Mai întâi pregătești carnea pe care o tai în cuburi și o treci prin mașina de tocat carne, folosind sita medie. Apoi amestecă carnea tocată cu usturoiul pisat, cimbrul, boiaua, piperul și sarea. Omogenizează bine compoziția adăugând câte puțin din supa de oase.
Cum formezi cârnați de casă cu usturoi
Înainte de a forma cârnații testează gustul compoziției formând câteva chiftele și prăjindu-le în grăsime. Mai adaugă condimente, dacă este necesar.
Descoperă și o rețetă de mititei sau mici de casă.
După ce ai pregătit compoziția de carne tocată poți monta mațele pe pâlnia mașinii de tocat, dacă nu deții un aparat special pentru cârnați. Pune carne în cuva mașinii și umple mațele cu atenție, având grijă să nu fie nici prea tari, dar nici prea moi. Răsucește sau leagă cârnații la intervale de 10-15 cm pentru a delimita astfel porțiile de cârnați.
După ce ai terminat de montat toți cârnații agață-i într-un loc răcoros și bine aerisit. Lasă cârnați la uscat timp de 24-48 de ore. În acest interval de timp aromele condimentelor se vor întrepătrunde armonios și vor oferi gust delicios cărnii.
Poți opta pentru a afuma cârnații dacă ai posibilitatea, folosind lemne de fag sau cireș pentru o aromă plăcută. După procesul de uscare poți prăji imediat cârnații și îi poți păstra într-un recipient cu untură topită. Poți opta și pentru a congela cârnații neprăjiți.
După decongelare poți prepara delicioșii cârnați de casă cu usturoi fie la tigaie, la cuptor sau la grătar. Îi poți servi alături de murături și pâine de casă. Gustul lor bogat, cu note de usturoi și cimbru, îi face potriviți pentru orice masă festivă.
Tot din categoria rețetelor tradiționale preparate cu ocazia sărbătorilor de iarnă îți mai recomandăm rețeta de caltaboș de casă.