Cea mai simplă metodă de a păstra morcovii proaspeți chiar și o lună

Morcovii sunt legume destul de rezistente, însă este nevoie să respecți câteva reguli pentru a te bucura de prospețimea lor cât mai mult timp. Nu doar atât, pot fi revigorați chiar și cei care au început să se stafidească. Hai să aflăm împreună care este cea mai simplă metodă de a păstra morcovii proaspeți.

O imagine cu o cutie de lemn albă care să ilustreze cum se păstrează morcovii proaspeți
Morcovii trebuie păstrați la frigider în prosop de hârtie / Shutterstock

Atunci când cumperi morcovi dacă vrei să îi gătești nu este nicio problemă dacă sunt puțin stafidiți, însă dacă vrei să îi mănânci cruzi vrei să fie crocanți.

Cea mai simplă metodă de a păstra morcovii proaspeți

Potrivit Express.co.uk poți să aduci morcovii la viață printr-un truc simplu. Spală-i bine, curăță-i și taie-i felii și pune-i într-un castron cu apă rece. Vor absorbi apa și vor deveni din nou crocanți.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

Morcovii rezistă în apă până la trei-patru săptămâni. Totuși, nu trebuie să îi ții chiar atât de mult, pentru că vor prinde o pojghiță neplăcută. Dacă îi pui la frigider curățați de coajă vor rezista aproximativ două săptămâni. Morcovii gătiți, puși în caserole închise ermetic, sunt buni de consum până la 5 zile.

Citește și

Cum recunoști morcovii stricați

Primul semn că morcovii tăi încep să se strice este că se stafidesc. Următorul pas este apariția unor puncte negre pe suprafața lor, ca mai apoi să capete un strat care seamănă cu cel de grăsime.

Toate acestea sunt dublate de un miros înțepător. În unele cazuri se vor înmuia și vor mucegăi, mai ales dacă sunt ținuți în locuri unde umezeala este foarte mare.

Cum congelezi morcovii

Cea mai simplă metodă de a păstra morcovii o perioadă lungă de timp este să îi congelezi. Pentru acest lucru ai două variante.

Prima și cea mai simplă este să îi speli, să îi cureți de coajă și să îi toci sau dai prin răzătoare. Apoi îi pui în pungi speciale pentru congelator în porții potrivite și data viitoare când vei găti nu vei mai pierde timpul și cu pregătirea lor. Îți oferim și o rețetă de supă cremă de morcovi.

O altă metodă de congelare a morcovilor presupune scufundarea lor în apă clocotită pentru 3-5 minute după ce au fost spălați, curățați și tocați în dimensiunea dorită.

Îi vei scoate cu o spatulă cu găuri și îi vei pune într-un vas plin cu gheață. Se scot de acolo pe un prosop de hârtie și se șterg ușor până se elimină toată apa.

Se pun apoi într-un strat uniform pe o tavă și se dau la congelator până când se întăresc. Apoi se transferă în pungi speciale pentru congelator, în porții potrivite și se pun din nou în congelator.

Cum se dezgheață morcovii

În mod normal nu este nevoie să decongelezi morcovii înainte de a-i folosi, însă dacă vrei ai la îndemână două variante. Una dintre ele este să îi lași la frigider peste noapte, iar cealaltă să îi pui în apă rece.

O vei face cu tot cu punga în care au stat la congelator. În funcție de cantitatea de morcovi este posibil să fie nevoie să schimbi apa la fiecare 30 de minute.

Nu trebuie să stea în apă mai caldă de 4°C mai mult de două ore pentru că există riscul să se dezvolte bacterii ce pot avea potențial periculos pentru sănătatea ta.

Citește și
CELE MAI CITITE
Risotto cu sparanghel și parmezan în farfurie albă, alături de o sticlă cu ulei de măsline și o bucată de parmezan
Risotto cu sparanghel și parmezan. Un preparat cremos, delicat și parfumat
Risotto cu sparanghel și parmezan. Un preparat cremos, delicat și parfumat
Somon cu sparanghel la tigaie, așezat pe felii de lămâie, alături de un bol cu sos de maioneză
Somon cu sparanghel la tigaie. Rețetă rapidă și extrem de gustoasă
Somon cu sparanghel la tigaie. Rețetă rapidă și extrem de gustoasă
Supă cremă de sparanghel verde în bol alb, decorată cu vârfuri de sparanghel și crutoane
Supă cremă de sparanghel verde, cremoasă și plăcut colorată
Supă cremă de sparanghel verde, cremoasă și plăcut colorată
Două bucăți de piept de pui Kievskaia, una secționată în trei
Piept de pui Kievskaia. Pui crocant la exterior, suculent și aromat în interior
Piept de pui Kievskaia. Pui crocant la exterior, suculent și aromat în interior
Ciorbă din verdețuri cu afumătură și franjuri de ouă în bol alb cu lingură și pâine
Ciorbă din verdețuri cu afumătură și franjuri de ouă
Ciorbă din verdețuri cu afumătură și franjuri de ouă
Te-ar mai putea interesa și
Te-ar mai putea interesa și
înlocuitori ai zahărului puși pe un blat gri
Cum poți limita adaosul de zahăr din prăjituri. Sfaturi pentru a păstra gustul delicios
Cum poți limita adaosul de zahăr din prăjituri. Sfaturi pentru a păstra gustul delicios
O masă pe care se află mai multe lămâi
De ce este obligatoriu să speli coaja lămâilor. Riscurile la care te expui dacă nu o faci
De ce este obligatoriu să speli coaja lămâilor. Riscurile la care te expui dacă nu o faci
Cum se prăjesc migdalele
Cum se prăjesc migdalele acasă. 3 variante ușor de preparat
Cum se prăjesc migdalele acasă. 3 variante ușor de preparat
Vezi cele mai noi articole
Cele mai noi articole hellotaste
Cele mai noi articole hellotaste
Porții de tartă cu brânză și sparanghel verde
7 mai, 05:59
Tartă cu brânză și sparanghel verde, delicată și cremoasă Tartă cu brânză și sparanghel verde, delicată și cremoasă
Ouă cu spanac în sos de roșii, într-o tigaie cu furculiță
6 mai, 05:52
Ouă cu spanac în sos de roșii. Savoare, simplitate și echilibru Ouă cu spanac în sos de roșii. Savoare, simplitate și echilibru
Două bucăți de piept de pui Kievskaia, una secționată în trei
5 mai, 05:19
Piept de pui Kievskaia. Pui crocant la exterior, suculent și aromat în interior Piept de pui Kievskaia. Pui crocant la exterior, suculent și aromat în interior
Somon cu sparanghel la tigaie, așezat pe felii de lămâie, alături de un bol cu sos de maioneză
4 mai, 05:47
Somon cu sparanghel la tigaie. Rețetă rapidă și extrem de gustoasă Somon cu sparanghel la tigaie. Rețetă rapidă și extrem de gustoasă
Supă cremă de sparanghel verde în bol alb, decorată cu vârfuri de sparanghel și crutoane
3 mai, 05:11
Supă cremă de sparanghel verde, cremoasă și plăcut colorată Supă cremă de sparanghel verde, cremoasă și plăcut colorată
Risotto cu sparanghel și parmezan în farfurie albă, alături de o sticlă cu ulei de măsline și o bucată de parmezan
2 mai, 05:21
Risotto cu sparanghel și parmezan. Un preparat cremos, delicat și parfumat Risotto cu sparanghel și parmezan. Un preparat cremos, delicat și parfumat
Ciorbă din verdețuri cu afumătură și franjuri de ouă în bol alb cu lingură și pâine
1 mai, 05:23
Ciorbă din verdețuri cu afumătură și franjuri de ouă Ciorbă din verdețuri cu afumătură și franjuri de ouă
Clafoutis cu legume și brânză feta porționat în tavă și o porție pe spatulă
30 aprilie, 05:24
Clafoutis cu legume și brânză feta. Rețetă pentru un prânz ușor sau o cină rapidă Clafoutis cu legume și brânză feta. Rețetă pentru un prânz ușor sau o cină rapidă
Vezi cele mai noi articole
RECOMANDĂRI hellotaste.ro
Supă cremă de sparanghel verde, cremoasă și plăcut colorată
1
Supă cremă de sparanghel verde, cremoasă și plăcut colorată
Supă cremă de sparanghel verde, cremoasă și plăcut colorată
Această supă cremă de sparanghel verde este un preparat simplu și extrem de sănătos, perfect pentru a-ți cuceri simțurile. Gustul delicat al sparanghelului verde este pus în valoare printr-o textură mătăsoasă...
Sos marinara vs sos de roșii. La ce preparate se folosește fiecare
2
Sos marinara vs sos de roșii. La ce preparate se folosește fiecare
Sos marinara vs sos de roșii. La ce preparate se folosește fiecare
Sosul marinara și sosul de roșii sunt esențiale în bucătăria italiană, fiind folosite frecvent în diverse preparate. Deși ambele au la bază roșiile, ele diferă semnificativ în compoziție și utilizare. Sosul...
3 rețete cu ton din conservă care te vor salva când vrei să gătești ceva rapid și gustos
3
3 rețete cu ton din conservă care te vor salva când vrei să gătești ceva rapid și gustos
3 rețete cu ton din conservă care te vor salva când vrei să gătești ceva rapid și gustos
Dacă ai o conservă de ton în cămară deja ai un punct de plecare pentru o masă copioasă. Este un produs versatil și bogat în nutrienți, cu multiple beneficii pentru sănătate...
Budincă de chia cu banane. Rețeta delicioasă pentru un mic dejun sănătos și hrănitor
4
Budincă de chia cu banane. Rețeta delicioasă pentru un mic dejun sănătos și hrănitor
Budincă de chia cu banane. Rețeta delicioasă pentru un mic dejun sănătos și hrănitor
Budinca de chia cu banane este un desert sănătos, ușor de preparat și perfect pentru orice moment al zilei. Aceasta combină beneficiile semințelor de chia, bogate în fibre și acizi grași...
Cassata Siciliană. Unul dintre cele mai spectaculoase deserturi italiene
5
Cassata Siciliană. Unul dintre cele mai spectaculoase deserturi italiene
Cassata Siciliană. Unul dintre cele mai spectaculoase deserturi italiene
Cassata Siciliană este o prăjitură din bucătăria italiană colorată și incredibil de aromată, care își are originile în Sicilia. Este o adevărată operă de artă dulce. Conține ricotta, fructe confiate, blat...
Parteneri
Tartă Tatin cu morcovi. Un preparat cu caramel sărat, legume coapte și aluat fraged
Tartă Tatin cu morcovi. Un preparat cu caramel sărat, legume coapte și aluat fraged
Tartă Tatin cu morcovi. Un preparat cu caramel sărat, legume coapte și aluat fraged
George Simion, convins că va fi votat premier Călin Georgescu. SURSE: Unii lideri PSD vor alianţă cu AUR
George Simion, convins că va fi votat premier Călin Georgescu. SURSE: Unii lideri PSD vor alianţă cu AUR
George Simion, convins că va fi votat premier Călin Georgescu. SURSE: Unii lideri PSD vor alianţă cu AUR
Ce avere are, de fapt, milionarul român de 34 de ani care construieşte un castel în România
Ce avere are, de fapt, milionarul român de 34 de ani care construieşte un castel în România
Ce avere are, de fapt, milionarul român de 34 de ani care construieşte un castel în România
Andrew Barabancea a fost externat la 7 zile după ce a suferit un infarct. Ce a postat în online fiul Ozanei Barabncea
Andrew Barabancea a fost externat la 7 zile după ce a suferit un infarct. Ce a postat în online fiul Ozanei Barabncea
Andrew Barabancea a fost externat la 7 zile după ce a suferit un infarct. Ce a postat în online fiul Ozanei Barabncea
Horoscop zilnic 8 mai 2025. Horoscopul zilei pentru toate zodiile. Previziuni astrologice despre dragoste, bani și sănătate
Horoscop zilnic 8 mai 2025. Horoscopul zilei pentru toate zodiile. Previziuni astrologice despre dragoste, bani și sănătate
Horoscop zilnic 8 mai 2025. Horoscopul zilei pentru toate zodiile. Previziuni astrologice despre dragoste, bani și sănătate
Îți place să trimiți mesaje vocale pe WhatsApp? Ce spun psihologii despre tine
Îți place să trimiți mesaje vocale pe WhatsApp? Ce spun psihologii despre tine
Îți place să trimiți mesaje vocale pe WhatsApp? Ce spun psihologii despre tine
Sparanghel în crustă de porumb
Sparanghel în crustă de porumb
Sparanghel în crustă de porumb
Cele mai bune jocuri pentru dezvoltarea gândirii logice la copii. Idei și recomandări
Cele mai bune jocuri pentru dezvoltarea gândirii logice la copii. Idei și recomandări
Cele mai bune jocuri pentru dezvoltarea gândirii logice la copii. Idei și recomandări
Demi Lovato alimentează zvonurile conform cărora ar fi apelat la medicamente pentru slăbit. Vedeta a împărtășit o serie de imagini din vacanța ei în Mexic
Demi Lovato alimentează zvonurile conform cărora ar fi apelat la medicamente pentru slăbit. Vedeta a împărtășit o serie de imagini din vacanța ei în Mexic
Demi Lovato alimentează zvonurile conform cărora ar fi apelat la medicamente pentru slăbit. Vedeta a împărtășit o serie de imagini din vacanța ei în Mexic
Cauzele artrozei. Cum se poate preveni și combate această afecțiune cronică
Cauzele artrozei. Cum se poate preveni și combate această afecțiune cronică
Cauzele artrozei. Cum se poate preveni și combate această afecțiune cronică
fresh
Ouă cu spanac în sos de roșii. Savoare, simplitate și echilibru

Ouă cu spanac în sos de roșii. Savoare, simplitate și echilibru

Ouă cu spanac în sos de roșii. Savoare, simplitate și echilibru

Tartă cu brânză și sparanghel verde, delicată și cremoasă

Tartă cu brânză și sparanghel verde, delicată și cremoasă
închide