Baghete crocante cu miez pufos. Rețetă din bucătăria franțuzească

Timp de gătire: 40 minute
tipul preparatului: Gustare
bucătăria: Franceză

Dacă vrei să încerci o rețetă de pâine cu care să cucerești gustul întregii familii, încearcă rețeta de baghete crocante cu miez pufos. Este o rețetă simplă, inspirată din bucătăria franțuzească.

Maria Udrea
Publicat: 28 martie 2024, 04:45

Galerie foto

Baghetele se coc uniform dacă aluatul se crestează ușor la suprafață / Shuttersttock

Baghetele de pâine cuceresc negreșit, atât prin forma lor alungită, cât și prin textură și gust delicios. Sunt, mai ales, preferatele copiilor. Le preferă în mod deosebit în pachetele pentru pauza de masă de la școală. Se pot transforma în sandvișuri delicioase, secționate în jumătăți, pe lungime și umplute cu ingredientele preferate. Rețeta aluatului pentru baghete este simplă, car oricare altă rețetă de pâine. Însă pentru a deveni crocante la exterior și pufoase la interior, modul de împachetare a aluatului este puțin mai diferit. Acesta se modelează prin rulare, după ce este bine frământat și dospit.

Citește și

Bucătăria franțuzească este apreciată pentru rețetele de aluaturi pe care ni le oferă. Tot de la francezi avem și rețeta de franzele albe cu coaja moale și miez pufos. Mai avem și rețeta de foietaj pentru millefeuille sau cea pentru croissante.

Descoperă aici o rețetă de aluat franțuzesc de croissante, numai bun de făcut în zilele de răsfăț culinar. Iar în continuare, poți urmări rețeta detaliată pentru a prepara și tu baghete crocante cu miez pufos.

Ingrediente

Mod de preparare

Mai întâi vei pregăti compoziția de drojdie pentru aluat dospit. Pune drojdia cu zahărul într-un bol sau un pahar și adaugă 2-3 linguri de apă caldă și o linguriță de făină. Amestecă aceste ingrediente până când obții o compoziție omogenă. Apoi lasă maiaua de drojdie să se activeze, până când își dublează volumul.

Cum prepari aluatul și formezi baghete crocante cu miez pufos

Ia un bol încăpător și trece făina prin sită în el. Apoi creează o adâncitură la mijlocul ei, pe marginile făinii presară sarea, iar în adâncitură adaugă maiaua de drojdie. Începe să amesteci ingredientele din bol, adăugând treptat și apa caldă, dar și uleiul.

Frământă bine aluatul, mai întâi în bol, apoi și pe masa presărată cu făină, până când nu se mai lipește de mâini.

Adaugă aluatul din nou în bol, acoperă-l cu folie de prospețime și lasă-l la dospit 60 de minute. După dospire, scoate aluatul pe masa presărată cu făină, și formează din el în cinci bile aproximativ egale. Acoperă-le cu folia și mai lasă-le 10-15 minute la dezvoltat.

Pentru a forma baghetele, mai întâi așază hârtie de copt într-o tavă cu cinci alveole pentru baghete, sau într-o tavă simplă. Unge masa de lucru cu puțin ulei și, folosind sucitorul de aluaturi, întinde fiecare bucată de aluat într-o foaie dreptunghiulară. Presară făină peste foaie și ruleaz-o dar nu foarte strâns pentru a da voie aluatului să se dezvolte.

Când ai terminat de rulat toate baghetele, așază-le în tava de cuptor separându-le între ele cu hârtie de copt. Acoperă-le cu un ștergar și mai lasă-le timp de 20-30 de minute să se mai dezvolte.

Între timp, încălzește cuptorul la 175 de grade Celsius. Cu ajutorul unei lame, crestează aluatul baghetelor, oblic,  în 3 – 4 locuri. Aceste crestături ajută aluatul să se dezvolte uniform în timpul coacerii.

Pune tava în cuptor și coace delicioasele baghete crocante cu miez pufos pentru 35-40 de minute, la 175 de grade sau până când se rumenesc frumos la suprafață.

Descoperă și o rețetă de pâine cu cartofi, din bucătăria ardelenească.

Citește și
Plăcintă cu mere de post „12 linguri”. Rețeta de care ai nevoie când vrei să gătești ceva rapid
Plăcintă cu mere de post „12 linguri”. Rețeta de care ai nevoie când vrei să gătești ceva rapid
Chiftele de orez cu ciuperci. Rețetă gustoasă, de post
Chiftele de orez cu ciuperci. Rețetă gustoasă, de post
Piure de conopidă cu lapte de cocos. Rețetă delicioasă, de post
Piure de conopidă cu lapte de cocos. Rețetă delicioasă, de post
Desert de toamnă cu mere. Pașii simpli pentru o prăjitură delicioasă în sezonul rece
Desert de toamnă cu mere. Pașii simpli pentru o prăjitură delicioasă în sezonul rece
Ciuperci cu usturoi la tigaie. Rețetă simplă și rapidă, de post
Ciuperci cu usturoi la tigaie. Rețetă simplă și rapidă, de post
Te-ar mai putea interesa și
Sufleu de brânză dulce. Un desert rafinat din bucătăria franceză
Sufleu de brânză dulce. Un desert rafinat din bucătăria franceză
Salată Niçoise. Salată franțuzească de pește, cu legume și ouă fierte
Salată Niçoise. Salată franțuzească de pește, cu legume și ouă fierte
Escalop de porc cu ciuperci. Rețetă pentru un prânz savuros
Escalop de porc cu ciuperci. Rețetă pentru un prânz savuros
Vezi cele mai noi articole
Cele mai noi articole hellotaste
03:12
Chec de post cu dovleac copt, foarte aromat și colorat Chec de post cu dovleac copt, foarte aromat și colorat
03:00
Beneficiile oțetului de mere. De ce recomandă nutriționiștii să-l incluzi în dieta ta Beneficiile oțetului de mere. De ce recomandă nutriționiștii să-l incluzi în dieta ta
02:40
Paste cu ciuperci de post. O rețetă simplă și gustoasă Paste cu ciuperci de post. O rețetă simplă și gustoasă
21 noiembrie, 08:07
Paste cu broccoli și măsline. Rețetă simplă și hrănitoare Paste cu broccoli și măsline. Rețetă simplă și hrănitoare
21 noiembrie, 06:32
Supă cremă de dovleac cu usturoi copt, gustoasă și ușor picantă Supă cremă de dovleac cu usturoi copt, gustoasă și ușor picantă
21 noiembrie, 05:28
Muffins cu dovleac și fulgi de ovăz. Un desert gustos și aromat Muffins cu dovleac și fulgi de ovăz. Un desert gustos și aromat
20 noiembrie, 05:25
Dovleac copt picant, cu usturoi și alte condimente Dovleac copt picant, cu usturoi și alte condimente
20 noiembrie, 05:12
Rețeta delicioasă de chec cu banane și nuci. Se prepară ușor și rapid Rețeta delicioasă de chec cu banane și nuci. Se prepară ușor și rapid
Vezi cele mai noi articole
RECOMANDĂRI hellotaste.ro
1
Prăjitură cu mere rase. Rețetă de post, simplă și ușoară
Prăjitură cu mere rase. Rețetă de post, simplă și ușoară
Această prăjitură cu mere rase este un desert delicios, de post, ușor de preparat și perfect pentru perioadele de post sau pentru cei care doresc să evite produsele de origine animală....
2
Prăjitură ușoară cu mere. Rețeta celor 3 pahare
Prăjitură ușoară cu mere. Rețeta celor 3 pahare
Una dintre cele mai populare rețete de prăjitură ușoară cu mere este cea cunoscută sub denumirea ”rețeta celor trei pahare”. Este o rețetă în care unitatea de măsură a ingredientelor principale...
3
Cum prepari cea mai bună ciorbă de burtă. Rețeta tradițională
Cum prepari cea mai bună ciorbă de burtă. Rețeta tradițională
Ciorba de burtă este un preparat tradițional românesc apreciat pentru savoarea sa intensă și textura sa unică. Rețeta de bază include burtă de vită, os de vită cu măduvă, legume, smântână,...
4
Usturoi macerat în miere. De la remediu tradițional, la sos pentru friptură
Usturoi macerat în miere. De la remediu tradițional, la sos pentru friptură
Rețeta de usturoi macerat în miere este un preparat tradițional apreciat atât pentru gustul său complex, cât și pentru beneficiile sale asupra sănătății. Această combinație inedită între mierea naturală și usturoi...
5
Castane la cuptor. Cum se fac și cum le recunoști pe cele comestibile
Castane la cuptor. Cum se fac și cum le recunoști pe cele comestibile
Nu rata sezonul castanelor fără a prepara castane coapte la cuptor, pentru că sunt delicioase și pline de beneficii. În plus, se prepară simplu și ușor, fără a folosi alte ingrediente...

Parteneri

Sezonul Săgetătorului aduce schimbări majore pentru zodii. Află dacă te numeri printre nativii care trec prin transformări
Sezonul Săgetătorului aduce schimbări majore pentru zodii. Află dacă te numeri printre nativii care trec prin transformări
Cât de puternică este "Oreșnik", misterioasa rachetă nouă cu care Rusia a lovit Ucraina
Cât de puternică este "Oreșnik", misterioasa rachetă nouă cu care Rusia a lovit Ucraina
Cum a ajuns marea iubire a lui Ion Ţiriac să deţină o afacere uriaşă: „M-a ajutat, cu siguranţă!”
Cum a ajuns marea iubire a lui Ion Ţiriac să deţină o afacere uriaşă: „M-a ajutat, cu siguranţă!”
Horoscop weekend 23 - 24 noiembrie 2024. Ce zodii sunt binecuvântate de Univers în aceste două zile
Horoscop weekend 23 - 24 noiembrie 2024. Ce zodii sunt binecuvântate de Univers în aceste două zile
Cine pleacă din distribuția seriei Golden Boy – Dragoste rebelă. Este vorba despre o actriță
Cine pleacă din distribuția seriei Golden Boy – Dragoste rebelă. Este vorba despre o actriță
Grevă pornită de un robot. Cum a convins mașinăria alți 12 roboți să își părăsească postul de lucru
Grevă pornită de un robot. Cum a convins mașinăria alți 12 roboți să își părăsească postul de lucru
Cozonac Gubana din bucătăria italiană
Cozonac Gubana din bucătăria italiană
Cum poți stimula creierul copilului încă de la o vârstă fragedă: recomandări pentru părinți
Cum poți stimula creierul copilului încă de la o vârstă fragedă: recomandări pentru părinți
Miley Cyrus a pozat în lenjerie intimă pentru revista Harper’s Bazaar. Vedeta a vorbit despre trecutul ei tumultuos
Miley Cyrus a pozat în lenjerie intimă pentru revista Harper’s Bazaar. Vedeta a vorbit despre trecutul ei tumultuos
Memoria celulară a obezității poate afecta procesul de slăbire. Oamenii de știință au analizat ce rol are în gestionarea unei greutăți corporale optime
Memoria celulară a obezității poate afecta procesul de slăbire. Oamenii de știință au analizat ce rol are în gestionarea unei greutăți corporale optime
fresh

Rețeta delicioasă de chec cu banane și nuci. Se prepară ușor și rapid

Rețeta delicioasă de chec cu banane și nuci. Se prepară ușor și rapid

Mâncare de mazăre cu morcovi. Rețetă simplă și ușoară, de post

Mâncare de mazăre cu morcovi. Rețetă simplă și ușoară, de post

Dovleac copt picant, cu usturoi și alte condimente

Dovleac copt picant, cu usturoi și alte condimente

Paste cu broccoli și măsline. Rețetă simplă și hrănitoare

Paste cu broccoli și măsline. Rețetă simplă și hrănitoare

Muffins cu dovleac și fulgi de ovăz. Un desert gustos și aromat

Muffins cu dovleac și fulgi de ovăz. Un desert gustos și aromat