3 rețete de cobbler cu fructe. Preparate pe care să le încerci vara aceasta

Cobbler este un desert copt pe care îl vei întâlni destul de des în Marea Britanie, dar și în Statele Unite ale Americii. Are de obicei o umplutură de fructe de sezon și un topping de biscuiți, fiind iubit pentru îmbinarea delicioasă de gusturi și texturi. Îți lăsăm 3 rețete de cobbler cu fructe din care să te inspiri pentru deserturi răcoritoare.

Cobbler cu fructe servit în boluri mici și albe
Poți face rețete de cobbler atât cu fructe proaspete, cât și congelate/ Shutterstock

Plăcinta cobbler are la bază budincile englezești, cum este cea specială pentru Crăciun. Când coloniștii britanici au început să se stabilească în SUA, au făcut versiuni improvizate ale felului lor preferat folosind orice ingrediente aveau la îndemână, rezultând cobbler. Așa au apărut mai multe variante regionale, inclusiv Grunts, Slump, Pandowdy, Sonker și Brown Betty.

La început existau și plăcinte cobbler cu gust sărat, dat și dulce. Cu toate acestea, cele servite la desert au crescut treptat în popularitate, iar până la sfârșitul secolului al XIX-lea, au rămas singurele care se mai găteau.

Citește și
ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

Cobbler de mere

Cobblerul de mere poate fi făcut fie cu un blat de aluat de biscuiți, fie cu o crustă care îi acoperă suprafața.   

Cobblerul cu mere se poate prepara tot timpul anului/ Shutetrstock

Ingrediente

Pentru umplutura de mere:

  • 1,5 kg de mere mere, cum ar fi Honeycrisp, Braeburn, Fuji sau Cortlandt
  • 150 g zahăr brun
  • 45 g făină
  • 40 ml sirop arțar
  • 2 lingurițe de coajă de lămâie, plus 1 lingură de suc de lămâie
  • 1/2 linguriță de sare

Pentru blat:

  • 300 g făină
  • 50 g zahăr brun
  • 2 lingurițe de scorțișoară
  • 2 1/4 lingurițe de praf de copt
  • 3/4 linguriță de sare
  • 150 g unt nesărat, tăiat în bucăți
  • 250 ml lapte integral
  • 1 lingură de zahăr turbinado
  • înghețată de caramel sărat, pentru servire

Mod de preparare

Pentru a face umplutura de fructe se taie merele în felii groase de aproximativ 1 cm. Apoi se amestecă cu zahărul, făina, siropul de arțar, coaja de lămâie, sucul și sarea într-un castron mare. Se lasă deoparte.

Se unge cu unt un vas de copt și se lasă deoparte. Se preîncălzește cuptorul la 190°C

Pentru a face blatul se amestecă făina, zahărul brun, praful de copt, scorțișoara și sarea într-un castron mediu. Când se omogenizează se încorporează untul cu degetele, până se formează bulgări cât un bob de mazăre. Se toarnă laptele în amestecul de făină și se amestecă cu o furculiță până se omogenizează.

Se toarnă amestecul de mere în vasul de copt pregătit. Deasupra lor se pun bucăți de aluat cu ajutorul unei linguri sau a unei cupe de înghețată. Se presară din belșug cu zahăr turbinado.

Vasul se dă la cuptor până când aluatul este brun-auriu și umplutura clocotește și se îngroașă, 45 – 55 de minute. Se servește cald cu înghețată de caramel sărat. Poți prepara înghețata chiar la tine acasă cu ajutorul unor rețete rapide.

Cobbler de piersici

Cobbler cu piersici este unul dintre deserturile care va deveni preferatul tău vara. Se potrivește cu înghețată sau cu frișcă alături.

Cobblerul cu piersici se servește cât este cald/ Shutterstock

Ingrediente

Pentru umplutura de fructe:

  • unt sărat, pentru vasul de copt 
  • 2 kg de piersici proaspete
  • 150 g zahăr
  • 3 linguri de amidon de porumb
  • 1/4 linguriță de sare
  • 3 linguri de suc de lămâie

Pentru topping:

  • 150 g făină
  • 70 g zahăr
  • 1 lingură de praf de copt
  • 60 g unt sărat, tăiat cubulețe
  • 120 ml lapte integral
  • 1 lingură de zahăr
  • înghețată de vanilie sau frișcă proaspăt bătută, pentru servire

Mod de preparare

Se preîncălzește cuptorul la 190°C. Se unge cu unt o tavă de copt de 22X33 cm. 

Se spală și se feliază piersicile, apoi se pun într-un castron mare. Într-un castron mic, se amestecă zahărul, amidonul de porumb și sarea, până când nu se văd bulgări mici de amidon de porumb. Se lasă deoparte.

Într-un alt castron mediu se amestecă făina, zahărul și praful de copt. Apoi se pune untul și se amestecă cu degetele până se formează bulgări cât un bob de mazăre. Se toarnă laptele în compoziția de făină și se amestecă cu o furculiță până se omogenizează.

Se adaugă amestecul de zahăr și sucul de lămâie peste piersici și se amestecă ușor pentru a se combina. Se pune compoziția de piersici în vasul de copt pregătit. Cu o lingură sau cu o cupă mică de înghețată se iau cantități mici din aluat și se pun pe suprafața fructelor. Se presară peste tot cu zahăr.

Se dă tava la cuptor pentru 45-50 de minute. Apoi se scoate și se lasă să se odihnească 15. Se servește cald cu înghețată de vanilie sau frișcă proaspăt bătută.

Cobbler de cireșe

Cobblerul de cireșe are un echilibru aparte de dulce și acrișor, motiv pentru care este un desert răcoritor. Păstrează rețeta pentru zilele călduroase de vară. Descoperă mai multe și despre efectele surprinzătoare ale consumului de cireșe.

Poți face cobbler de cireșe și cu fructe congelate/ Shutterstock

Ingrediente

  • 60 g unt sărat, topit, plus mai mult pentru tavă
  • 250 g plus 2 lingurițe de zahăr
  • 120 g făină
  • 1 linguriță de praf de copt
  • făină auto-crescătoare
  • 250 g lapte integral, la temperatura camerei
  • 350 g cireșe fără sâmburi
  • frișcă și/sau înghețată, pentru servire

Mod de preparare

Se preîncălzește cuptorul la 190°. Se unge cu unt o tavă de 30 cm.

Se amestecă zahărul (rezervând 50 g), făina și laptele. Apoi, se încorporează untul topit. Se toarnă compoziția în tigaie și se presară cireșele uniform deasupra. Se presară jumătate din zahărul rezervat peste cireșe.

Se dă la cuptor pentru aproximativ 50 de minute, presărându-se deasupra restul zahăr în ultimele 10 minute. Se lasă să se răcească 20 de minute. Se servește cald, acoperit cu frișcă și/sau înghețată.

Citește și
CELE MAI CITITE
Clafoutis cu legume și brânză feta porționat în tavă și o porție pe spatulă
Clafoutis cu legume și brânză feta. Rețetă pentru un prânz ușor sau o cină rapidă
Clafoutis cu legume și brânză feta. Rețetă pentru un prânz ușor sau o cină rapidă
Risotto cu sparanghel și parmezan în farfurie albă, alături de o sticlă cu ulei de măsline și o bucată de parmezan
Risotto cu sparanghel și parmezan. Un preparat cremos, delicat și parfumat
Risotto cu sparanghel și parmezan. Un preparat cremos, delicat și parfumat
Somon cu sparanghel la tigaie, așezat pe felii de lămâie, alături de un bol cu sos de maioneză
Somon cu sparanghel la tigaie. Rețetă rapidă și extrem de gustoasă
Somon cu sparanghel la tigaie. Rețetă rapidă și extrem de gustoasă
Supă cremă de sparanghel verde în bol alb, decorată cu vârfuri de sparanghel și crutoane
Supă cremă de sparanghel verde, cremoasă și plăcut colorată
Supă cremă de sparanghel verde, cremoasă și plăcut colorată
Două bucăți de piept de pui Kievskaia, una secționată în trei
Piept de pui Kievskaia. Pui crocant la exterior, suculent și aromat în interior
Piept de pui Kievskaia. Pui crocant la exterior, suculent și aromat în interior
Te-ar mai putea interesa și
Te-ar mai putea interesa și
Mai mulți mici de casă puți pe un tocător de lemn
Rețetă simplă de mici de casă. Ce se pune în carnea de mici ca să iasă gustoși și suculenți
Rețetă simplă de mici de casă. Ce se pune în carnea de mici ca să iasă gustoși și suculenți
Preparate de post pentru micul dejun puse pe un blat de lemn
Preparate de post pentru micul dejun. Idei pentru fiecare zi a săptămânii
Preparate de post pentru micul dejun. Idei pentru fiecare zi a săptămânii
idee de rețete cu ton din conservă
3 rețete cu ton din conservă care te vor salva când vrei să gătești ceva rapid și gustos
3 rețete cu ton din conservă care te vor salva când vrei să gătești ceva rapid și gustos
Vezi cele mai noi articole
Cele mai noi articole hellotaste
Cele mai noi articole hellotaste
Porții de tartă cu brânză și sparanghel verde
05:59
Tartă cu brânză și sparanghel verde, delicată și cremoasă Tartă cu brânză și sparanghel verde, delicată și cremoasă
Ouă cu spanac în sos de roșii, într-o tigaie cu furculiță
6 mai, 05:52
Ouă cu spanac în sos de roșii. Savoare, simplitate și echilibru Ouă cu spanac în sos de roșii. Savoare, simplitate și echilibru
Două bucăți de piept de pui Kievskaia, una secționată în trei
5 mai, 05:19
Piept de pui Kievskaia. Pui crocant la exterior, suculent și aromat în interior Piept de pui Kievskaia. Pui crocant la exterior, suculent și aromat în interior
Somon cu sparanghel la tigaie, așezat pe felii de lămâie, alături de un bol cu sos de maioneză
4 mai, 05:47
Somon cu sparanghel la tigaie. Rețetă rapidă și extrem de gustoasă Somon cu sparanghel la tigaie. Rețetă rapidă și extrem de gustoasă
Supă cremă de sparanghel verde în bol alb, decorată cu vârfuri de sparanghel și crutoane
3 mai, 05:11
Supă cremă de sparanghel verde, cremoasă și plăcut colorată Supă cremă de sparanghel verde, cremoasă și plăcut colorată
Risotto cu sparanghel și parmezan în farfurie albă, alături de o sticlă cu ulei de măsline și o bucată de parmezan
2 mai, 05:21
Risotto cu sparanghel și parmezan. Un preparat cremos, delicat și parfumat Risotto cu sparanghel și parmezan. Un preparat cremos, delicat și parfumat
Ciorbă din verdețuri cu afumătură și franjuri de ouă în bol alb cu lingură și pâine
1 mai, 05:23
Ciorbă din verdețuri cu afumătură și franjuri de ouă Ciorbă din verdețuri cu afumătură și franjuri de ouă
Clafoutis cu legume și brânză feta porționat în tavă și o porție pe spatulă
30 aprilie, 05:24
Clafoutis cu legume și brânză feta. Rețetă pentru un prânz ușor sau o cină rapidă Clafoutis cu legume și brânză feta. Rețetă pentru un prânz ușor sau o cină rapidă
Vezi cele mai noi articole
RECOMANDĂRI hellotaste.ro
Supă cremă de sparanghel verde, cremoasă și plăcut colorată
1
Supă cremă de sparanghel verde, cremoasă și plăcut colorată
Supă cremă de sparanghel verde, cremoasă și plăcut colorată
Această supă cremă de sparanghel verde este un preparat simplu și extrem de sănătos, perfect pentru a-ți cuceri simțurile. Gustul delicat al sparanghelului verde este pus în valoare printr-o textură mătăsoasă...
Sos marinara vs sos de roșii. La ce preparate se folosește fiecare
2
Sos marinara vs sos de roșii. La ce preparate se folosește fiecare
Sos marinara vs sos de roșii. La ce preparate se folosește fiecare
Sosul marinara și sosul de roșii sunt esențiale în bucătăria italiană, fiind folosite frecvent în diverse preparate. Deși ambele au la bază roșiile, ele diferă semnificativ în compoziție și utilizare. Sosul...
3 rețete cu ton din conservă care te vor salva când vrei să gătești ceva rapid și gustos
3
3 rețete cu ton din conservă care te vor salva când vrei să gătești ceva rapid și gustos
3 rețete cu ton din conservă care te vor salva când vrei să gătești ceva rapid și gustos
Dacă ai o conservă de ton în cămară deja ai un punct de plecare pentru o masă copioasă. Este un produs versatil și bogat în nutrienți, cu multiple beneficii pentru sănătate...
Budincă de chia cu banane. Rețeta delicioasă pentru un mic dejun sănătos și hrănitor
4
Budincă de chia cu banane. Rețeta delicioasă pentru un mic dejun sănătos și hrănitor
Budincă de chia cu banane. Rețeta delicioasă pentru un mic dejun sănătos și hrănitor
Budinca de chia cu banane este un desert sănătos, ușor de preparat și perfect pentru orice moment al zilei. Aceasta combină beneficiile semințelor de chia, bogate în fibre și acizi grași...
Cassata Siciliană. Unul dintre cele mai spectaculoase deserturi italiene
5
Cassata Siciliană. Unul dintre cele mai spectaculoase deserturi italiene
Cassata Siciliană. Unul dintre cele mai spectaculoase deserturi italiene
Cassata Siciliană este o prăjitură din bucătăria italiană colorată și incredibil de aromată, care își are originile în Sicilia. Este o adevărată operă de artă dulce. Conține ricotta, fructe confiate, blat...
Parteneri
Covorul roșu de la Met Gala 2025. Vedetele care au furat toate privirile cu ținutele lor
Covorul roșu de la Met Gala 2025. Vedetele care au furat toate privirile cu ținutele lor
Covorul roșu de la Met Gala 2025. Vedetele care au furat toate privirile cu ținutele lor
Economist: A venit mama tuturor crizelor în România. În două luni am putea rămâne fără bani de pensii şi salarii
Economist: A venit "mama tuturor crizelor" în România. În două luni am putea rămâne fără bani de pensii şi salarii
Economist: A venit "mama tuturor crizelor" în România. În două luni am putea rămâne fără bani de pensii şi salarii
Iubita fiului lui Ion Ţiriac a rămas mască! Ce a găsit în hotelul în care tocmai s-a cazat
Iubita fiului lui Ion Ţiriac a rămas mască! Ce a găsit în hotelul în care tocmai s-a cazat
Iubita fiului lui Ion Ţiriac a rămas mască! Ce a găsit în hotelul în care tocmai s-a cazat
Dan Alexa și soția sa, Andrada, divorțează după ani de relație. Primele declarații ale concurentului Asia Express
Dan Alexa și soția sa, Andrada, divorțează după ani de relație. Primele declarații ale concurentului Asia Express
Dan Alexa și soția sa, Andrada, divorțează după ani de relație. Primele declarații ale concurentului Asia Express
Chefi la cuțite, 6 mai 2025. Trei concurenți din bootcamp au intrat în echipe. Cine a fost eliminat după al nouălea battle
Chefi la cuțite, 6 mai 2025. Trei concurenți din bootcamp au intrat în echipe. Cine a fost eliminat după al nouălea battle
Chefi la cuțite, 6 mai 2025. Trei concurenți din bootcamp au intrat în echipe. Cine a fost eliminat după al nouălea battle
Îți place să trimiți mesaje vocale pe WhatsApp? Ce spun psihologii despre tine
Îți place să trimiți mesaje vocale pe WhatsApp? Ce spun psihologii despre tine
Îți place să trimiți mesaje vocale pe WhatsApp? Ce spun psihologii despre tine
Sparanghel în crustă de porumb
Sparanghel în crustă de porumb
Sparanghel în crustă de porumb
Cele mai bune jocuri pentru dezvoltarea gândirii logice la copii. Idei și recomandări
Cele mai bune jocuri pentru dezvoltarea gândirii logice la copii. Idei și recomandări
Cele mai bune jocuri pentru dezvoltarea gândirii logice la copii. Idei și recomandări
Transformarea spectaculoasă a lui Olly Murs nu este pe placul femeilor: Sincer, cred că arăta mai bine înainte
Transformarea spectaculoasă a lui Olly Murs nu este pe placul femeilor: „Sincer, cred că arăta mai bine înainte”
Transformarea spectaculoasă a lui Olly Murs nu este pe placul femeilor: „Sincer, cred că arăta mai bine înainte”
Cum ajută alimentația în cazul bolilor autoimune digestive. Ce modificări în dietă pot ameliora simptomele
Cum ajută alimentația în cazul bolilor autoimune digestive. Ce modificări în dietă pot ameliora simptomele
Cum ajută alimentația în cazul bolilor autoimune digestive. Ce modificări în dietă pot ameliora simptomele
fresh
Piept de pui Kievskaia. Pui crocant la exterior, suculent și aromat în interior

Piept de pui Kievskaia. Pui crocant la exterior, suculent și aromat în interior

Piept de pui Kievskaia. Pui crocant la exterior, suculent și aromat în interior

Ouă cu spanac în sos de roșii. Savoare, simplitate și echilibru

Ouă cu spanac în sos de roșii. Savoare, simplitate și echilibru

Tartă cu brânză și sparanghel verde, delicată și cremoasă

Tartă cu brânză și sparanghel verde, delicată și cremoasă
închide