6 alimente congelate care nu trebuie să-ți lipsească din casă
O dietă bogată în fructe și legume te poate proteja de mai multe boli cronice, potrivit mai multor studii. Cu toate acestea de multe ori nu consumi cantitatea potrivită. Dacă vrei să schimbi acest lucru iată o listă cu 6 alimente congelate care nu trebuie să-ți lipsească din casă.
Se întâmplă de multe ori să nu găsești fructe și legume proaspete, iar în ultima perioadă sunt și destul de costisitoare. Poți să alegi să le cumperi congelate pentru a le avea mereu aproape.
Alimente congelate care nu trebuie să-ți lipsească din casă
Nu doar că pot fi mai accesibile, dar nu mai ai grija de a le consuma într-o anume perioadă de timp pentru a nu se strica. Această metodă de conservare nu distruge vitaminele și mineralele, așa că vei beneficia de toți nutrienții necesari unui organism sănătos.
Specialiștii de la CNBC au alcătuit o listă de 6 alimente congelate care nu trebuie să îți lipsească niciodată din casă.
Fructe de pădure
Fructele de pădure congelate pot fi folosite pentru deserturi coapte, smoothie, în iaurturi sau alte amestecuri pentru mic dejun. Fructele de pădure sunt unele dintre cele mai valoroase surse de antioxidanți. Aceștia rămân biodisponibili chiar și în urma procesului de congelare potrivit studiilor. Descoperă aici o listă cu alimente pline de antioxidanți.
Morcovi
Morcovii congelați sunt excelenți pentru supe, piureuri, ciorbe, tocănițe sau pentru diverse amestecuri de legume preparate la tigaie. Vor aduce un plus de vitamine, în special vitamina A care este un antioxidant puternic.
Un avantaj al morcovilor congelați este că rezistă mai mult decât cei proaspeți. Dacă cei din urmă se vor strica după doar câteva zile în frigider, cei congelați rezistă câteva luni bune.
De fapt, dacă ai morcovi în sertarul de legume și știi că nu urmează să îi consumi în timp util îi poți da prin răzătoare sau îi poți toca și apoi îi poți pune la congelator.
Pește
Peștele congelat poate fi gătit la cuptor, prăjit, în tocănițe, la aburi sau în air fryer.
Află cum poți prepara somon la air fryer. Primul avantaj al acestui tip de produs este că este congelat imediat ce este capturat. Riscul de a fi contaminat de-a lungul lanțului alimentar este mult mai mic.
Cu toate acestea nu toate tipurile de pește se păstrează bine prin congelare. Macroul, codul sau halibutul sunt cele mai bune alegeri.
Spanac
Spanacul congelat poate fi utilizat pentru smoothieuri, omlete, sosuri, piureuri, supe cremă sau mâncături gătite. Este bogat în acid folic, fier, vitamina C și calciu. Prin congelare se păstrează vitaminele și minerale, ceea ce nu se întâmplă dacă este păstrat mai multe zile la frigider atunci când este proaspăt.
Mazăre
Poți pune mazăre congelată în salate, sosuri, supe cremă, piureuri, tocănițe. Pentru că este greu să găsești mazăre proaspătă pe tot parcursul anului, cel mai bine este să ai mereu la congelator o pungă cu această legumă. În plus este și mai ușor și mai rapid de folosit pentru că nu mai trebuie curățată.
Consumă mazăre congelată pentru că este o sursă bună de fibre și proteine de calitate.
Orez brun
Orezul brun congelat poate fi folosit în burrito, salate, în combinație cu legume sau cu carne. este o sursă de vitamine din grupul B sau magneziu. Avantajul lui este că este mult mai ușor de gătit, în aproximativ 5 minute, față de 40-50 de minute cât are nevoie cel uscat.