Care este ingredientul secret al salatei de cartofi, potrivit chefilor
Salata de cartofi este ușor de făcut și potrivită pentru orice fel de masă. Poate fi și garnitură și fel principal, se poate consuma acasă, la birou sau la picnic. Practic, uneori poate fi tot ce ai nevoie pentru o masă delicioasă. Descoperă care este ingredientul secret al salatei de cartofi, potrivit chefilor. Sfaturi utile în bucătărie.
În spatele fiecărei salate delicioase de cartofi se află un secret. Un condiment, un strop de suc de citrice sau câteva ierburi aromatice pot face dintr-o salată simplă una specială.
Mai poți pune murături ingrediente picante sau alte legume care să dea și gust, dar și culoare. Iată ce mai poți adăuga în salata ta de cartofi ca să o transformi într-un preparat special.
Ingredientul secret al salatei de cartofi
Ina Garten, o celebră bucătăreasă din SUA, are o rețetă clasică de salată de cartofi care presupune fierberea cartofilor roșii până când sunt fragezi și apoi tăierea lor în bucăți mici. Apoi sunt amestecați cu maioneză, muștar Dijon, oțet de vin roșu, ceapă verde, țelina, sare și piper.
Ea folosește și un ingredient secret: mărar proaspăt. Acesta trebuie doar spălat bine și tocat mărunt. Dacă vrei mai multă aromă poți să pui crenguțe de mărar proaspăt în apa în care fierb cartofii.
Miere
Un alt chef foarte cunoscut, Rachael Ray, spune că mierea este ingredientul de care ai nevoie pentru a transforma o salată de cartofi banală într-una specială.
O poți adăuga în mai multe feluri. O opțiune este să amesteci o linguriță în vinegretă sau în maioneză. O altă variantă este să pui câțiva stropi de miere peste salata de cartofi chiar înainte de servire.
Murături în saramură
Ree Drummond, este bloger, autoare de cărți de bucate și personalitate de televiziune care recomandă adăugarea de murături în salata de cartofi.
Acestea nu adus doar un plus de gust, dar și textură. Poți să le tai în dimensiunea dorită și să le amesteci pur și simplu cu restul ingredientelor.
Capere
Guy Fieri este restaurator american, autor de cărți de bucate și prezentator de emisiuni are un ingredient special pentru salata de cartofi: capere.
Nu pune multe, pentru că vor acoperi gustul celorlalte ingrediente. Asigură-te că le clătești bine caperele înainte de a le zdrobi sau tăia.
Oțet de mere
În calitate de autoare a cărții „Cook Like a Rock Star” și gazdă a emisiunii „Worst Cooks in America”, Anne Burrell cunoaște ingredientul secret perfect pentru a transforma salata de cartofi: oțet de cidru de mere.
Aroma acidulată și ușor dulce a oțetului de mere este puternică și complementară restului de ingredientele. Aciditatea se completează perfect cu maioneza cremoasă.
Pancetta
Jamie Oliver este un bucătar renumit și o personalitate TV cunoscută în întreaga lume. Ingredientul său secret pentru salata de cartofi este pancetta.
Aceasta este făcută din burtă de porc, seamănă cu slănina, dar are un profil de aromă mai dulce și mai sărat. Tot ce trebuie să faci este să o tai cubulețe și să o adaugi în salată. Vei obține și aromă, dar și o textură mai crocantă.
Semințe de chimen
Mario Batali este cunoscut în SUA pentru mâncărurile sale îndrăznețe și copioase. De aceea și recomandă ca adaos în salata de cartofi semințele de chimen. Acestea adaugă o notă de pământ preparatului, cu o aromă ușor înțepătoare și un gust distinct. Presară o lingură de semințe de chimen când salata este gata și te vei bucura de beneficiile lor.
Ardei iute
Sunny Anderson, gazda Food Network, autoare de cărți de bucate și chef, spune că un ardei iute într-o salată de cartofi este tot ce ai nevoie. Alege ardei chipotle care sunt ardei jalapeño uscați cu fum, ceea ce le conferă aroma lor de afumat și iuțeala intensă. Începe cu o cantitate mică pentru o aromă mai blândă.
Sos ranch de casă
Emeril Lagasse este bucătar, restaurator, autor de cărți de bucate și personalitate de televiziune. Pentru Lagasse, arma secretă din rețeta de salată de cartofi este sosul ranch de casă.
Făcut cu lapte bătut, puțină maioneză și un amestec de ierburi și condimente, acest dressing nu numai că este foarte simplu, dar adaugă instantaneu o aromă acidulată și o textură mai cremoasă salatei de cartofi.
Suc și coajă de lămâie
Cu personalitatea ei caldă și zâmbetul molipsitor, Giada De Laurentiis este o adevărată vedetă culinară. Arma ei secretă este folosirea unui ingredient proaspăt în salata de cartofi: sucul și coaja de lămâie. Citricele adaugă preparatului o aromă răcoritoare și proaspătă.
Pur și simplu stoarce sucul direct în dressingul pe care îl pregătești. Aciditatea sa va aduce un echilibru frumos amestecului de maioneza. Coaja răzuită fin poți să o adaugi direct în amestecul de ingrediente.