Tort cu mango și mac, decorat cu jeleu de zmeură și fistic
Vrei să-ți surprinzi familia și prietenii cu un tort deosebit, la sfârșit de săptămână, sau cu diferite ocazii speciale? Îți oferim în acest scop o rețetă de tort cu mango și mac, decorat cu jeleu de zmeură și fistic.
Tortul este compus dintr-un blatul cu pudră de cacao în compoziție, ce va avea o textură densă și ușor umedă. Urmează o cremă de mango cu gust dulce și aromă deosebită ce va fi combinată cu semințe de mac. Iar jeleul de zmeură ușor acrișor, va oferi tortului un plus de gust și culoare deosebită.
Poți prepara un astfel de tort și de sărbători sau la zile aniversare. Cu așa explozie de arome și culori vei cuceri atât papilele celor dragi, dar și privirile. Urmărește mai jos lista de ingrediente și pașii necesari preparării deliciosului tort și salvează rețeta pentru a o transmite și tu mai departe.
Ingrediente
Mod de preparare
Începe cu prepararea blatului care necesită un timp de pregătirea a compoziției, apoi coacere și răcire. Va fi un blat cu textură umedă ce nu are nevoie de însiropare.
Pași necesari pentru blat de tort cu mango și mac
Pornește cuptorul la 180 de grade Celsius. Pune untul moale într-un bol și adaugă zahărul peste el. Amestecă bine cele două ingrediente până când obții o compoziție cremoasă. Adaugă ouăle, pe rând și omogenizează după fiecare. Apoi adaugă sarea și esența de vanilie.
Amestecă făina cu praful de copt și pudra de cacao, trece amestecul prin sită și încorporează-l treptat în compoziție.
Pune hârtie de copt într-o formă de tort cu diametrul de de 24 cm și cu inel detașabil. Toarnă compoziția pentru blat în interior și niveleaz-o uniform. Coace blatul de tort pentru 20 de minute la 180° Celsius. Lasă-l să se tempereze în forma de copt, apoi transferă-l pe un grătar de răcire. Curăță forma de copt pentru că vei monta tortul în ea.
Pași necesari pentru crema de mango cu mac
Pune crema de brânză într-un bol și adaugă smântâna pentru frișcă. Cu ajutorul mixerului transformă ingredientele într-o compoziție cremoasă. Adaugă și semințele de mac și omogenizează compoziția.
Curăță fructul de mango și pasează miezul cu mixerul până când obții un piure fin. Adaugă zahărul și transferă vasul pe flacăra aragazului. Amestecă și fierbe piureul de mango doar până când se topește zahărul.
Hidratează gelatina în apă, apoi scurge-o și amestec-o cu piureul de mango. Lasă-l să se răcească și adaugă-l, treptat, în crema cu mac. Vei obține o compoziție consistentă, dar ușor fluidă.
Așază blatul de tort în forma de copt și toarnă crema de mango cu mac peste el. Pune forma la rece pentru o oră.
Pași necesari preparării jeleului pentru tort cu mango și mac
Pune zmeura cu zahărul și apa într-un vas. Fierbe-le pentru 3-4 minute din momentul primului clocot. Apoi pasează zmeura cu un blender vertical. Trece piureul rezultat printr-o sită pentru a deveni fin.
Hidratează gelatina în apă cât să fie acoperită, scurge-o și adaug-o în piureul de zmeură. Amestecă intens pentru omogenizare. Toarnă jeleul de zmeură peste crema de mango cu mac, după ce aceasta a devenit fermă. Pune din nou tortul la frigider pentru o oră, sau până când jeleul devine ferm.
Decorează tortul cu fistic mărunțit, îndepărtează inelul circular și îl poți secționa frumos.
Te vei bucura alături de cei dragi de un tort deosebit cu aspect plăcut și gust irezistibil.
Iar pentru data viitoare, poți pune pe listă și rețeta de tort cu jeleu de caise și blat din ruladă. Vei prepara un tort absolut delicios și spectaculos ce va cuceri negreșit pe oricine iubește gustul dulce.