Budincă de conopidă cu brânză. Alegerea perfectă pentru o masă delicioasă
Pentru una dintre gustările zilei, sau pentru o masă principală din zi, îți recomandăm o rețetă de budincă de conopidă cu brânză. Este foarte ușor de preparat, iar conopida este pusă maxim în valoare pe lângă celelalte ingrediente.
Dacă nu ai îndrăgit până acum conopida, acordă-i o șansă, că tot este sezonul ei. O poți include cu succes într-o varietate de rețete, din toate categoriile. Poți prepara din ea gustări simple, aperitive, supe și ciorbe, feluri principale și murături.
Conopida nu are un gust deosebit, dar are aspect plăcut și o mulțime de proprietăți benefice sănătății. Specialiștii în nutriție ne sfătuiesc s-o introducem în alimentația noastră pentru că ajută la buna funcționare a organismului.
Având un conținut bogat în fibre și apă, consumul de conopidă ajută la detoxificarea organismului. În plus, mai reprezintă și o sursă excelentă de antioxidanți, mult benefici la începutul sezonului rece și nu numai.
Dacă nu știi cum să gătești conopida poți începe cu rețeta de conopidă pane. O vei îndrăgi de la prima degustare. Chiar și copiii o vor adora preparată în acest mod. Iar supa cremă de conopidă este chiar perfectă pentru a face conopidei debutul în alimentația ta.
Vezi aici cum se prepară rețeta de supă cremă de conopidă! Iar mai jos, îți oferim lista de ingrediente și pașii necesari preparării budincii de conopidă.
Ingrediente
Mod de preparare
Începe cu pregătirea conopidei care necesită curățare și fierbere, înainte de a o amesteca cu celelalte ingrediente. Între timp, poți porni cuptorul la 180 de grade pentru a se încălzi.
Cum prepari budincă de conopidă cu brânză
Pune o oală cu 2 litri de apă la fiert. Adaugă și o linguriță de sare și lasă apa să atingă punctul de fierbere. Amestecă cu o spatulă până când sarea este dizolvată. Curăță conopida de frunze și începe prin a o desface în buchețele. Clătește buchețelele de conopidă cu apă rece apoi adaugă-le în oala cu apa care fierbe. Lasă-le să fiarbă pentru 5-6 minute. Apoi, transferă-le într-o sită și lasă-le la scurs Între timp, te ocupi de pregătirea celorlalte ingrediente.
Sparge ouăle într-un bol și adaugă un praf de piper peste ele. Amestecă-le până la omogenizare. Adaugă smântâna și din nou omogenizează compoziția. Toacă pătrunjelul verde și frunzele de busuioc și adaugă-le în compoziție.
Pregătește o formă de copt sau o tavă și unge-o cu ulei. Adaugă în ea buchețelele de conopidă, iar printre acestea presară brânza sfărâmată. Apoi toarnă deasupra acestor ingrediente, compoziția de ouă cu smântână.
Pune forma de copt la cuptor și coace delicioasa budincă de conopidă cu brânză pentru 35-40 de minute, la 180 de grade Celsius. După coacere, lasă budinca să se răcească 10-15 minute, apoi o poți porționa.
Servește-o ca gustare, la micul dejun, sau chiar la una dintre mesele principale ale zilei. Porționată frumos va avea succes și pe un platou cu aperitive festive. Tot din aceeași categorie de preparate cu conopidă îți mai oferim și o rețetă de sufleu de conopidă cu brânză.