Care este secretul unui hot dog perfect. Sfaturi pe care trebuie să le urmezi
Poți prepara un hot dog delicios în foarte multe feluri. Știai că îl poți fierbe în bere sau că îl poți găti la microunde? Îți dezvăluim care este secretul unui hot dog perfect, dar și ce sfaturi e recomandat să urmezi dacă vrei să te bucuri de un gust ca la carte.
La prima vedere hot dog-ul este un preparat simplu. Fierbi niște crenvurști, îi pui în mijlocul unei chifle tăiate pe jumătate, pui ketchup și muștar și ai obținut o gustare rapidă.
Specialiștii de la Food52.com spun că lucrurile nu sunt chiar atât de simple cum par, și asta pentru că hot dog-ul poate fi un fel de mâncare special. Totul depinde de tehnica de preparare.
Sfaturi de urmat pentru a prepara un hot dog perfect
Ingredientul principal al hot dog-ului perfect este simplitatea. Nu ai nevoie de vreun echipament special sau de vreun truc aparte. Chiar și în ceea ce privește topping-urile, lucrurile nu trebuie complicate: ketchup, muștar și puțină ceapă tocată mărunt sunt suficiente.
Feliezi sau nu hot dog-ul?
Dacă vrei ca hot dogul tău să fie suculent, nu îl felia. Acest lucru atrage după el niște riscuri. De cele mai multe ori, în procesul de fierbere, hot dog-ul explodează. Totuși, experții spun că merită să încerci, mai ales dacă nu ții foarte mult la aspect.
Chiflele
Un alt aspect de care trebuie să ții cont când faci hot dog ține de alegerea chiflelor. Acestea trebuie să fie speciale pentru acest scop. Dacă ai posibilitatea, după ce le tai pe jumătate, încălzește-le puțin pe grătar. Astfel, vei fi cu un pas mai aproape de savurarea unui hot dog perfect.
Ce metode de gătit hot dog există?
Cea mai des întâlnită metodă pentru a găti hot dog este fierberea în apă. Totuși, nu este singura. Sunt zone unde sunt puși pe grătar sau prăjiți. Ai putea să le încerci pe toate pentru a vedea care este preferata ta. Descoperă și cum să faci cea mai bună friptură de vită la cuptor.
Gătit în unt
Poți pune o tigaie de fontă pe foc. Topești în ea o lingură de unt, iar când acesta începe să formeze spumă pui hot dogii, pe rând, unul câte unul. Îi lași aproximativ 3-4 minute pe fiecare. Îi poți pune întregi, îi poți secționa pe lungime sau îi poți cresta din loc în loc astfel încât după gătire să devină o spirală.
Pe grătar
Dacă vrei să obții hot dog rumen poți să îi gătești pe grătar sau direct la flacăra focului, dacă ești la un foc de tabără.
Fiert
De obicei, hot dogul se fierbe în apă, dar și berea este o variantă foarte bună. Indiferent ce alegi, timpul de fierbere este de 4-6 minute. Înainte de a-i pune în chiflă, așază-i pe un prosop de hârtie pentru ca apa să se scurgă. Ambele lichide sunt potrivite, iar aroma finală va fi deosebită în ambele cazuri.
În diverse tipuri de cuptor
Dacă ai la dispoziție un slow cooker îl poți folosi, dacă crezi că merită să îl pornești 4 ore doar pentru hot dog. De asemenea, dacă nu ai altă variantă, îi poți pune la microunde, dar ai grijă să setezi perioade scurte de timp de maximum 45 de secunde, pentru că riști să explodeze.
Hot dog-ul poate fi gătit și la cuptorul aragazului. În acest caz are nevoie de 15 minute pentru a fi gata sau până când capătă o culoare maronie.