Ce poți face dacă ai tăiat un avocado necopt. Rețete delicioase în care poți să-l incluzi
Avocado este un fruct pe cât de versatil și de gustos, pe atât de greu de ales. Probabil ți s-a întâmplat să tai un avocado necopt și să nu știi ce să faci cu el. Nu îl arunca pentru că îl poți salva foarte ușor. Iată ce poți face dacă ai tăiat un avocado necopt. În ce rețete poți să-l incluzi cu ușurință.
Înainte de a tăia un avocado trebuie să verifici dacă este copt suficient. Poți face acest lucru observându-i culoarea: dacă este încă foarte verde înseamnă că mai are nevoie de timp pentru a ajunge la maturitate. De asemenea, poți să îl apeși puțin cu degetul și dacă este tare este semn că nu s-a copt îndeajuns. Îl poți mirosi.
Un avocado necopt are un miros slab sau neutru.Lăsând sâmburele în jumătățile de avocado va ajuta la încetinirea procesului de coacere.
Ce poți face cu un avocado necopt
Dacă totuși nu ai făcut aceste lucruri și ai tăiat fructul de avocado necopt nu trebuie să îl arunci. Poate fi folosit în unele rețete care necesită ca acesta să aibă o textură mai fermă. În cazul în care vrei să fie totuși mai copt și mai moale, îl poți lăsa la temperatura camerei pentru o zi sau două pentru a-și continua procesul de coacere.
Scoate-i sâmburele, stropește-i pulpa cu puțină zeamă de lămâie pentru a nu oxida, lipește-le la loc astfel încât să intre cât mai puțin aer și înfășoară-l în folie alimentară cât mai strâns. Vei constata că va fi mai moale în 24-48 de ore.
Un fruct de avocado necopt va fi mai ferm, cu pulpa ceva mai tare și nu va avea aceeași aromă ca cel ajuns la maturitate. Cu toate acestea poate fi folosit în câteva preparate delicioase.
Descoperă cum poți să încetinești procesul de coacere al fructelor de avocado. Aceste sfaturi sunt utile în bucătărie.
Avocado crocant
Feliază fructul de avocado necopt în felii subțiri sau fâșii. Înmoaie feliile de avocado în ou bătut și unge-le cu un amestec de pesmet și condimente.
Coace-le în cuptor sau în friteuza până devin crocante și bucură-te de o gustare aromată și hrănitoare.
Salsa de avocado
Un avocado cu o textură mai fermă poate fi mai potrivit pentru anumite tipuri de mâncare. Taie mărunt avocado necopt și combină-l cu roșii tăiate cubulețe, ceapă, coriandru proaspăt tocat, suc de lămâie sau limetă și condimente.
Amestecă bine și lăsați aromele să se îmbine pentru o salsa răcoritoare. Servește-o apoi cu chipsuri tortilla sau ca topping pentru carne la grătar sau tacos. Încearcă și rețeta de cremă de avocado. Este delicioasă și sățioasă.
Avocado murat
Taie avocado necopt în cuburi sau felii. Pregătește o compoziție din oțet, apă, zahăr, sare și condimente. Pune bucățile de avocado într-un borcan sterilizat, toarnă amestecul peste ele și închide-l ermetic.
Apoi, pune borcanul la frigider și lasă-l să se mureze pentru câteva zile. Se poate consuma în sandviciuri, salate sau drept garnitură pentru preparate din carne.
Sosuri pentru paste
Taie avocado necopt în cuburi mici și amestecă-l cu paste gătite, ulei de măsline, usturoi, zeama de lămâie și condimente pentru a crea un sos unic și cremos.
Sushi
Folosește fâșii de avocado necopt în rulouri de sushi. Aceasta poate oferi o textură crocantă și un contrast plăcut cu orezul și legumele.
Salate de fructe
Cuburile de avocado necopt pot fi adăugate la o salată de fructe pentru o notă de prospețime și o textură crocantă. Se potrivește bine cu mango, ananas sau pepene galben.