Vinete umplute cu legume și gratinate cu mozzarella

Timp de gătire: 15 minute
tipul preparatului: Prânz
bucătăria: Internațională

Pentru felul principal de la masa de prânz, rețeta de vinete umplute cu legume și gratinate cu mozzarella poate fi una dintre opțiuni. Preparate în acest mod vinetele sunt și gustoase și consistente, oferă sățietate pentru o perioadă mai îndelungată.

Maria Udrea
Publicat: 10 iulie 2023, 07:00

Galerie foto

Frunzele de busuioc oferă un plus de aromă și culoare vinetelor umplute / Shutterstock

Vinetele nu sunt doar gustoase și sățioase, ci oferă o mulțime de beneficii organismului. Au un conținut bogat de vitamina C și K și sunt bogate în fibre și antioxidanți. Conținutul ridicat de fibre poate contribui la reducerea zahărul din sânge, prin încetinirea ratei de digestie și totodată de absorbție a zahărului din organism. Astfel că adăugând vinetele în alimentație, acestea pot ajuta ținerea sub control a glicemiei.

Citește și

Din vinete se pot prepara o mulțime de preparate, de la salate, la aperitive și mâncăruri scăzute. Salata de vinete este prima pe care o prepară toată lumea, atunci când apar vinetele pe piață. Descoperă aici și o rețetă de salată de vinete cu ardei și usturoi, cremoasă și delicioasă. În continuare vei descoperi lista de ingrediente și modul de preparare pentru rețeta de vinete umplute cu legume și gratinate cu mozzarella.

Ingrediente

Mod de preparare

Începe cu pregătirea vinetelor care necesită spălare și secționare în jumătăți, apoi scobirea interiorului și deshidratare. Cât stau vinetele la deshidratat, poți pregăti și ingredientele pentru umplutura vinetelor, dar și vasul în care le vei introduce la cuptor.

Descoperă și o rețetă de vinete umplute cu carne.

Cum prepari vinete umplute cu legume și gratinate

După ce ai spălat vinetele le secționezi transversal, pe lungime, dar le păstrezi și codițele atât pentru aspect, cât și pentru a se menține vinetele ferme după coacere. Apoi, cu vârful unui cuțit cu lama subțire secționează un contur de 2 cm, față de margine, de jur împrejurul vinetelor. Folosește o lingură și scobește miezul vinetelor din interior, pe lângă conturul format. Presară sare în interiorul vinetelor scobite și lasă-le să se deshidrateze timp de 10-12 minute.

Toacă miezul vinetelor în cuburi micuțe și presară sare și peste acestea. Lasă-le la deshidratat alături de bărcuțele din vinete, apoi le presezi cu prosoape de hârtie pentru a absorbi lichidul format. Se va elimina, astfel, din gustul amărui al sucului de vinete.

Așază pe flacăra aragazului o tigaie și adaugă 2-3 linguri de ulei la încins. Apoi călește ușor ceapa și usturoiul, curățate și tocate mărunt. Adaugă cuburile de vinete, ardeiul tocat și roșiile tocate sau feliate.

Condimentează ingredientele din tigaie cu sare, piper, oregano și busuioc. Amestecă-le ușor și lasă-le să se pătrundă ușor. Cu aceste ingrediente umple bărcuțele de vinete și așază-le într-o formă de copt. Pune-le la cuptor, la 180 de grade Celsius, pentru 15-20 de minute. După acest interval de timp, scoate forma cu vinete din cuptor, presară verdeață și mozzarella și le mai lasă-le 7-8 minute în cuptor, să se gratineze.

Servește delicioasele vinete umplute cu legume și gratinate cu mozzarela ușor calde, decorate cu frunze proaspete de busuioc, alături de legume proaspete sau o salată.

Dacă îți plac preparatele cu vinete, pentru data viitoare poți să încerci rețeta de vinete la cuptor cu mozzarela și sos de roșii cu usturoi.

Citește și
Piure de conopidă cu lapte de cocos. Rețetă delicioasă, de post
Piure de conopidă cu lapte de cocos. Rețetă delicioasă, de post
Desert de toamnă cu mere. Pașii simpli pentru o prăjitură delicioasă în sezonul rece
Desert de toamnă cu mere. Pașii simpli pentru o prăjitură delicioasă în sezonul rece
Ciuperci cu usturoi la tigaie. Rețetă simplă și rapidă, de post
Ciuperci cu usturoi la tigaie. Rețetă simplă și rapidă, de post
Vrei să faci paste de post? Iată cu ce să înlocuiești brânza ca să fie cremoase
Vrei să faci paste de post? Iată cu ce să înlocuiești brânza ca să fie cremoase
Rețeta de lipie libaneză. Cum să faci acasă pâinea emblematică a Orientului
Rețeta de lipie libaneză. Cum să faci acasă pâinea emblematică a Orientului
Te-ar mai putea interesa și
Imam bayildi. Cum poți prepara acasă celebra rețetă turcească
Imam bayildi. Cum poți prepara acasă celebra rețetă turcească
Vinete umplute cu carne și gratinate cu cașcaval
Vinete umplute cu carne și gratinate cu cașcaval
Papoutsakia. Rețetă de vânătă umplută în stil grecesc
Papoutsakia. Rețetă de vânătă umplută în stil grecesc
Vezi cele mai noi articole
Cele mai noi articole hellotaste
06:06
Tagliatelle cu năut în sos de roșii. Rețetă hrănitoare, de post Tagliatelle cu năut în sos de roșii. Rețetă hrănitoare, de post
05:04
Ciocolată albă de casă, cu cereale. Rețetă simplă și ușoară Ciocolată albă de casă, cu cereale. Rețetă simplă și ușoară
05:01
Brânza stracciatella. Ce este și cum te poți bucura de gustul ei special Brânza stracciatella. Ce este și cum te poți bucura de gustul ei special
22 noiembrie, 03:12
Chec de post cu dovleac copt, foarte aromat și colorat Chec de post cu dovleac copt, foarte aromat și colorat
22 noiembrie, 03:00
Beneficiile oțetului de mere. De ce recomandă nutriționiștii să-l incluzi în dieta ta Beneficiile oțetului de mere. De ce recomandă nutriționiștii să-l incluzi în dieta ta
22 noiembrie, 02:40
Paste cu ciuperci de post. O rețetă simplă și gustoasă Paste cu ciuperci de post. O rețetă simplă și gustoasă
21 noiembrie, 08:07
Paste cu broccoli și măsline. Rețetă simplă și hrănitoare Paste cu broccoli și măsline. Rețetă simplă și hrănitoare
21 noiembrie, 06:32
Supă cremă de dovleac cu usturoi copt, gustoasă și ușor picantă Supă cremă de dovleac cu usturoi copt, gustoasă și ușor picantă
Vezi cele mai noi articole
RECOMANDĂRI hellotaste.ro
1
Prăjitură cu mere rase. Rețetă de post, simplă și ușoară
Prăjitură cu mere rase. Rețetă de post, simplă și ușoară
Această prăjitură cu mere rase este un desert delicios, de post, ușor de preparat și perfect pentru perioadele de post sau pentru cei care doresc să evite produsele de origine animală....
2
Prăjitură ușoară cu mere. Rețeta celor 3 pahare
Prăjitură ușoară cu mere. Rețeta celor 3 pahare
Una dintre cele mai populare rețete de prăjitură ușoară cu mere este cea cunoscută sub denumirea ”rețeta celor trei pahare”. Este o rețetă în care unitatea de măsură a ingredientelor principale...
3
Cum prepari cea mai bună ciorbă de burtă. Rețeta tradițională
Cum prepari cea mai bună ciorbă de burtă. Rețeta tradițională
Ciorba de burtă este un preparat tradițional românesc apreciat pentru savoarea sa intensă și textura sa unică. Rețeta de bază include burtă de vită, os de vită cu măduvă, legume, smântână,...
4
Usturoi macerat în miere. De la remediu tradițional, la sos pentru friptură
Usturoi macerat în miere. De la remediu tradițional, la sos pentru friptură
Rețeta de usturoi macerat în miere este un preparat tradițional apreciat atât pentru gustul său complex, cât și pentru beneficiile sale asupra sănătății. Această combinație inedită între mierea naturală și usturoi...
5
Castane la cuptor. Cum se fac și cum le recunoști pe cele comestibile
Castane la cuptor. Cum se fac și cum le recunoști pe cele comestibile
Nu rata sezonul castanelor fără a prepara castane coapte la cuptor, pentru că sunt delicioase și pline de beneficii. În plus, se prepară simplu și ușor, fără a folosi alte ingrediente...

Parteneri

Sezonul Săgetătorului aduce schimbări majore pentru zodii. Află dacă te numeri printre nativii care trec prin transformări
Sezonul Săgetătorului aduce schimbări majore pentru zodii. Află dacă te numeri printre nativii care trec prin transformări
Când scăpăm de vortexul polar şi ninsori. Jumătate din ţară, paralizată de zăpezi
Când scăpăm de vortexul polar şi ninsori. Jumătate din ţară, paralizată de zăpezi
„Până la Valentina am avut tot ce mi-a plăcut ochiului” Decizia radicală a lui Cristi Borcea, care i-a schimbat complet ultima căsnicie!
„Până la Valentina am avut tot ce mi-a plăcut ochiului” Decizia radicală a lui Cristi Borcea, care i-a schimbat complet ultima căsnicie!
Horoscop weekend 23 - 24 noiembrie 2024. Ce zodii sunt binecuvântate de Univers în aceste două zile
Horoscop weekend 23 - 24 noiembrie 2024. Ce zodii sunt binecuvântate de Univers în aceste două zile
Cine pleacă din distribuția seriei Golden Boy – Dragoste rebelă. Este vorba despre o actriță
Cine pleacă din distribuția seriei Golden Boy – Dragoste rebelă. Este vorba despre o actriță
Grevă pornită de un robot. Cum a convins mașinăria alți 12 roboți să își părăsească postul de lucru
Grevă pornită de un robot. Cum a convins mașinăria alți 12 roboți să își părăsească postul de lucru
Cozonac Gubana din bucătăria italiană
Cozonac Gubana din bucătăria italiană
Cum poți stimula creierul copilului încă de la o vârstă fragedă: recomandări pentru părinți
Cum poți stimula creierul copilului încă de la o vârstă fragedă: recomandări pentru părinți
Miley Cyrus a pozat în lenjerie intimă pentru revista Harper’s Bazaar. Vedeta a vorbit despre trecutul ei tumultuos
Miley Cyrus a pozat în lenjerie intimă pentru revista Harper’s Bazaar. Vedeta a vorbit despre trecutul ei tumultuos
Memoria celulară a obezității poate afecta procesul de slăbire. Oamenii de știință au analizat ce rol are în gestionarea unei greutăți corporale optime
Memoria celulară a obezității poate afecta procesul de slăbire. Oamenii de știință au analizat ce rol are în gestionarea unei greutăți corporale optime
fresh

Paste cu broccoli și măsline. Rețetă simplă și hrănitoare

Paste cu broccoli și măsline. Rețetă simplă și hrănitoare

Muffins cu dovleac și fulgi de ovăz. Un desert gustos și aromat

Muffins cu dovleac și fulgi de ovăz. Un desert gustos și aromat

Chec de post cu dovleac copt, foarte aromat și colorat

Chec de post cu dovleac copt, foarte aromat și colorat

Paste cu ciuperci de post. O rețetă simplă și gustoasă

Paste cu ciuperci de post. O rețetă simplă și gustoasă

Supă cremă de dovleac cu usturoi copt, gustoasă și ușor picantă

Supă cremă de dovleac cu usturoi copt, gustoasă și ușor picantă