3 rețete cu cottage cheese. Preparate potrivite pentru orice masă a zilei

Fără coacere

Cottage cheese este un tip de brânză proaspătă cu textură sfărâmicioasă, cremoasă și ușor acrisoară. Este obținută prin coagularea laptelui de vacă, de obicei lapte de vacă degresat, cu ajutorul unui coagulant, cum ar fi acidul lactic sau o enzimă numită renină. Sunt o mulțime de rețete cu cottage cheese pe care le poți încerca, atât pentru desert, cât și sărate.

Cristina Catană
Publicat: 23 august 2023, 08:00
Cottage cheese poate fi ingredient în preparate dulci și sărate / Shutterstock

Procesul de fabricație a cottage cheese implică încălzirea laptelui, adăugarea coagulantului și apoi separarea laptelui coagulat în bucăți mai mici, numite cheaguri, prin tăierea lor cu un cuțit. După aceasta, se separă zerul de cheaguri prin scurgerea prin site. Cheagurile rezultate sunt apoi spălate și adesea amestecate cu smântână sau alte ingrediente pentru a îmbunătăți gustul și textura.

Cottage cheese este o brânză ușor sărată și poate fi consumată în stare naturală sau folosită în diverse rețete, precum salate, sandvișuri, tarte sau deserturi. Datorită conținutului ridicat de proteine și conținutului scăzut de grăsimi, cottage cheese este populară în dietele sănătoase și este apreciată pentru aportul său nutrițional.

Citește și

Quiche cu roșii și sparanghel

Quiche cu roșii și sparanghel poate fi un mic dejun delicios sau un prânz ușor. Se servește cu salată de legume proaspete.

Quiche cu roșii și sparanghel se poate servi atât cald, cât și rece / Shutterstock

Ingrediente

  • 230 g sparanghel, tăiat în bucăți de 2 cm
  • 110 g roșii cherry, tăiate pe jumătate
  • ulei
  • 8 ouă, ușor bătute
  • 200 g cottage cheese
  • 1 ceapă roșie tocată mărunt
  • 2 linguri de făină
  • rozmarin proaspăt tocat
  • ¼ linguriță de piper măcinat
  • 30 g brânză Asiago rasă fin

Mod de preparare

Se preîncălzește cuptorul la 200°C. Într-o tavă de cuptor se aranjează sparanghelul și roșiile, cu partea tăiată în sus, într-un singur strat. Apoi se ung cu ulei. Se dau la cuptor timp de 10-12 minute sau până când se rumenesc și roșiile sunt moi. Se scot și se dau deoparte până când se răcesc.

Se dă temperatura cuptorului 190°C. Se amestecă ouăle, cottage cheese, ceapa, făina, rozmarinul și ardeiul într-un castron mare. Când compoziția se omogenizează, se încorporează sparanghelul și roșiile.

Se unge cu ulei o formă de tartă rotundă. Se toarnă în ea amestecul de ouă și se dă la cuptor aproximativ 40 de minute sau până când un cuțit introdus în centru iese curat. Se presară cu brânză Assagio. Se servește imediat.

Cremă de cottage cheese

Crema de cottage cheese se poate servi cu cartofi gătiți în diverse moduri, pe pâine proaspătă sau cu legume. Este una dintre acele rețete cu cottage chesse pe care o poți face oricând. Află mai multe despre beneficiile consumului de cottage cheese.

Crema de cottage cheese se poate păstra la frigider până la 3 zile / Shutterstock

Ingrediente

  • 450 g cottage cheese
  • 2 linguri de suc de lămâie
  • 1 lingură de ulei de măsline extravirgin
  • ierburi tocate mărunt (pătrunjel, busuioc sau mărar)
  • ¼ linguriță de de piper măcinat

Mod de preparare

Se pune cottage cheese într-un robot de bucătărie și se procesează la viteză mare până când devine netedă și cremoasă, aproximativ un minut. Se adaugă sucul de lămâie, ulei, ierburile și piperul. Se procesează până când se omogenizează bine. 

Budincă cu cottage cheese, dovlecel, porumb și ouă

Budinca cu cottage cheese, dovlecel, porumb și ouă este prânzul perfect pentru vară, cu o combinație perfectă de gusturi și arome. Este una dintre acele rețete cu cottage cheese care se potrivește atât la prânz, cât și la cină. Încearcă și o rețetă clasică de musca.

Budinca cu cottage cheese, dovlecel, porumb și ouă se prepară în 30 de minute / Shutterstock

Ingrediente

  • 3 dovlecei tocați
  • 2 linguri de de unt
  • 1  ceapă tocată mărunt
  • 1 praf de sare, plus 1/4 linguriță, împărțită
  • 300 g boabe de porumb
  • 400 g cottage cheese
  • 150 g brânză feta mărunțită
  • 1 ardei gras roșu tocat
  • mărar proaspăt tocat
  • 2 linguri de făină universală
  • 1 linguriță de praf de copt
  • ¼ linguriță de de piper măcinat
  • 10 ouă mari , ușor bătute

Mod de preparare

Se preîncălzește cuptorul la 180°C. Se unge cu ulei o tavă de copt de 22×33 cm. Se pun dovleceii pe un prosop curat de bucătărie, se strâng marginile și se stoarce excesul de umiditate.

Se încinge untul într-o tigaie mare la foc mediu. Se adaugă ceapa și se gătește, amestecând ocazional, până când devine aurie, 5-8 minute. Se adaugă dovleceii și un praf de sare. Se lasă încă  4 minute.

Se transferă amestecul de dovlecei într-un castron mare. Se adaugă porumbul, cottage cheese, brânza feta, ardeiul gras, mărarul, făina, praful de copt, piperul și restul de 1/4 linguriță de sare. Se amestecă până se omogenizează bine. Apoi se încorporează și ouăle. 

Se toarnă amestecul în vasul de copt pregătit. Se dă la cuptor aproximativ 40 de minute. Apoi se lasă să stea 10 minute înainte de servire.

Citește și
Plăcintă cu mere de post „12 linguri”. Rețeta de care ai nevoie când vrei să gătești ceva rapid
Plăcintă cu mere de post „12 linguri”. Rețeta de care ai nevoie când vrei să gătești ceva rapid
Chiftele de orez cu ciuperci. Rețetă gustoasă, de post
Chiftele de orez cu ciuperci. Rețetă gustoasă, de post
Piure de conopidă cu lapte de cocos. Rețetă delicioasă, de post
Piure de conopidă cu lapte de cocos. Rețetă delicioasă, de post
Câtă sare se pune la murăturile asortate. Secretul pentru a obține un gust perfect
Câtă sare se pune la murăturile asortate. Secretul pentru a obține un gust perfect
Desert de toamnă cu mere. Pașii simpli pentru o prăjitură delicioasă în sezonul rece
Desert de toamnă cu mere. Pașii simpli pentru o prăjitură delicioasă în sezonul rece
Te-ar mai putea interesa și
Cum poți face din sandviciurile calde cu brânză o delicatesă. 6 sfaturi ușor de pus în practică
Cum poți face din sandviciurile calde cu brânză o delicatesă. 6 sfaturi ușor de pus în practică
Cea mai sănătoasă brânză. Nu are multe grăsimi și nici sare în cantitate mare
Cea mai sănătoasă brânză. Nu are multe grăsimi și nici sare în cantitate mare
Cum prepari fondue de brânză și care este secretul acestui preparat
Cum prepari fondue de brânză și care este secretul acestui preparat
Vezi cele mai noi articole
Cele mai noi articole hellotaste
08:07
Paste cu broccoli și măsline. Rețetă simplă și hrănitoare Paste cu broccoli și măsline. Rețetă simplă și hrănitoare
06:32
Supă cremă de dovleac cu usturoi copt, gustoasă și ușor picantă Supă cremă de dovleac cu usturoi copt, gustoasă și ușor picantă
05:28
Muffins cu dovleac și fulgi de ovăz. Un desert gustos și aromat Muffins cu dovleac și fulgi de ovăz. Un desert gustos și aromat
20 noiembrie, 05:25
Dovleac copt picant, cu usturoi și alte condimente Dovleac copt picant, cu usturoi și alte condimente
20 noiembrie, 05:12
Rețeta delicioasă de chec cu banane și nuci. Se prepară ușor și rapid Rețeta delicioasă de chec cu banane și nuci. Se prepară ușor și rapid
20 noiembrie, 04:01
Mâncare de mazăre cu morcovi. Rețetă simplă și ușoară, de post Mâncare de mazăre cu morcovi. Rețetă simplă și ușoară, de post
19 noiembrie, 06:52
Rețeta de lipie libaneză. Cum să faci acasă pâinea emblematică a Orientului Rețeta de lipie libaneză. Cum să faci acasă pâinea emblematică a Orientului
19 noiembrie, 06:00
Pasta pomodoro, cele mai simple și gustoase paste cu sos de roșii Pasta pomodoro, cele mai simple și gustoase paste cu sos de roșii
Vezi cele mai noi articole
RECOMANDĂRI hellotaste.ro
1
Prăjitură cu mere rase. Rețetă de post, simplă și ușoară
Prăjitură cu mere rase. Rețetă de post, simplă și ușoară
Această prăjitură cu mere rase este un desert delicios, de post, ușor de preparat și perfect pentru perioadele de post sau pentru cei care doresc să evite produsele de origine animală....
2
Prăjitură ușoară cu mere. Rețeta celor 3 pahare
Prăjitură ușoară cu mere. Rețeta celor 3 pahare
Una dintre cele mai populare rețete de prăjitură ușoară cu mere este cea cunoscută sub denumirea ”rețeta celor trei pahare”. Este o rețetă în care unitatea de măsură a ingredientelor principale...
3
Cum prepari cea mai bună ciorbă de burtă. Rețeta tradițională
Cum prepari cea mai bună ciorbă de burtă. Rețeta tradițională
Ciorba de burtă este un preparat tradițional românesc apreciat pentru savoarea sa intensă și textura sa unică. Rețeta de bază include burtă de vită, os de vită cu măduvă, legume, smântână,...
4
Usturoi macerat în miere. De la remediu tradițional, la sos pentru friptură
Usturoi macerat în miere. De la remediu tradițional, la sos pentru friptură
Rețeta de usturoi macerat în miere este un preparat tradițional apreciat atât pentru gustul său complex, cât și pentru beneficiile sale asupra sănătății. Această combinație inedită între mierea naturală și usturoi...
5
Castane la cuptor. Cum se fac și cum le recunoști pe cele comestibile
Castane la cuptor. Cum se fac și cum le recunoști pe cele comestibile
Nu rata sezonul castanelor fără a prepara castane coapte la cuptor, pentru că sunt delicioase și pline de beneficii. În plus, se prepară simplu și ușor, fără a folosi alte ingrediente...

Parteneri

Cheesecake cu fistic. Un desert fără coacere, cremos și colorat
Cheesecake cu fistic. Un desert fără coacere, cremos și colorat
România, lovită de un ciclon polar. Zonele unde ninge consistent şi temperaturile scad dramatic
România, lovită de un ciclon polar. Zonele unde ninge consistent şi temperaturile scad dramatic
Iubita fiului miliardarului Ion Țiriac, cu „inima frântă”. Mesaj plin de emoție: „Nu va mai fi la fel fără tine!”
Iubita fiului miliardarului Ion Țiriac, cu „inima frântă”. Mesaj plin de emoție: „Nu va mai fi la fel fără tine!”
Cine a câștigat prima bombă cu amulete din sezonul 14. Alexia și Aris Eram au dat verdictul: „Nu mi-a plăcut deloc gustul”
Cine a câștigat prima bombă cu amulete din sezonul 14. Alexia și Aris Eram au dat verdictul: „Nu mi-a plăcut deloc gustul”
Marlene Favela și-a împodobit casa de sărbători. Fiica sa a furat toate privirile în mediul online
Marlene Favela și-a împodobit casa de sărbători. Fiica sa a furat toate privirile în mediul online
Temperatura ideală pentru centrala termică. La cât să o setezi pentru a nu-ți încărca factura
Temperatura ideală pentru centrala termică. La cât să o setezi pentru a nu-ți încărca factura
Dovleac umplut cu carne și orez, gratinat cu mozzarella
Dovleac umplut cu carne și orez, gratinat cu mozzarella
Înscrierea la clasa pregătitoare 2025 amp;#8211; 2026. Ce condiții impune Ministerul Educației pentru copiii care nu au mers la grădiniță
Înscrierea la clasa pregătitoare 2025 amp;#8211; 2026. Ce condiții impune Ministerul Educației pentru copiii care nu au mers la grădiniță
Jennifer Lopez a împărtășit noi fotografii din interiorul conacului ei de 68 de milioane de dolari din Bel Air, California. Diva încearcă să vândă proprietatea pe care a împărțit-o cu Ben Affleck
Jennifer Lopez a împărtășit noi fotografii din interiorul conacului ei de 68 de milioane de dolari din Bel Air, California. Diva încearcă să vândă proprietatea pe care a împărțit-o cu Ben Affleck
Operația cu laser pentru dinți. La ce se folosește în stomatologie
Operația cu laser pentru dinți. La ce se folosește în stomatologie
fresh

Rețeta de lipie libaneză. Cum să faci acasă pâinea emblematică a Orientului

Rețeta de lipie libaneză. Cum să faci acasă pâinea emblematică a Orientului

Rețeta delicioasă de chec cu banane și nuci. Se prepară ușor și rapid

Rețeta delicioasă de chec cu banane și nuci. Se prepară ușor și rapid

Pasta pomodoro, cele mai simple și gustoase paste cu sos de roșii

Pasta pomodoro, cele mai simple și gustoase paste cu sos de roșii

Rețeta simplă de ghebe murate. Trucuri și pași simpli pentru un preparat savuros

Rețeta simplă de ghebe murate. Trucuri și pași simpli pentru un preparat savuros

Mâncare de mazăre cu morcovi. Rețetă simplă și ușoară, de post

Mâncare de mazăre cu morcovi. Rețetă simplă și ușoară, de post