Ce se mănâncă la micul dejun în lume. Preparate simple și gustoase
Micul dejun este masa la care se poate observa cel mai bine stilul de viață dintr-o țară. Unii preferă să guste ceva pe fugă, pe când în alte țări dimineața este momentul când se adună cu toată familia la masă. În cele ce urmează află ce se mănâncă la micul dejun în lume.
Ne-am gândit să-ți prezentăm o călătorie deosebită. Vom trece prin țări de pe toate continentele și, poate, vom găsi inspirație pentru o masă de dimineață altfel la noi acasă.
Ce se mănâncă la micul dejun în lume
Fiecare țară este diferită prin cultura și tradițiile sale. Astfel, devine o adevărată călătorie a gusturilor atunci când vrei să afli ce se mănâncă la micul dejun în întreaga lume. Papilele tale gustative vor avea șansa să se bucure de preparate dulci, dar și sărate. Descoperă mai jos ce se mănâncă prin lume la prima masă a zilei.
Elveția
La micul dejun elvețienii obișnuiesc să mănânce un produs de brutărie, chiar și pâine goală. Zopf este una dintre alegerile cele mai frecvente. Această este o pâine cu ou, care seamănă mai degrabă cu colacul pe care îl găsim și în România la brutărie.
Etiopia
Etiopienii preferă la masa de dimineață genfo, un terci din ovăz, grâu și mălai de porumb. Acest fel de mâncare este atât de iubit, încât uneori este servit și la prânz și seara. De asemenea, se mai mănâncă și injera – o combinație de condimente berbere, unt clarificat, ceapă și bucăți rupte de turtă injera.
Japonia
Japonezii au un mic dejun mai bogat, însă preparatele sunt bogate în nutrienți. Peștele—somon sau macrou, supa miso, legumele murate și orezul nu lipsesc de pe masa lor de dimineață.
Islanda
Islandezii își încep ziua cu o lingură de ulei de cod, o sursă de acizi grași Omega-3 care le dă energie suficientă până la masa de prânz. De asemenea, mai consumă și produse lactate și pește și terci de ovăz.
Singapore
Masa de dimineața în Singapore este dulce. De obicei, mănâcă o felie de pâine peste care întind kaya, un gem din lapte de cocos, ouă, frunze de legume verzi și, uneori, diverse condumente. Acest mic dejun este delicios alături de un ceai de hibiscus.
Maroc
La prima masă a zilei marocanii mănâncă baghrir, pâinici foarte subțiri pe care le ung cu miere și cu unt. Descoperă mai multe despre beneficiile consumului de miere.
Australia
Australienii nu au un mic dejun tradițional, însă de cele mai multe ori aleg avocado toast peste care pun un ou ochi.
Argentina
La micul dejun din Argentina vei mânca multe preparate dulci: facturas—un fel de croissant care are mai degrabă textura unei brioșe și bombas, care sunt de fapt niște gogoși prăjite.
Germania
Pentru nemți micul dejun standard trebuie să aibă ouă ochi și cârnați.
Brazilia
Bolo de fuba este o pâine de mălai care aduce mai mult a prăjitură care se mănâncă în Brazilia la prima masă a zilei. Uneori alături de ea se aduce și parmezan sau nucă de cocos răzuită.
Tunisia
În Tunisia masa de dimineață înseamnă o supă de năut foarte picantă.
Bulgaria
La micul dejun bulgarii mănâncă pâinea rămasă din ziua precedentă înmuiată în lapte, ceai sau apă. Uneori mai adaugă miere, unt, bucăți de brânză sau zahăr. De asemenea, se mai consumă bugeac, un fel de mâncare mult mai consistent cu carne, ouă și legume.
Turcia
Pentru turci micul dejun înseamnă o masă bogată, cu preparate multe, dar în cantități mici, astfel încât să satisfacă gusturile tuturor.
Portugalia
La micul dejun în Portugalia vei primi cel mai probabil pasteis de nata, niște tarte micuțe și delicate, cu cremă de ou.
Ucraina
Masa de dimineață în Ucraina constră în Syrniki, clătite pufoase în interior, dar crocante la exterior.
Jamaica
În Jamaica micul dejun tradițional are în centru un fruct dulce, foarte delicat, ackee. Acesta este sotat cu fâșii de cod sărat, roșii, ustuoi, ceapă și a ardei chili. Vei avea într-o singură farfurie și gust sărat, și dulce, și picant, exact așa cum este viața pe insulă.
Taiwan
La micul dejun în Taiwan poți primi găluște cu lapte de soia sau clătite cu arpagic. Uneori o masă de dimineață mai înseamnă Youtiao, aluat prăjit, și o cafea.
Italia
Italienii iau micul dejun pe fugă. Câteva produse de patiserie și un espresso și gata masa de dimineață.
SUA
Probabil ai văzut și tu în filme că de cele mai multe la prima masă a zilei americanii preferă clătite pufoase cu tot felul de sosuri deasupra.