Tort cu aromă intensă de lămâie și cremă de mascarpone cu nucă de cocos

Timp de gătire: 60 minute
tipul preparatului: Desert
bucătăria: Internațională

Dacă te-ai plictisit de torturile cu creme de ciocolată sau de cele cu fructe, încearcă rețeta de tort cu aromă intensă de lămâie și blat din albușuri. Este un tort delicios și foarte elegant ce cucerește instant cu gustul și aspectul lui.

Maria Udrea
Publicat: 24 aprilie 2023, 06:00

Galerie foto

Pentru a intensifica culoarea galbenă a cremei, gălbenușurile se amestecă cu sare și coaja de lămâie răzuită fin / Shutterstock

Tortul este desertul spectaculos care se prepară, de obicei, cu ocazia diferitelor evenimente deosebite. Sunt festive pentru aniversări sau zile onomastice, dar și pentru sărbătorile religioase. Rețetele sunt foarte versatile, atât din punct de vedere al conținutului, cât și al aspectului. Poți prepara torturi rotunde, dreptunghiulare, sub formă de inimioară, sau trapezoidale, în formele de chec.

Citește și

Cele mai populare sunt torturile cu cremă de ciocolată, urmate fiind de cele cu fructe. Blaturile torturilor pot fi preparate rapid, după rețeta clasică de pandișpan. Le poți îmbogăți cu puțină cacao, cu nuci sau cu ciocolată. Crema de lămâie este una dintre cele mai aromate creme, dar și ușoară ca gust și răcoroasă.

Descoperă aici și rețeta clasică pentru crema de lămâie. Mai jos descoperă rețeta completă pentru tort cu aromă intensă de lămâie și cremă de mascarpone cu nucă de cocos.

Ingrediente

Mod de preparare

Pentru prepararea tortului cu aromă de lămâie este necesar să coci un blat mare de tort sau două mai mici. Pentru umplerea blaturilor vei prepara o delicioasă cremă de lămâie. Pentru a avea contrast de gusturi și culori, mai poți prepara și o cremă de mascarpone simplă și gustoasă.

Pașii necesari pentru tort cu aromă intensă de lămâie

Începe cu prepararea blatului de tort din albușuri, care după coacere va avea nevoie și de un timp de răcire pentru a se secționa mai bine. În acest interval de timp poți pregăti crema de lămâie și crema de mascarpone.

Cum prepari blat de tort din albușuri

Înainte de a începe amestecarea ingredientelor pornește cuptorul la 180 de grade Celsius. Pune albușurile în bolul mixerului, presară sare peste ele și amestecă-le până când devin spumoase. Adăugă treptat din zahăr și din sucul de lămâie și amestecă intens până când ai obținut o bezea fermă. Încorporează în bezea și făina, amestecând ușor cu o spatulă.

Apoi, împarte compoziția în două părți egale. Coace două blaturi de tort în forme cu diametrul de 26 cm, tapetate cu hârtie de copt. Lasă-le să se răcească bine, apoi secționează-le în câte două părți.

Dacă îți este mai ușor poți coace un singur blat pe care îl secționezi în 3 sau în patru părți.

Cum prepari cremele pentru tort

Pentru a prepara crema de lămâie amestecă într-o crăticioară gălbenușurile cu un praf de sare și coaja de lămâie răzuită fin. Amestecă-le bine pentru 2-3 minute așa, pentru a li se intensifica culoarea.

Adaugă zahărul și amestecă energic până când ai obținut o compoziție spumoasă. Apoi adaugă amidonul amestecat cu făina și laptele rece și omogenizează bine compoziția. La final adaugă și restul de lapte fierbinte, amestecând continuu pentru omogenizare.

Fierbe compoziția pentru crema de lămâie amestecând continuu până se îngroașă ca o budincă. Stinge focul, așază o folie de prospețime peste cremă și las-o să se răcească. După răcire, adaugă în cremă untul moale și sucul de lămâie, și omogenizează crema folosind mixerul. Pune crema de lămâie la rece până la montarea tortului.

Pentru a prepara crema de mascarpone cu frișcă, amestecă într-un bol frișca lichidă până când capătă consistență. Adaugă mascarponele și amestecă energic până când capătă cremoazitate. Pune crema de mascarpone cu frișcă la rece până când decorăm tortul.

Cum montezi și decorezi deliciosul tort cu aromă intensă de lămâie

Împarte crema de lămâie în trei părți egale și întinde-le între blaturile de tort. Deasupra tortului și pe laterale întinde crema de mascarpone cu frișcă. Pe laterale aplică și un strat subțire de nucă de cocos, pentru un aspect mai deosebit.

Pune tortul la rece pentru 5-6 ore sau de pe o zi pe alta, apoi se va porționa perfect.

Descoperă aici și rețeta de tort diplomat. Un tort delicios cu pișcoturi și fructe din compot.

Citește și
Cu ce se ung cozonacii ca să iasă lucioși și perfect rumeniți. Secrete pentru un cozonac aspectuos
Cu ce se ung cozonacii ca să iasă lucioși și perfect rumeniți. Secrete pentru un cozonac aspectuos
Trei rețete de ouă umplute, perfecte pentru un platou festiv
Trei rețete de ouă umplute, perfecte pentru un platou festiv
Pască pufoasă fără aluat. Cea mai simplă rețetă pentru Paște
Pască pufoasă fără aluat. Cea mai simplă rețetă pentru Paște
Tort cu ouă de ciocolată. Rețetă pentru masa de Paște
Tort cu ouă de ciocolată. Rețetă pentru masa de Paște
7 rețete cu pește de Florii. Cele mai bune preparate pe care poți să le pui pe masă
7 rețete cu pește de Florii. Cele mai bune preparate pe care poți să le pui pe masă
Te-ar mai putea interesa și
Ouă de Paște din cupcakes, cu cremă de mascarpone în trei culori
Ouă de Paște din cupcakes, cu cremă de mascarpone în trei culori
Tort de ciocolată cu glazură oglindă, pentru momentele dulci
Tort de ciocolată cu glazură oglindă, pentru momentele dulci
Tort cu mousse de ciocolată neagră și albă, elegant și delicios
Tort cu mousse de ciocolată neagră și albă, elegant și delicios
Vezi cele mai noi articole
Cele mai noi articole hellotaste
08:20
Deserturi rapide de Paște. Ce prăjituri să pui pe masa de sărbătoare Deserturi rapide de Paște. Ce prăjituri să pui pe masa de sărbătoare
08:11
Bomboane pentru masa de Paște. 4 idei pentru copii și adulți Bomboane pentru masa de Paște. 4 idei pentru copii și adulți
06:02
5 garnituri pentru carnea de miel. Preparate simple și gustoase 5 garnituri pentru carnea de miel. Preparate simple și gustoase
06:01
Ouă umplute cu cremă de sfeclă roșie, cu hrean și nuci sau fistic Ouă umplute cu cremă de sfeclă roșie, cu hrean și nuci sau fistic
2 mai, 07:24
Rețetă de cozonac tradițional. Cum faci cei mai gustoși și mai pufoși cozonaci Rețetă de cozonac tradițional. Cum faci cei mai gustoși și mai pufoși cozonaci
2 mai, 06:57
Ciorbă de miel cu lobodă. Rețetă delicioasă pentru masa de Paște Ciorbă de miel cu lobodă. Rețetă delicioasă pentru masa de Paște
2 mai, 06:50
Pulpă de miel cu spanac și gnocchi de cartofi. Rețetă pentru masa de Paște Pulpă de miel cu spanac și gnocchi de cartofi. Rețetă pentru masa de Paște
2 mai, 06:15
Ouă vopsite în vin roșu. Rețeta pentru ouă de Paște vopsite natural Ouă vopsite în vin roșu. Rețeta pentru ouă de Paște vopsite natural
Vezi cele mai noi articole
RECOMANDĂRI hellotaste.ro
1
Cu ce se ung cozonacii ca să iasă lucioși și perfect rumeniți. Secrete pentru un cozonac aspectuos
Cu ce se ung cozonacii ca să iasă lucioși și perfect rumeniți. Secrete pentru un cozonac aspectuos
Sigur vrei să ai cozonaci și gustoși, dar care să arate ca în poze. Trebuie să fie bine crescuți, pufoși, cu crustă lucioasă și bine coaptă. Ca să îi obții trebuie...
2
Trei rețete de ouă umplute, perfecte pentru un platou festiv
Trei rețete de ouă umplute, perfecte pentru un platou festiv
Pe un platou cu aperitive festive ouăle umplute au mereu un loc rezervat, pentru că sunt gustoase, aspectuoase și se prepară ușor. Dacă vrei să-ți cucerești familia cu aceste aperitive, îți...
3
Tort cu ouă de ciocolată. Rețetă pentru masa de Paște
Tort cu ouă de ciocolată. Rețetă pentru masa de Paște
Pe lângă cozonac și pască, deserturile tradiționale pentru întâmpinarea Sfintelor Sărbători Pascale, merită preparată și rețeta de tort cu ouă de ciocolată. Va fi o încântare și pentru papilele gustative, dar...
4
De ce se lasă cozonacul după coacere. Pași esențiali pentru un cozonac perfect
De ce se lasă cozonacul după coacere. Pași esențiali pentru un cozonac perfect
Cozonacii nu sunt cel mai ușor desert de preparat. Trebuie să fii atentă la o mulțime de detalii, de la temperatura ingredientelor la modul în care în care îi manevrezi după...
5
Cum poți prepara un drob crocant. Iată ce trebuie să faci pentru o textură mai interesantă
Cum poți prepara un drob crocant. Iată ce trebuie să faci pentru o textură mai interesantă
Drobul se face în tradiția românească de Paște, dar trebuie să recunoaștem că îl poți face oricând. Este un aperitiv gustos și versatil perfect pentru orice perioadă a anului. Dacă te-ai...

Parteneri

Friptură de miel cu vin și usturoi. Rețetă pentru masa de Paște
Friptură de miel cu vin și usturoi. Rețetă pentru masa de Paște
Vremea 6 mai - 3 iunie 2024. La începutul săptămânii viitoare, temperaturile vor depăși 26 de grade Celsius
Vremea 6 mai - 3 iunie 2024. La începutul săptămânii viitoare, temperaturile vor depăși 26 de grade Celsius
Cât de frumoasă este şi cine este iubita milionarului care a fost timp de 8 ani amantul soţiei fratelui său
Cât de frumoasă este şi cine este iubita milionarului care a fost timp de 8 ani amantul soţiei fratelui său
Cum arăta Gabriela Lucuțar, Regina Întunericului de la Chefi la cuțite, înainte de intervențiile estetice. Poze cu ea din trecut
Cum arăta Gabriela Lucuțar, Regina Întunericului de la Chefi la cuțite, înainte de intervențiile estetice. Poze cu ea din trecut
Alina Boz publică fotografii de la piscină. Actrița se bucură în continuare de vacanță
Alina Boz publică fotografii de la piscină. Actrița se bucură în continuare de vacanță
Pot copia hackerii amprentele din selfie-uri, așa cum susține un mesaj pe WhatsApp? Experții au dezvăluit adevărul
Pot copia hackerii amprentele din selfie-uri, așa cum susține un mesaj pe WhatsApp? Experții au dezvăluit adevărul
Pască cu banane și aluat fraged cu ciocolată
Pască cu banane și aluat fraged cu ciocolată
Sfaturi pentru a preveni înecul la copiii mici
Sfaturi pentru a preveni înecul la copiii mici
Jessie J și-a afișat silueta după naștere într-o rochie mulată. Cântăreața le-a oferit fanilor brazilieni un spectacol unic în Sao Paulo
Jessie J și-a afișat silueta după naștere într-o rochie mulată. Cântăreața le-a oferit fanilor brazilieni un spectacol unic în Sao Paulo
Cum verifici dacă ouăle sunt proaspete și sigure pentru consum
Cum verifici dacă ouăle sunt proaspete și sigure pentru consum
fresh

Friptură de miel cu vin și usturoi. Rețetă pentru masa de Paște

Friptură de miel cu vin și usturoi. Rețetă pentru masa de Paște

Cu ce se curăță vopseaua de ouă de pe mâini. Cele mai simple și eficiente trucuri

Cu ce se curăță vopseaua de ouă de pe mâini. Cele mai simple și eficiente trucuri

Salată aperitiv pentru masa de Paște. Rețeta simplă, pe placul tuturor

Salată aperitiv pentru masa de Paște. Rețeta simplă, pe placul tuturor

De ce se înverzește gălbenușul la fiert. Cum se fierb ouăle corect ca să aibă un galben frumos

De ce se înverzește gălbenușul la fiert. Cum se fierb ouăle corect ca să aibă un galben frumos

Cozonac Potica sau Povitica, cu umplutură de nuci și cacao

Cozonac Potica sau Povitica, cu umplutură de nuci și cacao