Chec de post cu nuci. Rețeta rapidă

Timp de gătire: 45 minute
tipul preparatului: Desert
bucătăria: Internațională

Oricând ai poftă de un desert pufos cu texturi crocante subtile poți face un chec de post cu nuci. Este atât de simplu și de economic, dar atât de delicios încât poate deveni prăjitura ta preferată pentru cafeaua de dimineață și ni numai.

Cristina Catană
Publicat: 3 decembrie 2023, 09:00 / Actualizat: 3 decembrie 2023, 10:46
Checul de post cu nuci se servește cu cafea sau ciocolată caldă / Shutterstock

Checul de post cu nuci va fi gata în 10 minute pentru că modul lui de preparare este la îndemâna oricui, chiar și a celor fără experiență în bucătărie. Probabil că ai deja în cămară toate ingredientele așa că trebuie neapărat să îl încerci. Îl poți servi alături de o cafea bună la micul-dejun, la gustare sau ca un desert de sine stătător la finalul mesei.

Poți personaliza checul de post cu nuci după bunul plac adăugând și alte oleaginoase, coji de portocale sau fructe confiate, esență de vanilie, de migdale sau chiar de cafea.

Citește și

Acest chec de post cu nuci este simplu de preparat și oferă o textură bogată și o aromă delicioasă datorită nucilor. Poți ajusta cantitatea de zahăr sau adăuga alte ingrediente precum scorțișoară sau coajă de lămâie pentru a-ți personaliza gustul preferat.

Ingrediente

Mod de preparare

Se preîncălzește cuptorul la 180°C și se unge o formă de chec cu ulei sau se tapetează cu hârtie de copt.

Cum prepari rețeta de chec cu nuci

Într-un bol mare, se amestecă făina, zahărul, praful de copt și bicarbonatul de sodiu. Se adaugă nucile măcinate sau tăiate mărunt în amestecul de ingrediente uscate și se amestecă bine. În alt bol, se combină uleiul vegetal, apa/laptele vegetal și esența de vanilie.

Treptat, se adaugă amestecul lichid în cel de ingrediente uscate și se amestecă până când se obține un aluat omogen.

Se toarnă aluatul în forma pregătită pentru copt.

Cum coci rețeta de chec de post cu nuci

Se coace checul în cuptorul preîncălzit timp de aproximativ 40-50 de minute sau până când este rumenit și când la testul scobitoarei aceasta iese curată după ce este înfiptă în mijlocul checului.

Se scoate checul din cuptor și se lasă să se răcească în formă pentru câteva minute înainte de a-l scoate și a-l lăsa să se răcească complet pe un grătar.

Ce alte oleaginoase se pot folosi

În loc de nuci, poți folosi și alte tipuri de oleaginoase pentru a adăuga textură și gust unui chec. Cea mai populară opțiune sunt alunele de pădure tăiate mărunt sau măcinate pentru că aduc la fel de multă textură crocantă. Migdalele tăiate în bucăți sau măcinate pot aduce și o aromă delicată checului.

Fisticul măcinat sau tăiat în bucăți poate aduce o aromă distinctivă și o nuanță de verde în aluatul checului, oferind și o textură crocantă. Dacă vrei niște nuci mai moi, poți pune caju măcinat. Acesta are și o aromă mai subtilă.

Nucă de cocos rasă sau fărâmițată poate fi o alternativă minunată pentru a adăuga o aromă tropicală și o textură mai moale checului.

Încearcă și o rețetă de tort cu blat de nuci. Este simplă și rapidă.

Semințele de susan sau floarea-soarelui aduc nu doar textură, ci și nutrienți suplimentari, făcându-l o alegere mai sănătoasă. În aceeași situație sunt și semințele de dovleac.

Este bine să le folosești în combinație cu alte ingrediente pentru a menține consistența aluatului.

Combinațiile de oleaginoase pot fi variate și ajustate în funcție de preferințele tale personale sau de ingredientele disponibile. Experimentează cu diferite tipuri de oleaginoase pentru a obține un chec savuros și interesant din punct de vedere al texturii și gustului.

Citește și
Pachețele de primăvară cu brânză și verdeață, în foi de plăcintă
Pachețele de primăvară cu brânză și verdeață, în foi de plăcintă
Tort spirală cu blat bicolor, cremă de mascarpone și vișine
Tort spirală cu blat bicolor, cremă de mascarpone și vișine
Vichyssoise, o rețetă de supă cremă de praz și cartofi
Vichyssoise, o rețetă de supă cremă de praz și cartofi
Ciuperci cu sos de smântână la tigaie. Rețeta pentru un prânz savuros
Ciuperci cu sos de smântână la tigaie. Rețeta pentru un prânz savuros
Blat umed de tort, cu ciocolată în compoziție
Blat umed de tort, cu ciocolată în compoziție
Cele mai noi articole hellotaste
20 mai, 06:24
Basbousa, prăjitura însiropată și parfumată din bucătăria arabă Basbousa, prăjitura însiropată și parfumată din bucătăria arabă
20 mai, 06:00
Galette cu mere și căpșuni. O combinație simplă pentru un desert savuros Galette cu mere și căpșuni. O combinație simplă pentru un desert savuros
19 mai, 06:52
Cum se bate frișca din smântână naturală. Sfaturi și trucuri utile Cum se bate frișca din smântână naturală. Sfaturi și trucuri utile
19 mai, 06:40
Crumble cu rubarbă și căpșuni. Rețeta unui desert simplu și rapid Crumble cu rubarbă și căpșuni. Rețeta unui desert simplu și rapid
18 mai, 07:36
Aluat simplu pentru tarte. Rețeta clasică de aluat fraged Aluat simplu pentru tarte. Rețeta clasică de aluat fraged
18 mai, 06:15
Fursecuri nor cu lămâie. Cele mai fragede și mai aromate prăjiturele Fursecuri nor cu lămâie. Cele mai fragede și mai aromate prăjiturele
17 mai, 07:39
Brioșe cu mascarpone și rubarbă. Desert simplu, de sezon Brioșe cu mascarpone și rubarbă. Desert simplu, de sezon
17 mai, 06:05
Tort cu două tipuri de mousse, unul de ciocolată și altul de căpșuni Tort cu două tipuri de mousse, unul de ciocolată și altul de căpșuni
Vezi cele mai noi articole
RECOMANDĂRI hellotaste.ro
1
Pachețele de primăvară cu brânză și verdeață, în foi de plăcintă
Pachețele de primăvară cu brânză și verdeață, în foi de plăcintă
Dacă nu mai ai idei ce să prepari pentru una dintre gustările zilei, îți recomandăm să încerci o rețetă de pachețele de primăvară cu brânză și verdeață, în foi de plăcintă....
2
Ciuperci cu sos de smântână la tigaie. Rețeta pentru un prânz savuros
Ciuperci cu sos de smântână la tigaie. Rețeta pentru un prânz savuros
Dacă îți plac preparatele pe bază de ciuperci îți recomandăm să încerci și rețeta de ciuperci cu sos de smântână la tigaie. Se prepară ușor, este simplă și conține doar câteva...
3
Blat umed de tort, cu ciocolată în compoziție
Blat umed de tort, cu ciocolată în compoziție
Dacă ești în căutarea unei rețete de blat pentru tort, mai altfel decât cea clasică, poți încerca rețeta de blat umed de tort, cu ciocolată în compoziție. Te va cuceri atât...
4
Tort spirală cu blat bicolor, cremă de mascarpone și vișine
Tort spirală cu blat bicolor, cremă de mascarpone și vișine
Dacă ești în căutarea unei rețete de tort mai deosebită și ca gust și ca aspect, rețeta de tort spirală cu blat bicolor, cremă de mascarpone și vișine poate fi alegerea...
5
Rulouri cu cremă de mascarpone și frișcă. Rețetă simplă și rapidă
Rulouri cu cremă de mascarpone și frișcă. Rețetă simplă și rapidă
Dacă ai prin bucătărie forme conice pentru copt rulouri sau cornete, poți încerca și rețeta noastră de rulouri cu cremă de mascarpone și frișcă. Este o rețetă mai rapidă și mai...

Parteneri

Care este secretul pentru a dezvolta masa musculară. Se pare că cheia stă în alegerea mic dejunului
Care este secretul pentru a dezvolta masa musculară. Se pare că cheia stă în alegerea mic dejunului
Lista alimentelor periculoase care nu vor putea fi vândute în apropierea şcolilor. Comercianţii cred că legea este imposibilă
Lista alimentelor periculoase care nu vor putea fi vândute în apropierea şcolilor. Comercianţii cred că legea este imposibilă
Fosta iubită a „Prinţişorului Craiovei” trăieşte clipe de senzaţie într-o vacanţă de lux: „Pentru totdeauna îndrăgostită”
Fosta iubită a „Prinţişorului Craiovei” trăieşte clipe de senzaţie într-o vacanţă de lux: „Pentru totdeauna îndrăgostită”
Cele două zodii care sunt favoritele universului în luna mai 2024. Vor avea parte de surprize cerești
Cele două zodii care sunt favoritele universului în luna mai 2024. Vor avea parte de surprize cerești
Taro Emir Tekin și Beril Pozam apar împreună pe coperta unei reviste din Turcia. Aceasta este călătoria actriței pentru regăsirea de sine
Taro Emir Tekin și Beril Pozam apar împreună pe coperta unei reviste din Turcia. Aceasta este călătoria actriței pentru regăsirea de sine
Cele „câteva momente de glorie” care au dus la „8 ani de durere” pentru Elon Musk. Ce a pățit miliardarul
Cele „câteva momente de glorie” care au dus la „8 ani de durere” pentru Elon Musk. Ce a pățit miliardarul
Eclere cu vanilie și căpșuni
Eclere cu vanilie și căpșuni
Sarcini simple pentru adolescenți. Cum îi înveți pe copii să se implice în treburile zilnice
Sarcini simple pentru adolescenți. Cum îi înveți pe copii să se implice în treburile zilnice
Jennifer Lopez a apreciat o postare despre relațiile nesănătoase, în contextul în care se zvonește că ea și Affleck ar fi la un pas de divorț
Jennifer Lopez a apreciat o postare despre relațiile nesănătoase, în contextul în care se zvonește că ea și Affleck ar fi la un pas de divorț
Băuturi pentru sănătatea plămânilor. Efectele benefice asupra acestor organe vitale
Băuturi pentru sănătatea plămânilor. Efectele benefice asupra acestor organe vitale
fresh

Cum se bate frișca din smântână naturală. Sfaturi și trucuri utile

Cum se bate frișca din smântână naturală. Sfaturi și trucuri utile

Crumble cu rubarbă și căpșuni. Rețeta unui desert simplu și rapid

Crumble cu rubarbă și căpșuni. Rețeta unui desert simplu și rapid

Galette cu mere și căpșuni. O combinație simplă pentru un desert savuros

Galette cu mere și căpșuni. O combinație simplă pentru un desert savuros

Basbousa, prăjitura însiropată și parfumată din bucătăria arabă

Basbousa, prăjitura însiropată și parfumată din bucătăria arabă