Tort spirală cu mascarpone și căpșuni, ideal pentru momente dulci
Pentru momentele dulci petrecute alături de familie și prieteni, îți oferim o rețetă de tort spirală cu mascarpone și căpșuni. Savoarea tortului este completată armonios de aspectul interesant sub formă de spirală. Iar căpșunile adăugate ca decor, oferă tortului un plus de culoare și de prospețime.
Rețeta nu este complicată, iar ingredientele sunt dintre cele mai comune. Ai nevoie de ingrediente clasice pentru o foaie de ruladă ci cacao și de alte câteva ingrediente pentru cremă și decor. Crema de mascarpone o poți prepara în mai multe moduri. Poți apela la rețeta clasică în care amesteci mascarponele cu frișcă. Mai poți adăuga și ciocolată albă pentru gust și consistență sau poți adăuga nucă de cocos.
Descoperă aici și varianta rețetei de cremă de mascarpone cu nucă de cocos. Mai jos îți oferim rețeta completă pentru tort spirală cu mascarpone și căpșuni, ideal pentru momente dulci petrecute alături de familie și prieteni.
Ingrediente
Mod de preparare
Primul pas constă în prepararea foii de ruladă cu pudră de cacao în compoziție. Aceasta se prepară în cel mai simplu mod, respectând rețeta clasică de pandișpan. În intervalul de timp cât foaia de ruladă se răcește, prepari și crema de mascarpone cu ciocolată albă.
Cum prepari blatul pentru tort spirală cu mascarpone și căpșuni
Începe prin a porni cuptorul la 180 de grade Celsius. Apoi ia două boluri și separă în acestea albușurile de gălbenușuri. Presară sare și peste albușuri și peste gălbenușuri.
Freacă bine gălbenușurile cu sare, apoi adaugă uleiul și amestecă doar până la omogenizare. Amestecă albușurile presărate cu sare până devin cristaline. Adaugă treptat, zahărul și amestecă intens cu mixerul până când obții o bezea fermă. Îndepărtează mixerul și folosește o spatulă pentru a amesteca ingredientele în continuare. Încorporează în bezea compoziția de gălbenușuri, amestecând cu mișcări circulare, de jos în sus. Apoi adaugă puțin câte puțin și făina, folosind aceleași mișcări circulare.
Pune hârtie de copt în tavă și întinde compoziția pentru foaia de ruladă în ea. Niveleaz-o uniform și introdu tava în cuptor. Coace foaia de ruladă pentru blat de tort timp de 20-25 de minute, la 180 de grade Celsius.
Apoi lasă foaia de ruladă să se răcorească 5 minute. Așază peste ea un ștergar curat și ușor umezit. Las-o să se răcească complet sub ștergar, pentru a nu se usca. După răcire o secționezi în patru fâșii pe lățime.
Descoperă și o rețetă de ruladă cu căpșuni și ciocolată albă, perfectă pentru deliciul din weekend.
Cum prepari crema și formezi tortul
Rupe ciocolata albă în bucăți mai mici și pune-o la topit în 100 ml de smântână lichidă. Amestecă intens până când ciocolata se topește și crema se omogenizează. După aceea las-o să se răcească și amestec-o cu mascarponele.
Bate restul de smântână împreună cu 25 gr de zahăr pudră până când capătă fermitate. Adaug-o treptat în crema de mascarpone cu ciocolată albă. Nu uita să adaugi și un praf de sare pentru a accentua gustul cremei.
Pentru a forma deliciosul tort spirală cu mascarpone și căpșuni împarte crema în două părți. O parte întinde-o în strat uniform peste fâșiile de ruladă. Rulează strâns prima fâșie cu crema de mascarpone în interior. Apoi atașează de la capătul acesteia următoarea fâșie și ruleaz-o peste ruloul deja format. Repetă procedeul atașând ruladei toate fâșiile cu cremă de mascarpone.
Transferă tortul astfel format pe un platou rotund și îmbracă-l de jur împrejur și deasupra cu crema oprită.
Decorează-l cu căpșuni proaspete, feliate și lasă-l la frigider timp de 4-5 ore. Orice tort se porționează mult mai bine după ce se relaxează ore bune la rece.
Pentru data viitoare când mai dorești să prepari un tort cu fructe, îți oferim o rețetă de tort cu mousse de căpșuni și glazură oglindă, colorată.