Varză de Bruxelles murată. Rețetă simplă

Fără coacere
tipul preparatului: Conserve
bucătăria: Franceză

Printre legumele pe care le poți prepara sub formă de murături, pentru iarnă, se numără și varza de Bruxelles. Îți oferim mai jos o rețetă simplă de varză de Bruxelles murată, pentru a te bucura de gustul și proprietățile ei la iarnă.

Publicat: 25 octombrie 2022, 06:00

Galerie foto

Varza de Bruxelles murată este ideală pentru a fi servită alături de friptura și garnitura preferată / Shutterstock

Specialiștii în nutriție ne recomandă varza de Bruxelles pentru că este una dintre cele mai bune surse de vitamina K. Vitamina K este benefică pentru menținerea sănătății oaselor, a sănătății creierului și stemului cardiovascular. Prin introducerea în alimentație a verzei de Bruxelles, putem preveni anumite boli precum Alzheimer sau accidentele vasculare. 

Pe lângă vitamina K, varza de Bruxelles mai conține și cantități mari de vitamina C, cu rol în întărirea sistemului imunitar. Este bogată și în fibre cu rol în sănătatea aparatului digestiv, dar și în antioxidanți. Aceștia au un rol foarte important în lupta împotriva radicalilor liberi. Nu lipsesc nici mineralele precum calciu, cupru, fier, fosfor, mangan și potasiu, ce se regăsesc din belșug în conținutul verzei de Bruxelles.

Citește și

Cu așa bogăție de elemente benefice organismului, nu ezita introducerea acesteia în alimentația ta. Îți recomandăm să încerci și rețeta de varză de Bruxelles gratinată, la cuptor. Iar mai jos, îți oferim rețeta completă cu listă de ingrediente și pași necesari conservării verzei în saramură.

Ingrediente

Mod de preparare

Înainte de a pregăti ingredientele, pregătește borcanele și capacele care necesită sterilizare, ca pentru oricare rețetă de conserve pentru iarnă. Abia după ce ai terminat cu borcanele te poți ocupa și de ingredientele necesare.

Cum prepari varză de Bruxelles murată

Alege verze potrivite ca mărime și fii atentă ca acestea să fie sănătoase, de culoare verde mai închis. Îndepărtează primele două foi de la fiecare varză, apoi clătește-le cu apă rece și taie din cotoare până la baza verzelor. Adaugă pe fundul borcanelor sterilizate flori de mărar, uscate. Acestea vor oferi o aromă deosebită soluției lichide și implicit, verzelor.

Îndeasă bine în borcane verzele de Bruxelles. Pentru a acoperi mai bine golurile din borcane, taie câteva verze în jumătăți sau în sferturi. Când ai borcanele umplute cu varză de Bruxelles, poți pregăti soluția lichidă.

Așază o cratiță pe flacăra aragazului, aprinsă la intensitate medie. Adaugă apa, oțetul, sarea și zahărul, dar și condimentele enumerate în listă. Amestecă bine ingredientele până când sarea și zahărul se topesc. Lasă soluția lichidă să fiarbă pentru 5-6 minute.

Așază borcanele cu varză într-o tavă metalică și toarnă soluția lichidă fierbinte în ele. Este importantă tava metalică pentru a prelua din căldura lichidului turnat în borcane și a nu se sparge acestea.

Închide borcanele ermetic cu capacele aferente. Acoperă-le cu o pătură și lasă-le acolo să se răcească lent. Această metodă asigură o conservare corectă legumelor sau fructelor folosite. După răcirea borcanelor cu varză de Bruxelles murată, etichetează-le frumos și așază-le pe raftul din cămară. Te vor întâmpina plăcut în sezonul rece, alături de celelalte conserve delicioase.

Și dacă nu ai terminat, încă, de pus murături pentru iarnă, îți mai recomandăm și rețeta de conopidă murată cu morcovi și hrean.

Citește și
Gogoși de post cu apă minerală. Rețetă simplă și ușoară
Gogoși de post cu apă minerală. Rețetă simplă și ușoară
Rețetă de marinadă pentru pește prăjit. Ingredientul care îi dă savoare preparatului tău
Rețetă de marinadă pentru pește prăjit. Ingredientul care îi dă savoare preparatului tău
Tocăniță de post cu ciuperci, o rețetă simplă și delicioasă
Tocăniță de post cu ciuperci, o rețetă simplă și delicioasă
De ce se lasă cozonacul după coacere. Pași esențiali pentru un cozonac perfect
De ce se lasă cozonacul după coacere. Pași esențiali pentru un cozonac perfect
Mousse de ciocolată cu fructe de pădure. Rețetă delicioasă, din doar 3 ingrediente
Mousse de ciocolată cu fructe de pădure. Rețetă delicioasă, din doar 3 ingrediente
Te-ar mai putea interesa și
Top 6 cele mai bune compoturi de fructe. Ce recomandă specialiștii să ai mereu în cămară
Top 6 cele mai bune compoturi de fructe. Ce recomandă specialiștii să ai mereu în cămară
Cum să gătești varza de Bruxelles ca să nu mai fie amară. Sfaturi utile pentru preparate delicioase
Cum să gătești varza de Bruxelles ca să nu mai fie amară. Sfaturi utile pentru preparate delicioase
Kimchi. Cele mai populare murături coreene
Kimchi. Cele mai populare murături coreene
Vezi cele mai noi articole
Cele mai noi articole hellotaste
06:39
Pulpă de miel cu cartofi la cuptor. Rețetă savuroasă și consistentă Pulpă de miel cu cartofi la cuptor. Rețetă savuroasă și consistentă
05:53
Pască pufoasă fără aluat. Cea mai simplă rețetă pentru Paște Pască pufoasă fără aluat. Cea mai simplă rețetă pentru Paște
05:28
Trei rețete de ouă umplute, perfecte pentru un platou festiv Trei rețete de ouă umplute, perfecte pentru un platou festiv
05:21
Iepure cu vin la cuptor și legume caramelizate. Rețetă pentru masa de Paște Iepure cu vin la cuptor și legume caramelizate. Rețetă pentru masa de Paște
27 aprilie, 06:01
7 rețete cu pește de Florii. Cele mai bune preparate pe care poți să le pui pe masă 7 rețete cu pește de Florii. Cele mai bune preparate pe care poți să le pui pe masă
27 aprilie, 05:43
Gem de rubarbă. Rețeta unui gem cu gust dulce-acrișor Gem de rubarbă. Rețeta unui gem cu gust dulce-acrișor
27 aprilie, 04:45
Ingredientul secret pentru doradă. Cea mai bună rețetă de pește la cuptor Ingredientul secret pentru doradă. Cea mai bună rețetă de pește la cuptor
27 aprilie, 03:39
Cât se ține carnea de miel la cuptor. Trucuri utile pentru o friptură de Paște delicioasă Cât se ține carnea de miel la cuptor. Trucuri utile pentru o friptură de Paște delicioasă
Vezi cele mai noi articole
RECOMANDĂRI hellotaste.ro
1
De ce se lasă cozonacul după coacere. Pași esențiali pentru un cozonac perfect
De ce se lasă cozonacul după coacere. Pași esențiali pentru un cozonac perfect
Cozonacii nu sunt cel mai ușor desert de preparat. Trebuie să fii atentă la o mulțime de detalii, de la temperatura ingredientelor la modul în care în care îi manevrezi după...
2
Rețetă de marinadă pentru pește prăjit. Ingredientul care îi dă savoare preparatului tău
Rețetă de marinadă pentru pește prăjit. Ingredientul care îi dă savoare preparatului tău
Peștele prăjit poate fi mai gustos dacă înainte de a-l pune în tigaia cu ulei încins îl lași câteva ore sau peste noapte într-o compoziție cu condimente și ierburi aromatice. Descoperă...
3
Gogoși de post împletite. Un desert simplu și delicios
Gogoși de post împletite. Un desert simplu și delicios
Dacă ai în plan să prepari gogoși pentru momentele dulci ale zilei, îți recomandăm să încerci rețeta de gogoși de post împletite. Este un mod de a da aspect cuceritor celui...
4
Tocăniță de post cu ciuperci, o rețetă simplă și delicioasă
Tocăniță de post cu ciuperci, o rețetă simplă și delicioasă
Ciupercile sunt o sursă excelentă de proteine și este important să le integrezi în dieta ta, mai ales în perioadele de post. O variantă delicioasă de a face acest lucru este...
5
Mousse de ciocolată cu fructe de pădure. Rețetă delicioasă, din doar 3 ingrediente
Mousse de ciocolată cu fructe de pădure. Rețetă delicioasă, din doar 3 ingrediente
O reţetă clasică de mousse de ciocolată cu fructe de pădure, un desert cremos, mătăsos şi încărcat cu aromă de ciocolată, care este făcut din doar 3 ingrediente și 3 pași...

Parteneri

Zodii care nu pot renunța la trecut. Nativii care aleg să trăiască din amintiri
Zodii care nu pot renunța la trecut. Nativii care aleg să trăiască din amintiri
O româncă stabilită în Spania arată ce găteşte cu alimentele pe care le găseşte prin gunoaie. "Aleg și eu ce e bun, ce nu e bun"
O româncă stabilită în Spania arată ce găteşte cu alimentele pe care le găseşte prin gunoaie. "Aleg și eu ce e bun, ce nu e bun"
„Prințișorul Craiovei”, mărturisiri teribile despre adevărata dramă din familia lui: „Am trăit cu 50 de euro pe săptămână!”
„Prințișorul Craiovei”, mărturisiri teribile despre adevărata dramă din familia lui: „Am trăit cu 50 de euro pe săptămână!”
La mulți ani de Florii! Cele mai frumoase mesaje și felicitări pentru sărbătoriți
La mulți ani de Florii! Cele mai frumoase mesaje și felicitări pentru sărbătoriți
Bensu Soral din Bariere Invizibile revine pe micile ecrane într-un nou proiect profesional. Despre ce este vorba
Bensu Soral din Bariere Invizibile revine pe micile ecrane într-un nou proiect profesional. Despre ce este vorba
Boala „zombie” care a trecut de la animale la oameni. Deja ar fi făcut 2 victime
Boala „zombie” care a trecut de la animale la oameni. Deja ar fi făcut 2 victime
Brioșe din aluat de cozonac, cu ciocolată
Brioșe din aluat de cozonac, cu ciocolată
10 probleme sociale cu care se confruntă adolescenții
10 probleme sociale cu care se confruntă adolescenții
Selena Gomez a vorbit despre pauza ei de la social media: „A fost cel mai satisfăcător cadou pe care mi l-am făcut”
Selena Gomez a vorbit despre pauza ei de la social media: „A fost cel mai satisfăcător cadou pe care mi l-am făcut”
Beneficiile și riscurile consumului de alimente picante. Sfaturi pentru a le include în dietă în mod corect
Beneficiile și riscurile consumului de alimente picante. Sfaturi pentru a le include în dietă în mod corect
fresh

Cu ce se ung cozonacii ca să iasă lucioși și perfect rumeniți. Secrete pentru un cozonac aspectuos

Cu ce se ung cozonacii ca să iasă lucioși și perfect rumeniți. Secrete pentru un cozonac aspectuos

7 rețete cu pește de Florii. Cele mai bune preparate pe care poți să le pui pe masă

7 rețete cu pește de Florii. Cele mai bune preparate pe care poți să le pui pe masă

Friptură fragedă de curcan la cuptor. Rețeta perfectă pentru masa de Paște

Friptură fragedă de curcan la cuptor. Rețeta perfectă pentru masa de Paște

Gem de rubarbă. Rețeta unui gem cu gust dulce-acrișor

Gem de rubarbă. Rețeta unui gem cu gust dulce-acrișor

Ingredientul secret pentru doradă. Cea mai bună rețetă de pește la cuptor

Ingredientul secret pentru doradă. Cea mai bună rețetă de pește la cuptor