Ce este smore, desertul american servit la camping și iubit de copii

Timp de gătire: 25 minute
tipul preparatului: Desert
bucătăria: Americană

În Statele Unite ale Americii când spui camping spui smore. Este un desert emblematic fără de care nopțile petrecute în natură în fața cortului sau a rulotei nu ar mai fi la fel. Sunt preferate atât de copii, cât și de adulți pentru că sunt versatile și pot fi adaptate gustului fiecăruia.

Cristina Catană
Publicat: 8 noiembrie 2023, 07:00
Smore este un sandvici dulce din biscuiți graham, ciocolată și bezele moi / Shutterstock

Smore combină ciocolata, bezelele moi și biscuiții graham. Desertul este atât de ușor de pregătit, chiar distractiv. Necesită puțină pregătire și atenție. Este chiar ca un joc, în care fiecare își asamblează singur prăjitura alegându-și ingredientele preferate.

Desigur, pornești de la o rețetă de bază, dar poți să folosești tipul de bezele moi preferate, ciocolata care îți place ție, iar dacă vrei un gust mai bogat poți pune unt și un strop de sare.

Citește și

Cum a apărut prăjitura smore

Smore are o istorie fascinantă, datând din secolul al XIX-lea, scrie EatThis. A fost pregătit pentru prima dată în Statele Unite, așa cum era ușor de ghicit. Termenul „smore” este o prescurtare a expresiei „some more” (”ceva mai mult”).

Denumirea sugerează că acest desert este atât de delicios încât vrei vrea mereu să mănânci și mai multe. Prima mențiune a termenului smore apare într-un manual de camping din 1927, care detaliază procedura de pregătire a smore în timpul taberelor.

Ingrediente

Mod de preparare

Pentru smore ai nevoie de trei ingrediente principale. Baza o constituie biscuiții graham care au un gust specific de miere și se combină perfect cu restul ingredientelor.

Al doilea ingredient este ciocolata. De obicei se folosește cea cu lapte pentru că este mai cremoasă, dar tu poți să utilizezi orice sortiment îți este pe plac. Bezelele moi sunt elementul cheie al smore. Acestea pot fi prăjite peste foc pentru a obține o crustă auriu-maronie și un miez moale și lipicios.

Cum pregătești smore

Dincolo de gustul său bun, ce atrage la smore este și modul de preparare. Practic este o joacă ce începe cu pregătirea tuturor ingredientelor. Trebuie să potrivești tabletele de ciocolată și biscuiții graham pentru a avea aproximativ aceeași dimensiune.

Vei vrea să ai un desert care să arate și bine, nu doar să fie gustos. În plus, vrei ca la fiecare mușcătură să te bucuri de toate cele trei ingrediente, pentru că de fapt acesta este secretul.

Încearcă și rețetele de muffins cu dovleac. Se prepară ușor și rapid.

Apoi, încălzirea bezelelor la focul de tabără este și ea foarte distractivă. Este un moment plăcut pe care îl împart toți cei prezenți în jurul focului.

Apoi urmează asamblarea smore astfel încât bezelele să nu se răcească. Aștepți puțin astfel încât să se topească ușor ciocolata și muști din sandviciul dulce și cald în lumina focului de tabără.

Variante ale desertului american

De-a lungul anilor, au apărut și variante de smore pornind de la rețeta originală. Biscuiții graham au fost înlocuiți cu biscuiți cu ciocolată sau alte tipuri de biscuiți dulci.

Ciocolata cu lapte a fost și ea uneori înlocuită cu ciocolată neagră, cu alune sau cu ciocolată albă pentru a varia gustul.

În locul bezelelor moi simple se mai pune pune unele aromate cu vanilie, caramel, fructe de pădure sau orice sortiment îți este pe plac.

Mai poți adăuga ingrediente suplimentare, precum felii de banane, migdale măcinate sau bucăți de biscuiți Oreo, pentru a crea smores personalizate.

Citește și
Churros cu sos de ciocolată. Rețetă de gogoși spaniole
Churros cu sos de ciocolată. Rețetă de gogoși spaniole
Tort cu mousse de ciocolată amăruie și mousse de căpșuni
Tort cu mousse de ciocolată amăruie și mousse de căpșuni
Kefir făcut în casă. Cea mai simplă rețetă
Kefir făcut în casă. Cea mai simplă rețetă
Budincă de orez cu mere caramelizate. Desert cu gust de copilărie
Budincă de orez cu mere caramelizate. Desert cu gust de copilărie
Rulouri cu cremă de mascarpone și frișcă. Rețetă simplă și rapidă
Rulouri cu cremă de mascarpone și frișcă. Rețetă simplă și rapidă
Te-ar mai putea interesa și
Rețeta de dulce de leche. Află de ce este atât de populară în țările din America de Sud
Rețeta de dulce de leche. Află de ce este atât de populară în țările din America de Sud
14 moduri de a transforma budinca instant într-un desert sofisticat
14 moduri de a transforma budinca instant într-un desert sofisticat
Istoria untului de arahide. De la idigeni, la hrană de bază pentru armată și apoi aliment vedetă
Istoria untului de arahide. De la idigeni, la hrană de bază pentru armată și apoi aliment vedetă
Vezi cele mai noi articole
Cele mai noi articole hellotaste
15 mai, 07:57
Blat umed de tort, cu ciocolată în compoziție Blat umed de tort, cu ciocolată în compoziție
15 mai, 05:53
Ciuperci cu sos de smântână la tigaie. Rețeta pentru un prânz savuros Ciuperci cu sos de smântână la tigaie. Rețeta pentru un prânz savuros
14 mai, 12:21
Vichyssoise, o rețetă de supă cremă de praz și cartofi Vichyssoise, o rețetă de supă cremă de praz și cartofi
14 mai, 06:50
Tort spirală cu blat bicolor, cremă de mascarpone și vișine Tort spirală cu blat bicolor, cremă de mascarpone și vișine
14 mai, 05:48
Pachețele de primăvară cu brânză și verdeață, în foi de plăcintă Pachețele de primăvară cu brânză și verdeață, în foi de plăcintă
13 mai, 07:23
Prăjitură cu mousse de căpșuni și glazură de ciocolată Prăjitură cu mousse de căpșuni și glazură de ciocolată
13 mai, 06:54
Dulceață de rubarbă. Rețetă simplă, fără arome adăugate Dulceață de rubarbă. Rețetă simplă, fără arome adăugate
12 mai, 06:57
Prăjitură cu căpșuni și fistic. Rețeta unui desert de nerefuzat Prăjitură cu căpșuni și fistic. Rețeta unui desert de nerefuzat
Vezi cele mai noi articole
RECOMANDĂRI hellotaste.ro
1
Rulouri cu cremă de mascarpone și frișcă. Rețetă simplă și rapidă
Rulouri cu cremă de mascarpone și frișcă. Rețetă simplă și rapidă
Dacă ai prin bucătărie forme conice pentru copt rulouri sau cornete, poți încerca și rețeta noastră de rulouri cu cremă de mascarpone și frișcă. Este o rețetă mai rapidă și mai...
2
Kefir făcut în casă. Cea mai simplă rețetă
Kefir făcut în casă. Cea mai simplă rețetă
Kefirul este un aliment fermentat cu o istorie bogată și o mulțime de beneficii pentru sănătate. Este o băutură probiotică revigorantă apreciată pentru gustul său ușor acidulat și calitățile sale nutritive....
3
Prăjitură cu mousse de căpșuni și glazură de ciocolată
Prăjitură cu mousse de căpșuni și glazură de ciocolată
Dacă vrei să te răsfeți cu gustul căpșunilor în cât mai multe deserturi, încearcă și rețeta de prăjitură cu mousse de căpșuni și glazură de ciocolată. Te va cuceri combinația straturilor...
4
Churros cu sos de ciocolată. Rețetă de gogoși spaniole
Churros cu sos de ciocolată. Rețetă de gogoși spaniole
Dacă te numeri printre iubitorii deserturilor sub formă de eclere, choux sau profiterol, încearcă și rețeta de churros cu sos de ciocolată. Este o rețetă de gogoși spaniole care se prepară...
5
Pachețele de primăvară cu brânză și verdeață, în foi de plăcintă
Pachețele de primăvară cu brânză și verdeață, în foi de plăcintă
Dacă nu mai ai idei ce să prepari pentru una dintre gustările zilei, îți recomandăm să încerci o rețetă de pachețele de primăvară cu brânză și verdeață, în foi de plăcintă....

Parteneri

Șarlotă de căpșuni. Rețetă de tort cu pișcoturi și cremă de frișcă
Șarlotă de căpșuni. Rețetă de tort cu pișcoturi și cremă de frișcă
Călin a plecat din România în 2000 la cules de căpşuni în Spania. Azi are 6 hectare de teren şi după o campanie reuşeşte să strângă chiar şi 40.000 de euro
Călin a plecat din România în 2000 la cules de căpşuni în Spania. Azi are 6 hectare de teren şi după o campanie reuşeşte să strângă chiar şi 40.000 de euro
Un cunoscut milionar român a ajuns la sapă de lemn, la fel ca Irinel Columbeanu! Ce spune fiica lui: „Vorbeşte cu extratereştrii”
Un cunoscut milionar român a ajuns la sapă de lemn, la fel ca Irinel Columbeanu! Ce spune fiica lui: „Vorbeşte cu extratereştrii”
Cine a câștigat marele trofeu Chefi la cuțite! La cine a mers trofeul și cine a primit al doilea premiu
Cine a câștigat marele trofeu Chefi la cuțite! La cine a mers trofeul și cine a primit al doilea premiu
După serialul Vis de iubire, Can Yaman și-a transformat cu totul personalitatea. Astăzi este de nerecunoscut
După serialul Vis de iubire, Can Yaman și-a transformat cu totul personalitatea. Astăzi este de nerecunoscut
Cum poți restricționa pe cineva pe Facebook Messenger fără să își dea seama. E diferită față de funcția de blocare
Cum poți restricționa pe cineva pe Facebook Messenger fără să își dea seama. E diferită față de funcția de blocare
Prăjitură cu pișcoturi în cremă și foi cu cacao
Prăjitură cu pișcoturi în cremă și foi cu cacao
Fetiță sau băiat: când poți afla sexul bebelușului
Fetiță sau băiat: când poți afla sexul bebelușului
Dua Lipa și-a promovat noul album la Paris. Cântăreața a arătat minunat în ținuta ei casual
Dua Lipa și-a promovat noul album la Paris. Cântăreața a arătat minunat în ținuta ei casual
Alimentele care conțin cel mai mult plastic. Sarea și orezul se numără printre ele
Alimentele care conțin cel mai mult plastic. Sarea și orezul se numără printre ele
fresh

Pachețele de primăvară cu brânză și verdeață, în foi de plăcintă

Pachețele de primăvară cu brânză și verdeață, în foi de plăcintă

Vichyssoise, o rețetă de supă cremă de praz și cartofi

Vichyssoise, o rețetă de supă cremă de praz și cartofi

Tort spirală cu blat bicolor, cremă de mascarpone și vișine

Tort spirală cu blat bicolor, cremă de mascarpone și vișine

Ciuperci cu sos de smântână la tigaie. Rețeta pentru un prânz savuros

Ciuperci cu sos de smântână la tigaie. Rețeta pentru un prânz savuros

Blat umed de tort, cu ciocolată în compoziție

Blat umed de tort, cu ciocolată în compoziție