Zucchini pane. Rețeta de care te vei îndrăgosti vara asta
Zucchini sunt legume bogate în vitamine, minerale și aduc multe beneficii organismului. Fier, calciu, zinc și vitamina A sunt componente importante care ajută la întărirea sistemului imunitar. Pentru că este sezonul lor, îți oferim o rețetă gustoasă și ușor de făcut: zucchini pane.
Dacă îți rămân câteva bucăți, le poți pune strecura în pachetul pentru serviciu, alături de câțiva cartofi prăjiți sau chiar lângă o porție de orez. E mult mai simplu să ai la îndemână mâncare de acasă, decât să comanzi în grabă ceva la întâmplare. Îți prezentăm mai jos lista de ingrediente și modul de preparare al acestor zucchini pane delicioși.
Ingrediente
Mod de preparare
La zucchini pane, începe prin a tăia fiecare zucchini în jumătate, pe lungime, și încă o data în jumătate, pe lățime. Apoi taie în fășii asemănătoare bețișoarelor de morcov.
Într-un bol puțin adânc, amestecă pesmetul, 1 linguriță de busuioc, condimentele și o jumătate de cană de parmezan. În alt bol la fel de adânc pune ouăle și 1 linguriță de busuioc. Trece feliile de dovlecel în amestecul de ouă și apoi în amestecul de pesmet. Folosește o furculiță ca să te asiguri că zucchini pane sunt acoperiți uniform cu cele două amestecuri.
Pune zucchinii pe aragaz, într-o tigaie unsă cu puțin ulei. Gătește-i până se rumenesc ușor. Între 6 și 8 minute este timpul optim pentru un gust perfect și o crustă crocantă. Întoarce fiecare bucată pe ambele părți, până se rumenesc uniform.
Presară pe zucchini pane restul de 2 linguri de parmezan și servește cu sos marinara. Dacă îți place acest tip de dovlecei, poți să încerci o rețetă delicioasă de quiche cu ciuperci, zucchini și roșii cherry.
Cum faci sosul marinara
Sosul marinara este un sos fresh, de vară, care merge perfect la zucchini pane. Se face rapid și are un gust deosebit. Este indicat să folosești roșii coapte și proaspete. Se face din 6 ingrediente. Cu cât mai proaspete sunt acestea, cu atât mai fresh va fi și gustul sosului.
Cele 6 ingrediente care fac sosul marinara perfect pentru zucchini pane, sunt: 800 de grame de roșii întregi, o ceapă medie, 3 căței de usturoi, o jumătate de linguriță de oregano, un sfert de ceașcă de busuioc tocat mărunt și 3 lingurițe de ulei de măsline. Pune-le pe toate într-o cratiță, pe foc. Acest sos capătă o aromă italiană autentică dacă este fiert timp de 45 de minute.
Este perfect pentru un weekend aglomerat în care nu ai timp și nici chef să stai prea mult în bucătărie. Se poate folosi atât la zucchini pane cât și la friptură sau paste. Înainte de a savura o cină delcioasă, poți să încerci un lichior de caise.