Bezele marmorate cu ciocolată amăruie, pentru platoul cu fursecuri

Timp de gătire: 1 oră și 30 minute
tipul preparatului: Desert
bucătăria: Internațională

Pentru platoul cu fursecuri festive preparate de sărbători, îți recomandăm să încerci și rețeta de bezele marmorate cu ciocolată amăruie. Nu se prepară anevoios, nu ai nevoie de multe ingrediente, iar bezelele sunt delicioase și au un aspect cuceritor.

Maria Udrea
Publicat: 8 decembrie 2024, 07:03

Galerie foto

Pentru platoul cu fursecuri festive preparate de sărbători, sunt ideale și aceste bezele marmorate cu ciocolată amăruie / Shutterstock

Rețeta poate fi preparată din albușurile rămase de la maioneză sau de la alte rețete în care folosești doar gălbenușurile. Ciocolata amăruie adăugată, oferă și aspect spectaculos bezelelor, dar mai diminuează din gustul dulce al acestora. Poți personaliza rețeta după propriul gust adăugând aromele preferate și adaptând cantitatea de ciocolată după propriul gust.

Citește și

Dacă dorești să obții un aspect și mai spectaculos al bezelelor, poți folosi diferiți coloranți alimentari. Împarți cantitatea de bezea în mai multe boluri și adaugi câte puțin colorant în fiecare bol.

Descoperă și o rețetă de fursecuri cu bezele roz și cremă de ciocolată. Iar în rândurile următoare vei descoperi rețeta de bezele marmorate cu ciocolată amăruie, detaliată cu listă de ingrediente și mod de preparare pas cu pas.

Ingrediente

Mod de preparare

Înainte de a începe amestecarea albușurilor, este necesar ca acestea să stea la temperatura camerei cel puțin 30 de minute, pentru a se încălzi.

Cum prepari bezele marmorate cu ciocolată amăruie

În timp ce albușurile se relaxează la temperatura camerei poți pregăti ciocolata  amăruie. Încălzește smântâna într-un bol așezat pe baie de aburi și adaugă ciocolata mărunțită în ea. Amestecă cu o spatulă până când aceasta se topește, iar compoziția se omogenizează. Apoi las-o să se răcească.

Pregătește tava mare a cuptorului, pe care o tapetezi cu hârtie de copt și pornește cuptorul la 100 de grade Celsius.

Presară un praf de sare peste albușuri și bate-le energic până când încep să capete volum. Adaugă treptat zahărul și sucul de lămâie, în timp ce amesteci energic. Bezeaua rezultată va deveni foarte fermă și va rămâne fixată pe pereții bolului.

Cu o linguriță ia din bezea și formează grămăjoare uniforme în tava de cuptor. Folosește o altă linguriță și adaugă câte puțină cremă de ciocolată în mijlocul grămăjoarelor de bezele formate. Cu vârful unei scobitori amestecă ușor și neuniform crema de ciocolată in bezele.

Introdu tava în cuptorul încălzit și coace delicioasele bezele marmorate cu ciocolată amăruie pentru 80-90 de minute, la 100 de grade Celsius. După răcire, bezelele pot fi depozitate în cutii de carton sau metalice cu capac, la loc răcoros.

Descoperă și o rețetă de ruladă de bezea, cu mure și cremă de brânză.

Tips-uri pentru reușita bezelelor

Bezelele sunt delicate și necesită atenție la detalii pentru a ieși perfecte. Iată câteva tips-uri pentru a te asigura că obții bezele reușite:

  • Albușurile și bolul vor fi perfect curate, complet uscate și degresate. Orice urmă de grăsime sau apă poate împiedica formarea spumei. Șterge-le cu puțin oțet sau suc de lămâie.
  • Separarea corectă a albușurilor. Evită să ai urme de gălbenuș în albușuri, deoarece grăsimea din gălbenuș va compromite rețeta.
  • Adaugă zahărul treptat. Începe să bați albușurile la viteză medie până se formează o spumă moale. Adaugă zahărul treptat, câte o lingură odată, lăsându-l să se dizolve complet înainte de a adăuga mai mult. Acest proces ajută la obținerea unei texturi lucioase și stabile.
  • Folosește zahăr pudră sau fin. Zahărul pudră se dizolvă mai repede și oferă o textură netedă. Dacă folosești zahăr tos, asigură-te că este foarte fin.
  • Bate albușurile corect. Bate spuma la viteză medie spre mare, dar nu la viteză maximă, pentru a preveni colapsul. Spuma trebuie să fie lucioasă și să formeze vârfuri tari care nu cad.
  • Coacerea la temperatură joasă. Preîncălzește cuptorul la 100–120°C. O temperatură prea mare le poate rumeni sau usca prea repede. Bezelele trebuie să se usuce lent, nu să se coacă rapid.
  • Timp suficient de uscare. Bezelele, inclusiv aceste bezele marmorate cu ciocolată amăruie au nevoie de cel puțin 1,5–2 ore pentru a se usca. După coacere, lasă-le în cuptor cu ușa întredeschisă până se răcesc complet.
  • Depozitarea corectă. După răcire completă, păstrează-le într-un recipient ermetic, ferite de umiditate, pentru a le menține crocante.
Citește și
Plăcintă cu brânză și praz, perfectă pentru una dintre gustările zilei
Plăcintă cu brânză și praz, perfectă pentru una dintre gustările zilei
Pizza cu ciuperci și măsline. Rețetă simplă și ușoară
Pizza cu ciuperci și măsline. Rețetă simplă și ușoară
Pulpă de porc cu cartofi și roșii la cuptor. Rețetă pentru o masă de duminică în familie
Pulpă de porc cu cartofi și roșii la cuptor. Rețetă pentru o masă de duminică în familie
Supă turcească de linte - Mercimek Çorbası
Supă turcească de linte - Mercimek Çorbası
Croque Monsieur. Rețetă de sandviș cald, din bucătăria franceză
Croque Monsieur. Rețetă de sandviș cald, din bucătăria franceză
Cele mai noi articole hellotaste
10:15
Reţetă de somon la airfryer cu legume. Ce să mai adaugi pentru un plus de savoare Reţetă de somon la airfryer cu legume. Ce să mai adaugi pentru un plus de savoare
05:54
Cât poți ține ouăle în frigider. Sfaturi pentru a le păstra în condiții de siguranță Cât poți ține ouăle în frigider. Sfaturi pentru a le păstra în condiții de siguranță
4 februarie, 05:33
Tartă cu brânză și caise din compot. Un desert fin, cremos și parfumat Tartă cu brânză și caise din compot. Un desert fin, cremos și parfumat
4 februarie, 05:33
Tort Red Velvet cu vișine din compot și cremă de cocos Tort Red Velvet cu vișine din compot și cremă de cocos
3 februarie, 06:00
Gözleme, plăcintele turcești de care te vei îndrăgosti. Cum să le faci acasă Gözleme, plăcintele turcești de care te vei îndrăgosti. Cum să le faci acasă
3 februarie, 05:09
Tu cât de des speli prosoapele de bucătărie? Semnele care arată că au nevoie de o igienizare Tu cât de des speli prosoapele de bucătărie? Semnele care arată că au nevoie de o igienizare
2 februarie, 16:12
Patatas bravas. Rețetă de cartofi, din bucătăria spaniolă Patatas bravas. Rețetă de cartofi, din bucătăria spaniolă
2 februarie, 05:29
Tort Sacher. Rețeta celui mai îndrăgit tort vienez Tort Sacher. Rețeta celui mai îndrăgit tort vienez
Vezi cele mai noi articole
RECOMANDĂRI hellotaste.ro
1
Cremă de ciocolată și cafea, pentru prăjituri și torturi
Cremă de ciocolată și cafea, pentru prăjituri și torturi
Dacă adori aroma cafelei în deserturi, îți oferim o rețetă de cremă de ciocolată și cafea, ideală pentru umplerea prăjiturilor și torturilor. Este o cremă cu aromă intensă și textură catifelată....
2
Fursecuri arici de iarnă, cu ciocolată și nucă de cocos
Fursecuri arici de iarnă, cu ciocolată și nucă de cocos
Dacă vrei să-i surprinzi pe cei mici cu un platou de fursecuri preparate special pentru ei, îți oferim o rețetă de fursecuri arici de iarnă, cu ciocolată și nucă de cocos....
3
Cum se prepară ciorba de ciuperci. Rețeta cu care vei cuceri pe toată lumea
Cum se prepară ciorba de ciuperci. Rețeta cu care vei cuceri pe toată lumea
Ciorba de ciuperci este perfectă pentru zilele reci. Bogată în proteine și cu un gust foarte aromat poate fi ceea ce ai nevoie la prânz sau la cină. Se prepară foarte...
4
Trucuri pentru cele mai bune chiftele de post. Ce să pui în compoziție ca să iasă gustoase
Trucuri pentru cele mai bune chiftele de post. Ce să pui în compoziție ca să iasă gustoase
Chiftelele de post sunt una dintre cele mai versatile și iubite opțiuni din bucătăria fără produse de origine animală. Delicioase, sănătoase și ușor de adaptat, acestea pot fi servite ca aperitiv,...
5
Prăjitură fragedă cu brânză și gem de prune, în straturi
Prăjitură fragedă cu brânză și gem de prune, în straturi
Dacă îți plac prăjiturile cu brânză și ești în căutare de rețete noi, îți recomandăm să încerci și rețeta de prăjitură fragedă cu brânză și gem de prune. Este o prăjitură...

Parteneri

Friptură de vită Wellington. Rețetă pentru mese elegante
Friptură de vită Wellington. Rețetă pentru mese elegante
Un tigru şi prada sa, mistreţul urmărit, au căzut într-un puţ din India. Momentul în care au fost salvaţi, cu o macara improvizată
Un tigru şi prada sa, mistreţul urmărit, au căzut într-un puţ din India. Momentul în care au fost salvaţi, cu o macara improvizată
Românul de 28 de ani care are de recuperat 1.2 milioane de euro de la Nordis! Şi-a băgat toţi banii şi şi-a luat „ţeapa” vieţii
Românul de 28 de ani care are de recuperat 1.2 milioane de euro de la Nordis! Şi-a băgat toţi banii şi şi-a luat „ţeapa” vieţii
Andreea Bălan, dezvăluiri despre nunta cu Victor Cornea: „Mi-am dat seama de la prima întâlnire că el este alesul”
Andreea Bălan, dezvăluiri despre nunta cu Victor Cornea: „Mi-am dat seama de la prima întâlnire că el este alesul”
Nurgül Yeşilçay, gest romantic pentru iubitul ei de ziua lui. Cum au sărbătorit cei doi
Nurgül Yeşilçay, gest romantic pentru iubitul ei de ziua lui. Cum au sărbătorit cei doi
De ce e periculos să întinzi hainele umede în casă, potrivit experților. Riscul la care te expui fără să îți dai seama
De ce e periculos să întinzi hainele umede în casă, potrivit experților. Riscul la care te expui fără să îți dai seama
Penne cu sos de gorgonzola, spanac și nuci
Penne cu sos de gorgonzola, spanac și nuci
Cum să-ți menții copilul activ fizic chiar și pe timp de iarnă
Cum să-ți menții copilul activ fizic chiar și pe timp de iarnă
Brittany Mahomes se bucură că „nu mai este însărcinată și obosită tot timpul”, la doar câteva săptămâni după ce a născut-o pe fiica ei, Golden Raye Mahomes
Brittany Mahomes se bucură că „nu mai este însărcinată și obosită tot timpul”, la doar câteva săptămâni după ce a născut-o pe fiica ei, Golden Raye Mahomes
Ceaiuri cu efecte de calmare. Cum pot ameliora anxietatea
Ceaiuri cu efecte de calmare. Cum pot ameliora anxietatea
fresh

Gözleme, plăcintele turcești de care te vei îndrăgosti. Cum să le faci acasă

Gözleme, plăcintele turcești de care te vei îndrăgosti. Cum să le faci acasă

Tort Red Velvet cu vișine din compot și cremă de cocos

Tort Red Velvet cu vișine din compot și cremă de cocos

Tu cât de des speli prosoapele de bucătărie? Semnele care arată că au nevoie de o igienizare

Tu cât de des speli prosoapele de bucătărie? Semnele care arată că au nevoie de o igienizare

Cât poți ține ouăle în frigider. Sfaturi pentru a le păstra în condiții de siguranță

Cât poți ține ouăle în frigider. Sfaturi pentru a le păstra în condiții de siguranță

Reţetă de somon la airfryer cu legume. Ce să mai adaugi pentru un plus de savoare

Reţetă de somon la airfryer cu legume. Ce să mai adaugi pentru un plus de savoare