Cartofi cu bacon și usturoi la cuptor. Rețetă simplă și rapidă pentru masa de prânz
Dacă ești în căutarea unei rețete simple, rapidă, dar gustoasă și foarte consistentă pentru masa de prânz, încearcă rețeta de cartofi cu bacon și usturoi la cuptor.
Galerie foto
Este o rețetă, pe cât de simplu de preparat, pe atât gustoasă și sățioasă. Nu ai nevoie nici de ingrediente multe sau complexe. Din doar două ingrediente principale și câteva condimente poți rezolva una dintre mesele principale ale zilei.
Cartofii fac parte dintre alimentele la care apelăm cel mai des când dorim un preparat rapid, gustos și consistent. Baconul adăugat sau alte specialități de carne le desăvârșește gustul. Usturoiul oferă un plus de aromă și gust picant. Dacă mai adaugi și câteva condimente preferate, vei avea un preparat de nerefuzat.
Tot din categoria preparatelor cu cartofi, descoperă și rețeta de cartofi evantai cu șuncă și brânză topită, preparați la cuptor. Mai jos îți oferim rețeta completă pentru cartofii cu usturoi și bacon.
Ingrediente
Mod de preparare
Pregătește o tavă de cuptor, un vas termorezistent sau o tigaie încăpătoare. Unge vasul ales cu ulei, atât la bază, cât și pe lateralele interioare. Apoi pornește cuptorul la 180 de grade Celsius și începe să pregătești ingredientele.
Cum prepari cartofi cu bacon și usturoi la cuptor
Mai întâi pregătește cartofii pe care îi cureți de coajă și îi clătești bine cu apă rece. Apoi, taie cartofii în bucăți mai mici și cât mai neuniforme. Cu cât au mai multe colțuri, cu atât vor avea mai multe suprafețe care se vor rumeni frumos, iar cartofii vor fi mai crocanți.
Pune cartofii în vas și stropește-i cu ulei. Apoi presară sare, piper și boia dulce peste ei și amestecă-i să pătrundă condimentele bine printre ei. Curăță grăunții de usturoi și strivește-i ușor, apoi așază-i printre cartofi. Rupe câteva crenguțe de rozmarin și strecoară-le și pe acestea printre cartofi.
Introdu vasul cu cartofi în cuptor și coace-i pentru 40-50 de minute, la 180 de grade Celsius. Pe la jumătatea timpului, deschide ușa cuptorului și agită vasul pentru a întoarce cartofii de pe o parte pe cealaltă.
Descoperă și o rețetă de cartofi umpluți cu brânză și condimente, pentru un prânz delicios.
Când cartofii încep să se rumenească ușor la suprafață, pregătește și baconul. Taie baconul în felii mai mici și subțiri, sau în cuburi. Presară bucățile de bacon peste cartofi și agită din nou vasul să pătrundă baconul bine printre bucățile de cartofi. Mai lasă vasul cu ingredientele respective în cuptor până când și bucățile de bacon sunt rumenite.
Presară rondele de ceapă verde și frunze de pătrunjel verde peste delicioșii cartofi cu bacon și usturoi, în momentul servirii. Servește-i calzi, simpli sau alături de salata preferată. Sunt delicioși și cu o salată de murături, sau un sos. Descoperă aici și un articol cu patru idei de sosuri pentru cartofi și fripturi.