Câte lingurițe de cafea se pun la o cană de apă. Raportul cafea – apă perfect, dezvăluit de o barista
Dacă vrei să obții la tine acasă o cafea perfectă, descoperă mai jos câte lingurițe de cafea se pun la o cană de apă. Este ideal să cunoști care este raportul perfect de cafea/apă, așa cum l-a dezvăluit o barista.
Cafeaua este cea mai populară băutură care ajută la startul plin de energie al fiecărei zile. Pe lângă această proprietate, cercetătorii au descoperit că are numeroase beneficii pentru sănătate. Așadar, pe lângă capacitatea de a crește nivelul de energie al organismului, mai are și proprietatea de a proteja împotriva bolilor cronice. Consumul regulat de cafea poate contribui și la controlul greutății corporale. Mai poate contribui și la îmbunătățirea performanțelor atletice.
Chiar dacă nu dispui acasă de echipamente speciale de preparat cafeaua, ca într-o cafenea autentică, asta nu înseamnă că nu poți obține o cafea cu gust deosebit. Indiferent că optezi pentru cafeaua proaspăt măcinată sau pudra de cafea vidată, cafeaua va avea gustul optim, dacă respecți anumite cerințe esențiale preparării acesteia.
Câte lingurițe de cafea se pun la o cană de apă
De multe ori ai avut impresia că nu vei reuși niciodată să prepari cafeaua așa cum o prepară cei de la cafenea. Și probabil te-a consolat gândul că nu nu deții aparatură performată. S-au te-ai gândit că nu folosești tipul de cafea pe care îl folosesc ei.
Dacă te străduiești și insiști să găsești formula corectă pentru o ceașcă de cafea, reușita va fi sigură. Cu cât vei acorda mai multă atenție raportului dintre cafea și apă, dar și a procesului de preparare, cu atât cafeaua va avea un gust din ce în ce mai bun.
Experții în industrie își dezvăluie secretele privind pregătirea unei cești de cafea perfecte. Ei denumesc raportul dintre cafea și apă pe care îl folosesc, ca find ”raportul de aur”.
Potrivit Asociației Naționale a Cafelei din SUA, „raportul de aur” pentru o ceașcă de cafea este de una până la două linguri (aproximativ 10 grame) de cafea măcinată pentru fiecare șase căni de apă puse la fiert.
Această proporție poate fi diferită în funcție de cât de prăjite sunt boabele de cafea. Raportul de aur depinde de tipul de filtru cu care se lucrează. Mai depinde și de tipul de cafea aleasă, spun specialiștii pentru Well Good.com. Dacă boabele de cafea sunt mai puțin prăjite vei folosi mai puțină apă, după cum ne asigură specialiștii.
Cum se calculează raportul de cafea – apă
Pentru un raport între cafea și apă ideal, va trebui să iei în calcul, în primul rând propriul gust. Începe prin a nota într-un carnețel câte lingurițe de cafea se pun la o cană de apă. Notează de fiecare dată când prepari cafea, cantitățile folosite. Raportează aceste cantități la gustul obținut.
Foarte mulți baristi au un carnețel mic la îndemână pentru a-și aminti proporțiile ideale de preparare. Pentru rezultate optime, specialiștii recomandă să măsori totul în grame. Așadar, pe lângă aparatura de preparat cafea pe care o folosești, este ideal să deții și un cântar digital. Acesta te va ajuta să obții proporțiile exacte.
Și dacă adori cafeaua, dar te temi că nu știi cât și cum trebuie consumată, descoperă aici și câte cești de cafea sunt recomandate zilnic.