Bezele cu nuci pecan, cel mai delicios mod de a folosi albușurile rămase în plus

Timp de gătire: 30 minute
tipul preparatului: Desert
bucătăria: Internațională

Data viitoare când îți rămân albușuri și nu știi ce să faci cu ele, nu le mai arunca. Încearcă această rețetă de bezele cu nuci pecan. Vei avea un desert perfect pentru cafea sau pentru o cană de ceai.

Cristina Catană
Publicat: 19 noiembrie 2023, 06:00
Bezelele cu nuci pecan sunt gustarea perfectă pentru cafea/ Shutterstock

Din albușuri poți face oricând o bezea simplă sau poți să mergi mai departe și să le transformi într-un desert special adăugând nuci sau alte ingrediente. Secretul stă în prepararea bezelei. Dacă reușești să bați albușurile spumă perfect, atunci restul va fi foarte simplu.

Citește și

Ingrediente

Mod de preparare

Se preîncălzește cuptorul la 120°C. Se pune hârtie de pergament în două tăvi.

Cum prepari rețeta de bezele cu nuci pecan

Albușurile se bat spumă până când sunt tari. Apoi se adaugă zahărul brun puțin câte puțin mixând bine după fiecare lingură pusă.

Între timp, se pune nucile într-o pungă de plastic care se poate reînchide și se sigilează punga. Folosind un sucitor sau spatele unei cești de măsurare din metal, se mărunțesc nucile. Apoi se adaugă făina, sarea și scorțișoara. Se sigilează din nou punga și se agită bine pentru a omogeniza ingredientele. Compoziția rezultată se încorporează ușor în spuma de albușuri.

Se pune compoziția în tavă cu ajutorul unei lingurițe. Se dau tăvile la cuptor și se lasă aproximativ 30-40 de minute. Apoi, se oprește focul și se lasă bezelele la cuptor până când cuptorul se răcește. După aceea, se scot și se stropesc cu ciocolată topită.

Ce este bezeaua

Baza oricărui tip de bezea sunt albușurile de ou și zahărul. Acest desert a fost inventat în 1720 de cofetarul elvețian Gasparini. Unele surse spun că exista deja o varianta și el nu a făcut decât să o îmbunătățească. Totuși, istoria i-a atribuit lui inventarea bezelei. 

Mai târziu, cofetarii francezi și italieni și-au creat fiecare propria versiune, așa că astăzi există trei tipuri diferite de bezea: franceză, italiană și elvețiană. Numele de „meringue” așa cum este numită bezeaua în mai multe limbi provine de la orașul elvețian Meiringen, unde lucra Gasparini. 

Încearcă și rețeta de tartă cu prune și bezea.

Există trei tipuri de bază de bezea: franceză—care este cunoscută și sub numele de bezea crudă, italiană—care este cunoscută și sub numele de bezea gătită și elvețiană—cunoscută și sub numele de bezea densă.

Aceste trei tipuri sunt și ele clasificate în bezele moi, folosită în general ca topping pentru prăjituri, și bezeaua tare care se usucă la cuptor.

Ce tip de albușuri se folosește pentru a face bezele cu nuci pecan

Poți folosi diferite tipuri de albușuri ca bază pentru bezea. Totuși, ține cont de faptul că albușurile pasteurizate nu au aceleași proprietăți precum cele proaspete. Procesul de pasteurizare determină pierderea mai multor enzime care sunt importante pentru conservare.

Spuma nu va fi la fel de tare ca în cazul albușurilor proaspete. Bezelele pot fi făcute și din albușuri uscate. 

Albușurile de ou se bat de obicei cu mixerul, dar dacă nu ai sau vrei să îți testezi rezistența brațelor poți face acest proces și manual. În acest caz folosește un tel cu fire subțiri. În oricare situație, prepararea bezelelor începe întotdeauna cu degresarea materialelor cu suc de lămâie, deoarece grăsimea și particulele de gălbenuș de ou nu sunt o combinație bună în această situație. 

De asemenea, albușul nu trebuie să conțină urme de gălbenuș de ou. Este important să folosești albușurile la temperatura camerei pentru cel mai bun rezultat.

Citește și
Churros cu sos de ciocolată. Rețetă de gogoși spaniole
Churros cu sos de ciocolată. Rețetă de gogoși spaniole
Tort cu mousse de ciocolată amăruie și mousse de căpșuni
Tort cu mousse de ciocolată amăruie și mousse de căpșuni
Kefir făcut în casă. Cea mai simplă rețetă
Kefir făcut în casă. Cea mai simplă rețetă
Rulouri cu cremă de mascarpone și frișcă. Rețetă simplă și rapidă
Rulouri cu cremă de mascarpone și frișcă. Rețetă simplă și rapidă
Prăjitură cu mousse de căpșuni și glazură de ciocolată
Prăjitură cu mousse de căpșuni și glazură de ciocolată
Cele mai noi articole hellotaste
07:39
Brioșe cu mascarpone și rubarbă. Desert simplu, de sezon Brioșe cu mascarpone și rubarbă. Desert simplu, de sezon
06:05
Tort cu două tipuri de mousse, unul de ciocolată și altul de căpșuni Tort cu două tipuri de mousse, unul de ciocolată și altul de căpșuni
16 mai, 08:40
Clătite cu flori de salcâm în aluat, pline de savoare și aromă Clătite cu flori de salcâm în aluat, pline de savoare și aromă
16 mai, 06:01
Dulceață de rubarbă cu vanilie. Rețetă simplă pentru iarnă Dulceață de rubarbă cu vanilie. Rețetă simplă pentru iarnă
15 mai, 07:57
Blat umed de tort, cu ciocolată în compoziție Blat umed de tort, cu ciocolată în compoziție
15 mai, 05:53
Ciuperci cu sos de smântână la tigaie. Rețeta pentru un prânz savuros Ciuperci cu sos de smântână la tigaie. Rețeta pentru un prânz savuros
14 mai, 12:21
Vichyssoise, o rețetă de supă cremă de praz și cartofi Vichyssoise, o rețetă de supă cremă de praz și cartofi
14 mai, 06:50
Tort spirală cu blat bicolor, cremă de mascarpone și vișine Tort spirală cu blat bicolor, cremă de mascarpone și vișine
Vezi cele mai noi articole
RECOMANDĂRI hellotaste.ro
1
Pachețele de primăvară cu brânză și verdeață, în foi de plăcintă
Pachețele de primăvară cu brânză și verdeață, în foi de plăcintă
Dacă nu mai ai idei ce să prepari pentru una dintre gustările zilei, îți recomandăm să încerci o rețetă de pachețele de primăvară cu brânză și verdeață, în foi de plăcintă....
2
Ciuperci cu sos de smântână la tigaie. Rețeta pentru un prânz savuros
Ciuperci cu sos de smântână la tigaie. Rețeta pentru un prânz savuros
Dacă îți plac preparatele pe bază de ciuperci îți recomandăm să încerci și rețeta de ciuperci cu sos de smântână la tigaie. Se prepară ușor, este simplă și conține doar câteva...
3
Blat umed de tort, cu ciocolată în compoziție
Blat umed de tort, cu ciocolată în compoziție
Dacă ești în căutarea unei rețete de blat pentru tort, mai altfel decât cea clasică, poți încerca rețeta de blat umed de tort, cu ciocolată în compoziție. Te va cuceri atât...
4
Tort spirală cu blat bicolor, cremă de mascarpone și vișine
Tort spirală cu blat bicolor, cremă de mascarpone și vișine
Dacă ești în căutarea unei rețete de tort mai deosebită și ca gust și ca aspect, rețeta de tort spirală cu blat bicolor, cremă de mascarpone și vișine poate fi alegerea...
5
Rulouri cu cremă de mascarpone și frișcă. Rețetă simplă și rapidă
Rulouri cu cremă de mascarpone și frișcă. Rețetă simplă și rapidă
Dacă ai prin bucătărie forme conice pentru copt rulouri sau cornete, poți încerca și rețeta noastră de rulouri cu cremă de mascarpone și frișcă. Este o rețetă mai rapidă și mai...

Parteneri

Frittata cu sparanghel. Rețetă pentru un mic dejun savuros
Frittata cu sparanghel. Rețetă pentru un mic dejun savuros
Un pelerin străin a mers pe jos peste 1.000 de km pentru a veni la procesiunea de Rusalii de la Şumuleu Ciuc: "Am făcut 40 de zile"
Un pelerin străin a mers pe jos peste 1.000 de km pentru a veni la procesiunea de Rusalii de la Şumuleu Ciuc: "Am făcut 40 de zile"
Românca de 26 de ani care face plajă pe terasa apartamentului şi i-a înnebunit pe vecini. Soţul ei câştigă 450.000 de euro pe an
Românca de 26 de ani care face plajă pe terasa apartamentului şi i-a înnebunit pe vecini. Soţul ei câştigă 450.000 de euro pe an
Unde anume va locui Irina Columbeanu atunci când va veni în România la tatăl ei. Ce invitație neașteptată a primit aceasta
Unde anume va locui Irina Columbeanu atunci când va veni în România la tatăl ei. Ce invitație neașteptată a primit aceasta
Taro Emir Tekin și Beril Pozam apar împreună pe coperta unei reviste din Turcia. Aceasta este călătoria actriței pentru regăsirea de sine
Taro Emir Tekin și Beril Pozam apar împreună pe coperta unei reviste din Turcia. Aceasta este călătoria actriței pentru regăsirea de sine
O structură misterioasă de lângă Piramidele din Giza a nedumerit experții. Anomaliile detectate pot rescrie istoria
O structură misterioasă de lângă Piramidele din Giza a nedumerit experții. Anomaliile detectate pot rescrie istoria
Brioșe cu căpșuni și iaurt în compoziție
Brioșe cu căpșuni și iaurt în compoziție
Educația financiară la copii: ce trebuie să știe despre bani, în funcție de vârstă
Educația financiară la copii: ce trebuie să știe despre bani, în funcție de vârstă
Jennifer Lopez și-a etalat abdomenul sexy în timpul unei sesiuni de dans. Cântăreața a început pregătirile pentru turneul „This Is Meamp;#8230; Live”
Jennifer Lopez și-a etalat abdomenul sexy în timpul unei sesiuni de dans. Cântăreața a început pregătirile pentru turneul „This Is Meamp;#8230; Live”
Ce să nu faci niciodată dimineața dacă vrei să ai energie ziua și un somn bun noaptea
Ce să nu faci niciodată dimineața dacă vrei să ai energie ziua și un somn bun noaptea
fresh

Ciuperci cu sos de smântână la tigaie. Rețeta pentru un prânz savuros

Ciuperci cu sos de smântână la tigaie. Rețeta pentru un prânz savuros

Blat umed de tort, cu ciocolată în compoziție

Blat umed de tort, cu ciocolată în compoziție

Clătite cu flori de salcâm în aluat, pline de savoare și aromă

Clătite cu flori de salcâm în aluat, pline de savoare și aromă

Dulceață de rubarbă cu vanilie. Rețetă simplă pentru iarnă

Dulceață de rubarbă cu vanilie. Rețetă simplă pentru iarnă

Brioșe cu mascarpone și rubarbă. Desert simplu, de sezon

Brioșe cu mascarpone și rubarbă. Desert simplu, de sezon