Tort cu mango și mac, decorat cu jeleu de zmeură și fistic

Timp de gătire: 20 minute
tipul preparatului: Desert
bucătăria: Românească

Vrei să-ți surprinzi familia și prietenii cu un tort deosebit, la sfârșit de săptămână, sau cu diferite ocazii speciale? Îți oferim în acest scop o rețetă de tort cu mango și mac, decorat cu jeleu de zmeură și fistic.

Publicat: 13 septembrie 2022, 07:13 / Actualizat: 13 septembrie 2022, 16:55

Galerie foto

Tortul se lasă la rece până când se întăresc crema și jeleul / Shutterstock

Tortul este compus dintr-un blatul cu pudră de cacao în compoziție, ce va avea o textură densă și ușor umedă. Urmează o cremă de mango cu gust dulce și aromă deosebită ce va fi combinată cu semințe de mac. Iar jeleul de zmeură ușor acrișor, va oferi tortului un plus de gust și culoare deosebită.

Citește și

Poți prepara un astfel de tort și de sărbători sau la zile aniversare. Cu așa explozie de arome și culori vei cuceri atât papilele celor dragi, dar și privirile. Urmărește mai jos lista de ingrediente și pașii necesari preparării deliciosului tort și salvează rețeta pentru a o transmite și tu mai departe.

Ingrediente

Mod de preparare

Începe cu prepararea blatului care necesită un timp de pregătirea a compoziției, apoi coacere și răcire. Va fi un blat cu textură umedă ce nu are nevoie de însiropare.

Pași necesari pentru blat de tort cu mango și mac

Pornește cuptorul la 180 de grade Celsius. Pune untul moale într-un bol și adaugă zahărul peste el. Amestecă bine cele două ingrediente până când obții o compoziție cremoasă. Adaugă ouăle, pe rând și omogenizează după fiecare. Apoi adaugă sarea și esența de vanilie.

Amestecă făina cu praful de copt și pudra de cacao, trece amestecul prin sită și încorporează-l treptat în compoziție.

Pune hârtie de copt într-o formă de tort cu diametrul de de 24 cm și cu inel detașabil. Toarnă compoziția pentru blat în interior și niveleaz-o uniform. Coace blatul de tort pentru 20 de minute la 180° Celsius. Lasă-l să se tempereze în forma de copt, apoi transferă-l pe un grătar de răcire. Curăță forma de copt pentru că vei monta tortul în ea.

Pași necesari pentru crema de mango cu mac

Pune crema de brânză într-un bol și adaugă smântâna pentru frișcă. Cu ajutorul mixerului transformă ingredientele într-o compoziție cremoasă. Adaugă și semințele de mac și omogenizează compoziția.

Curăță fructul de mango și pasează miezul cu mixerul până când obții un piure fin. Adaugă zahărul și transferă vasul pe flacăra aragazului. Amestecă și fierbe piureul de mango doar până când se topește zahărul.

Hidratează gelatina în apă, apoi scurge-o și amestec-o cu piureul de mango. Lasă-l să se răcească și adaugă-l, treptat, în crema cu mac. Vei obține o compoziție consistentă, dar ușor fluidă.

Așază blatul de tort în forma de copt  și toarnă crema de mango cu mac peste el. Pune forma la rece pentru o oră.

Pași necesari preparării jeleului pentru tort cu mango și mac

Pune zmeura cu zahărul și apa într-un vas. Fierbe-le pentru 3-4 minute din momentul primului clocot. Apoi pasează zmeura cu un blender vertical. Trece piureul rezultat printr-o sită pentru a deveni fin.

Hidratează gelatina în apă cât să fie acoperită, scurge-o și adaug-o în piureul de zmeură. Amestecă intens pentru omogenizare. Toarnă jeleul de zmeură peste crema de mango cu mac, după ce aceasta a devenit fermă. Pune din nou tortul la frigider pentru o oră, sau până când jeleul devine ferm.

Decorează tortul cu fistic mărunțit, îndepărtează inelul circular și îl poți secționa frumos.

Te vei bucura alături de cei dragi de un tort deosebit cu aspect plăcut și gust irezistibil.

Iar pentru data viitoare, poți pune pe listă și rețeta de tort cu jeleu de caise și blat din ruladă. Vei prepara un tort absolut delicios și spectaculos ce va cuceri negreșit pe oricine iubește gustul dulce.

Citește și
Gogoși de post cu apă minerală. Rețetă simplă și ușoară
Gogoși de post cu apă minerală. Rețetă simplă și ușoară
Rețetă de marinadă pentru pește prăjit. Ingredientul care îi dă savoare preparatului tău
Rețetă de marinadă pentru pește prăjit. Ingredientul care îi dă savoare preparatului tău
Tocăniță de post cu ciuperci, o rețetă simplă și delicioasă
Tocăniță de post cu ciuperci, o rețetă simplă și delicioasă
De ce se lasă cozonacul după coacere. Pași esențiali pentru un cozonac perfect
De ce se lasă cozonacul după coacere. Pași esențiali pentru un cozonac perfect
Mousse de ciocolată cu fructe de pădure. Rețetă delicioasă, din doar 3 ingrediente
Mousse de ciocolată cu fructe de pădure. Rețetă delicioasă, din doar 3 ingrediente
Te-ar mai putea interesa și
Tort de ciocolată cu glazură oglindă, pentru momentele dulci
Tort de ciocolată cu glazură oglindă, pentru momentele dulci
Tort cu mousse de ciocolată neagră și albă, elegant și delicios
Tort cu mousse de ciocolată neagră și albă, elegant și delicios
Tort cu mandarine, delicios și foarte aromat
Tort cu mandarine, delicios și foarte aromat
Vezi cele mai noi articole
Cele mai noi articole hellotaste
27 aprilie, 06:01
7 rețete cu pește de Florii. Cele mai bune preparate pe care poți să le pui pe masă 7 rețete cu pește de Florii. Cele mai bune preparate pe care poți să le pui pe masă
27 aprilie, 05:43
Gem de rubarbă. Rețeta unui gem cu gust dulce-acrișor Gem de rubarbă. Rețeta unui gem cu gust dulce-acrișor
27 aprilie, 04:45
Ingredientul secret pentru doradă. Cea mai bună rețetă de pește la cuptor Ingredientul secret pentru doradă. Cea mai bună rețetă de pește la cuptor
27 aprilie, 03:39
Cât se ține carnea de miel la cuptor. Trucuri utile pentru o friptură de Paște delicioasă Cât se ține carnea de miel la cuptor. Trucuri utile pentru o friptură de Paște delicioasă
26 aprilie, 09:17
Cu ce se ung cozonacii ca să iasă lucioși și perfect rumeniți. Secrete pentru un cozonac aspectuos Cu ce se ung cozonacii ca să iasă lucioși și perfect rumeniți. Secrete pentru un cozonac aspectuos
26 aprilie, 09:08
Friptură fragedă de curcan la cuptor. Rețeta perfectă pentru masa de Paște Friptură fragedă de curcan la cuptor. Rețeta perfectă pentru masa de Paște
25 aprilie, 08:45
7 condimente pentru carnea de miel. Ce nu trebuie să-ți lipsească pentru o masă delicioasă 7 condimente pentru carnea de miel. Ce nu trebuie să-ți lipsească pentru o masă delicioasă
25 aprilie, 06:55
Carne de porc cu legume la cuptor, perfectă pentru masa de Paște Carne de porc cu legume la cuptor, perfectă pentru masa de Paște
Vezi cele mai noi articole
RECOMANDĂRI hellotaste.ro
1
De ce se lasă cozonacul după coacere. Pași esențiali pentru un cozonac perfect
De ce se lasă cozonacul după coacere. Pași esențiali pentru un cozonac perfect
Cozonacii nu sunt cel mai ușor desert de preparat. Trebuie să fii atentă la o mulțime de detalii, de la temperatura ingredientelor la modul în care în care îi manevrezi după...
2
Rețetă de marinadă pentru pește prăjit. Ingredientul care îi dă savoare preparatului tău
Rețetă de marinadă pentru pește prăjit. Ingredientul care îi dă savoare preparatului tău
Peștele prăjit poate fi mai gustos dacă înainte de a-l pune în tigaia cu ulei încins îl lași câteva ore sau peste noapte într-o compoziție cu condimente și ierburi aromatice. Descoperă...
3
Gogoși de post împletite. Un desert simplu și delicios
Gogoși de post împletite. Un desert simplu și delicios
Dacă ai în plan să prepari gogoși pentru momentele dulci ale zilei, îți recomandăm să încerci rețeta de gogoși de post împletite. Este un mod de a da aspect cuceritor celui...
4
Tocăniță de post cu ciuperci, o rețetă simplă și delicioasă
Tocăniță de post cu ciuperci, o rețetă simplă și delicioasă
Ciupercile sunt o sursă excelentă de proteine și este important să le integrezi în dieta ta, mai ales în perioadele de post. O variantă delicioasă de a face acest lucru este...
5
Mousse de ciocolată cu fructe de pădure. Rețetă delicioasă, din doar 3 ingrediente
Mousse de ciocolată cu fructe de pădure. Rețetă delicioasă, din doar 3 ingrediente
O reţetă clasică de mousse de ciocolată cu fructe de pădure, un desert cremos, mătăsos şi încărcat cu aromă de ciocolată, care este făcut din doar 3 ingrediente și 3 pași...

Parteneri

Zodia nefericită a lunii mai 2024. Ea are cele mai multe probleme din cauza stresului
Zodia nefericită a lunii mai 2024. Ea are cele mai multe probleme din cauza stresului
Peştele care s-a ieftinit cu aproape 50% faţă de anul trecut. Cât costă un kilogram
Peştele care s-a ieftinit cu aproape 50% faţă de anul trecut. Cât costă un kilogram
Sumă uriașă pe care o câștigă zilnic “Pescobar”! A fost dat de gol, după ce a deschis un nou restaurant: „Nu-l bate nimeni!”
Sumă uriașă pe care o câștigă zilnic “Pescobar”! A fost dat de gol, după ce a deschis un nou restaurant: „Nu-l bate nimeni!”
La mulți ani de Florii! Cele mai frumoase mesaje și felicitări pentru sărbătoriți
La mulți ani de Florii! Cele mai frumoase mesaje și felicitări pentru sărbătoriți
Bensu Soral din Bariere Invizibile revine pe micile ecrane într-un nou proiect profesional. Despre ce este vorba
Bensu Soral din Bariere Invizibile revine pe micile ecrane într-un nou proiect profesional. Despre ce este vorba
Boala „zombie” care a trecut de la animale la oameni. Deja ar fi făcut 2 victime
Boala „zombie” care a trecut de la animale la oameni. Deja ar fi făcut 2 victime
Brioșe din aluat de cozonac, cu ciocolată
Brioșe din aluat de cozonac, cu ciocolată
Cea mai bună tehnică de adormire a copilului. Cum poți să-i oferi un somn de calitate
Cea mai bună tehnică de adormire a copilului. Cum poți să-i oferi un somn de calitate
Celine Dion a dezvăluit motivul pentru care nu împrumută niciodată haine de la designeri de top: „Este o formă de respect”
Celine Dion a dezvăluit motivul pentru care nu împrumută niciodată haine de la designeri de top: „Este o formă de respect”
Cauze frecvente ale ochilor roșii. Ce poate indica acest simptom
Cauze frecvente ale ochilor roșii. Ce poate indica acest simptom
fresh

Cu ce se ung cozonacii ca să iasă lucioși și perfect rumeniți. Secrete pentru un cozonac aspectuos

Cu ce se ung cozonacii ca să iasă lucioși și perfect rumeniți. Secrete pentru un cozonac aspectuos

Friptură fragedă de curcan la cuptor. Rețeta perfectă pentru masa de Paște

Friptură fragedă de curcan la cuptor. Rețeta perfectă pentru masa de Paște

7 rețete cu pește de Florii. Cele mai bune preparate pe care poți să le pui pe masă

7 rețete cu pește de Florii. Cele mai bune preparate pe care poți să le pui pe masă

Gem de rubarbă. Rețeta unui gem cu gust dulce-acrișor

Gem de rubarbă. Rețeta unui gem cu gust dulce-acrișor

Ingredientul secret pentru doradă. Cea mai bună rețetă de pește la cuptor

Ingredientul secret pentru doradă. Cea mai bună rețetă de pește la cuptor