu un praf de sare și coaja de lămâie răzuită fin. Amestecă-le bine pentru 2-3 minute așa, pentru a li se intensifica culoarea.
Adaugă zahărul și amestecă energic până când ai obținut o compoziție spumoasă. Apoi adaugă amidonul amestecat cu făina și laptele rece și omogenizează bine compoziția. La final adaugă și restul de lapte fierbinte, amestecând continuu pentru omogenizare.
Fierbe compoziția pentru crema de lămâie amestecând continuu până se îngroașă ca o budincă. Stinge focul, așază o folie de prospețime peste cremă și las-o să se răcească. După răcire, adaugă în cremă untul moale și sucul de lămâie, și omogenizează crema folosind mixerul. Pune crema de lămâie la rece până la montarea tortului.
Pentru a prepara crema de mascarpone cu frișcă, amestecă într-un bol frișca lichidă până când capătă consistență. Adaugă mascarponele și amestecă energic până când capătă cremoazitate. Pune crema de mascarpone cu frișcă la rece până când decorăm tortul.
Cum montezi și decorezi deliciosul tort cu aromă intensă de lămâie
Împarte crema de lămâie în trei părți egale și întinde-le între blaturile de tort. Deasupra tortului și pe laterale întinde crema de mascarpone cu frișcă. Pe laterale aplică și un strat subțire de nucă de cocos, pentru un aspect mai deosebit.
Pune tortul la rece pentru 5-6 ore sau de pe o zi pe alta, apoi se va porționa perfect.
Descoperă aici și rețeta de tort diplomat. Un tort delicios cu pișcoturi și fructe din compot.