Care este cel mai potrivit ambalaj pentru pâine. Ce poți face ca să reziste mai mult timp
Pâinea nu lipsește din nicio casă și este unul dintre alimentele pe care le cumperi într-o cantitate mai mare decât ai nevoie să consumi la o masă. Cum depozitezi ceea ce rămâne astfel încât să nu se usuce? Iată care este cel mai potrivit ambalaj pentru pâine pentru a-i crește durata de viața.
Pâinea proaspătă, încă caldă de la cuptor, este delicioasă. Fie că este de casă sau de la o brutărie artizanală este o adevărată plăcere cu unt de calitate, cu brânză sau cu orice altceva ai vrea să o mănânci.
În timp ce pâinea proaspătă este, fără îndoială, mai delicioasă și mai sănătoasă decât pâinea preambalată, cumpărată din magazin, are un dezavantaj major, termenul de valabilitate scurt. Nu conține conservanți și nici alți aditivi alimentari care ajută la menținerea pâinii din magazinul alimentar să rămână proaspătă mai mult timp.
Pâinea artizanală are un termen de valabilitate de doar două sau trei zile. După aceea vei observa că se întărește și/sau are urme de mucegai. Dacă o păstrezi în condiții optime poate rezista mai mult timp. Unul dintre sfaturi este să nu ții pâinea în pungă de plastic.
Care este ambalajul potrivit pentru depozitarea pâinii
Atunci când depozitați pâinea proaspătă vrei să încetinești procesele care o uscată, întăresc și duc la apariția mucegaiului. Pâinea proaspătă se deteriorează din cauza lipsei fluxului de aer—când apare mucegaiul sau poate se poate întări—din cauza deshidratării.
Află și de ce crapă pâinea la cuptor. Vezi cum o poți prepara cât mai bine.
Cel mai la îndemână lucru care îți poate veni în minte este să o ții într-o pungă de plastic pentru a o proteja. Nu este o idee bună! Vei constata că apare mucegaiul mai ales dacă mediul este deosebit de cald sau umed, de exemplu în frigider sau pe blatul din bucătărie. Aerul cald sau umed face ca pâinea să se se deterioreze mult mai repede, potrivit Food Republic.
Cel mai potrivit ambalaj pentru pâinea proaspătă este punga de hârtie, închisă cât de mult se poate. Ține-o pe blatul din bucătărie, cât mai departe de aragaz sau de mașina de spălat vase de unde pot ieși aburi.
Congelarea pâinii poate fi de ajutor
Cel mai bun mod de a face pâinea să fie bună de consum pentru o perioadă mai lungă de timp este să o ții într-un loc răcoros, uscat și întunecat. Acesta poate fi o cutie de pâine sau într-o pungă de hârtie. Totuși, ce se întâmplă dacă știi că nu o vei mânca în decurs de câteva zile?
Păstrarea pâinii în frigider accelerează procesul de învechire a pâinii. Nu este cea mai bună idee să o păstrezi acolo. Congelatorul, pe de altă parte, este un loc potrivit pentru a depozita orice fel de pâine. Este singura situație în care poți folosi pungă de plastic.
Descoperă și ce poți pune în aluatul de pâine pentru a fi mai pufoasă. Rețeta care te va ajuta să ai cele mai bune rezultate.
Poți congela atât pâinea întreagă, cât și feliată. De asemenea, poți să o congelezi porționat, astfel încât să poți scoate cantitatea de care ai nevoie.
O poți dezgheța în frigider scoțând-o din punga de plastic. De asemenea o poți pune feliile direct în prăjitor de pâine. Pâinea congelată se poate încălzi în cuptor la 180°C pentru 25-30 de minute. Vei avea din nou pâine proaspătă.