Înainte de a începe amestecarea ingredientelor pentru aluatul checului aperitiv, pregătește toate celelalte ingrediente pentru umplutura checului. Scurge măslinele din saramură, clătește-le bine și taie-le în rondele. Taie șunca în cuburi micuțe, iar roșiile deshidratate în bucăți mai mici. Cașcavalul fie îl dai pe răzătoarea mare, fie îl tai în cuburi micuțe, după preferințe. Acesta oricum se va topi în timpul tratamentului termic și va învălui în el celelalte ingrediente.
Cum prepari compoziția pentru chec aperitiv
Pornește cuptorul la 180 de grade Celsius pentru a se încălzi în timp ce amesteci ingredientele.
Pune făina cu praful de copt într-un bol, amestecă-le și trece-le prin sită. În alt bol, pune ouăle care nu au avut albușul separat de gplbenuș și adaugă peste ele un praf de sare, boiaua de ardei și piperul măcinat. Amestecă-le bine până când ai obținut o compoziție spumoasă. Adăugă pe rând, uleiul și smântâna, omogenizând compoziția după fiecare. Apoi încorporează în compoziție amestecul de făină cu praf de copt.